Eğitim

Anlayarak Hızlı Okuma – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Anlayarak Hızlı Okuma – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Anlayarak Hızlı Okuma kimin eseri? Anlayarak Hızlı Okuma kitabının yazarı kimdir? Anlayarak Hızlı Okuma konusu ve anafikri nedir? Anlayarak Hızlı Okuma kitabı ne konu alıyor? Anlayarak Hızlı Okuma PDF indirme linki var mı? Anlayarak Hızlı Okuma kitabının yazarı Murat Tunalı kimdir? İşte Anlayarak Hızlı Okuma kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Murat Tunalı

Yayın Evi: Mihenk Kitap

İSBN: 9786055394073

Sayfa Sayısı: 190


Anlayarak Hızlı Okuma Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitabı okuduktan sonrasında ne mi olacak? Okuma hızınız minimum iki katına çıkacak. 1 dakikada 1.000 kelime okuyabilmenin altında yatan sırları öğreneceksiniz. Birkaç saatte bir kitap bitirebilmenin tadına varacaksınız.

Ve öğrenciler!

Sınavlarda “vakit yetmedi” problemi ortadan kalkacak. Bir suali birkaç saniyede çözebilir duruma geleceksiniz. Sayfalarca ders notları artık gözünüzü korkutamayacak. insanoğlu alışkanlıklarını davranışları kanalıyla kazanır. Okumak bir alışkanlıksa “Hızlı Okuma” daha gelişmiş bir alışkanlık biçimidir. Bunu kazanabilmek için belli bir süreçten geçmeniz ve eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. Bu kitapta “Hızlı Okuma Teknikleri”ni ve uygulama biçimlerini öğreneceksiniz. Bazı teknikler zor ve uygulanamaz gelse de kesinlikle disiplini elden bırakmamalısınız.

Unutmayın insan başarabileceğine inanılmış olduğu şeyi başarır. Hiçbir şeyi bile!

(Tanıtım Bülteninden)


Anlayarak Hızlı Okuma Alıntıları – Sözleri

  • Nerede olduğunuzu bilmezseniz nereye varacağınızı da bulamazsınız.
  • 1 – *Okuma öncesinde niyet edin*
    Neyi okuyacağınızı belirleyin.
    2- *başlarken kendinize bir hedef koyun*
    Bir saatte 30 sayfa kitap okuyacağım benzer biçimde.
    3 – * zamanlamayı iyi yapın*
    Okumaktan en oldukca hoşlandığınız zamanlarda okumaya çalışın.
    4- * başka bir işle uğraşmayın*
    Yani kitap okurken bir taraftan yiyecek yemeyeyim yada tv izlemeyin.
  • Bir Japon yılda 25 kitap okurken, 6 Türk sadece bir kitap okuyor.
  • Eğer bir şeye yoğunlaşırsanız ve dikkatinizi verirseniz şartlar ne kadar aleyhinize olsa da siz hedeflediğiniz yere ulaşırsınız.
  • Hız dikkati artırır.
  • Her okuma öncesinde amacımızı ve beklentimizi belirlersek stratejimizi ve hızımızı da ona nazaran korumuş oluruz. Buda daha sıhhatli bir okuma yapmamızı sağlar.
  • Davranışın alışkanlık haline gelebilmesi için 21 gün süresince yeniden edilmesi icap ettiğini savunurlar.
  • Eğer bir şeye yoğunlaşırsanız ve dikkatinizi verirseniz şartlar ne kadar aleyhinize olsa da siz hedeflediğiniz yere ne olursa olsun ulaşırsınız.
  • Çocuk anne ve babayı aynı anda onlarca kere kitap okurken görmeli.
  • “Okuyorum fakat anlamıyorum, ne kadar zor metin, ay dili ne kadar ağır, vs” benzer biçimde yakınmalar sizi provoke eden negatif düşüncelerinizdir. Eğer siz niyetinizi pozitif yönde tutarsanız sonucunu da pozitif yönde alırsınız.
  • Herhangi bir kitabı okumaya başlarken beklentimiz okuma performansımızı mühim seviyede etkisinde bırakır.
  • Okumaya vakit ayrılmaz fakat vakit bulunabilir.
  • Adı yüzyıllardan beri malum ve tezleri üniversitelerde okutulan meşhur felsefeci Sokrates baldıran zehiri içmeye götürüleceğini bilmesine karşın idamından 5 dakika ilkin flüt çalmayı öğreniyormuş.
  • Ölçülemeyen değerler geliştirilemez.
  • Türkiye’de insanların %94’ü tv seyrederken yalnızca %4,5’i kitap okuyor!


Anlayarak Hızlı Okuma İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazar her şey gerçekliğiyle sizin anlayacağınız şekilde mevzu ediyor bölüm bölüm yazıp anlayacağınız şekilde örneklemeler bilgiler aktarıyor. Gerçekten bir kitabı iyi mi okumanız icap ettiğini ne benzer biçimde tip durumlarda ne yapmanız icap ettiğini konu alıyor. İlk baş genel bilgiler veriliyor sonrasında da okumanın hızını anlatmaya çalışıyor niçin okumanız icap ettiğini, niçin süratli okumanız icap ettiğini başta aktararak , süratli okuma uygulamalarını en sona bırakıyor kısaca ilkin informasyon sonrasında uygulama. (tugba aydin)

Okumasını hızlandırmak isteyenler için birebir ilaç benzer biçimde gelecek bir kitap.: Kitap; Adil Mavişin süratli okumaya dair edinmiş olduğu deneyimlerini başkalarına da aktararak ve eğitim vermeye başlamasıyla eğittiği ve eğiticilik olma seviyesinde başarı gösteren Murat Tunalı için yazdığı ön sözden başlıyor. Murat Tunalı informasyon ve deneyimlerini, kendi teknik ve düşünce birikimiyle oluşturduğu, verdiği seminerlere dair de bilgiler içeren bu kitap okuma hızımıza hız katacak bir ilaç benzer biçimde.
Ön sözünde kitap hakkında genel bir özet geçiyor; süratli okuyamama sebeblerine, dakikada 800-1000 kelimelik meydana getirilen okumalardan 200 sayfalık bir kitabın 1.5-2 saatlik bir okuma ile bitirilebileceginden bahsediyor. Özetlemek gerekirse bölümlere göz atacak olursak:
Bölüm 1; kitaba ne kadar ihtiyacımızın bulunduğunu belirlediğimiz okuma amaçları ve yöntemlerine değinilmiş.
Bölüm 2; beyin ve göz mekanizmalarının emek harcama ve işleyiş biçimleri hakkında bilgiler verilmiş.
Bölüm 3; okuma hızımızı iyi mi belirleyeceğimize, değerlendireceğimize ve geliştireceğimize dair bilgiler verilmiş.
Bölüm 4; kitap kurtlarının edinmiş olduğu hastalık derecesinde bulunan alışkanlıklardan neşeli bir dil dile bahsedilmiş ( 1,2,3 ve 5. maddelerinde kendimi gördüğümden yüzümde tebessüm ile okudum)
Bölüm 5; İSOAT: İzle, Sor, Oku, Anlat, Tekrar 5 aşamadan oluşan yöntemden bahsediliyor. Bugüne kadar fark etmeden deneyimlediğim ve faydasına fazlasıyla vakıf olduğum bir yöntemmiş megersem eksiklerimide fark ederek kavrama da vesile oldu bu bölüm. 21 günde okuma hızını ölçme değerlendirme grafiği ile bölüm son buluyor.
Bölüm 6; 28 egzersizden oluşan 21 gün süresince devam ettirilmesi kendi hesabımca uygulanabilmesi için günlük 2 buçuk ila 3 saat ayrılması ihtiyaç duyulan kısmı kapsıyor.
Bölüm 7; son olarak süratli okumanıza hız katacak 3 teknikten bahsediliyor.
Ve kitap Son Söz başlığıyla yer edinen kısım ile bitiyor.
Benim aylardır kitap rafımda duran bugün sayfalarında göz gezdirirken ortama 3,5 kim bilir 4 saatte bitirrim diye düşündüğüm sonunda yazan bu kitabı 2 saatte bitirebilirdiniz yazısında duraksayıp kalmamla sahiden o denli yavaş mı okuyorum diye bir hisse kapıldığım bir kitap oldu. 227 sayfadan oluşan bu kitabı averaj 1 dakikada 150- 200 kelime ile okumayı düşünürken günde averaj 1 dakikada 1000 kelime okuma yapanlara doğrusu bir hayranlık duydum. Benim için aradaki 800 kelimelik bir açığı kapatmak fazlaca zor olsa gerek diye düşündüm yinede bir ihtimal kendime birşeyler katabilirim, okuma hızımı yüksektenilirim umuduyla hemencecik sayfayları karıştırıp kendime çeki seviye verme hırsına girmeme vesile oldu. Taa ki egzersiz bölüme ulaşana kadar 28 egzersizden oluşan her biri tahminimce 5er dakika sürebilecek toplamda 2 buçuk-3 saate takabül edebilecek alıştırmalara, bunlarla uğraşacağıma oturur günlük 2 buçuk saat süre tutarak okuma yapar geliştiririm benzer biçimde bir fikirle gözüme dağ benzer biçimde gelen bu alıştırmalardan alıkoyacak mazaretimi de halihazırda belirledim gene 1er set halinde her alıştırmadan yaptım doğrusu benim yapabileceğim bir iş değil Murat Bey’in de söylediği benzer biçimde sahiden bu şekilde bir hırsa haiz olan 21 gün sonunda verimini alabilecegine inanan kişilerin yapabileceği kendini geliştirme eylemi olabilir. (Zeynep Arslan)


Anlayarak Hızlı Okuma PDF indirme linki var mı?


Murat Tunalı – Anlayarak Hızlı Okuma kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Anlayarak Hızlı Okuma PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Murat Tunalı Kimdir?

1982’de İzmir’de doğan Murat Tunalı, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden 2005 senesinde mezun oldu. Akademik kariyerini Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaparak devam ettirdi. Bireysel gelişim ve öğrenme psikolojisi alanındaki kariyerini kurumlara ve kişilere yönelik eğitim seminerleri vererek, çeşitli dergilerde makaleler kaleme alarak devam ettirmektedir. Eğitimci-yazar Murat Tunalı’nın yayınlanmış 7 eseri bulunmaktadır.


Murat Tunalı Kitapları – Eserleri

  • Anlayarak Hızlı Okuma
  • Umudunu Kaybetme
  • Kalbimin Aklı
  • Başarıya Götürmüş olan Anne Baba
  • Geliştir Beynini
  • Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı
  • Yüreğinle Yaşa
  • Başarı Okulu
  • Öğrencilik Mesleğinde Başarı


Murat Tunalı Alıntıları – Sözleri

  • “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Duygular düsüncelerimizden daha ciplaktir. Düsünceler degisik fikirlerle giyinip örtünebilir sadece duygular cogu vakit düsüncelerin kalibina girmeyi tutsaklık sayar. (Kalbimin Aklı)
  • “Ders çalışırken uykunun gelmesi. Bunun iki sebebi vardır. Birinci niçin, göz kaslarının zayıf olmasıdır. Zayıf olan göz kasları okurken acele yorulur. Yorulunca yanmaya adım atar, bu durum uyku hormonlarının salgılanmasına niçin olur.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Ödüllendirmede, çocuk pozitif yönde davranış sonrasında alacağı ödülden haberdar olmamalıdır. “Eğer sınıfımı geçersem bilgisayar sahibi olacağım” düşüncesi, evladı şartlı sevgiye yönlendirmekle beraber sorumluluklarını da şartlı yerine getirmeye alıştırır.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Unutkanlık, zayıf bir hafızanın değil, dikkatsizlik edilmiş bir hafızanın kanıtıdır.”
    Donald A. Laird (Geliştir Beynini)
  • Ölçülemeyen değerler geliştirilemez. (Anlayarak Hızlı Okuma)
  • Doğum ile ölüm arasındaki süreyi belirleme edemezsin.Ancak ikisi içinde geçirdiğin sürenin standardını belirleyebilirsiniz.. (Kalbimin Aklı)
  • Öğrendim ki…
    Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız.
    Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, gerisini karşı tarafa bırakırsınız.
    Öğrendim ki…
    Itimatı geliştirmek seneler alıyor, yıkmak bir dakika.
    Öğrendim ki…
    Hayatında nelere haiz olduğun değil, kiminle olduğun mühim.
    Öğrendim ki..
    Olmak istediğim insan olabilmem oldukca zaman alıyor.
    Öğrendim ki..
    Tüm sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.
    Öğrendim ki…
    ‘Bittim’ söylediğin andan itibaren pilinin bitmesine daha oldukca var
    Öğrendim ki…
    Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor
    Öğrendim ki…
    Ne kadar ilgi ve özen gösterseniz bazıları asla karşılık vermiyor.
    Öğrendim ki…
    Para ucuz bir başarı.
    Öğrendim ki…
    İki insan aynı şeye bakıp tamamen değişik şeyler görebilir.
    Öğrendim ki…
    Aşık olmanın ve aşkı hayata devam etmenin oldukca çeşidi vardır.
    Öğrendim ki…
    Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanoğlunun kendisini affedebilmesi gerekiyor.
    Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor
    Öğrendim ki…
    Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor…
    Ataol Behramoglu (Umudunu Kaybetme)
  • Adı yüzyıllardan beri malum ve tezleri üniversitelerde okutulan meşhur felsefeci Sokrates baldıran zehiri içmeye götürüleceğini bilmesine karşın idamından 5 dakika ilkin flüt çalmayı öğreniyormuş. (Anlayarak Hızlı Okuma)
  • “Oldukça sevdiğim Türkçe dersinden ödevlerimi saatlerce halletmeye doyamazdım. Oysa matematik dersinin ödevlerini asla yapmak istemezdim; fakat sınavlarda başarısız olunca, sevmesem de o dersi mecburen geçmek zorunda olduğumu anlamıştım.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Her okuma öncesinde amacımızı ve beklentimizi belirlersek stratejimizi ve hızımızı da ona nazaran korumuş oluruz. Buda daha sıhhatli bir okuma yapmamızı sağlar. (Anlayarak Hızlı Okuma)
  • Yarın gene güneş doğacak biliyorum akıntının, dönemin ne getireceğini kim bilebilir ki. (Yüreğinle Yaşa)
  • Türkiye’de insanların %94’ü tv seyrederken yalnızca %4,5’i kitap okuyor! (Anlayarak Hızlı Okuma)
  • “Çocuğa karşı beslediğiniz sevginin imtihan başarısıyla ilgili olmadığını, başarısız da olsa sevginizin devam edeceğini vurgulayın. Bunu söz ve davranışlarınızla ona ne olursa olsun hissettirin.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Beyinlerimiz savaşsın istedim fakat görüyorum ki siz silahsızsınız.” (Geliştir Beynini)
  • “Çocuklarla yaptığınız konuşmalarda anlamı oldukca azca malum terim ve bilimsel niteliği olan kelimeleri mümkün olduğunca kullanmayın.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Bildiğini bilenin arkasından gidiniz.
    Bildiğini bilmeyeni uyarınız.
    Bilmediğini bilene öğretiniz.
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    Konfüçyüs (Geliştir Beynini)
  • Okumaya vakit ayrılmaz fakat vakit bulunabilir. (Anlayarak Hızlı Okuma)
  • Ölçülmeyen değerler asla geliştirilemez. Bu durumu bulunmuş olduğu koşuldan daha pozitif yönde bir koşula çevirmek istiyorsanız ilk yapmanız ihtiyaç duyulan onu ölçmektir. (Geliştir Beynini)
  • Güzel bir ses için ses telleri kadar doğru nefes de etkilidir. (Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş