Eğitim

A Million Little Pieces – James Frey Kitap özeti, konusu ve incelemesi

A Million Little Pieces – James Frey Kitap özeti, konusu ve incelemesi

A Million Little Pieces kimin eseri? A Million Little Pieces kitabının yazarı kimdir? A Million Little Pieces konusu ve anafikri nedir? A Million Little Pieces kitabı ne konu alıyor? A Million Little Pieces PDF indirme linki var mı? A Million Little Pieces kitabının yazarı James Frey kimdir? İşte A Million Little Pieces kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: James Frey

Yayın Evi: Anchor Books

İSBN: 9780307276902

Sayfa Sayısı: 432


A Million Little Pieces Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Intense, unpredictable, and instantly engaging, this is a story of drug and alcohol abuse and rehabilitation as it özgü never been told before. It is also the introduction of a bold and talented literary voice.

Before considering reading this book, please see the BookBrowse note on the book jacket/review page.

BookBrowse Note: January 9th 2006: An article in the Smoking Gun claimed that James Frey (author of A Million Little Pieces and My Friend Leonard) fabricated key parts of his books. They cited police records, court documents and interviews with law enforcement agents which belie a number of Frey’s claims regarding criminal charges against him, jail terms and his fugitive status.

In an interview with the Smoking Gun, Frey admitted that he had ’embellished central details’ in A Million Little Pieces and backtracked on claims he made in the book.

January 26th 2006. Frey’s publisher stated that while it initially stood by him, after further questioning of the author, the house özgü “sadly come to the realization that a number of facts have been altered and incidents embellished.” It will be adding a a publisher’s note and author’s note to all future editions of A Million Little Pieces.


A Million Little Pieces Alıntıları – Sözleri

  • “Kendime ve başkalarına getirdiğim yıkım ve zarar geliyor aklıma.”
  • “Nasılsın?”
    “- Off bu sorudan o şekilde bıktım ki..!”
  • “Her süre için en büyük hatam olmuştur.”
    “-Olanları unutamamam, şu sebeple unutamıyorum.!”
  • “Kendini iyi mi hissediyorsun?”
    “Berbat.”
    “Ne bakımdan?”
    “Her bakımdan”
  • Yargılama yok, gösteriş yok. Sadece ümit var.
  • Ağlayan insanoğlu kuvvetli insanlardır.
  • Iyileşmeyecek yaraların acısı sadece yalnız çekilir.
  • “Saçma şeyler de doğru olabilir”
  • Akıllı, kuvvetli, gururlu ol; onurlu, şerefli bir yaşam sür ve dayan…
  • “İçim yanıyor, içim alev almış sanki…!”


A Million Little Pieces İncelemesi – Kişisel Yorumlar

James Frey’in gerçek öyküsünü nefes almadan okudum diyebilirim. Bağımlılıkla savaşım sürecini tüm gerçekliği ile gözler önüne sererek bağımlıların neler hissettiğini anlamamızı sağlıyor. Konusunun en iyilerinden biri niteliğindeki bu kitap kafi tanıtım yapılamadığı için azca sayıda okurla buluşabilmiş olmalı. Elimdeki kitabı okumasını sağladığım aile ve dost çevremin de beğenisini aldı. James Frey’e benden tam puan. (Rezzan)

Bu kitapta beni çeken ilk şey yazarın kendi yaşamını yazması ve o şekilde mutlu, aşk dolu bir roman olmamasıydı. İkincisi ise daha ilkin alkolik ve uyuşturucu bağımlısı birinin bu denli detaylı bir halde neler hissettiğini ve neler yaşadığını daha ilkin asla okumamış olmamdı.
James Frey’i çoğumuz Endgame serisinin yazarı olarak biliyoruz peki fakat bundan ilkin o kimdi? James, ortalama 13 yaşından beri alkol kullanıyor ve uyuşturucu bağımlısı. Bir gün nereye gittiğini bilmediği bir uçakta; ön dişleri kırılmış, burnu kırık, gözleri şişmiş ve kelimenin tam anlamıyla ölümüne dövülmüş bir halde yarı baygın yatıyor. Bu büyük vakadan sonrasında bir kliğine gidip bu yaşantısından kurtulmak istiyor. Anne, babası ve kardeşi ona devamlı destek oluyor fakat James’in içinde o şekilde büyük bir hiddet var ki anne ve babasını ne süre bakılırsa onlardan nefret ediyor. Onları seviyor fakat gene de onlardan nefret etmekten kendini alamıyor. Klinikte geçirdiği günlerin çoğunu oldukca etkilenerek okudum. James, bağımlı olduğundan ilk günler onun için oldukca zor geçiyor. Geçirdiği nöbetler okumak Jems’in kendisi kadar beni de korkuttu. Bu nöbetlerin birinde James artık ölmeye karar veriyor ve klinikten ayrılmaya çalışıyor. Onu durduran şahıs orada daha yeni tanıştığı Leonard oluyor. (My Friend Leonard isminde bu arkadaşı için yazdığı bir kitap var, onu da okumak isterim.)
James, Leonard’a , 24 saat dayanmak için söz veriyor. Eğer 24 saatin sonunda hala kendini iğrenç hissederse gitmesine izin vermesini istiyor Bu mevzuda anlaştıktan 24 sonrasında James tamamen değişiyor. Klinikte kalıp savaşmaya devam ediyor. Ailesi ile yüzleşiyor, onlara bağımlı olduğu zamanlarını ve her yaşlarında neler yaptığını neler denediğini detaylı bir halde konu alıyor. Bunları okumak benim için büyük bir şok oldu. Bir insanoğlunun bu kadar oldukca şey yapacağını tahmin edemezdim. Daha sonrasında bunlardan pişman olup özür dilemesi fakat öteki yaşlarda aynılarını yeniden yapması oldukca sinirimi bozdu. Aynı şekilde bir rahibe içini döküp, yaşamış olduğu sarsıcı bir vakası anlattıktan sonrasında o rahibin bir şey dememesi de aynı şekilde saçma geldi. Her ne kadar yaşanmış bir öykü olsa da insan birazcık destek bekliyor. Kitabın ilerleyişi her bölümde yaşanılan ve ortaya çıkan gerçekler sizi kitaba daha da oldukca bağlıyor. Kardeşi hakkında yazdıkları şey beni oldukca fakat oldukca etkiledi. Orada ağladım. Ve kardeşinden bahsediş şekli oldukca enfes bir şeydi. Annesi ve babası ile bir sarılma anı var dostlar…Bir kızı gördüğünde ağzından dökülen kelimeler var dostlar… Ben o şekilde güzel bir şey okumadım. Leonard karakteri ise James’e yol gösteren bir baba figürüydü. (Kitabı okursanız bu göndermeyi anlayacaksınız.)
Dilinden oldukca azca bahsedersem eğer okuyacak İngilizce kitap arıyorsanız bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. 400 kusur sayfa olması sizi korkutmasın. Kitabın yarısı boşluklu bir halde yazılmış diyaloglardan oluşuyor. E-kitap formatında indirip kitabı incelerseniz ne dediğimi anlayacaksınız. Ve bir çok kelime, cümleler rahat yazılmış. Olduğu şeklinde şu demek oluyor ki. Yan ya da mecaz anlam yok. Rahatlıkla okursunuz. Benim için negatif yanlarına gelecek olursam, kolay okunuyor fakat o denli oldukca aynı cümle, aynı an yeniden edildi ki oldukca sıkıldım. Bazı yerlerde sırf yazmak için yazdığını düşündüm. Bir çok yer kendi özeli olarak kalabilirdi diye de düşünmüyor değilim. Bazen de o denli oldukca şey aynı anda oluyor ki diyorum acaba “gerçekten de yaşamış mısınız James bey bunları?” Son olarak, kitabın sonu ve her bir karaktere daha sonradan neler olduğu yazılması iyi düşünülmüş. Bende aslına bakarsanız hepsinin neler yaptığını oldukca merak ediyordum. Trajik bir yaşam hikâyesi okumak istiyorsanız, derhal okuyun bu kitabı. Orijinal dilinde okumanızı tavsiye ederim. (Aysenur)


A Million Little Pieces PDF indirme linki var mı?


James Frey – A Million Little Pieces kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de A Million Little Pieces PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı James Frey Kimdir?

Amerikan yazar ve ‘Ben Dört Numara’ filminin beyaz berdeye uyarlanmasını elde eden yapım şirketinin kurucusu ve CEO’su James Christopher Frey, 12 Eylül 1969’da hayata merhaba dedi.1992’de, Granville, Ohio’da bulunan Denison Üniversitesi’nden mezun oldu. Yazarlık kariyerine başlamadan ilkin Chicago Sanat Enstitüsü’nde okurken, bir kaç işte çalıştı. Sonra Los Angeles’a taşınıp metin yazarlığı, yönetmenlik ve yapımcılık yapmış oldu.

1996 yılının bahar ayında, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden Minnesota’da görmüş olduğu rehabilitasyon sürecisini anlattığı kitabı A Million Little Pieces’ı yazmaya başladı.Kitapları dünya genelinde 31 değişik dile çevrildi.


James Frey Kitapları – Eserleri

  • Endgame: Davet
  • Endgame: Gök Anahtarı
  • Endgame: Oyun Kuralları
  • Bir Milyon Minik Parça
  • A Million Little Pieces


James Frey Alıntıları – Sözleri

  • Göz önünde saklan. En iyi yol budur. Hep göz önünde saklan. (Endgame: Davet)
  • “Umutlanamazsın. Umut katildir. Umut ölümdür.” (Endgame: Gök Anahtarı)
  • “İçim yanıyor, içim alev almış sanki…!” (A Million Little Pieces)
  • Hiçliğin cehennemindeyiz. (Endgame: Oyun Kuralları)
  • Ağlayan insanoğlu kuvvetli insanlardır. (A Million Little Pieces)
  • Sonuçta onlar da insandı. Hiçbir eğitim, insanoğlunun yüreğindeki korkuyu silemezdi. (Endgame: Gök Anahtarı)
  • Uyan! Kendini şefkatli saatlere ver. (Endgame: Oyun Kuralları)
  • “Bunu durdurmak için kuvvetli olmalıyım” diye düşündü. “Bir daha zayıflık göstermeyeceğim.” (Endgame: Gök Anahtarı)
  • Şok, mükemmel bir dürüstlük serumu. (Endgame: Oyun Kuralları)
  • “Her süre için en büyük hatam olmuştur.”
    “-Olanları unutamamam, şu sebeple unutamıyorum.!” (A Million Little Pieces)
  • “Çünkü bana kendimi iyi hissettiriyorsun.” (Endgame: Davet)
  • “Kendime ve başkalarına getirdiğim yıkım ve zarar geliyor aklıma.” (Bir Milyon Minik Parça)
  • Akıllı, kuvvetli, gururlu ol; onurlu, şerefli bir yaşam sür ve dayan… (A Million Little Pieces)
  • Delikanlının duygusal olmasıyla birlikte ruhsal sorunları bulunduğunu da biliyordu. (Endgame: Oyun Kuralları)
  • Akıllı, kuvvetli, gururlu ol; onurlu, şerefli bir yaşam sür ve dayan… (Bir Milyon Minik Parça)
  • “Göz önünde saklan. En iyi yol budur. Hep göz önünde saklan.” (Endgame: Davet)
  • “Ahtapotla dans etmek için her yolu denersin..” super ya :/ (Endgame: Gök Anahtarı)
  • “Nasılsın?”
    “- Off bu sorudan o şekilde bıktım ki..!” (A Million Little Pieces)
  • “İstersen benden nefret et ama bil ki ben senden asla nefret etmem. Ve bil ki gerekirse senin için savaşırım.” (Endgame: Davet)
  • Normal olmayı… ya da normalmişim şeklinde rol yapmayı özlüyorum. (Endgame: Oyun Kuralları)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş