Eğitim

Yeraltı Öyküleri – Ersin Karabulut Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeraltı Öyküleri – Ersin Karabulut Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeraltı Öyküleri kimin eseri? Yeraltı Öyküleri kitabının yazarı kimdir? Yeraltı Öyküleri konusu ve anafikri nedir? Yeraltı Öyküleri kitabı ne konu alıyor? Yeraltı Öyküleri PDF indirme linki var mı? Yeraltı Öyküleri kitabının yazarı Ersin Karabulut kimdir? İşte Yeraltı Öyküleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ersin Karabulut

Editör: Gülşen İşeri

Tasarımcı: Aksel Ceylan

Yayın Evi: İnkılap Kitabevi Yayınları

İSBN: 9789751041753

Sayfa Sayısı: 152


Yeraltı Öyküleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Gerçekçi çizimler ve fantastik hikayelerin Edgar Allan Poe tadında bir birleşimi.”

Le Monde

“Küçük bir başyapıt. Özellikle Black Mirror sevenler için.”

Telerama

“Hasarsız çıkamayacağınız karanlık masallar…

Bu albüm, Ersin Karabulut’un bütün yeteneğini gözler önüne seriyor.”

Le Figaro

İnançlar, yeni teknolojiler, bir virüs ya da aile prangaları yüzünden özgürlüklerimizden vazgeçersek toplumumuza ne olur?

Birbirimize yalan söylemeden yaşamamız mümkün mü? Alıştığımız her şey düzgüsel midir?

Ersin Karabulut’un son yirmi senedir çeşitli dergilerde yazıp çizdiği Yeraltı Öyküleri, Fransa’da yoğun ilgi gören iki kitap haline ulaştıktan sonra, çizerin en sevilmiş olduğu öykülerden oluşan seçkisiyle nihayet Türkçe olarak sevenleriyle buluşuyor.


Yeraltı Öyküleri Alıntıları – Sözleri

  • Nefret etmek öyleki kolay mı sanıyorsunuz? Hayır. Alışmak hepsinden daha kolay.
  • Nefret etmek oyle kolay mi saniyorsunuz? Hayir, alismak daha kolay.
  • O gece biricik dünyalar güzeli kızımın aslına bakarsak reenkarne olmuş kayınvalidem bulunduğunu öğrendim. hem de tüm huylarıyla.
  • Bizler evlerinin onunde olu cocuklar olan guclu insanlardik. Dunya boyle isliyordu ve kazanmamiz ihtiyaç duyulan cok para vardi.
  • Evinizin içinde cenneti yaşayabilin diye dışarıyı cehenneme çeviriyoruz.
  • Birbirimize yalan söylemeden yaşamamız mümkün mü? Alıştığımız her şey düzgüsel midir?
  • Kendi yalanlarimiz yuzunden hicbisey diyemedik birbirimize. Ama iki yalancinin bu sekilde yasamasi, yalan söylediklerini bile bile birbirlerinin gozlerine bakmalari cok zor bi sey. O yuzden ikimiz de dikkatimizi verebilecegimiz yeni bir yalanci yaptik. : ) Hep birlikte mutlu kahvaltilara gitmeye, mutlu mutlu fotograflar cektirmeye devam ettik. Kilitli odalarimiza kimseyi sokmadan doğal olarak.
  • Sen hayallerinin peşinden koşmayı reddettiğin için bu kadar acı çekiyorsun. Bir noktada bir şeyler seni sözde mantıklı şeyler hayata geçirmeye zorlamış fakat bu senin mantığın değil, çevrendekilerin mantığı…
  • Şimdi her şey, her yer gri. Sadece hemen hemen gökyüzünü değiştirmeyi başaramadılar. O hala renkli fakat o renkleri görebilmek için başımızı birazcık kaldırmamız gerekiyor.
  • Bizler evlerinin önünde ölü çocuklar olan kuvvetli insanlardık. Dünya bu şekilde işliyordu ve kazanmamız ihtiyaç duyulan oldukca para vardı.


Yeraltı Öyküleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Merhaba dostlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim.
.
.
Gerçekçi çizimler ve fantastik hikayelerin Edgar Allan Poe tadında bir birleşimi.”
Le Monde
“Küçük bir başyapıt. Özellikle Black Mirror sevenler için.”
Telerama
“Hasarsız çıkamayacağınız karanlık masallar…
Bu albüm, Ersin Karabulut’un tüm kabiliyetini gözler önüne seriyor.”
Le Figaro
İnançlar, yeni teknolojiler, bir virüs ya da aile prangaları yüzünden özgürlüklerimizden vazgeçersek toplumumuza ne olur?
Birbirimize yalan söylemeden yaşamamız mümkün mü? Alıştığımız her şey düzgüsel midir?
Ersin Karabulut’un son yirmi senedir çeşitli dergilerde yazıp çizdiği Yeraltı Öyküleri, Fransa’da yoğun ilgi gören iki kitap haline ulaştıktan sonra, çizerin en sevilmiş olduğu öykülerdeın oluşan seçkisiyle nihayet Türkçe olarak sevenleriyle buluşuyor.
.
.
Fantastik çizimlerle oluşan +18 anlamlı bir kitap. (Ela)

Yeraltı Öyküleri: Salgın hastalığa yakalanıp virüsüyle aşk yaşayanından resetlenen çocuk hafızalarına, ölümsüz dedenin maceralarından yaşam kredisi verilen reenkarne hayatlara, kilogramları başına paha biçilen ünlülerden satılık ömürlere, yaşam boyu yükü altında ezilinen taşlara… Bir sürü tekinsiz ve bir o denli da ilgi çekici öyküyü çizimleriyle buluşturmuş Ersin Karabulut. Hepsi birbirinden güzel olsa da sanırım en oldukca Ali’yi sevdim
Şimdiye kadar birçok bilindik yayında çizgi öykü ve karikatürleri olan Ersin Karabulut’u bu kitapla tanıdım. Oysa ki burada yer edinen öyküler, Lombak, Penguen ve Uykusuz dergilerindeki kimi hikayelerinden oluşuyormuş. Ben çizimlerini de hayal enerjisini de oldukca sevdim Ersin Karabulut’un. (Müge Akçayoğlu)

Ersin Karabulut’un son yirmi senedir çeşitli dergilerde yazıp çizdiği Yeraltı Öyküleri, Fransa’da yoğun ilgi gören iki kitap haline ulaştıktan sonra, çizerin en sevilmiş olduğu öykülerden oluşan seçkisiyle nihayet Türkçe olarak sevenleriyle buluşuyor.
Kitap, Türkiye’den ilkin Fransa’da Contes Ordinaires D’une Societe Resignee (2018) ve Jusqu’ici Tout Allait Bien (2020) olarak basılmış iki albümün toplanması ve 2001 yılından beri Lombak, Penguen ve Uykusuz benzer biçimde dergilerinde değişik zamanlarda yayınlanmış öykülerin bazılarından oluşuyor.
Eğer çizgi roman okumayı seviyorsanız, Ersin Karabulut’un, değişik görüş açısı ve varlıklı bir hayal gücü ile yazdığı öykülerinden derlediği bu kitap, tam size nazaran. (cadininnkazani)


Yeraltı Öyküleri PDF indirme linki var mı?


Ersin Karabulut – Yeraltı Öyküleri kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Yeraltı Öyküleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ersin Karabulut Kimdir?

Ersin Karabulut (d. 3 Haziran 1981; Eminönü, İstanbul) Türk çizgi romancı.

3 Haziran 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. Öğretmen birer ebeveyni ve kendinden dört yaş büyük bir ablası vardır. Bayrampaşa ilköğretim okulunu ve Vatan Anadolu Lisesi’ni tamamladı. 16 yaşlarında ilk karikatürü, Pişmiş Kelle dergisinde yer bulduktan sonrasında aynı dergide bir süre köşeleri de gösterildi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik kısmına girdi. İkinci sınıfta Lombak dergisinde ve hemen sonra da Penguen dergisinde çizmeye başladı. 2007 Ağustosunda, Yiğit Özgür ve Memo Tembelçizer benzer biçimde bir grup çizerle beraber, yeni bir mecmua çıkartmak suretiyle, Penguen’den ayrılmış ve 5 Eylül 2007′ de Uykusuz adlı dergiyi çıkarmaya başlamışlardır.

Lombak’ta çizdiği Yeraltı Öyküleri başlıklı çizgi romanları beğenilse de aslolan popülerliği Penguen’de çizmeye başladığı ve Uykusuz ‘da sürdürdüğü çizgi öykü tarzındaki Sandık İçi isminde köşesi yardımıyla kazanmıştır. Bu köşede kendi hayatından kesitlerle hayata bakışını, kendi doğrularını ve insanoğlu arası etkileşimleri başarıyla işlemesi sonucu okurlarıyla yakın bir ilişki kurabilmiştir. Son zamanlarda Türk gülmece sevenleri tarafınca büyük ilgi görmekte ve bilinmektedir. Sandık içi köşesinin yerine arada bir, hemen sonra kitap olarak da yayınlanmış Sevgili Günlük benzer biçimde değişik öyküler de çizmektedir.

Halen Uykusuz’da Sandık İçi isminde köşeyi çizmektedir.


Ersin Karabulut Kitapları – Eserleri

  • Sandık İçi
  • Sandık İçi 2
  • Yeraltı Öyküleri
  • Amatör
  • Çizgili Tişört
  • Sevgili Günlük
  • Sandık İçi 3


Ersin Karabulut Alıntıları – Sözleri

  • Bizler evlerinin onunde olu cocuklar olan guclu insanlardik. Dunya boyle isliyordu ve kazanmamiz ihtiyaç duyulan cok para vardi. (Yeraltı Öyküleri)
  • Birbirimize yalan söylemeden yaşamamız mümkün mü? Alıştığımız her şey düzgüsel midir? (Yeraltı Öyküleri)
  • Yaşantımızı mesleğimizden, ailemiz ya da çevremizden daha oldukca etkilediğine inandığım “küçük anılarımız” var. Yaşandığı günden beri bilincimizin kömürlüğünde duvardan duvara çarpıp durdukça “binayı” daha da sarsıyor bunlar. En eskiler bir ihtimal daha da şiddetli. Bunu biliyorum. (Sandık İçi)
  • Sandıklarımızın kapaklarına zincir çekip anıların seslerine kulak tıkayabilmek güzel bir şeydir herhalde. . . . En azından sandığın içine düşüp anıların esiri olmak kadar fena olması imkansız. (Sandık İçi)
  • Yani ne biliyim,istiyorumki Raki’yi benim kadar sevsinler,Apollo için üzülsünler, Drago’ya uyuz olsunlar, hatta,Raki,babam, ben birlikte gezelim filan. (Sandık İçi 3)
  • Sen hayallerinin peşinden koşmayı reddettiğin için bu kadar acı çekiyorsun. Bir noktada bir şeyler seni sözde mantıklı şeyler hayata geçirmeye zorlamış fakat bu senin mantığın değil, çevrendekilerin mantığı… (Yeraltı Öyküleri)
  • Nefret etmek oyle kolay mi saniyorsunuz? Hayir, alismak daha kolay. (Yeraltı Öyküleri)
  • O gece biricik dünyalar güzeli kızımın aslına bakarsak reenkarne olmuş kayınvalidem bulunduğunu öğrendim. hem de tüm huylarıyla. (Yeraltı Öyküleri)
  • Kendi yalanlarimiz yuzunden hicbisey diyemedik birbirimize. Ama iki yalancinin bu sekilde yasamasi, yalan söylediklerini bile bile birbirlerinin gozlerine bakmalari cok zor bi sey. O yuzden ikimiz de dikkatimizi verebilecegimiz yeni bir yalanci yaptik. : ) Hep birlikte mutlu kahvaltilara gitmeye, mutlu mutlu fotograflar cektirmeye devam ettik. Kilitli odalarimiza kimseyi sokmadan doğal olarak. (Yeraltı Öyküleri)
  • Yaşantımızı mesleğimizden, ailemizden ya da arkadaşlarımızdan daha oldukca etkilediğine inandığım “küçük anılarımız” var. Yaşandığı günden beri bilincimizin kömürlüğünde duvardan duvara çarpıp durdukça binayı daha da sarsıyor bunlar. En eskiler bir ihtimal daha şiddetli. (Sandık İçi)
  • İncitilmemek için oldukca üzülmek koşul. Yoksa insanın kalbini eline veriyorlar… (Sandık İçi)
  • Evinizin içinde cenneti yaşayabilin diye dışarıyı cehenneme çeviriyoruz. (Yeraltı Öyküleri)
  • Şimdi her şey, her yer gri. Sadece hemen hemen gökyüzünü değiştirmeyi başaramadılar. O hala renkli fakat o renkleri görebilmek için başımızı birazcık kaldırmamız gerekiyor. (Yeraltı Öyküleri)
  • Anı sandıklarımızın büyük bir kısmını çocukken dolduruyoruz diye düşünüyorum. Tam da yaşam ve ölüm benzer biçimde akıl almaz saçmalıkları kavramaya ve bir mantığa oturtmaya çalıştığımız zamanlarda doğrusu… (Sandık İçi)
  • Bizler evlerinin önünde ölü çocuklar olan kuvvetli insanlardık. Dünya bu şekilde işliyordu ve kazanmamız ihtiyaç duyulan oldukca para vardı. (Yeraltı Öyküleri)
  • Nefret etmek öyleki kolay mı sanıyorsunuz? Hayır. Alışmak hepsinden daha kolay. (Yeraltı Öyküleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş