Eğitim

Asi – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Asi – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Asi kimin eseri? Asi kitabının yazarı kimdir? Asi konusu ve anafikri nedir? Asi kitabı ne konu alıyor? Asi PDF indirme linki var mı? Asi kitabının yazarı Marie Lu kimdir? İşte Asi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Lu

Çevirmen: Sefa Emre İlikli

Editör: Su akaydın

Yayın Evi: Epsilon Yayınevi

İSBN: 9786051736273

Sayfa Sayısı: 360


Asi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Efsane’ye saygı gösterin.

Deha’yı yüceltin.

Şampiyon’u övün.

Ancak hiçbir vakit

Asi’yi küçümsemeyin.

Eden Wing senelerce abisinin gölgesinde yaşamıştı. Ross City’deki üniversitenin en iyi talebesi ve mucidi olmasına karşın, bir çok şahıs onu Daniel Wing’in kardeşi olarak tanıyordu.

Daniel on yıl ilkin, Day ismiyle biliniyordu. Cumhuriyet’i kurtaran, devrime öncülük eden çocuktu. Ancak Day bir zamanlar olduğu kahraman değildi artık. Bugünlerde tüm dünyadan saklanıp geçmişini geride bırakmak istiyordu. Tek önemsediği, Eden’ı güvende tutmaktı. Hayatının aşkı June’u geride bırakmak zorunda kalsa bile…

Cumhuriyet’ten ayrıldıkları günden bu yana geçirdikleri değişimi kabul etmekte zorluk çeken iki kardeşin karşısına yeni bir çekince çıkacak ve aralarını açacaktı. Eden oldukca geçmeden kendini Ross City’nin karanlık sokaklarında bulacak ve orada kendini öylesine yitirecekti ki, zamanında bir milletin kahramanı olarak görülen abisi bile onu kurtaramayacaktı.

Asi, hiçbir vakit hayal kırıklığına uğratmayan kuvvetli bir yazarın değindiği görkemli bir roman. Marie Lu yazdığı her kitapta okuru kendine âşık eden esrarengiz bir yazar.

–Tahereh Mafi, Bana Dokunma serisinin çoksatan yazarı

Gizem, yardımlaşma ve sevgi temalarının işlendiği bu hikâye Efsane hayranlarını ve yeni okurları görkemli bir dünyaya çağrı ediyor. Ayrıcalık ve denetim üstüne işlediği hikâyeyi kolayca günümüzdeki vakalarda da görebiliriz.

–Publishers Weekly

“Hatıralarıma bir milyon parçamız saçılmıştı, benim dışımda kimse için önemi olmayan küçük anlar olarak.”


Asi Alıntıları – Sözleri

  • Insanlara neşeli tarafımı gösteriyorum şu sebeple bu onları rahatlatıyor
  • Değişim onu zorlamadığın vakit asla gerçekleşmezdi
  • “Her vakit için işleri halletmenin bir yolunu bulursun, ta ki dünya bunu olanaksız hale getirene kadar. Ve o vakit bile dayanman gerekir.”
  • Dürüstlüğü ödüllendirmeyen bir sistemde açık açık konuşmak bir tür cehennemdi.
  • Bazen bir şeyi idrak etmek imkansızdır. Bazen bir şeylerin gerçekleşmesinin bir sebebi yoktur
  • Bir ülke ne kadar güçlü olursa olsun,ne kadar yenilmez görünürse görünsün… daima için bir taşma noktası bulunuyordu. Her vakit için her şeyi yerle bir edebilecek bir şey vardı.
  • Belki de Birleşik Devletler yalnız bazıları için birleşikti. Belki de bu ülke daima için bir distopya olmuştu.
  • Insan yapmış olduğu şeylerden nadiren, yapmadığı şeylerdense daima pişmanlık duyardı
  • Dünya değişmiş olur, dengesi bozulur, kimi zaman de yıkılırdı. Ancak kimi zaman size doğru eğilir ve her şey doğru gelirdi
  • Bazı geçmişler geride bırakılmıyordu. Onlarla çarpılması gerekiyordu
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi.
  • “Kalbini açmak zayıflık demek değildir. Yardım istemek erkekliğinden bir şey götürmez. Savunmasız olduğun vakit birinden yardım istemek. Ağlayacak bir omuza gereksinim duymak. Hiçbir şeyin ağırlığını tek başına taşımak zorunda değilsin.”
  • “Sen doğru olduğuna inandığın şeyi yaparsın. Her vakit. Ve doğru olanı yapmak kimi zaman zor olsa gerek.”
  • Bir ülke ne kadar güçlü olursa olsun, ne kadar yenilmez görünürse görünsün… daima için bir taşma noktası bulunuyordu. Her vakit için her şeyi yerle bir edebilecek bir şey vardı
  • Değişim onu zorlamadığın vakit asla gerçekleşmez


Asi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Asi Kitap İncelemesi: Yine bir seriye yan kitabıyla veda ediyorum. Asi serimizin yan kitabı ve hakkaten okunmaya kıymet bulunduğunu düşünüyorum.
Asi kitabından (Her zamanki şeklinde) spoilerlı ve spoilersız olarak iki bölüm şeklinde bahsedeceğim.
SPOİLERSIZ BÖLÜM:
Asi oldukca mükemmeldi hakkaten. Kitap bitince dedim ki:
-Bir yan kitap bu kadar mı güzel olur?
Asi kitabı iki ağızdan anlatılıyor:
-Daniel
-Eden
Bu mevzu hakkında konuşmam gerekirse… Aslında Eden ve Daniel’ın bakış açılarından okumak oldukca güzeldi fakat ben June’un bakış açısından da okumak arzu ederdim. Kitapta odak Daniel ve Eden da olsa en azından kapanış bölümünde yada kitabın ortalarında falan June’un ağzından birkaç bölüm okumak arzu ederdim.
Kitabımızın konusu (Spoilersız):
Aslında kitabımızda Eden’ın hep abisinin gölgesinde kalmış biri olarak yaşamaktan oldukca mutsuz olması anlatılıyor. Eden’dan hep Daniel’ın kardeşi olarak bahsedilmesi Eden’ı oldukca mutsuz ediyor. Bu kitapta Eden’ın abisinin gölgesinden çıkıp Eden bulunduğunu göstermesini okuyoruz bir nevi.
İlk olarak size kitabımızın geçmiş olduğu yer olan Antartika’dan bahsedeyim…
Kitabımız oldukca ileriki zamanlarda geçmiş olduğu için Antartika diyince aklınıza buzullarla kaplı bir yer gelmesin. Antartika o zamanda dünyanın bir nevi teknoloji harikası. Antartika vatandaşlarını yönetmek için bir sistem kullanıyor. Bu sistemin adı da Seviye sistemi.
Seviye sistemi; Seviye sistemi Antartika’daki vatandaşların yaptıkları iyiliklere gore puan kazanıp, kötülüklere gore de puan kaybetmiş olduğu bir sistemdir. Bu sistemden alınan puanlar insanların haklarını belirler. Mesela yalnız belli bir puandan sonrasında insanoğlu barınma, ulaşım, eğitim şeklinde haklara haiz olabilirler. Antartika’daki insanoğlu bu düzey sistemine gore yaşamaktadırlar.
Kitabımızın mevzusundan bahsedersek…
Tabii ki de Asi bir yan kitap olduğundan serinin ana kitaplarından daha olaysız geçen bir kitap. Asi kitabında Daniel ve Eden Antartika’da yaşıyorlar. Eden Antartika’da en iyi üniversitede okuyor, Daniel ise gizmen olarak çalışıyor. Kitabımızdaki vaka ise Daniel ve Eden’ın Dominic Hann adındaki meşhur bir katili yakalamaya çalışmasıdır. Dominic Hann Antartika’daki en meşhur ve en cani katildir. Eden ve Daniel ise Dominic Hann’ı yakalmaya iş yapmaktadır. Kitabı okuduğunuzda Eden’ın niçin bu işin içine dahil bulunduğunu görmüş olacaksınız.
Kitap ile alakalı SPOİLERLI düşüncelerim:
Kitabın sonunda bu kitabın sonunu Marie Lu mu yazdı hakkaten diye merak ettim. Şundan dolayı kitabın sonu oldukca güzeldi. İnsan Marie Lu’nun kitaplarında mutlu son ile karşılaşınca bir garip oluyor.
Kitabın sonunda Eden ve Daniel Antartika’dan kovuluyorlar ve Eden, Daniel ve Eden’ın kız arkadaşı Pressa Cumhuriyet’e geri dönüyorlar. Cumhuriyete geri döndüklerinde Daniel (Hâlâ Day yazıyorum sonrasında silip Daniel yazıyorum. Alışamadım hâlâ Daniel ismine.) June’a evlenme teklifi ediyor ve June da (Tabii ki de) evet diyor ve MUTLU SON.
Genellikle yan kitapları pek sevmem fakat bu kitap oldukca güzeldi. Yani Efsane serisini tamamladı bu kitap resmen. Zaten Şampiyon kitabında o sonu okuduktan sonrasında bu kitabı okumamak olmaz diye düşünüyorum.
İlk olarak Efsane Serisini okuyun sonrasında da bu kitabı okuyun. Okumayanlara da okutturun diyorum.
İncelememi buraya kadar okuduysanız size oldukca teşekkür ederim. ❤ (Damala)

Herkese iyi okumalar: Iki kardeş bir kaosun ortasından çıktılar ve kaos da aillerini kaybettiler. Iki kardeş orada duramazlardı, geçmişin olmadığı bir yere gitmelilerdi.
Ross City’e geldiler, değişen teknolojinin başkenti. Bu şehirde insanların başlangıcında oyunda olduğu şeklinde puanlar ve seviyeleri var. Seviyelerine gore hakları var, en düşük seviyede olanlar altşehir de yaşarlar ve ne ilaç alabilirler ne de bir ev kiralayabilirler. Oyun şeklinde eğer oldukca çalışırsan iyi şartlara haiz olursun
Altkent’in kötü karakteri Dominic Hann bu sistemi çökertir ve şehirde bir kaos oluşur. Bu iki kardeş de vakası çözer.
Mutlaka okunması ihtiyaç duyulan bir kitap. Ben oldukca beğendim ve akıcı bir halde yazılmış. Film izler şeklinde kitabı okudum (Mehmet Akbaş)

Asi kitabını okuma sebebim Şampiyon kitabının sonu bana birazcık yarım gelmişti şu demek oluyor ki sonrasında olacakları baya merak etmiştim. Kitabı da öyleki bir şey bekliyordum şu demek oluyor ki Day ve June arasındaki ilişki Eden’nın yaşamı  falan fakat beklentimin üstündeydi Marie Lu baya yeni bir dünya oluşturmuş. Derin yazılmış bir fena karakter eklemiş ve her kötünün bu hale gelmesinden yaşanmışlıklar bulunduğunun da mesajını vermiş bence. Ayrıca karakterlerin o an hissettikleri ve düşüncelerini bir o kadar güzel ve  detaylı yazmış ki okuması oldukca zevkliydi.
Ama beni en mutlu eden kısım sonuydu hakkaten muhteşem bir sondu. İyi okumalar ❣ (elif sude)


Asi PDF indirme linki var mı?


Marie Lu – Asi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Asi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Lu Kimdir?

Marie Lu (doğum adı Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları “Efsane” serisi ile tanınır.

Lu, Çin’de Wuxi’de 1984 senesinde dünyaya geldi ve hemen sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu esnasında beş yaşlarındayken ABD’ye taşındı. Cenup Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Lu


Marie Lu Kitapları – Eserleri

  • Efsane
  • Deha
  • Şampiyon
  • Genç Elitler
  • Gül Cemiyeti
  • Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
  • Gece Yıldızı
  • Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
  • Batman: Gecegezen
  • Asi
  • Batman: Gecegezen
  • Life Before Legend
  • Skyhunter
  • Sırt Krallığı
  • Life After Legend
  • Steelstriker
  • Warcross


Marie Lu Alıntıları – Sözleri

  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar şeklinde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • Nesnelerin ruhu olduğuna inanırlar. Birinin içine ne kadar sevgi katarsan o denli güzelleşeceğine. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi. (Asi)
  • “Nasıl hissediyorsun?”
    Day inanmıyormş şeklinde başını salladı. “Hiçbirşey hissetmiyorum. Tamamen hafifçe ve acısız.” Yüzüne haylaz bir sırıtış yayıldı. “İşte şimdi hakkaten bir binaya iyi mi tırmanabildiğimi göreceksin, canım. Artık beni durduracak sakat bir diz bile yok. Harika bir doğum günü hediyesi, değil mi?” (Deha)
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın. (Gece Yıldızı)
  • Ama kendi tecrübelerime gore en oldukca pişman olduğum şeyler, yapamadığım şeyler olmuştur daima. (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Ya gerçeklerden kaçıp saklanırdınız ya da onlarla başa çıkardınız. (Batman: Gecegezen)
  • ..Üstündeki giyisileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi. Her şeyiyle güzeldi. Karanlık dünyadaki umuttu. Işığımdı.. (Deha)
  • Hayaletler sürüler halinde dolaşırlar. (Skyhunter)
  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar şeklinde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Sen istemediğin sürece yalnız değilsin.” (Efsane)
  • “Seni sonsuza dek özleyeceğime söz veriyorum.” (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.” (Gece Yıldızı)
  • Birini kaybettikten sonrasında insanoğlu senin çarçabuk hayatına devam edebilmeni bekliyor değil mi? Tuttuğun yas onları yorar. Bu yüzden sen de bu mevzuda konuşmayı bırakırsın şu sebeple kimseyi sıkmak istemezsin. Ve sonrasında bigün, hepimiz hayatına devam etmişken sen olduğun yerde iyi mi kalakalmışsın merak ederek sessiz bir şekilde aynı yepyeni acıyı taşırken kendini mezarın başlangıcında yapayalnız dikilirken bulursun. (Batman: Gecegezen)
  • “Ah, iyilik yapmak için daima iyi bir nedenin var, değil mi?” (Gül Cemiyeti)
  • Belki de artık birbirimizden uzakta, arkadaşlığımız hakkında net bir halde düşünecek zamanı bulunca benden nefret etmeye başlamıştı. (Şampiyon)
  • “Day, üstündeki giysileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi.
    Her şeyiyle güzeldi.
    Karanlık dünyadaki umuttu.
    Işığımdı…” (Deha)
  • Yas tutmak zayıflık ve kargaşa getirir. Yapılacak tek şey, geleceğe bakmaktır.’ (Deha)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş