Eğitim

Kalbin Kaderin Olsun – Umut Güner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kalbin Kaderin Olsun – Umut Güner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kalbin Kaderin Olsun kimin eseri? Kalbin Kaderin Olsun kitabının yazarı kimdir? Kalbin Kaderin Olsun konusu ve anafikri nedir? Kalbin Kaderin Olsun kitabı ne konu alıyor? Kalbin Kaderin Olsun PDF indirme linki var mı? Kalbin Kaderin Olsun kitabının yazarı Umut Güner kimdir? İşte Kalbin Kaderin Olsun kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Umut Güner

Yayın Evi: Hayykitap

İSBN: 9786052214718

Sayfa Sayısı: 128


Kalbin Kaderin Olsun Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Öyleki güzel küçük bir ihtimal ki aşk…

Birine âşık olmak doğaüstü bir şey. Milyarlarca ihtimalin bir araya gelmesi… O olasılık ki iki insanoğlunun birbirini görüp kendine yuva yapması. Daha önceleri başka birinin bardağından su dahi içemezken onun dudağından nefes bulması… İnsanın en güzel duygusudur ümit. Günlerce onunla yaşanılacak anlamış olur düşlemesi. O güldürmüş olduğu için iyi hissetmenin hazzı… Çocukluğunun en güzel ve en kanayan yerlerini paylaşması. Ailesini açması. Onunla uyanılacak sabahları düşlemenin heyecanı, ona haiz olmanın verdiği refah… Arkadaşlarına heyecanlı bir dilde onu anlatmak, boğulduğun anlarda keşke o olsa özetleyen diye aramak. Kimseye benzememesi. Küçücük huylarının, öbürlerinden değişik birkaç kelimenin seni tutsak alması… Can yetiyor da insana, en güzeli birinin “canım” deyip canına sarılması. Sinemalarda heyecanlanmak, ertesi gün telaşlarını paylaşmak, ne giyeceğim derdine düşmek… Ona sarılmak, eve döndüğünde o kokmak. Sen, ben diyebiliyor insan her yanındakine fakat “biz”li konuşmak. Üç harfin sihri ne büyük. Yaşam boyu birlikte uyuyup uyanmak. Öyleki güzel küçük bir ihtimal ki aşk; bir hanıma daha anne diyebilmenin öğrenilmesi. Bir ev daha ömrüne girmesi… “Aşk, milyarda birdir, kıymette bin.”


Kalbin Kaderin Olsun Alıntıları – Sözleri

  • İnsan kalbi bir bakışa hüzünlenir.
  • Yüzümü öptüğün dudaklarına teşekkürler…
    ~~
  • “En büyük yalnızlık, anlatsam bile anlamayacaklar, anlasalar dâhi çözüm bulamayacaklar noktasıdır. Gerçek iç kanama budur.”
  • Yaşanan hiçbir acı, tanınan hiçbir insan, gidilen hiçbir kent, ezberlenen hiçbir şarkı, yüreği örten hiçbir şiir, gülümser gözle bakılan hiçbir an, gözden akan hiçbir tuzlu su, akla dolan ve iz taşıyan hiçbir koku, tene işlenmiş hiçbir haz, hiçbir hata ve hiçbir sevgi boşuna
    yaşanmamıştır. Vakti erişince kesinlikle bir anlam ifade eder.
  • Nerede karamsar hava bulsan, gir dağıt bulutları. İyi gelecek hisler sun hayatındakilere. Seni umudundan bilsinler.
  • Hiç uzakları düşündün mü? Hiç düşledin mi, bir kıyıda anlatmayı her şeyi, eski salaş bir mekanda sabahlamayı, hakkaten bakmayı bir gözün tam içine, bir kalbin kapısını ardına dek açmayı, asla düşündün mü sözlerinin ayazını, sevmenin ve sevilmenin sıcak hırkasını, uyurken saçlarına gizlediğim kelimeleri, asla düşledin mi uzun bir yolu geride bırakıp, iyi ki söylediğini?
  • Annemin çiçeklerle konuşmuş olduğu an şeklindesin!
  • Fark ettin mi asla, hepimiz gönlünü kaptırır, pek azı aşık kalır.
  • Kirpiklerime ne süre sarılacaksın?..
    ~~


Kalbin Kaderin Olsun İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İlk bakışta aşka dair bir kitap olarak görünse de öyleki değil. Askeriyede vazife icra eden Ahmet, arkadaşı Kürşat’ı vazife yerine bir mevzuda destek olması ve araştırma yapması adına çağırır. Konu ise; bir adam çocuğuna köyde hatta köyün camisinde meydana getirilen cinsel istismardır. Onlarca kişinin tacizine (bir imamın bile) uğrayan küçücük bir adam çocuğudur Sencer. Köyde muhtarın da dahil olduğu bu vakası reddeden, çocuğun deli olduğuna dair sözler çıkaran, inanmayan, umursamayan insanoğlu vardır. Herkes gerçeği bilmiş olduğu halde susar. Pedagog Kürşat gelmesine karşın onu da bu işten vazgeçirmeye çalışırlar fakat ne Ahmet ne de Kürşat bu işin peşini bırakmaz. Bu yüreği güzel evlat Sencer’in anası ve üvey babası da ortaya çıkan vakaları reddeder ve üstüne düşmez. Bu durum karşısında Kürşat oldukca öfkelenir ve Sencer’i evlatlık almak ister.
Kitabın bazı kısımlarında Kürşat ile sevdiği Umay arasındaki yazışmalara ve birbirlerine sarfettiği güzel laflara de tanık oluyoruz.
Ne yazık ki günümüzde bu tür vakalar hâlâ yaşanıyor. Sözde müslüman bir ülkede bunların hâlâ yaşanılıyor ve yaşıyor olması da ayrı bir acı. (Özgür)

Kalbinde ve hayallerin de Umayı taşıyarak tek tek yolculuğa çıkan Kürşat’ın hikayesi..
Ne desem azca ve noksan kalır bu kitap için diyerek incelememe devam ediyorum.
Acizliğin ve ayıpların göğüs kabarttığı bir köye, bir çocuğun yaşamını geri kazandırmak için, asker olan arkadaşının ricası üstüne yola çıkıyor Kürşat ve öykü başlıyor..
Minicik bedene dokunan utanmayan ve lanetlerle dolu bu köye ışık benzer biçimde doğan Kürşat elinden geleni yapıyor.
Umay.. Kürşat’ın sevdiceği
Şekerli. Hayatı (deli) dolu yaşayan yüzü dışarıya gülen fakat içinde alevler barındıran Umay’ın en büyük destekçisi..
Vee elfida.. Hep aklımda kalacaksın..
“İKİ KİRPİK ÜST ÜSTE” diyerek incelememi bitiriyor. Bu cümlenin anlamını öğrenmeniz için sizi kitabı okumaya çağrı ediyorum 🙂 (Selda Kalkan)

Umut güner kaleminde adı benzer biçimde ümit var altını çizeyim söylediğim bölgeler o denli çoğaldı ki acaba önemsiz gördüğüm bölgeleri mi
çizsem diye düşündüm … güzel bir masal , sema durağı da böyleydi kütüphanemde baktıkça gülümserim tavsiyemdir okuyun
kalemine yüreğine sıhhat (Melike)


Kalbin Kaderin Olsun PDF indirme linki var mı?


Umut Güner – Kalbin Kaderin Olsun kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kalbin Kaderin Olsun PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Umut Güner Kimdir?

Umut GÜNER 14 Eylül 1989 Bandırma doğumlu. Turizm eğitimi alan yazar, otel işletmeciliği yapmaktadır.


Umut Güner Kitapları – Eserleri

  • Sema Durağı
  • Kalbin Kaderin Olsun
  • Varsın Olmasın
  • Umut Hep Var
  • Kavuşmak Suretiyle


Umut Güner Alıntıları – Sözleri

  • Yüzümü öptüğün dudaklarına teşekkürler…
    ~~ (Kalbin Kaderin Olsun)
  • “İnsan ne yerse o kokar. Ne okursa onu konuşur. Kimi seviyorsa kalbi o kadardır. Sizsiniz kendinizle ilgili tüm cevapları kendinizi tanıyacak olana sunan. Yaşamınız verir sizi ele. Müzik arşivinizden bellidir kişiliğiniz. Aşkı sevme biçiminiz. Dinlediğin tarz müzikte saklıdır sevgiye olan şiddetiniz. En kötüye vereceğiniz cezadır adalet. Herkes sever doğduğu toprağı, oraya bomba düştüğünde belli olur kimliğiniz. Sevgi bir bütün diyalog evrene karşı. Yağmurda ıslak bir kediye puslanmıyorsa gözleriniz, aşk sözlerini sakının siz. Komşunuzla sohbetimiz kadar uzaktakine olan bağımız. Mesafe denilen tanım sadece zamanla ilintili. Yoksa yalnız bir gecede bir kahve yudumlarken de onu anabiliriz. İnsan çevresi kadar güçlüdür. Kaç el uzattıysan o dostluklarla sınanırsın karanlığında. Aile bağın kadar bağlısın hayata. Sana karşı yapılan her şeye rağmen duruşundadır tavrın. Gizlediğin iyilik kadar büyük. Anne baba sevgisine izin verdiğin kadar küçük. Tek bir dünya var “vicdanının” çevresinde dönen.Tüm karakterindir onun içinde geçen”…
    – (Kavuşmak Suretiyle)
  • En büyük israf, kendine vermen ihtiyaç duyulan kıymeti başka insanlara bölüştürmendir. Elindeki bittiğinde, bir tek kendine kalırsın… (Sema Durağı)
  • Hiç uzakları düşündün mü? Hiç düşledin mi, bir kıyıda anlatmayı her şeyi, eski salaş bir mekanda sabahlamayı, hakkaten bakmayı bir gözün tam içine, bir kalbin kapısını ardına dek açmayı, asla düşündün mü sözlerinin ayazını, sevmenin ve sevilmenin sıcak hırkasını, uyurken saçlarına gizlediğim kelimeleri, asla düşledin mi uzun bir yolu geride bırakıp, iyi ki söylediğini? (Kalbin Kaderin Olsun)
  • İyikim benim, iyikim! İyikim!
    Ben cumhuriyetimi,
    Seni sevmekle duyuru ettim. (Varsın Olmasın)
  • Unutmak için girdiğim her çabada geri duruyorum.
    En ön safıyım seni sevmenin. (Varsın Olmasın)
  • İnsan ne yerse o kokar. Ne okursa onu konuşur. Kimi seviyorsa kalbi o kadardır. Sizsiniz kendinizle ilgili tüm cevapları kendinizi tanıyacak olana sunan. Yaşamınız verir sizi ele. Müzik arşivinizden bellidir kişiliğiniz. Aşkı sevme biçiminiz. Dinlediğin biçim müzikte saklıdır sevgiye olan şiddetiniz. En kötüye vereceğiniz cezadır hakkaniyet. Herkes sever doğduğu toprağı, oraya efsane düştüğünde belli olur kimliğiniz. Sevgi bir tüm diyalog evrene karşı. Yağmurda ıslak bir kediye puslanmıyorsa gözleriniz, aşk sözlerini sakının siz. Komşunuzla sohbetimiz kadar uzaktakine olan bağımız. Mesafe denilen tarif bir tek zaman içinde ilintili. Yoksa yalnız bir gecede bir kah ve yudumlarken de onu anabiliriz. İnsan çevresi kadar güçlüdür. Kaç el uzattıysan o dostluklarla sınanırsın karanlığında. Aile bağın kadar bağlısın hayata. Sana karşı meydana getirilen her şeye karşın duruşundadır tavrın. Gizlediğin iyilik kadar büyük. Anne baba sevgisine izin verdiğin kadar minik. Tek bir dünya var “vicdanının” çevresinde dönen. Tüm karakterindir onun içinde geçen. (Sema Durağı)
  • Nerede karamsar hava bulsan, gir dağıt bulutları. İyi gelecek hisler sun hayatındakilere. Seni umudundan bilsinler. (Kalbin Kaderin Olsun)
  • Diyeceğim ki gittiğimde seni seve seve;
    Gidilmez asla senden!
    Taşınmak yalnız bu!
    Bir şehirde başka bir eve. (Varsın Olmasın)
  • Sen gördüğüm en güzel annesin,
    Üstelik asla çocuğun yok… (Umut Hep Var)
  • İnsan kalbi bir bakışa hüzünlenir. (Kalbin Kaderin Olsun)
  • – Biriciğim, asla kırgın değilim.
    Seni bu hayatta kim incittiyse hepsi için ben özür dilerim… (Umut Hep Var)
  • Sizsiniz kendinizle ilgili tüm cevapları kendinizi tanıyacak olana sunan. (Kavuşmak Suretiyle)
  • Hangi şehre gidip,
    Hangi insanla uyuduysan,
    Nereye döküldüyse sevdiğim güzelliğin,
    Kimin üzerine düştüyse,
    Bakmaya kıyamadığım kirpiklerin,
    Orada kal.
    Bir gecelik “nasılsına” sığdırma vicdanını.
    Kalbim artık evin değil.
    GELME. (Varsın Olmasın)
  • Gözleri dudaklarından ilkin konuşan
    can yoldaşım;
    bir insan tüm yaşamı süresince seni arasa
    fakat bulamasa gene de yaşamı
    boşa geçmiş sayılmaz.
    “Sen dünyanın en güzel kadınısın.” (Varsın Olmasın)
  • Kirpiklerime ne süre sarılacaksın?..
    ~~ (Kalbin Kaderin Olsun)
  • Yaşanan her şeyi iyi bir servet saydım kendime. Seninle yaşanmış her nefes bir zafer. (Varsın Olmasın)
  • “En büyük yalnızlık, anlatsam bile anlamayacaklar, anlasalar dâhi çözüm bulamayacaklar noktasıdır. Gerçek iç kanama budur.” (Kalbin Kaderin Olsun)
  • Yaşanan hiçbir acı, tanınan hiçbir insan, gidilen hiçbir kent, ezberlenen hiçbir şarkı, yüreği örten hiçbir şiir, gülümser gözle bakılan hiçbir an, gözden akan hiçbir tuzlu su, akla dolan ve iz taşıyan hiçbir koku, tene işlenmiş hiçbir haz, hiçbir hata ve hiçbir sevgi boşuna
    yaşanmamıştır. Vakti erişince kesinlikle bir anlam ifade eder. (Kalbin Kaderin Olsun)
  • Sen bu çirkin dünyanın pencere önü çiçeğisin. Hiçbir kışın seni kurutmasına izin verme. (Umut Hep Var)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş