Eğitim

Yasemin Kokusu – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yasemin Kokusu – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yasemin Kokusu kimin eseri? Yasemin Kokusu kitabının yazarı kimdir? Yasemin Kokusu konusu ve anafikri nedir? Yasemin Kokusu kitabı ne konu alıyor? Yasemin Kokusu PDF indirme linki var mı? Yasemin Kokusu kitabının yazarı Jude Deveraux kimdir? İşte Yasemin Kokusu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jude Deveraux

Çevirmen: Melda Dinçel

Orijinal Adı: The Scent of Jasmine

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053438557

Sayfa Sayısı: 320


Yasemin Kokusu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hayatı pahasına kaçmak zorunda olan yakışıklı bir İskoç,

Keşfetmeye meraklı, esprili ve yetenekli bir genç hanım,

Tüm tehlikelere karşılık, tutku dolu bir aşk…

Zengin bir ailenin kızı ve yetenekli bir ressam olan Catherine Edilean Harcourt’un, evlilik hayallerini gerçekleştirmeyi bekleyen oldukça sayıda talibi vardır. Ancak ağabeyleriyle büyüyen Cay’in maceracı ruhu, vaftiz babasının ona acil bir vazife vermesiyle açığa çıkar. Cay, bir baloya katılmadan ilkin eski bir aile dostunun oğluna bir at teslim etmelidir… sadece bu adam, karısını öldürmekten yargı giymiş bir hapishane kaçkınıdır!

Planlar beklendiği şeklinde gitmeyince genç hanım kendini aniden firari İskoç Alexander McDowell’ın peşine düşenlerden dörtnala kaçarken bulur. Korkmasına karşın Alex’ten karşı koyamadığı bir halde etkilenmiştir. Genç insanın haksızlıklarla dolu hikâyesine ve masumiyetini kanıtlama macerasına kapılıp onunla beraber yırtıcı doğaya adım atan Cay, bir ihtimal ona güvenmekle yaşamsal bir hata yapmıştır… fakat kim bilir aşk, ikisinin de kurtuluşu olacaktır.

“Deveraux, âşıkların klasik atışmalarını ve şaşırtmacalı vaka örgüsünü, kırık kalplerin timsahlar ve zehirli yılanlar kadar ölümcül olabildiği, egzotik bir tarih sahnesine ustalıkla yerleştirmeyi başarmış.”

-Publishers Weekly-

“Keyifli ve serüven dolu bir romans. Rengârenk bir arka planın ötesinde, büyüleyici karakterler öyküyü mükemmelliğe taşıyor… Yasemin Kokusu’nu sırf incelikle işlenmiş bir romansın keyfine varmak için bile okumak mümkün.”

-Romance Times-

“Edilean serisine keyifli bir zamanı romans daha ekleniyor… Deveraux hem eski hem de yeni fanatiklerine hitap edecek bir hikâye kaleme almış.”

-Booklist-

“Devamını iple çekeceksiniz.”

-Daily Telegraph-

(Tanıtım Bülteninden)


Yasemin Kokusu Alıntıları – Sözleri

  • Belki de gurur ve bayanlar birlikte yürütülemiyordu.
  • Hepimiz şansımız olduğunda kolayca günaha girebiliyoruz.
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun.
  • “Tam bir barbar gibi davranıyorsun.”
    “Sen de oduncu iştahına sahipsin. Kaşığı bana geri ver yoksa sana bunları nasıl aldığımı anlatmam. Neredeyse ölüyordum.”
    “Seni takip eden oldu mu?” diye sordu Cay kaşığı ağzına götü­rürken.
    Alex kaşığı çekti. “Sana, neredeyse ölüyordum, diyorum ve senin tek endişen yakalanıp yakalanmayacağın mı?”
  • • .. kim bilir gurur ve bayanlar birlikte yürütülemiyordu ..


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi..
  • Alex’e bakmak için ona döndü.
    ” Beni bir adamın bir tek görünüşüyle yargılayacağımı düşünecek kadar sığ düşünmüşsün..”
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.”


Yasemin Kokusu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarın seriyi yazma mantığı ve takip etmiş olduğu kronolojik sırayı bu kitapla beraber azca buçuk anladım şeklinde. Şu ana kadar okuduğum 4 kitabın ikisi günümüz ikisi ise geçmişte geçiyordu. Yazar ilk olarak Lavanta Kokulu Sabahlar ile okuru Edilean Kasabasına çağrı ediyor, hem de da ikinci kitap içinde küçücük ekmek kırıntıları bırakıyor. Hatta yer yer kitabın kurgusunu o öykü üstünden devam ettiriyor. Daha sonrasında İhtiras Çağı ile zamanda seyahat ediyorsunuz. Bir bakmışsınız ilk kitapta okuduğunuz kasaba tarihinin aslını ve karakterlerin gerçekte iyi mi olduklarını okuyorsunuz. Üçüncü kitaba gelindiğinde bu kez günümüzde ve yeniden kasabadasınız. Tıpkı ilk kitapta olduğu şeklinde ekmek kırıntıları ile yazar bir sonraki kitabın kurgusuyla ilgili data veriyor. Ve dördüncü kitaba geçtiğinizde tarihte seyahat yapmış olup, ikinci kitaptaki karakterlerin kızları Cay ve İskoçya’dan gelen Alex ile tanışıyorsunuz.
Kafanız karışmadan yukarıyı okuduysanız birazda Yasemin Kokusu’ndan bahsedeyim. Geçmişe seyahat yaptıran naif bir kitap Yasemin Kokusu. Cay, anne babasınınki şeklinde bir aşk arayışındayken yolu Alex ile kesişince hem aşkı hem de asla bilmediği bir macerayı yaşıyor. Biz okuyuculara da yavaş yavaş ilkin arkadaşlık sonrasında aşka dönüşen oldukça naif bir kitap sunuyor.
Üçüncü ve dördüncü kitap serideki en sevdiklerim oldu. Yazarın genel olarak aşkı işleyişi, kurgularındaki naiflik ve gerçekçi anlatımını sevdiğimi söyleyebilirim. Kısa bir nefes şeklinde oluyor bana. Kalabalık kadro hariç ki burada da ikinci kitabından bir oldukça karakter adı geçti. Ancak kim kimdi hatırlamakla yorulmadım.
Kitap bir serinin devam kitabı olsa da bağımsız da okunabilir. Ancak şöyleki bir gerçek var ki kurgu içinde bahsedilince karakterin öyküsünü merak edebilirsiniz. Naif, oldukça beklentiye girmeden, bitirdiğiniz vakit yüzünüzde gülümseme oluşturan bir aşk kitabı arıyorsanız kitabı ve seriyi tavsiye ederim.️ (Ümmühan)

Konusu oldukça sarmadı beni açıkçası , temel hatlarla güzel daha oldukça araç-gereç çıkabilirdi fakat maalesef yazar kullanamamış bu malzemeleri . Olaylar aniden oldu bi bakmışım hooop bitmiş kitap – su şeklinde içiyorum kitapları o ayrı bi sorun –
Kitabın isminin çıkış noktası oldukça hoşuma gitti o yüzden puanlarken insafa geldim . İyi okumalar … (Irish)

Zeki ve esprili karakterler, hafifçe aksiyonlu ve keyifli bir kurgu, muhteşem olmaya bu kadar yakın bir zamanı aşk kitabı… Bu kadar pozitif yönde özellikler ne şekilde mi harcanır? Tam da bu kitapta olduğu şeklinde harcanır.
Cidden ne desem bilmiyorum. Son sayfalara kadar, kitabı o denli sevmiş olarak okuyordum ki anlatamam. Karakterleri, konusu, hikayenin işlenişi, her şeyi harikaydı. Buraya uzun uzun kitabı öveceğim bir yorum yazacağımı düşünüyordum. Fakat kitabın sonlarında vakalar öyleki bir hâle geldi ki inanamadım. Aslında hâlâ inanamıyorum. Bir yazar kendi kurgusuna bunu iyi mi yapabilir? Nasıl bu şekilde güzel bir mevzuyu ve bu şekilde güzel karakterleri bir çırpıda harcayabilir? O son sayfaları yazan yazarla, benim ayıla bayıla okuduğum kısımları yazan aynı şahıs mi sahiden? Çıldırmamak işten değil.
Hayal kırıklığının, soyutluktan somutluğa çevrilmiş hâli bu kitap benim için. Yazık hakkaten. (Baştankara)


Yasemin Kokusu PDF indirme linki var mı?


Jude Deveraux – Yasemin Kokusu kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Yasemin Kokusu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jude Deveraux Kimdir?

Jude Deveraux, For All Time, Morning Ayışığı ve Parlayan Zırhlı Bir Şövalye şeklinde kırk üç New York Times bestselcisinin yazarlarıdır. Seçkin kariyeri için 2013’te Romantic Times Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı. Bugüne kadar, kitaplarının altmış milyondan fazla kopyası dünya genelinde basıldı.


Jude Deveraux Kitapları – Eserleri

  • Lavanta Kokulu Sabahlar
  • Yasemin Kokusu
  • Kadife Geceler
  • Dilek Taşı
  • İhtiras Çağı
  • Vahşi Orkideler
  • Yaz Evi


Jude Deveraux Alıntıları – Sözleri

  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay. (Kadife Geceler)
  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine nazaran aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı bayanlar da bir kayığa tutunur şeklinde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı. (Kadife Geceler)
  • Bana uygun biri mi? (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı kısaca? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar oldukça şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.” (Kadife Geceler)
  • • .. kim bilir gurur ve bayanlar birlikte yürütülemiyordu .. (Yasemin Kokusu)
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı… (Kadife Geceler)
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun. (Yasemin Kokusu)
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.” (Yasemin Kokusu)
  • Okumayı bilen hanımefendileri severim. (İhtiras Çağı)
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten oldukça, canını yakıyordu. (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir. (İhtiras Çağı)


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi.. (Yasemin Kokusu)
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.” (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil. (İhtiras Çağı)
  • İffetli ve erdemli diye düşündü. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu. (Dilek Taşı)
  • Tek gercek aşk…. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir. (İhtiras Çağı)
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı oldukça seviyor.”
    “Aslında oldukça isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben oldukça hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu zira bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri devasa açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.” (Dilek Taşı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş