Eğitim

Zamanın Durduğu Gün – Rachel Joyce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Durduğu Gün – Rachel Joyce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Durduğu Gün kimin eseri? Zamanın Durduğu Gün kitabının yazarı kimdir? Zamanın Durduğu Gün konusu ve anafikri nedir? Zamanın Durduğu Gün kitabı ne konu alıyor? Zamanın Durduğu Gün PDF indirme linki var mı? Zamanın Durduğu Gün kitabının yazarı Rachel Joyce kimdir? İşte Zamanın Durduğu Gün kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Rachel Joyce

Çevirmen: Ali Sinan Çulhaoğlu

Orijinal Adı: Perfect

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053436034

Sayfa Sayısı: 400


Zamanın Durduğu Gün Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazı anlamış olur yaşamın kırılma noktalarıdır ve tesirleri bir yaşam sürer!

1972 yazında on bir yaşındaki Byron Hemmings’in kusursuz bir yaşamı vardır: Büyük, şık bir malikânede oturuyordur, herkesten daha kusursuz bir anası vardır ve tanımış olduğu en parlak zeka insan olan James en yakın arkadaşıdır. The Times gazetesini okuyan James bigün ona yüzyılın en garip haberini aktarır: Bilim insanları, Dünya’nın dönüşüne uyum sağlaması için, bir yıla iki saniye ekleyeceklerdir. Bu informasyon Byron için takıntıya dönüşecektir. Sisli bir sabahleyin okula geç kaldıkları için anası alternatif bir yolu kullanmıştır. Yoğunlaşan sis evleri ve devasa ağaçları yutup görmeyi olanaksız kılmıştır. Byron tam da saatin kadranının iki saniye geriye gittiğini görmüş olduğu sırada annesinin kullandığı otomobil bisikletli bir kıza çarpmıştır. Tuhaf bir halde anası hiçbir şey yaşanmamış benzer biçimde hareket etmiştir. Byron muhteşem hayatlarının sekteye uğradığını anlamıştır. O, olayın peşini bırakmayacaktır. Hesaba katmadığı şey ise bu olayın da Byron’ının peşini ömrünün sonuna kadar bırakmayacağıdır.

İki saniye bir ömrü etkileyebilir mi, peki aşk kaybolan kırk senenin acısını telafi eder mi? Zamanın Durduğu Gün, aşk, aile ve süre kavramlarını muhteşem bir halde ortaya koyuyor.

“Rachel Joyce okuyucuyu mucizelerin hâlâ var olduğuna inandırıyor.”

-The Washington Post-

“İnsan etkileşiminin belirsiz çizgilerini ustalıkla kullanan Rachel Joyce, geçmişin ve dönemin gücü üstüne etkisi altına alan bir romana imza atmış.”

-Literaturen.de-

“Şefkat dolu… İki yaşamın iki saniyelik bir hata yüzünden iyi mi rayından çıktığıyla ilgili yürek parçalayan bir roman.”

-Good Housekeeping-

“İnsanın içine işleyen, değişik bir roman… Rachel Joyce bu garip tesadüfleri bir araya getirip Byron’ın, annesiyle olan esrarengiz yakınlığını okuyucuya ustaca aktarıyor.”

-The New York Times-

“Bu deli ve insanoğlunun içine nüfuz eden kitabı tanıdığınız her insana tavsiye edeceksiniz.”

-The Times-

“Etkileyici… Ruhunuza iyi gelecek, çekici, üzücü ve keyifli bir kitap.”

-Heat-

“Keşke daha fazlaca yazar Rachel Joyce benzer biçimde olsa.”

-Daily Telegraph-

(Tanıtım Bülteninden)


Zamanın Durduğu Gün Alıntıları – Sözleri

  • “Hiç bir şey kaza değildir. Her şeyin bir sebebi vardır ve bu sebep içimizde, derinlerdedir.”
  • Hafıza kaybı şikayetini doktorlara belirttiğinde, ona bunun depresyon bulunduğunu söylediler. Gerçek şuydu ki unutmayı daha kolay buluyordu.
  • Zamanın doğru olduğundan iyi mi güvenli olabiliyoruz? Tek bir sema bulunduğunu nereden biliyoruz? Kelimelerin bu kadar öznel anlamları varken iyi mi oluyor da kontakt kurabiliyoruz?
  • Bazen yaptığımız hataları kabullenip onlarla yaşamak, onları düzeltmek için ihtiyaç duyulan çaba ve hayal enerjisini var etmekten daha kolay.
  • Gerçek doğru olabilirdi fakat kati değildi. Daha fazla yada daha azca doğru olabilirdi; kim bilir bir insan daha fazlasını istememeliydi. Belki de bir şeylerin ne kadar doğru bulunduğunu görmek için ilkin onlardan yoksun kalmak gerekiyordur.
  • “Belki parlak zeka insanoğlu, parlak zeka olduklarını düşünenler değildir. Belki de parlak zeka insanoğlu hiçbir şey bilmediklerini kabul edenlerdir.”
  • Saatlerle ölçüyoruz diye dönemin illa gerçek bulunduğunu kim söyleyebilir? Her şeyin aynı hızla ilerlediğini ne biliyoruz? Belki her şey geri geri ya da yana doğru ilerliyordur.
  • Acaba insanların bir eşte yada arkadaşta aramış olduğu şey, kendilerinin noksan olan kısmı mı?
  • Bir şeye bakıp bakış açını değiştirdiğinde başka bir şey olabileceğini bilmek kimi zaman şaşırtıcı geliyor.
  • Eğer mantıklı bir halde düşünürseniz, her şeyin bir çözümü vardır.
  • Ancak bu şekilde bir ise girismek, çatlagi olmasina ragmen sapasaglam bir kupa taklidi halletmeye benzerdi.
  • Geceleri ay hayata merhaba dedi, güneşin nefes bir kopyasıydı, gümüşi mavi tonlarında tepelere döküldü…
  • “Hiç bir şey kaza değildir. Her şeyin bir sebebi vardır ve bu sebep içimizde, derinlerdedir.”


Zamanın Durduğu Gün İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Uzun süre ilkin kendi ölmeden ilkin yapılacaklar listemi oluşturmuştum ve biri de 1000 kitap okumaktı. Bugün 500.kitabımı bitirmenin gururunu yaşıyorum. Umarım tamamladığımı da görebilirim.
Kitaba gelirsek 1972 senesinde bilim adamları dünyanın dönüşüne uyum sağlaması için bir yıla iki saniye ekleyeceklerdir. Bu durum Byron ve James adlı iki arkadaşın yaşamını değiştirecektir. Beklenmedik kazalar, ölümler, kayıplar ve deliliğe kadar sürükleyen iki saniye sonucunda iki arkadaştan yalnız biri hayatına kalmış olduğu yerden devam edebilecektir.
“Her şey, zamandaki ufacık bir kaymadan ötürüydü. Etkileri senelerce sürdü. ” (Emel)

1972 yazında kusursuz bir hayatları olan Hemmings ailesi, gene her zamanki benzer biçimde annelerinin kullandığı bir otomobille okula giderken, kırmızı bisikletli bir çocuğa çarparlar. Tuhaf bir halde Byron’un anası çarptığının farkına varmaz ve yoluna devam eder. Brown bu vakası takıntı haline getirir ve annesine ufak bir kıza çarptıklarını söyler.
Bu kitap hakkında negatif yorumlar görünce okumayı ertelemişim, iyi ki okumuşum dedim, cok etkilendim.Bir çocuğun aileyi iyi mi parçaladına tanık oldum;üzüldüm, duygulandım, kızdım, açıkçası her duyguyu hissederek okudum.
Yazar günlük yaşamı adeta yaşatıyormuşcasına güzel ve detaylı bir halde anlatmış, doğal ki kitabın çevirisini yapanında tesiri büyük,arada sıkılsamda kendini okutan garip değişik bir konusu var.Okuyun bence, ben beğenerek okudum (Nuray Takaz Durmuş)

Bu biçim kitapları fazlaca beğeniyorum yazar bir geleceğe bir geçmişe gidip okuyucunun heyecanını ve dikkatini diri tutuyor. Okuması fazlaca zevkli bir kitap. Dili orta düzey. Okunulabilir bir kitap (Dilruba Karagöz)


Zamanın Durduğu Gün PDF indirme linki var mı?


Rachel Joyce – Zamanın Durduğu Gün kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Zamanın Durduğu Gün PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Rachel Joyce Kimdir?

Kitap yazmaya ek olarak, Rachel da 20’den fazla orijinal öğleden sonrasında oyun ve BBC2 için mühim uyarlamalar Classic Serisi, kadının saat ve hem de TV drama uyarlama BBC Radio 4 için yazdı. 2007’de o Tinniswood Ödülü-En iyi radyo oyun kazanmıştır.


Rachel Joyce Kitapları – Eserleri

  • Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu
  • Zamanın Durduğu Gün


Rachel Joyce Alıntıları – Sözleri

  • Sevgiyle yaşanmadıkça yaşam, yaşam değildir. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Ama anlarsınız ya işte inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. ”
    Bu sözü hayatımın merkezine aldığım gün attığım adımlar bir evvelkinden fazlaca daha değişik oldu. Kalbime dokunmuştu. Hissetmiştim… Evet, inanmak…
    İnanmak fazlaca kuvvetli bir duygu. Duymak isteyene fazlaca güzel bir şarkı benzer biçimde örnek olarak. Ya da yaşamının o anından itibaren yaşayacağın tüm günlerin bileti benzer biçimde adeta. Bu bileti devamlı yanında tutan daima kazanır. Ve daima yaşar. Hem de inanmayanlara nazaran fazlaca daha değişik bir perspektif ile bakmaya,yaşamaya adım atar.
    Her gün kendinize daha çok inandığınız günlerinizin olması dileğimle. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Zamanın doğru olduğundan iyi mi güvenli olabiliyoruz? Tek bir sema bulunduğunu nereden biliyoruz? Kelimelerin bu kadar öznel anlamları varken iyi mi oluyor da kontakt kurabiliyoruz? (Zamanın Durduğu Gün)
  • “hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Bir şeye bakıp bakış açını değiştirdiğinde başka bir şey olabileceğini bilmek kimi zaman şaşırtıcı geliyor. (Zamanın Durduğu Gün)
  • İnsanların onları hayatta tutacak kimsesi olmayınca ölümleri genel anlamda daha acele olur. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Ama anlarsınız ya işte, inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Gerçek doğru olabilirdi fakat kati değildi. Daha fazla yada daha azca doğru olabilirdi; kim bilir bir insan daha fazlasını istememeliydi. Belki de bir şeylerin ne kadar doğru bulunduğunu görmek için ilkin onlardan yoksun kalmak gerekiyordur. (Zamanın Durduğu Gün)
  • Geceleri ay hayata merhaba dedi, güneşin nefes bir kopyasıydı, gümüşi mavi tonlarında tepelere döküldü… (Zamanın Durduğu Gün)
  • Bazen yaptığımız hataları kabullenip onlarla yaşamak, onları düzeltmek için ihtiyaç duyulan çaba ve hayal enerjisini var etmekten daha kolay. (Zamanın Durduğu Gün)
  • Hafıza kaybı şikayetini doktorlara belirttiğinde, ona bunun depresyon bulunduğunu söylediler. Gerçek şuydu ki unutmayı daha kolay buluyordu. (Zamanın Durduğu Gün)
  • “Belki parlak zeka insanoğlu, parlak zeka olduklarını düşünenler değildir. Belki de parlak zeka insanoğlu hiçbir şey bilmediklerini kabul edenlerdir.” (Zamanın Durduğu Gün)
  • “Hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu?” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Hiç bir şey kaza değildir. Her şeyin bir sebebi vardır ve bu sebep içimizde, derinlerdedir.” (Zamanın Durduğu Gün)
  • Ancak bu şekilde bir ise girismek, çatlagi olmasina ragmen sapasaglam bir kupa taklidi halletmeye benzerdi. (Zamanın Durduğu Gün)
  • kim bilir dünyanın gereksinim duyan şey budur. Biraz daha azca akıl, daha dazla inanç. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Acaba insanların bir eşte yada arkadaşta aramış olduğu şey, kendilerinin noksan olan kısmı mı? (Zamanın Durduğu Gün)
  • Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu? Bir yaşamı oluşturan tüm parçalar, gerçekte asla anlamları yokmuş benzer biçimde sonunda bu şekilde saçılmaya mı yazgılıydı? (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Bir kere yakarma etmeyi denemiştim fakat artık fazlaca geçti. Korkarım, bu da bana yetti.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş