Eğitim

Sis – Paula Weston Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sis – Paula Weston Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sis kimin eseri? Sis kitabının yazarı kimdir? Sis konusu ve anafikri nedir? Sis kitabı ne konu alıyor? Sis PDF indirme linki var mı? Sis kitabının yazarı Paula Weston kimdir? İşte Sis kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Paula Weston

Çevirmen: İnci Nazlı

Orijinal Adı: Haze

Yayın Evi: Yabancı

İSBN: 9786055016425

Sayfa Sayısı: 376


Sis Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Ama ya Jude’u bulamazsak?”

Sıcak nefesi tenime değiyordu. “Eğer hayattaysa, bulacağız.” “Nasıl bu kadar güvenli olabiliyorsun?” Ona inanmayı feci halde istiyordum fakat Rafa’ydı bu. Varı yoğu aksiyon olup asla planı olmayan adam.

Gülümsemesi yorgundu, imalı. Hatırlamadığım ortak geçmişimizin bir yansıması. “Bu sebeple ben vazgeçecek kadar akıllı değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.”

Gaby Winters’ın kâbusları artık sona ermişti. Ancak hâlâ bilmediği ve inanamadığı oldukça şey vardı. Eski yaşamının büyük bir kısmını hâlâ hatırlayamıyordu. Bir zamanlar Refaimler’in, doğrusu saniyeler içinde ülke değiştirebilen kanatsız yarı-meleklerin en iyi dövüşçülerinden biri olduğuna hâlâ inanmıyordu. Ve iblislerin var olduğuna… Ve Rafa’nın yanında kaldığına… Ama en önemlisi, ikiz kardeşi Jude’un hâlâ hayatta olduğuna bir türlü inanamıyordu.

Gaby’nin öğrenmesi ihtiyaç duyulan oldukça şey, yenmesi ihtiyaç duyulan daha oldukça düşman vardı. En önemlisi ise, tüm korkularına karşın adam kardeşini bulmalıydı. Macera daha yeni başlıyor, tehlikeli karanlık giderek yaklaşıyor…

“Korkutucu, yakıcı ve merak uyandırıcı.”

– Claudia Gray, Evernight Akademisi romanının yazarı.-

“Yeni ve taze bir nefes… Tüm paranormal kurgu fanatikleri ne olursa olsun okumalı!”

-Wondrous Reads-

“Sert, akıllı ve coşku verici… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!”

-Alpha Reader-

(Tanıtım Bülteninden)


Sis Alıntıları – Sözleri

  • Ruhun kendisi, aşktan ve ete kemiğe bürünmüş acıdan başka nedir?
  • “Nasıl bu kadar güvenli olabiliyorsun?”
    “Bu sebeple ben vazgeçecek kadar akıllı değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.”
  • “Peki, bakalım hepsini doğru anlamış mıyım; Birbiriyle savaşan iki grup yarı melek piçler var. İkisinin de ardında olan bir iblisler sürüsü var. Ve bir de durugörüleri olan yitik bir çocuk? Ve Gaby ile ben iki yüz düşmüş meleğin nerede saklandıklarını biliyor olabiliriz, o şekilde mi?”
    “Evet, ailenin akıllı evladı oymuş, tamam.”
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlendi. Tanrım, kimi kandırıyorum ben. İyi değildim. İyi olmaktan oldukça uzaktım.
  • “Bu sebeple ben vazgeçecek kadar akıllı değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.”
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlemdi. Tanrım kimi kandırıyorum ben. İyi değilim.
    İyı olmaktan oldukça uzaktım.
  • “Eve hoşgeldiniz.”
  • “Bu durumdan ben de senden daha çok hoşlanıyor değilim. Kapalı yerlerden nefret ederim.”
    Dudak büktüm. “Sen hayatında asla merdiven çıkmadın ki.”
    Çarpıl bir gülümseme. Beni daha iyi hissettirmeye çalışıyordu. “Doğru. Ama dediğimde ciddiyim; çukur pisliği yok burada. Her ne oluyorsa çaresine bakacağız.”
  • Tüm bunların zaman içinde kolaylaşacağını sanmıştım. Yanılmıştım.
  • Arka merdivenlerden çıkarken burnuma ekşi alkol kokusu geldi. Neden barlar ve birahaneler gündüzleri hep daha fena kokar?


Sis İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Refaim serisinin ikinci kitabı Sis, hala bilinmezlikle dolu olan Gabe’in kardeşinin yaşıyor olma ihtimalini değerlendirmesi ve Dışlanmışlar grubunun tanıtımını içeriyor diye düşünüyorum.
Hala Rafa ve Gabe arasındaki o önemli vaka gizemini koruyor. Ne yaşandı meraktan çatlayacağım hakikaten. Umarım dişe dokunur bir alt yapısı vardır. Tahminimce son kitaba kadar bu gizem sürecek. Karakterlerinden ve kurgudan memnun olduğum bir seri, kolay okunabilir.
Dışlanmışların, Tapınak tarafınca hor görülmesi ve yaptıklarının doğru bulunmaması oldukça saçma, kitaptaki Dışlanmışların etken olduğu ve çıktıkları göreve gösterdikleri duyarlılık hakikaten mükemmeldi. Refaim grubunun Dışlanmışlara karşı bu kadar tepkili olduklarını idrak etmek mümkün değil. Ayrıca oldukça uzatmadan Jude’nin bulunması, Jude’nin bu kadar kolay kabullenişi de iyiydi. Gabe, yeterince zorlanmışken Jude’de de aynı şeyleri okumak can sıkan olabilirdi. Ah bir de o sonlara doğru yaşanmış olan çok kötü baskın yok mu Gabe kadar sarsıldım bende. Üçüncü kitap kurtarma operasyonu ile geçecek diye düşünüyorum. Heyecanla devam Refaim serisine 🙂 (Zeyyze)

Öyleki boğucu dümdüz bir kitap ki, kitabın ortasına doğru kendime niçin bu işkenceyi çekiyorum sorumsalıyla başbaşa kaldım.
Yok! gitmedi kitap!
Ne Rafa’nın ponçik halleri, ne de Jude’e ne oldu merakı kitabı sabırla okumaya çalışmama yetmedi.
İlk kitabın günahı olmaz, ikinci kitap devamlı daha iyi olur derdik fakat bu kitap kuralı bozdu.
Sanırım uzunca bir süre bu kitabın bende bıraktığı negatif etkiyi unutmam lazım. Ondan sonrası Allah kerim..
Tavsiye kısmında
KitapRüyasından Sevgilerle (KitapRüyasıOkuyor)

Bayıldım, bayıldım, bayıldım! Kitap o denli güzeldi ki okumak için elime her aldığımda içim kıpır kıpır oldu. Elimden her bıraktığımda da aklım hep kitapta kaldı. O denli sevdim her bir sayfasını.
Ilk olarak kitabın bu kadar tempolu olmasından oldukça hoşlandım. Yaşanan sayısız vaka, ortaya çıkanlar, meydana gelen tehlikeli sonuç durumlar ve finaldeki son sahne derken kitabı soluksuz okudum. Hâlâ bazı bilinmezler olduğundan kitabın gizemli yönünden hiçbir şey kaybetmesinden de ek olarak memnun oldum. Aslında bu oldukça garip zira bu bellek vakasının uzamasından rahatsız olurum sanıyordum fakat niyeyse asla rahatsız olmadım.
Sonra karakterlere de bayıldım. Yan karakterin hepsini (tamam, hepsini değil, istisnalar haricindekileri) oldukça sevdim. Fakat benim için kitabın yıldızları Gaby ve Rafa’ydı. Ya, bir çift bu kadar mı güzel, bu kadar mı sevilesi olur! Hayran oldum, bayıldım ben ikiliye. Ve emin olun abartmıyorum, baş başa oldukları her sahneyi 4-5 kez okudum. Ters de düşseler, durmadan tartışsalar da baş başa kaldıkları sahnelerde paylaştıkları ve konuştukları o denli muhteşemdi ki kitabın devamında ne olacak diye merak etmeme karşın dönerek yeniden yeniden bu sahneleri okumaktan kendimi alamadım. Aralarında geçmişin belirsizliği vardı ve normalde bu durum beni gererdi fakat gram gerilmedim. Mya yüzünden birazcık gerilir şeklinde oldum fakat sonradan onu da atlattım. (Bu Mya beklediğim şeklinde biri çıkmayacak gibime geliyor fakat göreceğiz.)
Şu kurguyu ve karakterleri okumaktan o denli keyif aldım ki hâlâ mutluluktan yerimde duramıyorum. İnşallah seri kendini asla bozmaz diyor ve ara vermeden üçüncü kitaba başlıyorum. (Baştankara)


Sis PDF indirme linki var mı?


Paula Weston – Sis kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Sis PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Paula Weston Kimdir?


Paula Weston Kitapları – Eserleri

  • Gölgeler
  • Sis
  • Işıltı
  • Ateş


Paula Weston Alıntıları – Sözleri

  • “Bu sebeple ben vazgeçecek kadar akıllı değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.” (Sis)
  • Her sabahleyin düşüncelerimde onunla uyanıyorum ve nedenini asla bilmesem de bundan suçluluk duyuyorum. (Gölgeler)
  • “Sen hep en sevdiklerimden biri oldun,” dedi. “Kocaman, korkulu bir ayısın. Ama Ez’in yanındayken değil. Onun yanında minnoş bir kedi şeklindesin.” (Işıltı)
  • Arka merdivenlerden çıkarken burnuma ekşi alkol kokusu geldi. Neden barlar ve birahaneler gündüzleri hep daha fena kokar? (Sis)
  • “Peki, bakalım hepsini doğru anlamış mıyım; Birbiriyle savaşan iki grup yarı melek piçler var. İkisinin de ardında olan bir iblisler sürüsü var. Ve bir de durugörüleri olan yitik bir çocuk? Ve Gaby ile ben iki yüz düşmüş meleğin nerede saklandıklarını biliyor olabiliriz, o şekilde mi?”
    “Evet, ailenin akıllı evladı oymuş, tamam.” (Sis)
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlemdi. Tanrım kimi kandırıyorum ben. İyi değilim.
    İyı olmaktan oldukça uzaktım. (Sis)
  • “Nasıl bu kadar güvenli olabiliyorsun?”
    “Bu sebeple ben vazgeçecek kadar akıllı değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.” (Sis)
  • Özgür iradeyi özgürlük zannettim. (Işıltı)
  • “Yatağımda ve çıplaksın. Hiçbir yere gitmiyorum.” “Aslına bakarsan bu benim yatağım.” (Işıltı)
  • Dudaklarım köprücük kemiğinde, “Seni kaybedeceğimi sandım,” dedim. “Ve seni kaybedemem, Rafa. Kaybedemem…” (Işıltı)
  • Rafa’dan Jude’a baktım ve kalbim acıdı, onlar için hissettiklerim oldukça yoğundu. “Hayatta kalalım ki bunu hayata geçirmeye devam edelim.” Rafa parmaklarını koluma sürttü. “Hayatta kalalım ki bir oldukça şeyi hayata geçirmeye devam edebilelim.” Tüm bu belirsizliğin ve ümitsizliğin içinde bile ona gülümseyebildim. (Ateş)
  • Ruhun kendisi, aşktan ve ete kemiğe bürünmüş acıdan başka nedir? (Sis)
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlendi. Tanrım, kimi kandırıyorum ben. İyi değildim. İyi olmaktan oldukça uzaktım. (Sis)
  • Ne hissettiğimi bilmiyordum. Nasıl hissetmem icap ettiğini bilmiyordum.
    Ama onu incitmek istemediğimi biliyordum. (Ateş)
  • “Ayrıca inan bana affetmek kolay olan seçenek değil. Kemik kırmaktan oldukça daha çok çaba gerektiriyor.”
    Beni  bırakıp gitmek bu kadar kolay mıydı?
    Ve “Her zamanki şeklinde, ağaçları göreyim derken ormanı gözden kaçırıyorsun.”
    Seçme şansı olmadıktan sonrasında varoluş nedir? (Ateş)
  • “Yaptığımı iyi mi affedebilirsin?” “Bu sebeple seni tanıyorum. Bu sebeple senin en iyi halini ve en fena halini gördüm. Son yüz otuz dokuz senedir atlattıklarımızdan ve beni barda bulduğundan beri başımıza gelenler yardımıyla. Tanrım, ileri gitmek istediğim için.” “Evet fakat…” “Bu sebeple seni seviyorum, seni aptal!” Cümle havada asılı kaldı. İkimizin de boşluğunu yakalamıştı. Birbirimize bakıp gözlerimizi kırptık, nefes aldık. Boynumdan yukarı kızardığımı hissediyordum. “Hayır sevmiyorsun,” dedi. Ama suçluluk ve hayal kırıklığı gitmiş, oldukça kırılgan bir şeyle yer değiştirmişlerdi. “Bana neyi hissedip neyi hissetmediğimi söyleme Rafa.” Beni izledi, ben onu anlayamıyordum. Saniyeler uzadı. “O süre yeniden söyle.” Gözlerine baktım. Zor sözcüklerdi zira beni savunmasız bırakıyorlardı. “Seni seviyorum. Seni aptal.” (Ateş)
  • Ben sandığım şahıs değilim.
    Bununla iyi mi başa çıkacaktım? (Gölgeler)
  • Dünyanın değişmek suretiyle bulunduğunu biliyordu.
    Bu sebeple her şeyi hatırlıyordum.
    Her şeyi. (Işıltı)
  • Saçmalık. Sen beni, benim seni takip edebildiğimden daha çok takip edemezsin. (Gölgeler)
  • “Rafa…” “Yaralanmaya devam etmek mi istiyorsun?” Kolunu indirdi. “Bu sebeple seni acı içinde görmek izlemeyi sevdiğim bir şey değil.” (Işıltı)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş