Eğitim

Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy – Murat Kaya Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy – Murat Kaya Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kimin eseri? Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kitabının yazarı kimdir? Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy konusu ve anafikri nedir? Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kitabı ne konu alıyor? Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy PDF indirme linki var mı? Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kitabının yazarı Murat Kaya kimdir? İşte Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Murat Kaya

Yayın Evi: Gonca

İSBN: 9786054564347

Sayfa Sayısı: 140


Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı’nı yazıp teslim ettikten sonrasında marş ilk olarak Meclis’te okunmuştu. Marşı, Hamdullah Suphi’nin coşkulu sesinden dinleyen milletvekilleri, Millî Savaşım’yi muhteşem bir ifadeyle özetleyen bu şiir karşısında büyük coşku duymuş ve oldukça duygulanmışlardı. O gün İstiklâl Marşımız, üst üste dört kez okundu ve uzun süre ayakta alkışlandı. Fakat Akif, o sırada Meclis’te değildi. Şiiriyle ilgili görüşmeler başladığında, mahcubiyetinden orada fazla kalamamış ve sessiz bir şekilde Meclis’ten çıkıp gitmişti.


Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy Alıntıları – Sözleri

  • O süre koptu içimde şu tehassür ebedî:
    Ya hamiyyetsiz olaydım, ya param olsa idi!
    *tehassür sonsuz: sonsuz özlem
    *hamiyyet: yardım etme duygusu
  • Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın
    Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın
  • “Sana dar gelmeyecek makberi kimlere kazsın
    Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın…”
  • hissederim, söyleyemem..
  • Bir söz ölüm yada ona yakın bir felâketle yerine getirilmezse mazur görülebilir.
  • İnmemiştir hele Kur’ân, bunu Hakkiyle bilin,
    Ne mezarlıkra okunmak, ne de fal bakmak için
  • Ona nazaran, ülkedeki geriliğin ve cehaletin sorumlusu kesinlikle İslâm olamazdı. Bunun sorumlusu, Kur’ân’ı yanlış anlayan, yanlış yorumlayan ve yanlış uygulayanlardı.
  • “Hayal ile yoktur benim alışverişim,
    İnan ki her ne demişsem görüp de söylemişim.”
  • Mehmet Akif’in yaşamı, eserlerinden oldukça daha görkemli bir şiirdir.


Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap; İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğinden, şahsiyetinden bahsediyor.
Hem dinî açıdan hem vatanseverlik açısından örnek almayı oldukça istediğim, ve fanatik olduğum hir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy’u daha yakından tanıyabilmek amacıyla okuduğum kitapta amacıma ulaştığımı söyleyebilirim.
Kitapta bazı yazarlar ve Mehmet Akif’in bazı arkadaşları vesilesiyle aktarılmış olan vakalar üstünden onun; sözünde durmanın ne kadar mühim olduğuna inanmasından, ne kadar şatafattan uzak mütevazı bir şahsiyet olduğundan, dürüstlüğe de an azca sözünde durmak kadar ehemmiyet verdiğinden, kendisinden feda ediyor bile olsa görmüş olduğu her muhtaca yardım edecek kadar yardımsever olduğundan ve vatanı için beslediği büyük sevgiden, vatanı için gözyaşı dökmediği gün olmadığından benzer biçimde birçok güzel ve örnek alınası kişilik özelliğinden bahsediyor. Son kısmında ise Safahat’tan seçme dizeler ve şiirlere yer veriyor.
Kitabın dilinden bahsedecek olursam son aşama yalın ve açık bir dili vardı. Her yaştan insanoğlunun kolaylıkla okuyabileceği bir kitaptı.
Bu büyük şahsiyeti tanımak, örnek almak isteyen her insana tavsiye ederim. (Zeynep Kaya)

Kimin verdiğini, önerdiğini gene hatırlamadığım kitaplardan. Uzun zamandır yoğun kitap okuma temposuna girememiş biri olarak kolay bir başlangıç oldu. Harfleri büyük, sayfaları azca, anlaşılması kolay, bir oturuşta bitirilebilecek cinsten bir kitap. Mehmet Akif Ersoy’un tiyatrosunu izlemiştim. Açıkçası orada daha güzel yansıtılmıştı duygular. Anlatımı da daha güzeldi. Oldukça etkilenmiştim. Ama bu kitabın bakmış olduğu pencereden bakmamıştı. Bir süredir “kibir”, “tevazu” benzer biçimde mevzuları araştırıyordum. Daha doğrusu araştırmak istiyordum. Ve her zamanki benzer biçimde Rabbimin güzel bir planı varmış. Ben asla fark etmeden bu kitabı kütüphaneme koydurtmuş ve gözümün önüne getirmiş. Oldukça şükür ️
Hayatımda güzel bir yeri olacağını düşünüyorum. Kitabı bitireli hemen hemen bir kaç gün oldu ve günlük hayatta, bu mevzuda başıma gelen vakalara “Mehmet Akif gözüyle” bakmaya başladım. Az, öz, ince, rahat fakat mühim, derin bir kitap. İnşallah sahibi benden geri vermemi istemez. Arada açıp sayfalarını karıştırmak isterim 🙂 (Meryem Mısırlı)


Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy PDF indirme linki var mı?


Murat Kaya – Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Murat Kaya Kimdir?

1972 senesinde Ardahan’da dünyaya geldi. Orta ve lise eğitimini Eyüp Sultan Lisesinde yapmış oldu.

Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği kısmı mezunu olduktan sonrasında uzun seneler öğretmenlik yapmış oldu. Bu seneler içinde pek oldukça kitaba imza attı.

Kaleme almış olduğu eserler şunlardır.

– Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy (Biyografi)

– Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek (Biyografi)

– Güllü (Hikâye)

– Akrebin Şifresi (Hikâye)


Murat Kaya Kitapları – Eserleri

  • Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy
  • Suskun Ayakkabı
  • Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4
  • Güllü
  • Akrebin Şifresi


Murat Kaya Alıntıları – Sözleri

  • Bir söz ölüm yada ona yakın bir felâketle yerine getirilmezse mazur görülebilir. (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • Tüm her şeye gücü yeten Allah, her insanın olduğu benzer biçimde Necip Fazıl’ın da sığındığı kapıydı. Sıkıntıların son bulacağı, isteklerin sunulacağı o dergah; ümitsize umut, çaresize umar… Zira o, istenilenleri vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi. Bu sebeple Necip Fazıl da O’ndan istiyordu:
    “Allah’ım; sen kabul etmeyeceğin duayı ettirmezsin! Allah’ım; sen sevmediğin kulunu bu dehşetlere düşürmez, bu türlü ağlatmazsın!
    Allah’ım; boğulmak, yıkılmak, berhava olmak üzereyim! Allah’ım, güzel Allah’ım!… Sen hiçbir nefse takatinden fazla yük yükletmezsin!… Beni ensemden, bir kedi yavrusu tut ve kaldır! Beni bu imtihandan muzaffer çıkar! Ey güzelliğin, iyiliğin, merhametin, kudretin yaratıcısı Allah’ım!… Bilen sensin, sensin, sen bilirsin Allah’ım…” (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • Mehmet Akif’in yaşamı, eserlerinden oldukça daha görkemli bir şiirdir. (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • “On iki yaşımda iken hastanede annemi ziyarete gitmiştim.Annem bana ,yanında yatan veremli bir kızın şiirlerini gösterdi ve
    — Senin ozan olmanı ne kadar istedim , dedi
    Ben o anda hastane odasının penceresinden bakarak içimden kararımı verdim:Şair olacağım!” (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın
    Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • Ne kadar güzel yaratılan var göz süzüp geçilen…Yol, trafonun kireç duvarı, akşam güneşinin batışı …Elinde bir tutam boynu bükük çiçekle annesinin yanında yürüyen çocuk… (Suskun Ayakkabı)
  • Dünyayı verseler iki gözünü vermezsin. Iki gözünü verene niçin secde etmezsin??? (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • “Başıboş bir serçenin ağzından rasgele düşmüş bir tohumun bile kaybolmasına meydan vermeyen Allah’ım , bu gençlerin , böyle gençlerin büyük hasat gününe beni yetiştirsin!” (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • Tam otuz yıl süresince saatim işlemiş ben durmuşum;
    Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum… (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • “Sana dar gelmeyecek makberi kimlere kazsın
    Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın…” (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • İslam’a pazarlıksız ve sımsıkı bağlanmadan önceki şiirlerim ve yazılarım içinde, hatta kğfre kadar gidenler ise, çoktan beri yapıt çerçevem dışına çıkarıldığı, her birinden ayrı ayrı istiğfar edilmiş olduğu ve çöp tenekesine atılmış olduğu için, nereden nereye geldiğimi göstermekte bile kullanılmamalı ve onlarla müminleri benden çevirmek isteyeceklere -çok denenmiştir- şu yanıt verilmelidir: “Koca Hz. Ömer bile Allah’ın Resulü’nü (s.a.v) öldürmeye davranmış ve peşinden tüm sahabilerin, derecede ikincisi olmak benzer biçimde bir şerefe ermiştir. Hiç ona bu ilk davranışından dolayı sonradan dil uzatan olmuş mudur? Belki o noktadan bu noktaya gelmekte faziletlerin en büyüğü vardır.” (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • Gece karanlık…
    Gece aydınlık…
    Ay, karanlık;ay, aydınlık…
    Bulutlar geceden kara, bulutlar kar beyaz…
    Göğün yüzünde yıldızlar titrek… (Suskun Ayakkabı)
  • hissederim, söyleyemem.. (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • akşam güneşinin batışı… (Suskun Ayakkabı)
  • Ona nazaran, ülkedeki geriliğin ve cehaletin sorumlusu kesinlikle İslâm olamazdı. Bunun sorumlusu, Kur’ân’ı yanlış anlayan, yanlış yorumlayan ve yanlış uygulayanlardı. (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • Gece karanlık…Gece aydınlık…Ay, karanlık;ay, aydınlık… Bulutlar geceden kara, bulutlar kar beyaz… Göğün yüzünde yıldızlar titrek… (Suskun Ayakkabı)
  • Doğru, iyi, yeni ve güzel, ne var ise Batıda; yanlış, fena, köhne ve çirkin ne var ise da Doğuda…”
    Kendi kültürüne karşı bu kadar düşman olma gayreti, Necip Fazıl’a acayip gelmişti ve bunun tepkisini de ileriki yıllarda yazmış olduğu yazılarında vermişti. (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)
  • Onun öyleki kelimelere hapsedilecek sevgisi yoktu. (Suskun Ayakkabı)
  • O süre koptu içimde şu tehassür ebedî:
    Ya hamiyyetsiz olaydım, ya param olsa idi!
    *tehassür sonsuz: sonsuz özlem
    *hamiyyet: yardım etme duygusu (Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy)
  • ”İnsan sevme hissini israf etmemeli. Kim ne kadar sevilmeye layıksa, onu o denli sevmeli.”
    Necip Fazıl Kısakürek (Necip Milletin Fazıl Şairi Necip Fazıl Kısakürek / Türkçenin Sultanları Serisi -4)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş