Eğitim

Flora Banks’in Tek Anısı – Emily Barr Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Flora Banks’in Tek Anısı – Emily Barr Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Flora Banks’in Tek Anısı kimin eseri? Flora Banks’in Tek Anısı kitabının yazarı kimdir? Flora Banks’in Tek Anısı konusu ve anafikri nedir? Flora Banks’in Tek Anısı kitabı ne konu alıyor? Flora Banks’in Tek Anısı PDF indirme linki var mı? Flora Banks’in Tek Anısı kitabının yazarı Emily Barr kimdir? İşte Flora Banks’in Tek Anısı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Emily Barr

Çevirmen: Alp Levi

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052994849

Sayfa Sayısı: 312


Flora Banks’in Tek Anısı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Flora geçirdiği bir hastalık sonucu kısa süreli bellek kaybı yaşamaktadır.

Bu yüzden gündelik hayatta arkadaşının komiklikleri, ailesinin tembihleri yada kaç yaşlarında olduğu benzer biçimde en rahat şeyleri bile hatırlamamaktadır.

Sonra bigün öpmemesi ihtiyaç duyulan birini öper… Ve ertesi gün her şeyi anımsar.

On yaşından beri hatırlamış olduğu ilk şey bu öpücüktür.

Fakat çocuk artık oldukca uzaklardadır.

Hafızası olmayan genç kız, hafızasında iz bırakmayı başarabilen evladı bulmak için imkânsız bir yolculuğa çıkacaktır…

Ellerime baktım. Birinin üstünde FLORA, CESUR OL yazıyordu.

“Büyüleyici, heyecan verici ve acı verecek kadar güzel. Flora Banks’in Tek Anısı akıllardan çıkmayacak. Uzun zamandır okuduğum en iyi gençlik romanlarından.”

Jennifer Niven, The New York Times çoksatanı Hayatın Kıyısında’nın yazarı

“Barr’ın kitabı ışıltılı ve sürükleyici bir hikâyeye sahip, son sayfaya kadar elinizden bırakmayacaksınız.”

Entertainment Weekly

“Olağanüstü bir biçimde dokunaklı ve özgün; gizemler ve yalanlar, aşk ve ayrılık üzerine hem yürek sızlatan hem de hayata hoş dokunuşlar yapan bir öykü.”

Daily Mail

“İnanılmaz bir yolculuk, büyüleyici bir hikâye, ustaca kaleme alınmış bir gizem.”

Booklist

“Gençlik romanları ve psikolojik gerilim hayranları için mükemmel bir kitap.”

Bustle

“Amneziyle yaşamanın ve kendini keşfetmenin etkileyici tasviri.”

Kirkus Reviews

“Okurlarda iz bırakacak.”

VOYA

“Sürükleyici… Hikâyenin sonunu tahmin edemeyeceğinizi temin ederiz.”

HelloGiggles

“John Green ile Rainbow Rowell tarzı başarılı bir öykü. Esprili ve dokunaklı olsa da satır aralarında daha karanlık bir atmosfere sahip. Kişinin kendini bulması üzerine, tüyleri diken diken eden bir roman.”

View Magazine

(Tanıtım Bülteninden)


Flora Banks’in Tek Anısı Alıntıları – Sözleri

  • Hepimizin bu şekilde hissetmediğini mi sanıyorsun? Delirmişiz benzer biçimde, gerçek bir insan değilmişiz benzer biçimde, bu dünyada yokmuşuz benzer biçimde? Herkes kimi zaman bu şekilde hisseder.
  • “Bir kumsalda bir erkekler öpüştüm. Bunu hatırlıyorum. “
  • “Cesur ol Flora”
  • Her şeye karşın kahkaha attım…
  • “Mümkün olduğunca anı yaşa.Bunun için hafızaya ihtiyacın yok.”
  • Normal insan dediklerinde daha iyisin bu sebeple üstesinden gelecek o denli oldukca şey var ve sen bunu başardın.
  • Paniğe kapılma bu sebeple her şey muhtemelen yolunda ve eğer değilse, paniğe tutulmak durumu daha fena hale getirir.
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok.
  • “ CESUR OL “
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok.
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok.
  • Bunun iyi mi yada niçin bulunduğunu bilmiyorum fakat tüm hayatım süresince başıma gelen tek iyi şey bulunduğunun farkındayım.
  • Burada olsan her şey değişik olurdu.
  • Benimle yaşamak sinir bozucu bir şey olmalıydı.
  • Hayal edeceğimden daha fazlasını yapabilirdim.


Flora Banks’in Tek Anısı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitaplıkta uzun süredir beklettiğim sonunda okuduğum kitaba yol arkadaşı olsun diye seçtiğim bir kitap oldu benim. Flora yaşamış olduğu vakaları unutan geçmişte kalan ve her şeyi not alarak yaşama tutunmaya çalışan bir genç kızdır devamlı olarak annesinin ve babasının nezaretinde kalmış tek bir arkadaşa haiz basit bir yaşamı varken gittiği parti de aslen yaşamının dönüm noktası oldu.
Her şeyi unutan beyni o partide öpüştüğü evladı unutmaz ve onun peşinden şimal kutuba gitmeye karar verir.
Yolda başına gelenler kuvvetli duruşu ve gizlenen gerçeklerin ortaya çıkması ile ilk sayfadan son sayfaya kadar mükemmel bir kitap oldu benim için. (Ebru kılıç)

Gerçekten şu son okuduğum kitaplarda yaşadığım durum latife benzer biçimde. İlk iki yüz sayfa insanı deli edip eziyet eden yazarlar, son yüz sayfa kitabı görkemli bir duruma sokuyorlar ve siz ‘e şimdi ne oldu?’ diye kalıyorsunuz. Son yüz sayfa daha yeni olduğundan kitabı seviyormuş benzer biçimde hissediyorsunuz fakat ilk iki yüz sayfayı da göz ardı etmek hakikaten zor oluyor şu demek oluyor ki.
Ama ben gene de hafiften göz ardı ediyorum bu sebeple son yüz sayfalar hakikaten oldukca güzeldi. O ki iki yüze gelene kadar bu kitabın incelemesinin başlangıcında benim için dev gibi bir ‘BERBATTI’ yazısı düşlüyordum fakat sevgili Emily Baar bunu yazmaktan beni alıkoydu.
İlk iki yüz sayfanın eziyet olmasının sebebi tamamen karakterlerdi. Kitabın arkasını okuduğumda Flora onu öpüp bazı hatıralarını hatırlamış olduğu ve evladı bulabilmek için onun peşinden gitmeye karar verdiğinde, çocuğun oldukca tatlı biri olacağını düşünmüştüm. Şu sebeple Flora ileriye dönük amnezi hastasıydı, şu demek oluyor ki on yaşına kadar olan bazı şeyleri hatırlıyor fakat on yaşından on yedi yaşına kadar olan şeyleri birkaç saatte bir unutuyordu.
Ama kitabın daha ilk başlarında Flora gidip dünyadaki en yakın ve tek arkadaşı olan Paige’in daha yeni ayrılmış olduğu adam arkadaşını öptüğünde, bu kitabı sevmeyeceğime karar vermiştim çoktan. Bu saatten itibaren Flora’dan da pek haz etmiyordum.
Flora Drake ile öpüştükten sonrasında (Drake, Paige’in adam arkadaşı) sebebini bilmediği bir halde onu öptüğünü unutmaz, her daim aklındadır. Ve Drake’e aşık olmaya başladığını hisseder. Ancak bir mesele vardır, Drake eğitim için dünya’nın diğer ucuna, Kuzey Kutup Bölgesindeki Svalbard’a gitmiştir.
Bu nedenle Drake ile e-postalaşmaya başlarlar. Bu noktada Drake’ten tiksinmeye başladım diyebilirim. Yazdığı şeyler iğrençti bu sebeple. Gerçekten iğrençti. Oldukça sinirliyim hala. Tatlı çocuk beklerken çocuk şerefsizin teki çıktı ya… Tüm beklentiler çöpe gitti şu demek oluyor ki. Neyse, devam ediyorum.. Tabii bu süreç içinde Paige Flora olan arkadaşlığını oldukça haklı bir nedenle sonlandırmıştır. Ve Flora’nın ailesi ağabeyi Jacob hastalanılmış olduğu için istemeye istemeye Flora’yı Paige’in onunla kalacağını bilerek bırakıp Fransa’ya ağabeyinin yanına gittiklerinde ve Drake e-posta kanalıyla Flora’ya, ‘Bu ilişki buradan yürümez, burada olsaydın her şey farklı olurdu’ söylediğinde Flora ne yapar?
Hadi, oldukca kolay olsa gerek.
Svalbard’a gider…
Eğer Drake uğruna gidilecek biri olsaydı asla mesele olmazdı. Ama Drake benzer biçimde bir gerizekalı için ta oraya gitmek, beni oldukca sinirlendirdi. Flora bu şekilde bir salağı sevilmiş olduğu için ona o şekilde öfkelendim ki, dayanılmazdı. Ki Flora Drake’ten adres bile almamıştı, sürpriz olsun diye. Flora’nın ileriye dönük amnezi hastası bulunduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.
Neyse bu oraya gittiğinde, her yerde Drake’i aramaya başlıyor. Adres bile bilmeden, insanlara sanki Drake kayıpmış benzer biçimde fotoğraflarını göstererek… En sonunda bir kafe de, kafenin sahibi adam onu gördüğünü söylüyor ve Flora doğru yerde bulunduğunu anlıyor.
Sonra kalmış olduğu otelde Agi isminde bir kızla dost oluyor ve Flora’nın orada tanıştığı hepimiz başlangıçta onu düzgüsel sanmasına karşın ondan sonra ondan bir ekip gariplikler bulunduğunu fark etmeye başlıyor.
İlki, Flora’nın bir şeyleri unutmamak için kollarına yazdığı yazılar. İkincisi Flora’nın çantasını kafe de unuttuğunda sokakta birden çıldırıp ağlamaya başlaması. Bir noktadan sonrasında aynı insanoğlu onun devamlı bu hallerini gördüğünde onun sorununu anlıyorlar. Daha doğrusu Flora çıldırdığı aniden ambulansı aramaması için Agi’ye defterini okutuyor ve Agi de kafenin sahibi vs öteki insanlara söylüyor durumu. Ve hep beraber gerizekalı Drake’in peşine düşüyorlar.
Buralar kitabın güzelleşmeye başladığı bölgeler bu sebeple Flora’nın Kuzey Kutbundaki maceraları, orada tanıştığı insanoğlu o denli tatlı ve güzel ki, insan özenmeden edemiyor. Flora’nın hastalığı hepsini birbirine bağlıyor ve o küçücük yerde insanoğlu kim bilir hayatlarındaki en acayip macerayı yaşıyorlar. Asla unutamayacakları bir şey.
En sonunda Flora Drake’i buluyor. Heyecanlısınız. Her şeye karşın bende heyecanlıyım. Ama doğal Drake benzer biçimde bir onursuz ne yapıyor, kapıyı Flora’nın suratına kapatıyor. Allahtan kız arkadaşı (evet, bir kız arkadaşta edinmiş çoktan) Flora’yı içeriye alıyor ve o evde yaşananlar şeyleri şu şekilde özetleyebilirim:
Fantastik bir kitap okudunuz ve en sonunda hepsinin aslen karakterin komadayken görmüş olduğu şeyler falan bulunduğunu öğrendiniz. Aynen bu tarz bir olay yaşanıyor ve siz gene şok geçiriyorsunuz.
Kitap böyleydi. Son yüz sayfa hakikaten güzeldi bu sebeple bir süre Flora bile yaşamış olduğu maceralara o denli oldukca kendini kaptırıyordu ki, Drake’in dayanılmaz varlığını unutuyordunuz. Oradaki Kış güneşi’ne, foklara, kutup ayılarına kendinizi kaptırıyordunuz. Son yüz sayfada ‘bir sahilde Drake ile öpüştüm. Bana siyah bir taş verdi’ yazısını okumuyordunuz. Latife yapmıyorum bunu iki yüz sayfanın her sayfasında minimum bir kere olmak suretiyle okudum.
Hatta Toby (kafenin sahibi), Flora Drake tarafınca hüsrana uğratılınca ona buraya kadar Drake’i bulmak için değil, aslen kendini bulmak için geldiğini ve onun yürekli birisi bulunduğunu söylemişti ki, bence de öyleydi.
Birçoğumuz bu haldeyken bile bilmediğimiz bir yere korkarak gidiyorken o, yaşını bile kendine her gün hatırlatması gerektiği halde sırf bir çocuk ona bir şeyi hatırlattı diye onca yolu gitmeyi göze aldı. Ama bana kalırsa da, bu yalnız bir bahaneydi.
Flora, yürekli ol. Yola çıkarken de çıkmadan ilkin de elinde hep bu yazılıydı ve o bundan hep güç aldı ve bu oldukca güzeldi.
(Burayı yazdıktan sonrasında ansızın elektrikler gitti ve belgeyi kaydetmemiştim fakat her neyse ki otomatik kaydetmeye almış… mutluluktan ağlayarak devam ediyorum..)
Her maceranın bir sonu vardır ve Floranın ki de babasının onu almak için Fransa’dan oraya gitmesiyle son buluyor. Flora eve geri dönüyor fakat hepimiz annesinin onu tekrardan ilaçlara boğacağını ve ona zarar gelmemesi için her şeyi yapacağını biliyor. Ölüm döşeğinde olan abisi Jacob da biliyor ve bu yüzden ölmeden ilkin Flora’nın özgürce yaşayabilmesi için Paige ile bir plan yapıyor. Paige, yaşanmış olan olaylardan dolayı Flora’yı affetmiş, pisliğin biri var ise o da Drake. Burada hepimiz sonunda aynı fikir.
Ve Paige, Flora geri döndüğünde onun elinden tutuyor ve Jacob’un planını uygulamaya başlıyorlar.
Hikaye burada bitiyor. Jacob’un sonunda her şeyi açıklayan mektubu hakikaten oldukca güzeldi. Biroldukca merakınızı giderir nitelikteydi.
Kitabın sonu hakikaten oldukca karmaşıktı fakat fena mana da değil. İyi mana da. Her şey iç içe girdi sanıyordunuz fakat aslen çözülüyordu.
Bana sorarsanız, ben sevdim fakat tavsiye etme noktasında okumasanız da olur sanırım. İki yüz sayfa kolay göz ardı edilemiyor her şeye karşın…
Kitapla ilgili tek temennim, ümit ederim Flora elindeki Flora, yürekli ol dövmesini sildirmez.
Evet, kitap süresince eline bunu hangi sebeple yazdığını merak etmiştim ve iyi mi bu kadar uzun süre silinmeden kaldığına da ve Jacob mektupta öyküsünü anlattığında merakım gitti ve bu gözüme daha güzel gözüktü.
O vakit… çoğumuz yürekli olalım. (summer)

Kitabın son 150 sayfasını tenzih ediyorum fakat başlangıçta o denli fazla yine var ki… Tamam karakter ileri dönük amnezi hastası fakat o kendine her yine edişte ikimiz de okuyoruz. Bu da okuru sıkıyor. Evet başına geçtiğinizde okunuyor fakat birkaç gün kitabı elime almak istemedim. Yani hiç kimseye ısrarla tavsiye edebileceğim bir kitap değildi. (eskikelimelerdükkanı)


Flora Banks’in Tek Anısı PDF indirme linki var mı?


Emily Barr – Flora Banks’in Tek Anısı kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Flora Banks’in Tek Anısı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Emily Barr Kimdir?

Observer ve Guardian için köşe yazıları ve gezi günlükleri yazmıştır. The Backpack, The First Wife ve Stranded benzer biçimde ondan fazla oldukca satan kitabın yazarı olan Emily Barr, Fransa’da senelerce yaşadıktan sonrasında kocası ve çocuklarıyla Cornwall’e taşınmıştır


Emily Barr Kitapları – Eserleri

  • Flora Banks’in Tek Anısı
  • Yolcu


Emily Barr Alıntıları – Sözleri

  • Normal insan dediklerinde daha iyisin bu sebeple üstesinden gelecek o denli oldukca şey var ve sen bunu başardın. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Onun istediği benim (Yolcu)
  • Paniğe kapılma bu sebeple her şey muhtemelen yolunda ve eğer değilse, paniğe tutulmak durumu daha fena hale getirir. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Her şeye karşın kahkaha attım… (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Göz teması kamçılayıcı ve özeldi. (Yolcu)
  • Emin misin? diye sorduğunda derhal yanıt verdi. Kesinlikle.. (Yolcu)
  • Hepimizin bu şekilde hissetmediğini mi sanıyorsun? Delirmişiz benzer biçimde, gerçek bir insan değilmişiz benzer biçimde, bu dünyada yokmuşuz benzer biçimde? Herkes kimi zaman bu şekilde hisseder. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • “Cesur ol Flora” (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Burada olsan her şey değişik olurdu. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • “ CESUR OL “ (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Hayal edeceğimden daha fazlasını yapabilirdim. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Mümkün olduğunca anı yaşa. Bunun için hafızaya ihtiyacın yok. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • “Mümkün olduğunca anı yaşa.Bunun için hafızaya ihtiyacın yok.” (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Benimle yaşamak sinir bozucu bir şey olmalıydı. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • Bunun iyi mi yada niçin bulunduğunu bilmiyorum fakat tüm hayatım süresince başıma gelen tek iyi şey bulunduğunun farkındayım. (Flora Banks’in Tek Anısı)
  • “Bir kumsalda bir erkekler öpüştüm. Bunu hatırlıyorum. ” (Flora Banks’in Tek Anısı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş