Eğitim

Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun – Kıvanç Kardeşler Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun – Kıvanç Kardeşler Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kimin eseri? Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kitabının yazarı kimdir? Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun konusu ve anafikri nedir? Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kitabı ne konu alıyor? Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun PDF indirme linki var mı? Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kitabının yazarı Kıvanç Kardeşler kimdir? İşte Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kıvanç Kardeşler

Yayın Evi: Yason Yayıncılık

İSBN: 9786059869058

Sayfa Sayısı: 238


Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Tanrı bir an için paçavradan bebek olduğumu unutup can vererek beni ödüllendirse, aklımdan geçen her şeyi dile getiremeyebilirdim, fakat en azından dile getirdiklerimi ayrıntısıyla aklımdan geçirir ve düşünürdüm. Eşyaların maddi yönlerine değil anlamlarına kıymet verirdim. Az uyur, oldukca rüya görür, gözümü yumduğum her dakikada, 60 saniye süresince ışığı yitirdiğimi düşünürdüm. İnsan aşktan vazgeçerse yaşlanır. Başkaları durduğu süre yürümeye devam ederdim. Başkaları uyurken uyanık kalmaya çaba ederdim. Başkaları konuşurken dinler, çikolatalı dondurmanın tadından zevk almaya bakardım.

Eğer Tanrı bana birazcık can verse, rahat giyinir, yüzümü güneşe çevirir, yalnız vücudumu değil, ruhumu da tüm çıplaklığıyla açardım. Tanrım, eğer bir kalbim olsaydı nefretimi buzun üstüne kazır ve güneşin göstermesini beklerdim. Gökyüzündeki aya, yıldızlar süresince Van Gogh resimleri çizer, Benedetti şiirleri okur ve serenatlar söylerdim. Gözyaşlarımla gülleri sular, vücuduma batan dikenlerinin acısını hissederek dudak kırmızısı taç yapraklarından öpmek arzu ederdim. Tanrım bir yudumluk yaşamım olsaydı…

Gün geçmesin ki, karşılaştığım tüm insanlara onları sevdiğimi söylemeyeyim. Tüm hanım ve erkekleri, en sevdiğim insanoğlu oldukları mevzusunda birer birer ikna ederdim. Ve aşk içinde yaşardım. Erkeklere, yaşlandıkları süre aşkı bırakmalarının ne kadar yanlış bulunduğunu anlatırdım. Şundan dolayı insan aşkı bırakınca yaşlanır. Ufaklıklara kanat verirdim. Ama uçmayı kendi başlarına öğrenmelerine olanak sağlardım. Yaşlılara ise ölümün yaşlanma ile değil unutma ile geldiğini öğretirdim. Ey insanoğlu! Sizlerden ne kadar da oldukca şey öğrenmişim. Tüm insanların, mutluluğun gerçekleri görmekte saklı bulunduğunu bilmeden, dağların zirvesinde yaşamak istediğini öğrendim.

Yeni doğan minik bir bebeğin, babasının parmağını sıkarken aslen onu kendisine sonsuza dek kelepçeyle mahkûm ettiğini öğrendim. Sizlerden oldukca şey öğrendim. Ama bu öğrendiklerim pek işe yaramayacak.

Şundan dolayı hepsini bir çantaya kilitledim.

Mutsuz bir halde…

Artık ölebilir miyim?” 

(Tanıtım Bülteninden)


Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun Alıntıları – Sözleri

  • “Kötülük dünyada değil, insanın yüreğindedir..”
  • Ucuz insanlara pahalı gelmen senin değil onların suçu. Unutma ki, İnsan anlayana oldukca, anlamayana noksan görünür. Hepsi bu!
  • “Kötülük dünyada değil, insanın yüreğindedir. Yüreğini kolla, ölmeden çürüyorsun.”
  • “Fenalık dünyada değil, insanoğlunun yüreğindedir.”
  • Pablo Neruda’nın şiirinde şu şekilde bir cümle var:”Şarkı söylerken buluş çıkartma bana Tanrım.”
  • Yağmur yağıyor. Akşamüstü.
    Buluttan bıçak. Yağmur yağıyor
    Akşamüstü sırılsıklam hüznünle. Bazen rüzgar yaratı. Şarkısıyla… Bazen ruhumun yaslandığını hissediyorum. Senin yokluğuna…
  • Her adam parlak zeka, güzel, anlayışlı ve onu oldukca sevecek bir karı ister. İyi, güzel de adama sormazlar mı, bu tarz şeyleri hak edecek ne yaptın.


Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Anlaşıldığı benzer biçimde Marquez’in biyografisi. İçinde röportajları, yakın çevresi, yaşantısı ve yazdığı kitapların geniş özeti bulunuyor. Size tavsiyem okumadığınız kitapları var ise o kısımları ya geçin ya da bu kitabı hepsini okuduktan sonrasında okuyun ki spoiler yemeyin. Genel anlamda güzel Gabo’yu yakından tanımak hoş… ölmeden ilkin ki veda mektubu ise etkisinde bırakan olmuş. (Pınar)

Kitap okadar can sıkan geldi ki bana yazarın yazmıs olduğu kitaplardaki anlatımından ifade şeklinden falan bahsediliyordu. Öylesine almıştım kitabı. Ama yazar gercekten devrimci bir adammış. Fidel Costro ile olan arkadaşlıgı onun hakkında düşünceleri oldukça güzeldi. Veda mektubunu oldukca beğendim. Okudukça üzüldüm. Fazlaca güzel yazmış. Ve yazarın tek pişmanlığının bir kızı olmayışıymış. Birkez daha üzüldüm ve sevdim onu (Sevgi)

Gabriel Garsia Marquez sevdiğim yazardır kendileri. Onunla ilk tanışmama hikayeleriyle başlamıştım. Açıkçası pekte beğenmemiştim bu sebeple bu güne kadar okuduğum türden değişik gelmişti bana. Kendime tekrar Marquez okumama yasağı koyduğumu hatırlıyorum. Ne büyük cahillik… Ta ki ölüm haberini verdiklerinde mühabirin eklediği ek bilgiye kadar…
Marquez`in ve eşinin ” Yüzyıllık Yalnızlık” yayınlansın diye çekmiş olduğu zorluklara değinerek ” Eşi, evindeki eşyalardan ne var ne yoksa satmıştır…” demişti. Donup kalmıştım. Bu iyi mi fedakarlıktır dediğimi hatırlıyorum. Ve Marquez`e koyduğum ” engelleme`u” iyi mi derhal kaldırdığımı. Benim için her kes için bu şekilde fedakarlık yapılmazdı demek ki o farklıydı…
Neyse gene oldukca uzattım :)) Kitap yorumlayacaktım sözde :))
Kitap:
Anladığınız üzre Marquez biyografisi. İçinde Marquez`le röportajlar, arkadaşlarının onun için düşündükleri, eserlerini yazma zamanı onların hakkında geniş özet, çocukluğundan kısa kısa kesitler, siyasal görüşleri, kitaplarının beyaz perde uyarlaması, Nobel hitabı, en tanınmış alıntıları ve en duygulandıran kısmı- ölmeden ilkin arkadaşlarına gönderilmiş olduğu veda mektubu var.
Marquez`i seviyorsanız yakından da tanımak için bir göz atın derim.
Velhasıl, sevdiğim yazar hakkında data sahibi olmam için bana bir şeyler katan,yararlı kitap. (Aysel)


Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun PDF indirme linki var mı?


Kıvanç Kardeşler – Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kıvanç Kardeşler Kimdir?


Kıvanç Kardeşler Kitapları – Eserleri

  • Tanrı Öldü
  • Olric – Oğuz Atay
  • Anarşizm / Bakunin
  • Yaşamak Seni Sevmek Gibi
  • Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun
  • Kendimden Başka Bir Eksiğim Yok
  • Seke Seke Geldim
  • En-El Hak
  • Şifa Kitabı
  • Yakmayan Ateş Pişirir
  • Kalbini Temiz Tut


Kıvanç Kardeşler Alıntıları – Sözleri

  • Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü. (Tanrı Öldü)
  • Gandhi’nin söylediği benzer biçimde: “Gerçekleştirmek istediğimiz değişimin bir parçası olmalıyız.” (Anarşizm / Bakunin)
  • Ucuz insanlara pahalı gelmen senin değil onların suçu. Unutma ki, İnsan anlayana oldukca, anlamayana noksan görünür. Hepsi bu! (Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun)
  • “Kötülük dünyada değil, insanın yüreğindedir. Yüreğini kolla, ölmeden çürüyorsun.” (Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun)
  • “Ne güzel şey anımsamak seni;
    ölüm ve zafer haberleri içinden,
    hapiste ve yaşım kırkı geçmiş iken… (Yaşamak Seni Sevmek Gibi)
  • “Son bir talih daha verme sevgine layık olmayana.
    Aşk yürek işidir, yüreği olmayanın kalbi kırılmaz nede olsa…” (Olric – Oğuz Atay)
  • “İnsanlarla yaşamak güç, sesini çıkarmadan edemiyor insan.” (Tanrı Öldü)
  • Herkesi doygunluk edecek toplumsal bir örgütlenmeyi tasarlayabilecek bir zekâ yoktur. (Anarşizm / Bakunin)
  • Sonuç olarak diyebiliriz ki Kafka ortalama yüz yıl ilkin yazdığı eserlerinde inanılmaz bir uzak görüşlülükle bugünün ‘meta fetişizmi’ karşısında kendine yabancılaşmış, umarsızlık içinde yazgısını kabullenmiş, elden ayaktan kesilmiş insanını yazmıştır. Yani kendini anlamlandırırken bizi de anlatmıştır. (Kendimden Başka Bir Eksiğim Yok)
  • Hallac-ı Mansur, her şeyin özünün, tüm çizgilerin ana temeli, bulunamayan gizli saklı tek nokta bulunduğunu savunur. O nokta Besmeledeki B harfinin altındaki noktadır. Ve o nokta için Hz. Ali, “ B” nin altındaki noktayım” diye işaret buyurur. (En-El Hak)
  • Muhabbetsiz yaşamımız kurgu ve şüphe ile örülü.Üzerimizde ankebut ağı, ağzımızda aşk terennümleri…Maneviyatsız kuru bir yaşam içinde bengisu arıyoruz.Ayrılıklar, aldatmalar, bencillikler, kınamalar, başa kakmalar ve yalnızlıklardan ibaret bir seraptayız.Varlığın içindeki yokluktayız. Yoksulluğumuz ve yoksunluğumuz: Aşk. Aşkımız yok, aşk gözümüz yok. Aşkın gözleri ile bakamıyoruz birbirimize (En-El Hak)
  • Namuslu insanoğlu gerçeği fısıldıyarak söyluyor, yalancılar ise yüksek sesle yaygara yapıyor.. (Yaşamak Seni Sevmek Gibi)
  • “Mesela ben 45 yaşımı bitirdim. Ama her gün birazcık daha âşık oluyorum. Karımdan, sanattan, tabiattan, insanlardan, idealizimden tut da kanaryama kadar her şeye dolu dizgin âşık oluyorum. Ve oldukca şükür aşığım. Bu aşk mistik manada felan değil. Platonik aşk değil. Her birine ayrı ayrı ergonomik tek yüz milyonlarla insana, her tek ağaca, tüm ormana, tek bir düşünceye, fikre, birçok düşünceye ve fikre âşık olmadan yaşamak, yaşamak değildir.” (Yaşamak Seni Sevmek Gibi)
  • köle sadece başkaldırdığında soyludur. (Tanrı Öldü)
  • Devrim…Dünya genelinde bir yangın benzer biçimde büyük bir alanı kapsamazsa başarılamaz… (Anarşizm / Bakunin)
  • “Fenalık dünyada değil, insanoğlunun yüreğindedir.” (Yüreğini Kolla Ölmeden Çürüyorsun)
  • Kuvayi Milliye destanının bir kopyasını Nazımın dayisi Ali Fuat Cebesoy Cumhurbaşkanı Ismet Inonu’ye ulaştırdı Inonu destan’ı okuduktan sonrasında “Anadolu Savaşı’nı Nazım bu destanla bir kez daha kazanmıştır,” dedi. (Yaşamak Seni Sevmek Gibi)
  • “Birini suçlamak suretiyle ileri uzattığın elinin 3 parmağının seni gösterdiğini unutma!” (Tanrı Öldü)
  • Komünizmin gerçekleşmesi mümkün bir sistem bulunduğunu vurgulamak yetmez. Bizler bununla beraber onun gerekliliğini de vurgulamalıyız. (Anarşizm / Bakunin)
  • Acıyorsam sana anam avradım olsun/ Ama aşk olsun sana çocuk aşk olsun!
    yazar/i183 (Seke Seke Geldim)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş