Eğitim

Anında Analiz – David J. Lieberman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Anında Analiz – David J. Lieberman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Anında Analiz kimin eseri? Anında Analiz kitabının yazarı kimdir? Anında Analiz konusu ve anafikri nedir? Anında Analiz kitabı ne konu alıyor? Anında Analiz PDF indirme linki var mı? Anında Analiz kitabının yazarı David J. Lieberman kimdir? İşte Anında Analiz kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: David J. Lieberman

Çevirmen: Gökay Talay

Orijinal Adı: Instant Analysis

Yayın Evi: Koridor Yayıncılık

İSBN: 9786054629466

Sayfa Sayısı: 328


Anında Analiz Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Neden en ufak, en aptalca şeyleri bile kafama takıyorum?

Neden negatif düşüncelere takılıp kalıyorum?

Neden ortada gerçek bir sebep yokken bile duygusal olarak tükendiğimi hissediyorum?

Neden kendimi boşlukta ve hiçbir yere ilişik değilmişim şeklinde hissediyorum?

Neden bazı insanoğlu beni kolayca sinirlendiriyor?

Neden cesaretim kolayca kırılıyor?

Neden insanların arasındayken bile kendimi yalnız hissediyorum?

Neden sevilmediğimi düşünüyorum?

Bu davranışlardan ya da alışkanlıklardan biri bile hayatınızı istediğiniz şeklinde sürdürmenize engel oluyorsa, anında çözümleme yapmayı öğrenmenizin vakti gelmiş anlama gelir. Bu kitapta, hayatınızı zorlaştıran, sizi dolu dolu yaşamaktan alıkoyan yüz ortak davranış biçimini kolayca çözümleme etmeyi öğrenecek, alışkanlıklarınız altında yatan sebepleri keşfedecek ve bunlardan iyi mi kurtulacağınızı gösteren çeşitli alıştırmalar bulacaksınız. Hazır olun! Hayat Anında Analiz ile başlıyor!

“Terapiste gitmekten çekinenler, bu eşi olmayan kitapta problemlerine kolaylıkla çözüm bulabilecekler. Harika bir konsept…”

-Wink-fm/Harrisburg-

(Tanıtım Bülteninden)


Anında Analiz Alıntıları – Sözleri

  • Dedikodu hepimizin hoşuna gider. Ama bir de dedikodusuz yapamayanlar vardır. Bu davranışın altında yatan nedenler şunlardan biri yada birkaçı olabilir: Başka insanların yanlış davranışları kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Başka insanların davranışlarını tartışarak kendi hayatınızdaki sorunları unutuyor olabilirsiniz. Dedikodu yapmak kendinizi kuvvetli hissetmenizi sağlayabilir. Ne de olsa, başkalarının bilmediklerini biliyorsunuzdur. İnsanlara bilmedikleri bir şeyi anlatarak kendinizi otorite olarak görüyor olabilirsiniz. İnsanlar bilmedikleri şeyleri size sordukları için kendinizi mühim hissediyorsunuzdur. Kuşkusuz partiler hakkında bir ipucu veren de daima sizsiniz. Merak ettikleri şeyleri duymak için hepimiz peşinizde koşar ve siz de bundan gurur duyarsınız. Bazen kendiniz hakkında negatif duygulardan kaçmak istiyorsunuz. Sorunlarınızla yüzleşecek cesaretiniz olmadığı için başka insanoğlu hakkında negatif hikayeleri duymak istiyorsunuz.
  • Bir başkasında gördüğünüz herhangi bir zayıflık size kendi hatalarınızı hatırlatabilir. Aslında, birini sevmemenizin sebebi kendinizde olup da kabullenemediğiniz kişilik özelliklerimi onda görmek olabilir. Kendi yetersizliklerinizi kabullenmediğiniz için başkalarının zayıflıklarından da nefret edersiniz.
  • Çocukluğumuzdan itibaren bizlere duygularımızı bastırmamız gerektiği öğretilir. Senelerce duygularımızı bastırdıktan sonrasında enerjimiz yavaş yavaş tükenir ve kendimizden o denli uzaklaşırız ki, ne hissettiğimizi bile anlamayız.
  • Beyninize, istediğiniz şeyi kolaylıkla hatırlayabileceğiniz mesajını gönderin.
  • Kırılgan bir egosu olan insanoğlu inançlarını sorgulamak istemezler, şu sebeple bu onlara acı verir. Bunun yerine inançlarına bağlı kalmış olarak kendi ufak dünyalarında rahat bir halde yaşamak isterler.
  • Gerçek kahramanlığın başkalarına hükmemekten ibaret olmadığını anlayın.
  • Unutmayın ki sizi sinirlendiren şahıs sizi fethetmiştir.
  • Gerçek benliğinizi, kendinizi ayıplayıp yargılamadan, yalnızca başınıza gelenleri kabullenerek ve bunlarla yüzleşerek özgür kılabilirsiniz.
  • Çocukluğumuzdan itibaren hepimize şu öğretildi: Değerimizi belirleyen yapabildiklerimizdir. Okumayı söktüğümüzde verilen kırmızı kurdeleden başlayıp, işte terfi etmeye kadar bizlere gurur veren her şeyin dışarıdan geldiğini gördük; oysa tam tersi olmalıydı. Dışarıdan gelenlerle değil, içimizde olanlarla gurur duymalıyız. Bir şeyler üretmediğinizde ne olacak? Kendinizi sevmeyecek ve kendinizle gurur duymayacak mısınız?
  • Aslında, birini sevmemenizin sebebi kendinizde olup da kabullenemediğiniz kişilik özelliklerini onda görmek olabilir.


Anında Analiz İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Anında Analiz, ilgilendiğim kişisel gelişim alanından ve büyük yararları olduğuna inandığım bir kitap. Her insanoğlunun ara sıra zihninde oluşan soruların yanıtlarını bu kitapta bulabilirsiniz. Ilk olarak bu sorulara bir göz atalım;
Neden en ufak, en aptalca şeyleri bile kafama takıyorum?
Neden negatif düşüncelere takılıp kalıyorum?
Neden ortada gerçek bir sebep yokken bile duygusal olarak tükendiğimi hissediyorum?
Neden kendimi boşlukta ve hiçbir yere ilişik değilmişim şeklinde hissediyorum?
Neden bazı insanoğlu beni kolayca sinirlendiriyor?
Neden cesaretim kolayca kırılıyor?
Neden insanların arasındayken bile kendimi yalnız hissediyorum?
Neden sevilmediğimi düşünüyorum?
Bu sorular, dönem dönem zihnimizi meşgul edip hayatımızı içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyor. Bunlarla baş etmenin ve bizlere armağan olarak sunulan yaşamın tadına varmanın yollarını bu kitapla bulabilirsiniz. Okuyan her insanın kendinden bir şeyler bulacağı ders niteliğindeki bu kitabı okumayanlara tavsiye ederim. (Aysel Turan)

Açıkçası bu kitabı oldukca beğenmedim. Kitapta değişik vakalara devamlı aynı çözümler örnek gösterilmiş. Bir süre sonrasında sıkılıp devam etmek için kendinizi zorluyorsunuz. (Betül)

Kitap sitede oldukca azca okunmuş görünüyor. Haklı bir tercih. Yaklaşık 4-5 yıl ilkin okumuştum, kişiler arası iletişimimi geliştirmek amacıyla okudum. Kendi adıma yararını gördüm diyemem. Benim için sığ bir kişisel gelişim kitabıydı. New York Times ‘de iyi mi oldu da en oldukca satanlar arasına girdi bu mevzuda hiçbir fikrim yok. (Osman)


Anında Analiz PDF indirme linki var mı?


David J. Lieberman – Anında Analiz kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Anında Analiz PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı David J. Lieberman Kimdir?

David J. Lieberman, ödüller kazanmış bir yazar olmasının yanı sıra insan davranışları ve kişiler arası alanlarında dünya genelinde tanınan bir otoritedir. Altı kitabı da on sekiz dile çevrilmiştir ve ikisi New York Times en oldukca satanlar listesine girmiştir. Açıklamış olduğu teknikler, FBI, A.B.D. Donanması, Fortune 500 şirketleri ve yirmi beşten fazla ülkede hükümet ve şirket yetkilileri ile zihin sağlığı uzmanları tarafınca kullanılmaktadır. Dr. Lieberman’ın emek harcaması, dünya genelinde yayımlanmaktadır. Doktorasını psikoloji alanında tamamlamış olan Dr. Lieberman, tüm ülkede oldukca çeşitli mevzularda konferanslar ve imalathane emek harcamaları düzenlemektedir. Halen New Jersey’de yaşamaktadır.


David J. Lieberman Kitapları – Eserleri

  • Aklındakini Okuyabilirim
  • Herkese Her İstediğinizi Yaptırın
  • Anında Analiz
  • Aklını Kullanma Sanatı
  • Size Yalan Söyleyemezler
  • Herkesi İstediğiniz Gibi Değiştirin
  • İstediğiniz Herkesle İyi İlişki Kurun
  • Kimse Size Yalan Söylemesi imkansız


David J. Lieberman Alıntıları – Sözleri

  • Varlığından güvenilir olduğunuz bir şeyin kıymetini bilemezsiniz (Herkese Her İstediğinizi Yaptırın)
  • Haksızca suçlanan bir şahıs öfkelenir saldırganlaşır.
    Suçlu şahıs ise savunmacı bir tutum izleyecektir. (Aklındakini Okuyabilirim)
  • Yüzün tamamına yayılmayan bir gülümseme aldatmanın emarelerinden biridir.Gülümsemenin duyguları saklamak için kullanılan en yaygın maske bulunduğunu bilin.Fakat ihmal etmeyin, eğer GÜLÜMSEME GERÇEK BİR DUYGUYU YANSITMIYORSA -örneğin mutluluk gibi- tüm yüzünü kaplamayacaktır. (Size Yalan Söyleyemezler)
  • Dedikodu hepimizin hoşuna gider. Ama bir de dedikodusuz yapamayanlar vardır. Bu davranışın altında yatan nedenler şunlardan biri yada birkaçı olabilir: Başka insanların yanlış davranışları kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Başka insanların davranışlarını tartışarak kendi hayatınızdaki sorunları unutuyor olabilirsiniz. Dedikodu yapmak kendinizi kuvvetli hissetmenizi sağlayabilir. Ne de olsa, başkalarının bilmediklerini biliyorsunuzdur. İnsanlara bilmedikleri bir şeyi anlatarak kendinizi otorite olarak görüyor olabilirsiniz. İnsanlar bilmedikleri şeyleri size sordukları için kendinizi mühim hissediyorsunuzdur. Kuşkusuz partiler hakkında bir ipucu veren de daima sizsiniz. Merak ettikleri şeyleri duymak için hepimiz peşinizde koşar ve siz de bundan gurur duyarsınız. Bazen kendiniz hakkında negatif duygulardan kaçmak istiyorsunuz. Sorunlarınızla yüzleşecek cesaretiniz olmadığı için başka insanoğlu hakkında negatif hikayeleri duymak istiyorsunuz. (Anında Analiz)
  • Beyninize, istediğiniz şeyi kolaylıkla hatırlayabileceğiniz mesajını gönderin. (Anında Analiz)
  • Bir başkasında gördüğünüz herhangi bir zayıflık size kendi hatalarınızı hatırlatabilir. Aslında, birini sevmemenizin sebebi kendinizde olup da kabullenemediğiniz kişilik özelliklerimi onda görmek olabilir. Kendi yetersizliklerinizi kabullenmediğiniz için başkalarının zayıflıklarından da nefret edersiniz. (Anında Analiz)
  • Eğer bir soruya yanıt verirken ya da bir cümle kurarken eli doğruca yüzüne gidiyorsa,bu çoğunlukla aldatmanın emaresidir. (Size Yalan Söyleyemezler)
  • Çocukluğumuzdan itibaren bizlere duygularımızı bastırmamız gerektiği öğretilir. Senelerce duygularımızı bastırdıktan sonrasında enerjimiz yavaş yavaş tükenir ve kendimizden o denli uzaklaşırız ki, ne hissettiğimizi bile anlamayız. (Anında Analiz)
  • “Görmek için gözleri, duymak için kulakları olan kendini hiçbir ölümlünün sır tutamayacağına inandırabilir.Eğer dudakları kıpırdamıyor, parmak uçlarıyla konuşup duruyorsa bu kişinin tüm gözeneklerinden ihanet sızıyor demektir.”
    #sigmundfreud (Size Yalan Söyleyemezler)
  • “Bir düşmanı affetmek, bir dostu bağışlamaktan daha kolaydır” (Aklındakini Okuyabilirim)
  • Çocukluğumuzdan itibaren hepimize şu öğretildi: Değerimizi belirleyen yapabildiklerimizdir. Okumayı söktüğümüzde verilen kırmızı kurdeleden başlayıp, işte terfi etmeye kadar bizlere gurur veren her şeyin dışarıdan geldiğini gördük; oysa tam tersi olmalıydı. Dışarıdan gelenlerle değil, içimizde olanlarla gurur duymalıyız. Bir şeyler üretmediğinizde ne olacak? Kendinizi sevmeyecek ve kendinizle gurur duymayacak mısınız? (Anında Analiz)
  • Nadir olan daima kıymetli değildir. (Kimse Size Yalan Söylemesi imkansız)
  • Dürüstlük en iyi siyaset olabilir fakat eleme yöntemiyle, yalancılığın da en iyi ikinci siyaset olduğu unutulmamalıdır. (Aklındakini Okuyabilirim)
  • Gerçek benliğinizi, kendinizi ayıplayıp yargılamadan, yalnızca başınıza gelenleri kabullenerek ve bunlarla yüzleşerek özgür kılabilirsiniz. (Anında Analiz)
  • Bir kişinin omuzlarını silkmesi,çoğunlukla olanları bilmezden geldiğini ya da onlara karşı kayıtsız kaldığını belirten bir harekettir: “Bilmiyorum” ya da “Umrumda değil”.Eğer bir şahıs bu hareketi yapıyorsa, çoğu zaman tam da bu mesajı iletmek istiyordur.
    Göreceğiniz şey ise,yüzünün tamamını kuşatan devasa bir sırıtma değil,yalnızca dudaklarındaki küçük bir tebessümden ibarettir. (Size Yalan Söyleyemezler)
  • Aslında, birini sevmemenizin sebebi kendinizde olup da kabullenemediğiniz kişilik özelliklerini onda görmek olabilir. (Anında Analiz)
  • Başladığınız bir şeyi hakkaten bitirirse iz yalnız bir tamamlama hissi kazanamayacak fakat bununla beraber bir şeyleri sonuna kadar gördüğünüz için kendinizi daha başarıya ulaşmış hissedeceksiniz. (Aklını Kullanma Sanatı)
  • İnsan kurallara sığmaz. (Kimse Size Yalan Söylemesi imkansız)
  • Unutmayın ki sizi sinirlendiren şahıs sizi fethetmiştir. (Anında Analiz)
  • Kırılgan bir egosu olan insanoğlu inançlarını sorgulamak istemezler, şu sebeple bu onlara acı verir. Bunun yerine inançlarına bağlı kalmış olarak kendi ufak dünyalarında rahat bir halde yaşamak isterler. (Anında Analiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş