Eğitim

Aşırı Seven Kadınlar – Robin Norwood Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşırı Seven Kadınlar – Robin Norwood Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşırı Seven Kadınlar kimin eseri? Aşırı Seven Kadınlar kitabının yazarı kimdir? Aşırı Seven Kadınlar konusu ve anafikri nedir? Aşırı Seven Kadınlar kitabı ne konu alıyor? Aşırı Seven Kadınlar PDF indirme linki var mı? Aşırı Seven Kadınlar kitabının yazarı Robin Norwood kimdir? İşte Aşırı Seven Kadınlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Robin Norwood

Çevirmen: Pınar Turanlı

Çevirmen: Begüm Berkman Padar

Editör: Çiçek Eriş

Tasarımcı: Dilara Kavaklıoğlu

Orijinal Adı: Women Who Love Too Much

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9786051736099

Sayfa Sayısı: 328


Aşırı Seven Kadınlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Siz De Aşırı Seven Bir Kadın Mısınız?

Sorunlu, Mesafeli, Karamsar Erkekleri Çekici Bulurken

“İyi Adamlar’ın Sıkıcı Olduğunu Mu Düşünüyorsunuz?

Onunla Birlikte Olmak Eziyet Gibi Geldiği Halde Onun Yokluğunda İçinizde Bir Boşluk Mu Hissediyorsunuz?

Mutsuz Veya Sağlıksız Birini Mükemmel Bir Partnere Dönüştürme Fikri Size Çekici Ve Vazgeçilmez Mi Görünüyor?

Peki, Sizi Aslında Çocukluğunuzda Geliştirdiğiniz Sağlıksız İlişki Kalıplarını Sürdürmeye Yönelten Nedir?

Bir kadın aşırı sevdiğinde, bir erkeğe yönelik takıntı geliştirip bu takıntıyı aşk olarak tanımlar, bunun duygu ve davranışlarını kontrol etmesine izin verir, ruh ve beden sağlığı olumsuz etkilense de bundan kurtulamaz. Aşırı seven kadın aşkının derinliğini, çektiği ıstırabın derinliğiyle ölçer.

Evlilik, aile ve çocuk ruh sağlığı alanlarında uzman bir terapist olan Norwood, tüm dünyada 3 milyondan fazla okura ulaşıp hayatlarını değiştirmelerine yardımcı olan bu kitabında bizi içinde bulunduğumuz aşırı sevme kalıbından, kestirme yollarla kurtulamayacağımız konusunda uyarıyor; bu kalıpları temelden değiştirmediğimiz sürece hep bir hayatta kalma mücadelesi içinde olacağımızı hatırlatıyor. Ve kararı bize bırakıyor: Siz de bu kitapla iyileşme sürecine adım atmayı seçerseniz, aşırı severek kendine zarar veren bir kadından, bu sorununa dur diyecek kadar kendini sevebilen bir kadına dönüşeceksiniz.

“Sürükleyici bir roman gibi okuyabileceğiniz, sıradışı bir kişisel gelişim kitabı.”

-Los Angeles Times –

“Sürekli değiştirmek istediğiniz erkeklere âşık olduğunuzu fark ettiyseniz, Aşırı Seven Kadınlar’ı okumalısınız.”

-Houston Chronicle –

“Aşırı seven bir kadın değilseniz bile bu kitap size hayatınızın kendi ellerinizde olduğunu ve aşkın mutluluk vermesi gerektiğini hatırlatacak.”

-Boston Herald –

“Norwood, uzmanlığı ve bir kadın olarak kurduğu empatiyle o kadar ikna edici bir mesaj veriyor ki, okurlar burada önerilen on adımlık iyileşme programını uygulamak isteyeceklerdir…”

-Philadelphia Inquirer –

Akıldışı bir aşk ile sıhhatli sevme biçimini birbirinden iyi mi ayırırız?.. Erkeklerle ilişkileri ne kadar sıhhatli olursa olsun, her hanım bu kitapta kendinden bir parça bulacak.

-Star Publications –

(Tanıtım Bülteninden)


Aşırı Seven Kadınlar Alıntıları – Sözleri

  • Üretken şekilde sevebilen insan kendini de sever; bir tek başkalarını sevebiliyorsa asla kimseyi sevmesi imkansız.
  • Duygusal açıdan acı verici bir vaka yaşayıp kendimizi bunun bizim hatamız olduğuna inandırdığımızda, aslen durumun kontrolümüz altında olduğuna inanıyoruz anlama gelir: Biz değişirsek acı da son bulacaktır.
    Aşırı seven bayanların kendini suçlama mekanizmasının ardında çoğunlukla bu dinamik görülür. Kendimizi suçlayarak, nerede hata yaptığımızı bulabileceğimiz, bunu düzeltebileceğimiz, böylece durumu denetim edip acıyı durdurabileceğimiz umuduna tutunuruz.
  • ”Hayatta oldukca fazla acı var ve kaçınabileceğimiz tek acı kim bilir acıdan kaçınmaya çalışmamızdan meydana gelen acı.”
  • ”Kendi hayatımızın ve mutluluğumuzun sorumluluğunu almadığımız müddetçe erişkin vücudunda yaşayan bağımlı ve ürkek çocuklar olarak kalırız.”


Aşırı Seven Kadınlar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kendi özdeğer ve özsaygınızı keşfetmenize ışık tutacak bir yapıt.
Psikoloji ekollerinin çoğunun kabul etmiş olduğu benzer biçimde, yaşadığımız her şeyin çocukluktan getirdiğimiz birikintiler sonucu oluştuğunu vurgulayan ve iyileşme süreçlerini de buna bakılırsa değerlendiren bir kitap.
Oldukça seven tüm bayanlar ve erkekler için yazılmış. Okuyarak kendinize dair farkındalık geliştireceğinizi düşünüyorum.
Keyifli okumalar… (Derya)

“Ölüm sebebi ne olursa olsun, yinelemek isterim ki aşırı sevmek sizi öldürebilir”
Kitabın sonlarına doğru alıntılamış olduğum bu paragraf aslen “aşırı seven kadınlar”ın kendi istekleri ile iyileşme yolunda bir adım atmaya gönüllü olmazdıkları takdirde varacakları sonu özetliyor. Solgun bir cilt, kuru ve yıpranmış saçlar, yüz ifadesinden anlaşılan negatif duyguların varlığı, bitkinlik, yeme bozuklukları ve madde bağımlılıkları benzer biçimde her bir yıpratıcı durumun “aşırı sevmek” ile bağlantısını özetleyen güzel bir kitap.
İşlevsiz ailelerde büyümüş (ebeveynlerinden birinin yada her ikisinin alkolik olması, ebeveyn tartışmaları, ebeveynlerden birinin yada her ikisinin yokluğu, ebeveylerin boşanmış olması vs.) çocuklar erişkin yaşama geldiklerinde geçmişlerinden getirmiş oldukları bazı davranış kalıplarını ve imajinasyonlarını sürdürmeye eğilimli olabilirler ve bu durum sürdüğü takdirde kendilerini bir boşluk içinde hissedip ne yapacağını bilmeyebilir. Mesela babası tarafınca lüzumlu ilgiyi, sevgiyi ve bakımı görmemiş bir kız ilerleyen yaşlarında babasına benzer tip ve karakterde erkeklerle ilişki kurmaya başlayacaktır ki kurduğu ilişki pek de sıhhatli olmayacaktır. Kuracağı her ilişki nerede ise bunlara benzer olacak, adam kendisini sevsin kendisini kabul etsin diye kız ilişki de -ve kim bilir yaşamında- kendinden asla olmadığı kadar taviz verecek; adamın sorumululuğu ve sorunlarını kendisininmiş benzer biçimde çözmeye çalışacak erkekte ona ihtiyaç duyulan ilgiyi ve alakayı gösterecektir (sadece kimi vakit göstermez ve bayanı aldatır, kullanır). Tüm bu tarz şeyleri yapmasına karşın kız mutlu olmayacak; kaliteli ve sıhhatli bir ilişki kuramayacaktır. Yine de bu kişiden ayrılmak söz konusu bile değildir bundan dolayı hanıma bakılırsa “onu aşırı seviyordur” ve “onsuz yaşayamayacaktır.” Bu tarz -yazarın da deyimiyle- “işlevsiz ailelerden” gelen evlatların sıhhatli ilişkiler kurabilmesi için ilk olarak “kendilerinin, bağımlılıklarının ve sağlıksız ilişkilerinin farkına varmaları gerekirse ki gerekir yardım almaları gerektiğidir.
Uzun uzadıya kitap anlatılır fakat ana tema nerede ise yukarıda anlattığım benzer biçimde. Dili su benzer biçimde berrak, anlaşılması oldukça kolay. Terim nerede ise yok benzer biçimde. Bol bolca olay birinci ağızdan anlatılıyor peşinden zehir benzer biçimde terapistimizin -ve ek olarak kitabın yazarının- analizlerini okuyorsunuz. Okudukça zihninizde ışık yandığını size söyleyebilirim. Belki de benim benzer biçimde kitabından kendinize dersler çıkaracak yada bazı şeylerin farkına varacaksınız. İyi ki türkçeye çevrilip, ülkemize kazandırılmış. Teşekkürler Norwood. (Çağla Atmaca)

Kitap surukleyici degildi. Fakat egitici,ogretici ve ders cikarticiydi. Tam olarak bizim degerlerimizle ortusmese de onemli cikarsamalar yapilinabilecek bir kitap. Kitaba bayildigim soylenemez fakat gene de yasaminin bazi koselerinde danismak icin basvurabilirsin. (neziha tugba sarial)


Aşırı Seven Kadınlar PDF indirme linki var mı?


Robin Norwood – Aşırı Seven Kadınlar kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşırı Seven Kadınlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Robin Norwood Kimdir?

1945 doğumlu , Amerikalı meşhur ilişki terapisti ve yazar .


Robin Norwood Kitapları – Eserleri

  • Aşırı Seven Kadınlar
  • Kadın Oldukça Severse
  • Neden Ben Neden Bu Neden Şimdi


Robin Norwood Alıntıları – Sözleri

  • Hayatta hatalar değil alınacak dersler vardır, dolayısıyla hayata karışın ve size öğretmek istediklerini öğrenmek suretiyle kendinizi özgür bırakın. (Kadın Oldukça Severse)
  • ”Kendi hayatımızın ve mutluluğumuzun sorumluluğunu almadığımız müddetçe erişkin vücudunda yaşayan bağımlı ve ürkek çocuklar olarak kalırız.” (Aşırı Seven Kadınlar)
  • Eğer bir erkekten dolayı huzursuzsanız; huzursuzluğunuzun temelinin aşk değil korku bulunduğunu düşünmeye başlamalısınız. (Kadın Oldukça Severse)
  • ”Hayatta oldukca fazla acı var ve kaçınabileceğimiz tek acı kim bilir acıdan kaçınmaya çalışmamızdan meydana gelen acı.” (Aşırı Seven Kadınlar)
  • “Sevilecek şey senin yardımına gereksinim olandır” (Kadın Oldukça Severse)
  • Üretken şekilde sevebilen insan kendini de sever; bir tek başkalarını sevebiliyorsa asla kimseyi sevmesi imkansız. (Aşırı Seven Kadınlar)
  • ” Daha çocukken annesine olan sevgisinin gücüyle onun hayatındaki tüm zorlukları ortadan kaldırmaya karar vermiştir. Bu karar sonraki dönemlerde yüksek sesle yeniden edilmiş olmasa da yaşamı boyuca Lisa’yı yönetmiştir. Aşk ilişkilerinde de hep kendisindense partnerini korumaya odaklanmış, onun karşısına çıkan tüm sorunları sevgisinin gücüyle çözme sözünü tutmaya devam etmiştir. Çabaları sonuçsuz kaldığında bilmiş olduğu tek şey ise daha oldukca çabalamaktır.
    ……. Doğru sevgi ifadeleri, ilgi, onay ve destek veren ailesi olan çocuklar, erişkin olduklarında da benzer itimatı, sıcaklığı veren, pozitif hissettiren kişilere yönelirler. Hatta manipülasyonu ve eleştirileriyle negatif hissettirenlerden kaçınırlar. Tavırları caydırıcı gelir. Oysa devamlı eleştiren, düşmanca tavırları olan, manipülatif, bağımlı, dayatma dolu, kaba yada bir halde uygun olmayan tutumlara haiz bir ailemiz var ise bu kez ilişkilerimizde, tavırları ve yaklaşımları bu tonda olan kişilerin “doğru” insan olduğu yanılgısına kapılırız. Önceki sağlıksız ilişki koşullarını yaşayabildiğimiz kişilerle birlikte olur, daha iyi, daha nazik, daha ilişki kurabilen insanlarla güçlük
    yaşarız. Sağlıklı ilişki kurabilen insanlardan sıkılırız bundan dolayı birilerini değiştirmeye, devamlı mutlu kılmaya çalışmaya, esirgenen şefkate yada onaya ulaşmak için çabalamaya alışmışızdır. (Kadın Oldukça Severse)
  • Canım sevgilim benim! onu o denli oldukca seviyorum ki, fakat o bunu hiçbir vakit bilmeyecek. (Kadın Oldukça Severse)
  • Hayatımızda birçok acı vardır ve bir ihtimal bunların içinde etkisinden kurtulabileceğimiz tek acı, acıdan kurtulmaya çalıştığımız vakit duyduğumuz acıdır. (Kadın Oldukça Severse)
  • Yüreğimizi kaplayan sevgiden acı duyuyuyorsak “delicesine seviyoruz” anlama gelir. (Kadın Oldukça Severse)
  • Amacınız en yüksekteki kendiliğinize ulaşmak olmalıdır. (Kadın Oldukça Severse)
  • Her ne kadar bazı şeyleri yüzümüze gözümüze bulastiriyor olsak da tamamımız kendi hayatımızın sorumluluğunu taşıdığımizı hissetmeliyiz. (Kadın Oldukça Severse)
  • “Büyürken üstlendiğimiz rolleri uygulayabileceğimiz insanları seçiyoruz!” (Kadın Oldukça Severse)
  • Duygusal açıdan acı verici bir vaka yaşayıp kendimizi bunun bizim hatamız olduğuna inandırdığımızda, aslen durumun kontrolümüz altında olduğuna inanıyoruz anlama gelir: Biz değişirsek acı da son bulacaktır.
    Aşırı seven bayanların kendini suçlama mekanizmasının ardında çoğunlukla bu dinamik görülür. Kendimizi suçlayarak, nerede hata yaptığımızı bulabileceğimiz, bunu düzeltebileceğimiz, böylece durumu denetim edip acıyı durdurabileceğimiz umuduna tutunuruz. (Aşırı Seven Kadınlar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş