Eğitim

Yeter ki İnsan Olsun! – Can Nuroğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeter ki İnsan Olsun! – Can Nuroğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeter ki İnsan Olsun! kimin eseri? Yeter ki İnsan Olsun! kitabının yazarı kimdir? Yeter ki İnsan Olsun! konusu ve anafikri nedir? Yeter ki İnsan Olsun! kitabı ne konu alıyor? Yeter ki İnsan Olsun! PDF indirme linki var mı? Yeter ki İnsan Olsun! kitabının yazarı Can Nuroğlu kimdir? İşte Yeter ki İnsan Olsun! kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Can Nuroğlu

Yayın Evi: GDK

İSBN: 9789758379781

Sayfa Sayısı: 96


Yeter ki İnsan Olsun! Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Vatanımızda “en popüler sözler” isminde bir yarışma yapılsa, ne olursa olsun “Yeter ki insan olsun!” sözü ilk beş içinde yer alır. İster toplumsal muhabbetler olsun, isterse felsefi ya da dini tartışmalar olsun, ne olursa olsun sohbetin bir yerinde bu söz yüzeye çıkar. Neden? Zira bizim için insan olmak en üstün değerlerimizden biridir.

 Tanrı’nın içimize koymuş olduğu vicdana ayak uyduramadığımız kaçınılmaz bir gerçektir. İşte bu yüzden birçoğumuz kendimize daha uygun bir ekip kurallar uygulamaya çalışırız. Bunlar, “İnsanlık” kuralları, doğrusu, yalan söylememek, dürüst hareket etmek ve öfkelenmemek şeklinde evrensel olarak kabul gören belirgin kurallardır. Evet, bunlardan fazlaca bahsederiz, komşularımıza sık sık tembih ederiz ve çocuklarımıza bıktırırcasına anlatırız. Fakat söz bitip de icraata ulaşınca kendimiz bile bu tarz şeyleri tam anlamıyla yerine getiremiyoruz.

Siz ise “Ben farklıyım. Ben zaten iyi bir insanım” kabul edebilirsiniz. Tamam, bunun fazlaca rahat bir imtihanı var: Bir insanoğlunun iyi mi davranmasını istediğinizi bir kâğıda yazınız. Sonra yazdığınız o kurallara yalnız yedi gün süresince sadık kalmaya çalışınız. Bu yazdığınız kuralları tutarlı olarak uygulamaya çalıştıkça aslen ne kadar aciz ve tutarsız olduğunuzu farkına varacaksınız. Zira asla birimiz insanlarca kabullenen ve kendimizin de benimsediği bu rahat kuralları tertipli ve sürekli olarak yerine getiremiyoruz. Yani bu kadar övündüğümüz insanlığın en rahat ve en açık prensiplerini bile beceremiyorsak, demek ki, “Yeter ki insan olsun” sözü bizi kurtarmıyor.

İşte insanoğlunun bulunmuş olduğu ikilem: Aklımızla onayladığımız o dürüst insan şeklinde olmak istiyoruz, fakat ne kadar çabalarsak çabalayalım bu arzuyu hayatımızda bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Durum bu şekilde olunca kendimizi etrafımızdaki insanlarla kıyaslayarak birazcık teselli bulmaya çalışırız.“En azından bu komşum ya da şu kaynanam kadar kötü birisi değilim” deriz. Evet, etrafımızdaki bir çok insandan kendimizce fazlaca daha iyi görünebiliriz, fakat bu esas içimizdeki eksikliği tamamlamaz. Sonuçta eksikliğimiz azca ya da fazlaca olsa da asla birimiz tam anlamıyla muhteşem insan değiliz. En basitiyle hangimiz kendimizden insan olarak memnunuz? Artık bahaneleri bırakıp gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi.

Bu probleminin kökenine inmek için düşünmemiz ihtiyaç duyulan sorular vardır: “İnsan nedir? İlk başta insan hangi özelliklerle yaratıldı? Nasıl oldu da böyle hüsrana uğradık? Peki, gerçekten ‘iyi bir insan’ olunabilir mi?” Evet, doğal ki olunabilir, fakat bunun yanıtını sadece insanı yaratan Allah’ın bizlere vermiş olduğu Kutsal Kitap’tan öğrenebiliriz. “İnsan” dediğimiz bu varlığı Kendisi yarattı ve en uygun olarak iyi mi yaşaması gerektiği mevzusunda sadece Allah bizlere rehberlik edebilir.

Bu ufak kitapta insanoğlunun yaradılışını, amacını ve geleceğini keşfedeceğiz. Belki beklediğinizden fazlaca değişik gerçeklerle karşılaşacaksınız, fakat inanıyorum ki bu gerçekler size insanlığın sırrını ve kendi hayatınızın amacını çözmede destek olacaktır. Zira insan hakikaten görkemli işler yapmak ve mutlu bir yaşam sürmek suretiyle yaratıldı, fakat yalnız insana biçim ve nefes veren Yaratıcımız bunun sırrını bizlere açıklayabilir. Gelin, iyi mi ‘iyi bir insan olacağımızı’ birlikte öğrenelim.


Yeter ki İnsan Olsun! Alıntıları – Sözleri

  • Kutsal kitaba nazaran Aden bahçesi içinden 4 büyük ırmak akıyordu pişon, gihon, Dicle ve Fırat nehirleri.
    Tanrı adem’i Aden bahçesine yerleştirdikten sonrasında bahçeye bakması ve tüm hayvanlara adlandırması için onu görevlendirdi.
  • Tanrı insanları doğru yarattı, oysa onlar hala karmaşık çözümler arıyorlar.
  • Rab Allah bir sözde ışığı yarattı ve onu gündüz diye aydınlatarak karanlıktan ayırdı 2 günde Tanrı dünyayı saran suları ikiye ayırıp yeryüzünü koruyacak bir Çardak olsun diye gökyüzünü yarattı üç günde ise yeryüzünde toplanan Engin sularına sınırlar belirleyip karadan ayırdı ve böylece kıtalar ve okyanuslar oluştu aynı günde rab” karaya kaplayan bitkileri meyve veren ağaçları ve her türlü otu yarattı 4 günde tarla yer yüzünü aydınlatacak dönemin şeklini ve durumunu işaretleyecek olan takvimi ve mevsimleri diyecek Gök cisimlerini ve yerleştirdi 5 günde rab Engin suları dolduracak Deniz yaratıklarını ve can alıcıları yarattı hem de göklerde uçacak kuşları ve onları türlerini yarattı 6 güne ulaşınca rap karada yaşayacak her türlü evcil ve yabani hayvan ve sürüngen türleri yarattı
  • Fakat gerçek şu ki, insan neye inanırsa inansın, dininin gerektirdiği sevapların çoğunu bile yerine getiremiyor. İşte insanoğlunun aciz hali! Sonuçta eğer din insanı insan bile yapamıyorsa, onu günahlarından iyi mi kurtarabilir?


Yeter ki İnsan Olsun! İncelemesi – Kişisel Yorumlar

yeter ki insan olsun: Kitap tamamen bir karşılaştırma üstüne yazılmış bir taraftan ademi kötülerken insanlığın katili bulunduğunu söylemekle ve buna mantıklı hiçbir gerekçe göstermeden yaparak geçiyor. öteki taraftan isa meshin insanlığın kurtarıcısı olduğu Allah’ı oğlu bulunduğunu söylemekle geçiyor. Hiç gerek olmayan karşılaştırmalar ve gereksiz yergilerle oluşturulan bir kitap… (Melike)

Hayatımda okuduğum en fena kitap olabilir. Eğer Hıristiyan inancına dair bir kaç şey öğrenmek istiyorsanız “bilim”kelimesinin geçmiş olduğu bir kaç sayfayı okumayınız zira kendileri bilerek yanlış data veriyorlar. Bilimle çelişen ifadeler teşekkürler. Bu arada tam bir zaman kaybı tavsiye etmiyorum (ufuk can koşar)


Yeter ki İnsan Olsun! PDF indirme linki var mı?


Can Nuroğlu – Yeter ki İnsan Olsun! kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yeter ki İnsan Olsun! PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Can Nuroğlu Kimdir?

Evli ve üç çocuk babasıdır. Amerika’da Emmaus İncil Üniversitesinden mezun olduktan sonrasında on bir yıl Diyarbakır Kilisesinde hizmet etti. Şimdilik Kuzey Kıbrıs’ta bulunup Mesih’in hizmetine devam etmektedir.


Can Nuroğlu Kitapları – Eserleri

  • Hey Gavur Anlatsana
  • Allah Sevgidir
  • Yeter ki İnsan Olsun!
  • Dünyanın Sonu
  • Sorgulayan Gelsin
  • Yalnızca İsa
  • Tanrı’nın Son Vahyi


Can Nuroğlu Alıntıları – Sözleri

  • Bizim mantığımıza nazaran, bir şahıs inancını başkasına anlatacak kadar ciddiye almıyorsa, kendi inancını tamamıyla yerine getirmiyor anlamına gelir. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Haça çivilenirken acıyla kıvranan İsa, çekiçleri savuran askerler için, “Baba, onları bağışla” dedi. “Zira ne yaptıklarını bilmiyorlar”. (Yalnızca İsa)
  • Bu şahıs, sizin şeklinde zaafiyeti ve zayıflıkları olan birisi olmasına rağmen, ona olan sevginizden ve saygınızdan dolayı her şeyinizi o kişiye dönük değiştirebiliyorsunuz. Neden? Zira bu kişiye kıymet verip onu seviyorsunuz. Eğer sevgi bu ise, bu sevgi, her kıymeti irdeleyip gerektiğinde asla tereddüt etmeden yaşamının tüm gidişatını değiştiriyorsa Allâh’a olan gerçek sevgi bizim hayatımızı ne kadar daha değiştirecek kudrette olmalı sizce? (Allah Sevgidir)
  • Her şey boş, güneşin altında kazanılacak hiçbir şey yok! (Sorgulayan Gelsin)
  • Hakiki sevginin özünde kişilik yoktur. (Allah Sevgidir)
  • İnsanın yapması ihtiyaç duyulan ilk şey içindeki günaha karşı ölmesidir.
    Yuhanna 12:25
    “Canını seven onu yitirir. Ama bu dünyada canını gözden çıkaran onu sonsuz yaşam için koruyacaktır.” (Dünyanın Sonu)
  • İnsanlarca hor görüldü, yapayalnız bırakıldı. Acılar adamıydı, hastalığı yakından tanıdı. İnsanların yüz çevirilmiş olduğu biri şeklinde hor görüldü, ona kıymet vermedik. Aslında hastalıklarımızı o üstlendi, acılarımızı o yüklendi. (Yalnızca İsa)
  • Kutsal kitaba nazaran Aden bahçesi içinden 4 büyük ırmak akıyordu pişon, gihon, Dicle ve Fırat nehirleri.
    Tanrı adem’i Aden bahçesine yerleştirdikten sonrasında bahçeye bakması ve tüm hayvanlara adlandırması için onu görevlendirdi. (Yeter ki İnsan Olsun!)
  • ‘İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı’nın ağzından çıkan her sözle yaşar’ (Yalnızca İsa)
  • İnanç kültürel bir miras değil kişisel bir seçimdir. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Matta 5:18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden Kutsal Yasa ‘ dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Hakiki sevginin özünde kişilik yoktur. (Allah Sevgidir)
  • “Modern” dediğimiz bu çağda geçen tüm çağlardan fazlaca daha büyük zulümler görülmektedir. (Dünyanın Sonu)
  • Nitekim insanoğlunun dini ne olursa olsun ortak değerimiz daima sevgi olmalıdır. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Eğer Tanrı dün, bugün ve sonsuza dek değişmez tek Tanrı ise kendi sözünün de değiştirilmesi olanaksızdır; şu sebeple Tanrı sözlerini insanlara gönderdiğine nazaran onları koruyabilecek güçte olsa gerek. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Bir milletin en yüce kıymeti olan ilah nede olsa ona inanan millet da onun yolunda ilerler ve gittikçe ona benzer. (Allah Sevgidir)
  • “Bilim olmadan inanç topaldır, inançsız bilim ise kördür.” (Sorgulayan Gelsin)
  • Sonra sayısı 200 milyon olan bir ordudan söz ediliyor. Bazıları bu rakamların fazlaca devasa bir ordu için verilen mecazi bir sayı bulunduğunu düşünür. Ama o şekilde olsaydı net bir sayı vermezdi. Aynı zamanda dünya tarihinde asla bu kadar büyük bir ordu muharebeye girmemiştir. Yine de seneler ilkin Çin bu şekilde bir orduya haiz bulunduğunu iddia etti; demek ki mümkündür. Peki, bu kadar büyük bir ordu ne yapıyor? Muhtemelen bunlar Armagedon Savaşı’na katılmaya geliyor(Vahiy 16:12-16). Kutsal kitap, sona yaklaşınca Mesih Karşıtı’yla beraber birçok ulusun İsrail topraklarına yönelip Tanrı’nın halkını yok etmek için toplanacağını yazar( Zekeriya 12-14). (Tanrı’nın Son Vahyi)
  • Ne yazık ki şu rahat gerçeği unutuyoruz ki, uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır (Hey Gavur Anlatsana)
  • “Gördüğün on boynuz henüz egemenlik sürmemiş on kraldır; canavarlarla birlikte bir saat egemenlik sürmek üzere yetki alacaklar”: Melek son olarak yedi başlı canavarın on boynuzunu da açıklar. Kutsal kitap’ın birçok yerinde Mesih Karşıtı’nın 10 kraldan oluşan egemenliği söz mevzusudur( bkz. Daniel7). Bu on kral, Mesih Karşıtı’yla ortaklık meydana getiren ve Orta Doğu’da yargı devam eden bağlaşık bir güç oluşturacaktır. (Tanrı’nın Son Vahyi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş