Teknoloji

Yapay Zeka Nedir: Detaylı Bilgiler | Ödev Destek [Yararları ve Zararları]

Bazı insanoğlu, suni zekayı teknoloji de gereksiz bulunduğunu düşünürken, daha doğru bir yaklaşımda ise makinelerin işleri daha acele kavradığı ve daha çok işleri halledebildiği görülüyordu. Bir makinenin yada bilgisayar programının suni zeka olarak kabul edilmesi için ihtiyaç duyulan bazı şeyler vardır.

Yapay Zeka Nedir?


Makine yada bilgisayar programının düşünmesi ve hızlıca öğrenmesidir. Yapay zeka terimi, insanoğlu benzer biçimde düşünme, hareket etme ve öğrenme kabiliyetine haiz makineler oluşturma fikrine dayanmaktadır.

Bilgisayar ve yazılımların oluşturduğu bilgiyle danışma ile ilgilenen bilgisayar bilimi dalını da ifade eder.


Birincisi, insanoğlunun fikir sürecini ve davranışlarını yansılamak edebilmelidir. İkincisi, insan benzeri bir halde hareket etmelidir. Zeki, rasyonel ve etik olmalıdır.

Yapay Zeka Örnekleri

Yapay Zeka Nedir


Akıllı telefonlarda konum verilerini kullanarak, Google Haritalar herhangi bir zamanda trafik hareket hızını çözümleme edebilir.

Bu arada 2013 senesinde kitle kaynaklı trafik uygulaması Waze’i satın almasıyla haritalar, inşaat ve kazalar benzer biçimde kullanıcı tarafınca bildirilen trafik vakalarını daha kolay bir halde sunabilir. Algoritmalara gore büyük miktardaki verilere erişim, haritaların işe gidip gelen en süratli yolları önererek gideceği yolları azaltabileceği anlamına gelmektedir.

En büyük bankalar, akıllı telefon uygulaması vasıtasıyla çek ödeme yapma olanağı sunarak müşterilerin fizyolojik olarak bankaya gelmesini önlemiştir. 2014 SEC dosyalama , büyük bankalara büyük çoğunluğu tarafınca geliştirilen teknoloji güvenmek Mitek , AI ve ML kullanır ve OCR üstünden metin halinde çeklerde el yazısını dönüştürülür.

Pinterest bilgisayar görüntülerini, görüntülerin içindeki nesneleri otomatikman tanımlamak ve sonrasında görsel olarak benzer ögelere öneride bulunmak için bilgisayarların “görmeye” öğretildiği bir suni zeka uygulamasını kullanır . Pinterest’te makine öğreniminin öteki uygulamaları, spam önleme, arama ve bulma, reklam performansı ve para kazanma ve e-posta pazarlamasını ihtiva eder.

Yapay Zeka İçin En İyi Örnek “Sophia”

Sophia son yılların en iyi suni zeka örneği diyebiliriz. Alttaki videodan da bunu anlayabilirsiniz.

Snapchat, 2015 senesinde Lenses adında olan yüz filtrelerini piyasaya sürdü. Bu filtreler, kullananların yüz hareketlerini izleyerek, kullananların yüzlerini hareket ettirdiğinde ayarlayan hareketli efektler yada dijital maskeler eklemelerine olanak tanıyor. Bu teknoloji, videodaki hareketleri seyretmek için makine öğrenimini kullanan patentli bir Ukraynalı şirket olan Looksery’nin (150 milyon dolarlık bir söylenti) 2015 satın almasıyla gündemdeydi.

Facebook’un 2012’de satın almış olduğu Instagram, devamlı olarak argo değiştiren emojinin bağlamsal anlamını tanımlamak için makine öğrenimini kullanır (mesela, gülme emoji “lol” un yerini alabilir). Emojis’in arkasındaki duyguları algoritmik olarak belirleyerek, Instagram, emojiyi ve emoji hashtaglerini oluşturabilir ve otomatikman önerebilir.

Bu, suni zekanın önemsiz bir uygulaması benzer biçimde görünebilir, sadece instagram tüm demografikler içinde emoji kullanımında büyük bir artış görmüştür ve bu emojiden text translasyonuna kadar geniş ölçekte yorumlayıp çözümleme edebilmesi, daha çok analizin temelini oluşturmaktadır.

Yapay Zeka Nerelerde Kullanılır?

Yapay Zeka Nerelerde Kullanılır

Google’ın kendi kendine sürüş otomobiline, gene Google’nin nette reklamlar kısmı ne araştırılırsa, ona gore reklam çıkartmakta, her yerdedir ve bizleri fark etmeden hayatlarımıza sessiz sedasız yerleştirmiştir.

Zorlu görevlere devam edebilmek için, riskli ameliyatlar için, felakette bulunan kurtarmada, yangınla savaşım, efsane imhası, tehlikeli / bilinmeyen ortamların araştırılması benzer biçimde hizmetler robotik kullanma vardır.

Ulaşım, tren ve metro da aslına bakarsanız kullanımda. Bugün piyasada kendi kendine sürüş aracı da bulunuyor.

Bankacılık yada bankalar operasyonları organize etmek, hisse senetlerine yatırım yapmak ve mülkleri yönetmek için suni zeka sistemleri bulunmaktadır.

Hastaneler ve tıpta; Tıbbi görüntülerin bilgisayar desteklerinde, kalp ritimlerinde düzeltmeler benzer biçimde.

Eğitim ve çeşitli şekillerde öğrenme, kişiye hususi ders verme ve değerlendirme yapmak için lüzumlu modelleri çözümleme etmek için kullanılır. Öğrenme engelliler için, bu teknoloji de son aşama önemlidir.

Bu, teknoloji hali hazırda Google, Facebook ve Microsoft benzer biçimde ABD teknik devleri için oldukca oldukca sayıda bulunmaktadır. Satın alan Desteği benzer biçimde E-ticaret uygulamalarında.

Akıllı telefonlarda da günlük yaşantımız girecek. Hali hazırda kullanılmakta. Kanserle savaşım de ya da küresel ısınmaya karşı savaşım benzer biçimde daha mühim mevzular da başvurulacaktır.

Apple, Facebook ve Tesla benzer biçimde firmalar çığır açan güncellemeleri  suni zekayı oldukca ileriye taşıdılar. Bilhassa Tesla bu mevzuda kendi kendine sürüş teknoloji ile ileriye doğru büyük bir adım attı.

Sanal Asistanlar

sanal asistanlar yapay zeka

Siri, Google Now ve Cortana, çeşitli platformlarda (iOS, Android ve Windows Mobile) tüm akıllı dijital asistanlardır. Bu arada, sesle ilgili sormalar da bulunmadıkları informasyon edinmeler; “En yakın Çin restoranı nerede?”, “Bugün programımda ne var?” diyebiliyor, “Jerry saat sekizde aramamı hatırlatın.” Ve yardımcısı bulup, şu anki informasyon aktarmayı, yada başka uygulamalara komut gönderme benzer biçimde.

Bu uygulamalarda, daha çok tanımak ve tercihlerinize gore boyutlandırma için uygun sonuçlar sunmaktadır. Microsoft, Cortana’nın “sürekli olarak  bilgi sahibi” ve artık kriterlerini öngörmektedir. Sanal kişisel asistanlar, yaratıcılık ve izlemelerine destek olmak için daha fazlasına haizdir.

Video Oyunları

Yapay zekada video oyunlarını bir araya getirmek, video oyunlarından bu yana oldukca uzun bir süredir. Ancak, bu suni zekanın karmaşıklığı, davranışınızı öğrenen, şekillerle de  olduğu benzer biçimde video oyun karakterleri ortaya çıkarmıştır. 2014’ün Dünyası’na bakarsak: Mordor’un Gölgesi, hanım oyuncuları, geçmişe yönelik tedbirler ve maliyetlere izin vermektedirler.

Far Cry ve Call of Duty benzer biçimde bire bir kişisel oyunlar da, yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekenler ile yaşamak yada duymak için gerekenler çevre ile ilgili şeylerdir; zafer elde etme şansını arttırmak için ele gerekseme duymak, yakın manevraları kullanacak ve öteki suni zekalarla yazışma kuracaklar. Yapay zeka git gide, video oyunlarında ve bu büyük markette yerini alacaktır.

Akıllı Otomobiller

yapay zeka Akıllı Otomobiller

Muhtemelen işe giderken gazeteyi okuyanları görmediniz, sadece kendi kendine giden arabalarınız daha da yaklaşıyor; Google’ın  kendinden giden  otomobil projesi ve Tesla’nın “otomatik pilot” özelliği,  haberlerde yer edinen iki örnektir.  Google yola uygulamadan  ilkin oyunlarda aynı zekayı kontrol edecek.

Buradaki düşünce, sonunda otomobilin önündeki yolda “bakabilme” ve gördüklerine dayanarak kararlar vermesi, süreçte öğrenmesine destek olmasıdır. Tesla’nın otopilot özelliği bu kadar gelişmiş olmasa da, bu teknolojilerin kesinlikle aynı yolda olduklarını göstermektedir.

Satın Alma Tahmini

Amazon benzer biçimde büyük perakendeciler, maliyetlerinizi karşılayacaklarını düşünürsek oldukca para kazanırlar. Amazon’un  nakliye projesi, size maliyeti hissettirmeden ilkin ürün göndermeyi ve İnternet mağazasında  bir dakikada  haiz olmaktır. Bu teknoloji hemen hemen yerinde olmasa da, perakendeciler  kuponlarla kullanıyorlar; Mağazaya gittiğinizde, tahmine gelen bir çözümleme algoritmasıyla  kupon verilir.

Dolandırıcılık Tespiti

Kredi kartınızla işlem yapılıp yapılmadığını size e-posta gönderilir. Biroldukca banka, hesabınızda dolandırıcılık olabileceğini düşündükleri ve başka bir şirkete para göndermeden ilkin satın alma işlemini onayladığınızdan güvenilir olmak isterlerse, bu tür yazışma türlerini gönderirler; 3D security, ileti, e-posta benzer biçimde yöntemlerle. Yapay zeka çoğu zaman bu tür bir sahtekarlığı seyretmek için kullanılan teknolojidir.

robot

Haber Üretimi

Yapay zeka programlarının haber hikayeleri yazabileceğini biliyor muydunuz? Wired , AP, Fox ve Yahoo! Tümü, finansal özetler, sporlarda rekorları ve düşlem spor raporları benzer biçimde rahat hikayeler yazmak için kullanılabilir. Yapay zeka derinlemesine araştırma yazıları yazmıyor, sadece oldukca fazla bireşim gerektirmeyen oldukca rahat makalelerle ilgili bir problemi yoktur. Wordsmith yazılımının arkasındaki şirket olan Automated Insights, e-ticaret, finansal hizmetler, emlak ve öteki “veri güdümlü” sektörlerin uygulamadan aslına bakarsanız yararlandığını söylüyor.

Elbette, Wordsmith’in gerçek bir yazardan kurulum yapmasına ve verilere yerleştirilen Matriks makalesini vermesine destek olması gerekiyor. Ancak, konsept kanıtlanmıştır ve bu yollarla daha çok rapor üretileceği ihtimaller içindedir. Veriye dayalı alanların ötesine geçmek, teknolojide büyük atılımlar gerektirecektir, sadece temel emek harcama atılmıştır ve tam otomatik raportörlerin bir gerçeklik haline gelmesi bir tek bir süre meselesi benzer biçimde görünmektedir.

Akıllı Ev Cihazları

Biroldukca akıllı ev aleti artık davranış kalıplarınızı öğrenme ve kolaylık sağlamak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla termostat yada öteki cihazlardaki ayarları ayarlayarak para tasarrufu yapmanıza destek sunar. Mesela, evden çıkmayı beklemek yerine işten çıktığınızda fırını açmak oldukca uygun bir kabiliyet. Evinizin ne süre bulunduğunu ve sıcaklığı uygun şekilde ayarlayan bir termostat, dışarı çıktığınızda evi ısıtmasından tutum etmenize destek olabilir.

Aydınlatma, temel suni zekayı görebileceğiniz başka bir yer; varsayılanları ve tercihleri ​​ayarlayarak, evinizin etrafındaki ışıklar (hem içeride hem de dışarıda) bulunduğunuz yere ve yaptığınız işe gore ayarlanabilir; Mesela, TV seyretmek için, yiyecek pişirmek için daha parlak ve yiyecek için ortada bir yer. Akıllı evlerde suni zekanın kullanımı bir tek hayal gücümüzle sınırlıdır.

Yapay Zeka Ürünleri

Otonom otomobiller, kişisel asistanlar ve yoga dersleri veren robotlar, yürüyen robotlar. Daha iyisi ya da daha kötüsü, suni zeka dünyası geldi.

Mesela 8k TV’ler ve sanal gerçeklik kulaklıkları, bu yıl suni zeka ürünlerinin mühim mevcudiyetiyle ilgilendiler. Hemen her tür ürüne nüfuz ettiler ve birçok işletme için 2017 ve ötesine geçme çabalarının ön saflarında yer alıyordu.

Yapay Zeka Hakkında Bilgiler

yapay zeka hakkında bilgi

Yapay Zeka, bilgisayar öncüsü Alan Turing’in Turing testini tanıttığı 1950’de başladı “Bilgisayar ve İstihbarat Bilişim” adlı makalesinde, değişik odalarda değişik iki katılımcıyla yazışma kurması ihtiyaç duyulan bir mevzudur. Bir odada bir makine, diğerinde ise gerçek bir insan.

Başkan  sonrasında her katılımcıya sual sorması ve makinenin hangisi bulunduğunu bulması beklenir. Başkan, kişiyi dönemin yüzde 50’sinden azına alırsa, makine “akıllı” olarak kabul edilir.

Turing’in ilk teorisinden beri, düşünme makineleri yaratmak için tertipli bir emek harcama yapılmış oldu. Geçtiğimiz seneler da, bu alanda oldukca büyük ilerlemeler kaydedildi, fakat şunu sormamız gerekiyor: Bu kesinlikle iyi bir şey mi? İşte bazı garip bilgiler;

Yapay Zeka’nın Bir çok Kadın

yapay zeka kadın

Yapay zeka ile ilgili olarak, Google Asistan, Siri ve Cortana benzer biçimde etkileşime girebileceğini fark ettiğiniz bir şey, varsayılan sesin hanım olmasıdır. Kayıt için, gerçeklerden biri; Yapay zekanın  hanım olma eğilimi bulunduğunu bir tek büyüleyici buluyoruz. Neden tam olarak bu?

Belli bir sebebi yok fakat buna birkaç unsur var. Mesela, emekler hanım ve adamların hem hanım sesinin sesini birazcık daha iyi bir halde seslendirdiğini göstermiştir.

Bir başka sebep de, Indiana Üniversitesi-Purdue Üniversitesi Indianapolis’te bilgisayar bilimci ve insan-bilgisayar etkileşimi uzmanı olan Karl Fredric MacDorman’a gore , çoğunlukla adamların suni zeka üstünde çalmış olduğu, bu yüzden muhtemelen hanımefendileri çekici buldukları ve suni zekaların uygun bir halde giysilerini takip etmelerini istedikleridir.

Sosyal antropolog Kathleen Richardson, dişi suni zekaların adam suni zekalardan daha azca tehdit edici olacağını söylemiş oldu. Mesela, Samantha karşılaştırmak Radharani’de Terminatör makinelerine; bunların haricinde  Terminatör 3 sonrasında yeniden edildi.

Yapay Zeka Evcil Hayvanları

Evcil hayvanlar mükemmel, fakat bir kaç downsides var. Onları temizlemelisin, yıkıcı olabilirler, beslenmeleri gerekiyor ve doğal ki ölüyorlar.

Tüm bu downsides ile ilgilenecek bir şey, suni zeka güdümlü evcil hayvanlar. Melbourne hayvan refahı araştırmacısı Dr. Jean-Loup Rault Üniversitesi orada aslına bakarsanız robot hayvanlar için bazı patentler ve onlar olabileceğini söylüyor geniş doneler mevcut 2025 yılına kadar.

Rault, önümüzdeki 10-15 yılda geliştiricilerin suni zeka ve robot teknolojilerinin çeşitli yönleri üstünde çalışacağını, böylece üreticilerin insanların duygusal bir bağlantı kurabildikleri evcil hayvan botları oluşturabileceklerini söylüyor. Rault, robot hayvanlarının dünyanın daha kalabalık olduğundan bir çok insan için tek geçerli seçeneklerden biri olacağına inanıyor. O, 2050 yılına kadar, son derecede zenginlerin gerçek canlı evcil hayvanları karşılayabileceğini teorileştirdi.

Yapay Zeka Kendi Kendini Onarabilir

Spektrumun ucunda, bu yıl altı ayağından ikisini kaybettikten sonrasında bile kendini tekrardan onarım edebilen bir robot hakkında gösterilen bir gazete vardı.

Robot neyin kırıldığını bilmiyor, sadece performansının düştüğünü fark ediyor. Ardından, tecrübe etme ve hataya dayanan bir algoritma kullanarak robot, neyin yanlış bulunduğunu ve iyi mi onarılacağını çözebilir. Robotu geliştiren araştırmacılar, kendisini düzelttikçe, veritabanını “ simüle edilmiş çocukluk ” adında olan bir aşamada çalışmayacak şeylerle güncellediklerini söylemiş oldu .

Bu vaka birkaç dakika sürer ve bu süre süresince robot 13.000 ihtimaller içinde hareketi işler. Bu hareketler 10 / 47 değişik davranıştan çekilir, ki bu inanılması güç bir sayıdır. Bir karşılaştırma için, Dünya’yı oluşturan atom sayısı bu kadardır. Bu tür suni zekanın tesirleri aslına bakarsak sınırsızdır. Daha coşku verici beklentiler içinde arama ve kurtarma ile derin uzay ve deniz keşifleri sayılabilir .

Yapay Zeka Yazabilir

“ABD Jeolojik Araştırma Anketine gore, sığ bir büyüklükteki 4.7 zelzele Pazartesi sabahı Westwood, California’dan beş kilometre 8 km olarak bildirildi.

Temblor, 5,05 Pasifik zamanında, 5,0 mil derinlikte gerçekleşti. USGS’ye gore, merkez üssü Beverly Hills, Kaliforniya’ya, Universal City, California’ya 7 km, Santa Monica, California’ya 7 km ve Sacramento, California’ya 348 mil uzaklıkta idi. Geçtiğimiz 10 günde, 3.0 büyüklüğünde depremler ve yakınlarda ortalanmış bir zelzele oluşmadı. Bu informasyon USGS Deprem Bildirim Servisi’nden geliyor ve bu yazı tamamen tarafınca yazılan bir algoritma tarafınca oluşturuldu. ”

Yapay Zeka Poker Oyuncusu Olabilir

Yapay zekanın gelişimindeki büyük bir adım, IBM’in satranç oynayan Deep Blue bilgisayarının 1997’de dünya şampiyonu Garry Kasparov’u devirmesiydi.

IBM’in Watson’un Jeopardy’da ortaya çıkmış olduğu ve bugüne kadarki en iyi Jeopardy yarışmacılarını tamamen yok etmiş olduğu bir başka nmihenk taşı 2011’de oldu.

Yapay zekanın 2015 yılının Mayıs ayında, Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Claudico isminde bir süper bilgisayarın Heads-Up No-Limit Texas Hold’em poker oyununda oynadığı büyük bir adım attı. Pittsburgh’daki Rivers Casino’da; turnuva iki hafta sürdü ve 80.000 el oynadı.

Sonunda, Claudico dördüncü oldu ve “kayıp” bilimsel olarak geçerli sayılacak kadar yakındı, şu demek oluyor ki istatistiksel olarak Claudico insan yarışçılarını bağladı. Kazanmadığı halde, suni zeka bilgisayarında büyük bir adımdı. Bir oyun benzer biçimde poker ile satranç yada Jeopardy oynama arasındaki büyük fark , pokerde oldukca fazla noksan bilginin bulunması ve blöf yapmanın mantıklı gelmediğiydi.

Araştırmacılar turnuvanın büyük bir başlangıç ​​bulunduğunu ve 2020 yılına kadar suni zekanın dünyanın en iyi poker oyuncularını yenebileceğini düşünüyorlar.

Bu tür suni zekanın, bir tek kumarhaneleri temizlemeye çalışmak yerine başka uygulamaları da vardır. Claudico’da kullanılan algoritmalar, Siber güvenlik, ilaç ve müzakereler de dahil olmak suretiyle noksan bilgilerin olduğu her yerde geçerli olacaktır.

Yapay Zeka İle Romantik ilişkiler Yaşanana Bilir

Ortaya çıkacak bir sual, eğer suni zeka neredeyse ya da tamamen insanlardan ayırt edilemezse, insanların suni varlıklarla fizyolojik ve duygusal ilişkilere haiz olacağıdır.

Hollanda’daki Maastricht Üniversitesi’nden David Levy, bir robotla birlikteliğin daha çok ana akım haline gelebileceği garip fakat makul bir senaryoya sahipti. İlk başta Geeky olarak karşımıza çıkacağını söylemiş oldu, fakat sonrasında Cosmo benzer biçimde bir filmimizde bir kişinin bir robotla ne kadar büyük bir ilişkiye gireceğine dair bir öykü ortaya çıkacağını ve ana akımın mevcut tavırları değiştirebileceğini söylemiş oldu.

Ama bu şekilde bir şeye ne kadar yakınız? Avrupa Robotik Araştırma Ağının kurucusu olan Levy ve Henrik Christensen, 2012 yılına gelindiğinde, insanların robotlarla ilişkiye gireceğini düşünüyorlardı.

Aslında düşündüğünüzden daha yakınız, robotik kullanan ve daha ilkin asla deneyim etmediğiniz benzer biçimde zevk vaat eden bir oldukca cinsellik oyuncağı olduğundan. Evlilik, suni zeka ve android benzer biçimde ciddi ilişkilerde olduğu benzer biçimde, hala birkaç senelik bir ilerlemeye gerekseme duyuyor. Bununla beraber Levy, 2050 yılına kadar insan ve robot evliliklerinin yasal hale getirileceğine inanıyor. Tabii bu bir tek Levy filmin oldukca büyük hayranı olduğum için de olabilir.

Yapay Zeka Fazlaca Acele Öğrenebilir

yapay zeka öğrenebilir

Bilgisayarlar hakkında, onları kullanan şahıs kadar akıllı olduklarını söyleyen bir söz vardır. Ancak, suni zeka ile ilerlemelerde, bilgisayarlar kendi başlarına öğrenmeye başlıyor.

Mesela, Google kendisini Atari 2600 oyunlarını oynamayı öğreten bir suni zeka sistemi geliştirdi. Bunu yaptıktan sonrasında, dünyanın en iyi oyuncularını yendi.

Bir başka öğrenme suni zeka sistemi, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafınca YouTube videolarını izlemekten iyi mi yiyecek pişirileceğini öğrenen bir android.

Robot, görsel tanıma ve tecrübe etme yanılma becerilerini öğrenebildi . Ordunun robot şefleri kullanımı mümkün olmasa da, yiyecek pişirme geniş bir beceri yelpazesi kullanmaktadır, bu yüzden robotun ne yapabileceğinin muhteşem bir kanıtıdır.

Yapay Zeka İnsanlardan Daha Akıllı Olacak

Yapay zeka ile öğrenme kabiliyeti olan bilgisayarların oldukça akıllı olmaları. 2013 itibariyle, suni zeka, dört yaşındaki bir çocuğun aynı zeka seviyesinde bulunduğunu ve o zamandan bu yana oldukca sayıda ilerlemenin gerçekleştiğini söylemiş oldu. Mesela, 2014’te bir süper bilgisayar, 1930’da gösterilen Erdos uyumsuzluk problemi olarak adlandırılan karmaşık bir matematik problemini kırdı.

Şaşırtıcı olan şey, çözümün oldukca uzun olmasından dolayı, insanların çözümü denetim edememeleri. Dosya 13 Gigabayttır ve bir tek karşılaştırma için, Wikipedia’nın tamamı 10 GB olmaktadır.

Nazaran meşhur fütürist Ray Kurzweil , 2029 tarafınca suni zeka akıllı erişkin insanların seviyesi civarında olacaktır. Bunun ötesinde, bilhassa de suni zeka katlanarak daha akıllı hale gelebiliyorsa, her şey oldukça mümkün. Mesela, Kurzweil, insanların ve makinelerin tek bir varlık haline geleceği tekillik denilen bir şeye yol açabileceğine inanıyor.

Nautilus

Yapay zekada garip bir gelişme, Nautilus adında olan bir SGI Altix süper bilgisayardır. Belli bir dereceye kadar, Nautlius’un geleceği tahmin edebileceği görülmektedir . Mesela, Usame bin Ladin’in 125 mil içinde saklandığı yeri tahmin edebildi ve ek olarak 2010 yılının Aralık ayında başlamış olan Arap Baharı’nı da tahmin edebildi .

Nautilus, bu bilgiyi dünyanın dört bir yanından 1945’e kadar uzanan 100 milyondan fazla haber makalesinden topladı. Makaleler iki değişik kriter için çözümleme edilecek: yazının havası ve hikayenin yeri. Bu informasyon 100 trilyonluk bir ilişki ağı oluşturdu ve veriler Nautilus’a verildi. Bu bilgiden, bilgisayar bilgiyi bir araya getirerek ruh haline getirilmiş grafikler oluşturmayı başardı. Mesela, Arap Baharı ile, bölgedeki duygu protestolardan ilkin düşüktü.

Yapay Zeka Apocalypse

Yapay zeka hayatımızı büyük seviyede iyileştirme potansiyeline haiz olduğundan kuşku yok. Yapay zeka yolları daha güvenli hale getirecek, tıpta destek olacak, engelli ve yaşlılara yardım edecek , satın alan hizmetleri ve sayısız başka işte çalışacaktır.

Bununla beraber, Yapay zeka ek olarak inanılmaz bir tehdit oluşturuyor ve bu da bilim kurgularının mevzusu değil. Stephen Hawking, Bill Gates ve Elon Musk benzer biçimde en iyi bilim adamları ve teknoloji uzmanları , Yapay zeka insanlık için oldukca gerçek ve tehlikeli bir tehdit olduğuna inanıyor .

MIT’deki bir fizikçi olan Max Tegmark’ın bunu nükleer silahların gelişimi ile karşılaştırması oldukca tehlikeli ve bir tek ilk kere doğru yapabileceğimizi söylüyor. Aslında, Yapay zeka üstünde ilerlemeyi yavaşlatmak ve daha oldukca çevreye odaklanmak için bir baskı olmuştur.

Sınırlama önemlidir zira eğer Yapay zeka kontrolünü kaybedeceksek, onu asla geri alamayabiliriz. Öyleyse bu bir tek bir süre meselesidir, zira Yapay zeka insanlığı silebilir zira insanoğlunun virüs benzeri bir varlık bulunduğunu hesaplayabilir yada insanları kendi kendini koruma yolu olarak öldürebilir. Esasen, Yapay zeka ya tüm sorunlarımızı çözecek ya da hepimizi yok edecektir. Başka bir deyişle, Terminatör ve Matrix , daha ilkin inandığımız kadar uzak değildir

Yapay Zekanın Faydaları Ve Zararları;

Yapay Zekanın Faydaları

Yapay zeka dünyada büyük seviyede iyileştirme potansiyeline haiz olduğundan kimsenin şüphesi yoktur. Yapay zeka insan yaşamındaki yolları daha güvenli hale getirecek, tıpta destek olacak, alışverişte olsun, yaşamın herhangi bir alanın da olsun destek olacaktır, engelli ve yaşlılara yardım edecek, satın alan hizmetleri ve sayısız başka işte çalışacaktır.

Yapay Zekanın Zararları

Fizikçi olan Max Tegmark’ın nükleer silahların gelişimi ile karşılaştırması oldukca tehlikeli bulunduğunu belirtiyor. Gerçekte, Yapay zeka üstünde ilerlemeyi yavaşlatmak ve daha oldukca çevreye odaklanmak daha mantıklı olacaktır. Sınırlama önemlidir; eğer suni zeka kontrolünü kaybedeceksek, onu asla geri getiremeyiz.

Bu yüzden bu bir tek bir zaman meselesidir, zira Yapay zeka insanlığı yok edebilir; zira insanoğlunun virüse benzetebilir, bir varlık bulunduğunu hesaplayabilir yada insanları kendilerine karşı koruma yolu olarak öldürebilir. Fazlaca dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir yoldur, suni zeka gelecekte oldukca dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yapay Zeka Filmleri

Blade Runner 2049 Ötesinde

yapay zeka filmleri - Blade Runner 2049 Ötesinde

Yapay Zekanın bulunmuş olduğu bir film inanılmaz şaşırtıcı sahneleri ile sizlerle? Belki de bazı seyirciler için oldukca tabiat üstü olabilir.

Robot ve Frank

yapay zeka filmleri robot ve frank

Frank (Frank LAngela)  evlatları ile arası pek iyi olmayan, evinde tek başına yaşıyan, eşinden de boşanmış yavaş yavaş hafızasını yitiren Frank’i canlandırmaktadır. Oğlu ona destek olması için bir robot getirir. Fazla geçmeden Frank, Robot’u kendisine benzetmekte ve birlikte hırsızlık falan yapmaktadırlar. Gayet keyifli bir film.

Bicentennial Man

yapay zeka filmleri Bicentennial-Man

Hata yapmanın insana emsalsiz bulunduğunu ve doğal olarak ki ölümlü olmanın bizi biz icra eden değerlerin aslına bakarsak temelinde kusurlarımızda olduğu belirtilmektedir, örnek olarak oldukca süratli koşmaya biliriz, değişik olmamız bulunduğunu yeniden gözden geçirmemizi hatırlatan, bilim kurgudan oldukca insanoğlunun kendine ve hayata ayna ile bakmasını gösterecek oldukça güzel bir film. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Resident Evil

yapay zeka filmleri Resident-evil-afterlife-original

Çalışanları aç zombilere çeviren bir virüs ve çalışmış oldukları mutasyona uğramış Hayvanları özgür bırakan ”The Hive” tesise kaçar. Enfeksiyonu önlemek için tabanı kapatır. Askeri göndereceklerdir, o ekip savaşacaktır, dünyaya bulaşmadan virüs hem kendilerini hemde insanları korumak zorundadırlar.

Passengers

yapay zeka filmleri passengers

Bu iki elin gerçek yıldızı Android barmen Arthur (Michael Sheen) ‘dir. Zekası yapaydır, robot aslında bilmeden Chris Pratt’ın karakterinin vicdanı ve sırdaşı olarak hareket eder. Onun gerçekçi kişiliği ve görünüşü, onunla beraber bir tek kolay bir karakter değil, hem de filmimizde en gerçekçi olanı da yaratıyor.

Chappie

yapay zeka filmleri Chappie

Bir çete, biyolojik robotu tekrardan programlıyor.

Chappie’de bulunacak pek oldukca güldürü var , fakat en oldukca uğraştıran, robotun oluşturulmuş olduğu “aile” nin gerçek anlamını gerçekleştirmesi, bu hikayenin gerçek özüdür.

Transcendence

yapay zeka filmleri Transcendence

Bilim adamı hipster Johnny Depp, ölümün araştırılması ve bilgili bir bilgisayar oluşturulması AI’nin insan zekasını geçmiş olduğu anda ”teknolojik tekillik” için hazırlık yapmakta zorlanmaktadır. Anti-teknoloji radikalleri başka planlara da sahipler ve Depp’e suikast düzenlediler, sadece karısı ve bilim ortağı Rebecca Hall, bilincini onun üstünde çalmış olduğu bir makineye yüklemeyi başardı. En büyük korkuları ise , Will’in informasyon için susama gücü benzer biçimde görünen her şeye haiz bir güç arayışına dönüşürken gerçekleşir.

Tron

yapay zeka filmleri Tron

Bir zamanlar “The Dude” bir program gibiydi. Bilgisayar programcısı Flynn (Jeff Bridges) dijitalleşir ve fena bir AI Master Kontrol Programına girmiş olduğu makinede hayalet olur.

Yapay zekânın erken bir uyarıcı hikayesi, Tron  ile adım atar. Kodun ve programların mikrobilgisayar dünyası, 80’li yıllarda gözden geçirenler için kafa karıştırıcı benzer biçimde görünse de, Tron’un öyküsü, günümüzün en gelişmiş teknoloji meraklısı zamanlarında giderek daha net ve anlaşılır görünüyor; Gerçekten de, bu füturistik kafa çizme makinesi artık eskiden oldukça eski gözüküyor.

Film, Flynn ve arkadaşlarının mikroskopik motosikletlere dönüştüğünü görmeye kıymet.

Robocop

yapay zeka filmleri Robocop

Yaralı bir Detroit polisi, fütürist bir suçla savaşan cyborg’a dönüştü. Memur Murphy (Peter Weller) beyninin solundan parçalandı, fakat bu onu bir polisin cehennemi olmaktan alıkoyamadı!

Saçma sapan düzmece reklamlar (“Bunu bir dolar için tutarım”) ve kurumsal açgözlülükle dolu mordan bir kentsel hiciv, RoboCop’un bir türü ve makine merkezli titrek bir orta zemini bulur – onu iki taraftaki başka pozlar kurtarmış olur.

Gerçek: RoboCop takımının Weller’ın polis kruvazörünün alt yarışına giyemeyeceği kadar hantal olduğu.

Rogue One: Bir Yıldız Savaşları Hikayesi

yapay zeka filmleri Rogue One Bir Yıldız Savaşları Hikayesi

Yıldız Savaşları dost droidlere etti. Rogue One’ın gelişiyle : Bir Yıldız Savaşları Öyküsü olsa da, işler bir dönüş yapmış oldu. K-2SO’nun suni zekası inanılması güçtü. Bu, başkalarından gelen bir hakaret benzer biçimde görünecek bir yorum yapmak için süratli olan bir droiddi.

Bu vaka, Star Wars imzasını, bu değişen teknolojinin haiz olabileceği birçok kişiliği gösteren suni zekayı keşfetmek için mükemmel bir platform olarak daha da sağlamlaştırıyor.

Ben, Robot

yapay zeka filmleri Ben Robot

Klasik Isaac Asimov’un öykü koleksiyonuna dayanarak; Ben, Robot , Hollywood’un kendisi için oldukca iyi bir yer olan bir uzay gemisi, fakat bu bilim kurgunun hala sunabileceği oldukca şey var.İyici pişmiş polis (ve robo haper) Del Spooner (Will Smith) botları “Toaster” olarak adlandırıyor ve katliam işlemekten şüpheleniyor. Robot pandemonium, binlerce androidin inanılmaz hususi efektlerden oluşan bir kar fırtınasında saldırmış olduğu benzer biçimde oldukca yakında gevşeyebilir.

Metropolis

yapay zeka filmleri Metropolis

Fritz Lang’ın sessiz bir başyapıtı olan bir olayın parçası – dreamscape ve bölümleri.

İlk uzun metrajlı bilimkurgu filmlerinden biri, görsel açıdan etkisi altına alan distopyan AI filmlerinin, hareket halindeyken bizimle beraber bulunduğunu gösteriyor. Bu vakalar, senelerdir reddedildiği için oldukca tanıdık gelebilir, fakat işte burada: Mad bilimci yitik aşkının yerine güzel fakat ölümcül bir makine bayanı inşa ediyor.

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

yapay zeka filmleri Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Süper akıllı bir robot geleceğinin iyi bir şey olup olmadığını kim söylemeli? Kesinlikle Marvin, Douglas Adams’ın kült klasik kitap serisi film sürümünde kasvetli kozmik / gülünç rahatlama elde eden bir paranoyak android.

Marvin’i neşelendiremedikten sonrasında Radiohead isminde bir şarkı bile olsa, “Hayat mı? Hayat hakkında benimle konuşma.”

Lugubriously, Alan Rickman (Harry Potter’ın profesörü Snape) tarafınca çokça seslendirildi, bu, komik bir derin depresyonla bağlanmış suni bir duyarlılık. Robotumuza geleceğin bu türden duygusal bağlarını verebilirsek, onlara karşı bir harp şansı yakalayabiliriz.

Star Trek: First Contact

yapay zeka filmleri Star Trek First Contact

Star Trek: Yeni Nesil, büyük ekrana birden oldukca kez geçiş yapmış oldu, sadece bir tek First Contact hakikaten kaliteli bir film olarak öne çıkıyor. Teğmen Komutan Verisinin (Brent Spiner) arkı yardımıyla mühim bir film.Veriler, insanlığın niçin bu şekilde davrandığını anlamaya iş koşturmacasındadır. Bu şekilde insan ve uzaylı etkileşimlerini yıkmak, Star Trek evrenine dair her şeyi daha anlaşılabilir hale getirirken, Data fanatik karakterine dönüştürmektedir.

Austin Powers: International Man Of Mystery

yapay zeka filmleri Austin Powers International Man Of Mystery

Londra’da gündüzleri fotoğrafçı, geceleri ise bir gizmen olan Austin Powers, Dr.Evil’ı yakalamak suretiyle iken meşhur suçlu kendini dondurup kaçar. Ajan Powers, Evil’in derin dondurucudan çıkacağı güne hazırlık hayata geçirmeye adım atar. İkili içinde savaşım adım atar.

Short Circuit

yapay zeka filmleri Short Circuit

Yapay zekanın içine düşmüş olduğu tüm filmlerden, kısa dönem icra eden bir film, bakıldığında birçok AI filmi kadar korkulu değil; Distopik bir geleceğe yerleştirilmiş ve öykü Dünya’ya sıkıca yerleştirilmiştir. Ama bu, hikayeyi dikkate kıymet kılıyor. Johnny 5 – söz mevzusu robot – şeytani hükümetin peşinden koşuyor, fakat öykünün bir çok bu tür filmlerde sıkça rastlamadığınız bir eğlence duygusuna dayanıyor.

Transformers

yapay zeka filmleri Transformers



Autobotların  Optimus prime tarafınca yönetilen iyi robotlarken karşılarında megatron tarafınca yönetilen Decepticonların vardır. Autobotların bir de Trinitran benzer biçimde bir bilgisayarı ile, Dino botları vardır. Decepticonlarda da birleşip büyük bir robot oluşturabilen kamyona dönüşen yaratıklar vardır, bunlar arasındaki savaşım hazzı izlemeye kıymet.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş