Eğitim

Aşk Ölümdür – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşk Ölümdür – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşk Ölümdür kimin eseri? Aşk Ölümdür kitabının yazarı kimdir? Aşk Ölümdür konusu ve anafikri nedir? Aşk Ölümdür kitabı ne konu alıyor? Aşk Ölümdür PDF indirme linki var mı? Aşk Ölümdür kitabının yazarı Nalan Güven kimdir? İşte Aşk Ölümdür kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nalan Güven

Yayın Evi: P Kitap

İSBN: 9786054543359

Sayfa Sayısı: 353


Aşk Ölümdür Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Birlikte yürümek hiçliğe Herkes yalnızdır aslen, kimse kimsenin kaderine ortak değil fakat bir çok vakit isteriz sevdiklerimizin kaderlerinde olmayı, yol almayı ve hatta ateşte beraber yanmayı Bir mucize olmalı uçurumun kıyısında el ele tutuşup boşluğa birlikte atlamak için 

Ve ayrılmadan eller uçmak her neresiyse varılacak mekân

Nalan Güven, bu kere hep gitmek istediğiniz fakat bir türlü gidemediğiniz iç dünyanıza sürükleyecek sizi. Aşk için yola çıkılan değil, aşk ile yollarda savrulan bir kadının öyküsünü okuyacaksınız. Satır aralarında kendi öykülerinizi bulacağınız bu kitap Aşkı bir kez daha sorgulamanıza niçin olacak.

Aşk aramanız ihtiyaç duyulan değil, hep içinizde gizlenendir.


Aşk Ölümdür Alıntıları – Sözleri

  • aşk; bırakıp gidebilmektir zamanı vardığında. kimi zaman giderken kendini bırakmak, kimi zaman alıp götürmek yanında aşka dair ne var ise. uğruna vazgeçebilmek en kıymet verdiğinden, göze alabilmek hasreti, dil ile söylemeden adını kalbinden zikredebilmek her solukta.#aşkölümdür
  • Yaşamak doğmak kadar kolay değil, keza yaşatmakta…
  • “Bu yüzden hep yarına mı ertelersin sözlerini?”
    “Ertelemek değil bunun adı, tüketmemek. Anlatarak bitiriyoruz her şeyi. Söylenmemiş sözler devamlı daha değerlidir.”
  • “Hiçbir dilde, hiçbir sözlükte yok karşılığı hasretimin… Her cümle tamamlanmamış, şiirler anlam ifade etmeyen mısra yığını, kitaplar yavan ve hissiz cümlecikler karmaşası…”
  • Hayat her insana türlü şekilde acıları hisse etmiş. Sadece en büyük felaketlerin kendi başımıza geldiğini sanan biz, asla ummadığımız bir vakit başka birinin acısına tanık olduğumuzda aslen yalnız olmadığımızı fark ediyoruz. Yaşam adaletli bir imtihan kim bilir. Kim neyi, ne vakit ve iyi mi yaşayacağını bilmiyor. Ama illaki yaşıyor.
  • Hiçbir dilde, hiçbir sözlükte yok karşılığı hasretimin… Her cümle tamamlanmamış, şiirler anlam ifade etmeyen mısra yığını, kitaplar yavan ve hissiz cümlecikler karmaşası…
  • “Ve ben seni dinlerken anlaşılır oluyor,
    ‘Bir Yusuf Masalı…’
    Ismarlama bir yaşamın bırakılışı…”
  • “Aşk fikir gücüyle değil yürekle olan bir şeydir. Hatta niçin sevdiğini bile açıklayamaz insan. Bundan dolayı aşkın sebebi, niçini olmaz.”
  • Ayrı kalınan ayların hesabı iyi mi verilirdi? Nasıl doldurulurdu içimde bıraktığı boşluklar?
  • Kendimizle o şekilde ilgiliydik ki yanı başımızdaki başka hikayelere kapalıydı kulaklarımız ve bilincinde değildik aslen yalnız olmadığımızın.
  • Bu muydu aşk denilen şey? Sonsuza kadar acı çekmek mi? Neden asla durmadan yaramı kanatıyordu? Sevmek miydi suçum?


Aşk Ölümdür İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Herkese mutlu akşamlar
Bugün sizlere Nalan Güven’in kalemi ile tanışma kitabımın yorumuyla geldim.
Özetlemek gerekirse mevzusundan bahsedip peşinden derhal düşüncelerime geçeyim. Melek’e bigün bir telefon geliyor ve eşinin onu aldattığını öğreniyor. Melek de evi terk ederek bir otele yerleşir. Otel odasında geçmişten günümüze neler yaşadığını, ailesini, ne şeklinde zorluklarla karşılaştığını, hayata karşı dimdik duruşunu birer birer anlatır.
Yazarın kalemini fazlasıyla içtendi. Okurken sanki vakalar yanı başımda gerçekleşiyor ben onu izliyor gibiydim. Karakterin duyguları o şekilde güzel yazılmıştı ki okurken onunla üzüldüm. İlk sayfasından beni kendine çekti, asla sıkılmadan elimden bırakmadan okudum. Beni fazlasıyla etkileyen ve okurken kalbimi sızlatan bir kitap oldu. Ben kitabı sevdim sizlere de tavsiye ederim (Esra)

Aşk Ölümdür – 352 s.
Selamm. Nasılsınız, neler okuyorsunuz?
@nalanguven7 nin kaleminden “Aşk Ölümdür” ile geldim bugün Yazarın kalemiyle tanışma fırsatı bulduğum bir kitap. Akıcı, samimi bir dili var yazarımızın. Diğer kitaplarını da oldukca merak ettim
Bir soruyla adım atmak isterim yorumuma. Sevdiğiniz kişinin bambaşka bir yüzü bulunduğunu gördüğünüzde ne Yapardınız? Melek de Bulut’u bambaşka bir yüzünü görmek zorunda kalıyor.
Kitabımız, Melek’in kocası Tuğrul tarafınca aldatıldığını öğrenip evden ayrılmasıyla başlıyor. Kitabın Melek ve kocası hakkında bulunduğunu düşünmüştüm ilk başta fakat yanılmışım. Melek evden ayrıldıktan sonrasında yaşamını baştan sona düşünmeye başlıyor ve ikimiz de Melek’in geçmişinde yolculuğa çıkıyoruz. Babasının annesini öldürmesini, yurt yaşamını da okuyoruz kitapta. Yurttan ayrılan en yakın arkadaşı Betül derhal evlenir ve kocasının arkadaşlarından olan Tuğrul’u Melek’e ayarlamaya çalışır. Aynı dost ortamında Bulut da vardır ve Melek Bulut’a gönlünü kaptırır.
Bulut’a aşık olduysa sebebi evliliğe ilk adımını attı Tuğrul ile?
Bulut ile Melek’i bekleyen kaderleri ne?
Bulut’un sırrı ne?
En yakın dostumuz bile bizi hayal kırıklığına uğratabilir mi?
Hepsi ve daha fazlası için kitabı okumalısınız
Basit bir mevzu şeklinde gelebilir size fakat asla o şekilde değil. Yazarımız oldukca güzel yazmış. Melek’in Bulut’a yazdığı ve asla göndermediği mektupları okumak da oldukca güzeldi. Oldukça hüzünlenerek okuduğum bir kitap oldu. Bu biçim sevenlere tavsiyemdir (Fatma Uyar)

Oldukça etkisinde bırakan, şaşırtıcı, hüzünlendiren bir kitaptı. Oldukça üzüldüm Melek’in yaşadıkları çocukluktan beri kimsesizliği, Mutluluk arayışı, sevilme, sevme ihtiyacı. Sahip olduğu sandığı, sonradan yüzüne çarpan gerçekler ile devam etti çekmiş olduğu acı, darbeler. Keşke onun için mutlu bir son olsaydı. Hayat daha yaşanılır olsaydı. Güvenilmiş olduğu insanoğlu yalancı, sahtekar olsmaydı.
Yazarın kalemini oldukca sevdim, akıcı mütevazi yormayan bir dil ile yazılmış. Sıkılmadan, sevmiş olarak, merak ederek okuyacaksınız.
Kimi vakit üzülecek, sorgulayacak, kimi zaman de şükredeceksiniz tavsiyemdir.. (Nurdan Ün)


Aşk Ölümdür PDF indirme linki var mı?


Nalan Güven – Aşk Ölümdür kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşk Ölümdür PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nalan Güven Kimdir?

Nalan Güven, 1966 senesinde İstanbul’da hayata merhaba dedi. Ortaöğretimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Kısmı’nden mezun oldu. 20 yıl süresince hususi bir şirkette çalıştı. Ortaokul yıllarından itibaren yazmakta olduğu şiir ve öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

İlk romanı “Ayten” 2011 senesinde okuyucu ile buluştu. “Ayten” birçok hanım için örnek alınabilecek hikâyesinde; hanım olmanın gururunu, hanım olmanın dayanılmaz ağırlığını taşıyarak derin bir aşkın da izini sürmektedir. Tek başına hayatta kalma cesaretini gösteren ve yaşadıklarının bedelini ödemeyi göze alan Ayten’in ümit saçan ışığı, gerçek aşkı tekrardan sorgulatmaktadır. Ayten, günaha saklanmış bir sevda masalıdır.

Yazarın “Aşk Ölümdür” adlı romanı ile beraber “Sevdanın Adı Bulut” isminde şiir kitabı 2012 senesinde yayımlandı. “Aşk Ölümdür” aşk için yola çıkan değil aşk ile yollarda savrulan bir Melek hikâyesidir. Kitap okurunu; hep gitmek istenilen fakat bir türlü gidilemeyen iç dünyaya doğru yolculuğa çıkarır.

“Aşk aramanız gereken değil, hep içinizde gizlenendir…”

“Aşk Ölümdür”ün kahramanı Bulut’a yazılmış şiirler, “Sevdanın Adı Bulut” ile kitaplaştırılmıştır. Böylelikle romanda anlatılan öykü şiirler ile pekiştirilerek, okur çift taraflı okuma serüvenine çağrı edilmektedir.

“Aşk ölümdür, çünkü aşk, vazgeçmektir her şeyden…”

“Erkek Severse” romanı ile adamın kalbindeki aşkı gözler önüne serdi… Yarım kalmış hikayelerin aslına içimizi ne kadar acıttığını ve kaybetmenin de Aşk’a dair bulunduğunu yazdı. “Bilir misiniz Anka Kuşu’nun hikâyesini? Kendi küllerinden yeniden doğabilmeyi anlatır…”

Yazar, kitaplarının yanı sıra yazın alanındaki çalışmalarını kişisel bloğunda, web sitelerinde ve edebiyat-kültür-sanat dergilerinde sürdürmektedir. Ayrıca sanatın çeşitli kollarına da ilgi duymaktadır. Üniversite yıllarından itibaren amatörce katılmış olduğu Klasik Türk Sanat Musikisi faaliyetlerini halen bir musiki derneğinin üyesi olarak devam ettirmektedir. Ayrıca yağlı boya fotoğraf emek harcamaları mevcuttur. Nalan Güven evli ve bir çocuk annesidir.


Nalan Güven Kitapları – Eserleri

  • Ayten
  • Gönül Kapısında Bir Elif
  • Gecenin Örtemediği Kent Kudüs
  • Aşk Ölümdür
  • Erkek Severse
  • Eylüller Yazdım Sana
  • Sevdanın Adı Bulut


Nalan Güven Alıntıları – Sözleri

  • “Müslüman dediğin korku ile Ümit arasında olandır. Yaradandan korkar ama hiçbir zaman ümidini kesmez.” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Ey Ademoğlu;
    Sen aşkı yanlış anladın.
    Yüreğine dön bak!
    Asıl sahibi bulacaksın… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • “Aşk fikir gücüyle değil yürekle olan bir şeydir. Hatta niçin sevdiğini bile açıklayamaz insan. Bundan dolayı aşkın sebebi, niçini olmaz.” (Aşk Ölümdür)
  • Her gecenin bir sabahı vardır,o sabahleyin kesinlikle olacak,biliyorum… (Ayten)
  • Evrendeki her varlıkta sükûtu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır. (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Hayat her insana türlü şekilde acıları hisse etmiş. Sadece en büyük felaketlerin kendi başımıza geldiğini sanan biz, asla ummadığımız bir vakit başka birinin acısına tanık olduğumuzda aslen yalnız olmadığımızı fark ediyoruz. Yaşam adaletli bir imtihan kim bilir. Kim neyi, ne vakit ve iyi mi yaşayacağını bilmiyor. Ama illaki yaşıyor. (Aşk Ölümdür)
  • Islak sokaklarında silinir ayak izlerim… (Eylüller Yazdım Sana)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? Baktığının ötesinde adım atar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi. (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Anladım ki susmak bir cüsse işi…Derin denizlerin işi… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Benim planladığım şeklinde değildi yaşam… (Ayten)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Beni asla terketmeyen ve bugünüme davetli tek misafirim,yalnızlığım… (Ayten)
  • “Gördükleri karşısında yapabileceği tek şey af dilemekti. Tüm insanlık adına etti duasını:
    ‘Affet Allah’ım, affet bizi ne olur…’ ” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • Tıpkı şairin söylediği şeklinde
    Şimdi
    Her söz şiire dönüştü
    Gam bir düzenbazın oyunu
    Serpilir ken yapayalnızlık geceye
    Kâm, sevgilinin kollarına düştü (Eylüller Yazdım Sana)
  • Hâlâ bir şansım olmalı,değiştirebileceğim bir yaşam… (Ayten)
  • Baktığının ötesinde adım atar görmek;
    Bizim de geceyi sevmemiz bundandır. (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)
  • “Bu yüzden hep yarına mı ertelersin sözlerini?”
    “Ertelemek değil bunun adı, tüketmemek. Anlatarak bitiriyoruz her şeyi. Söylenmemiş sözler devamlı daha değerlidir.” (Aşk Ölümdür)
  • “Ve ben seni dinlerken anlaşılır oluyor,
    ‘Bir Yusuf Masalı…’
    Ismarlama bir yaşamın bırakılışı…” (Aşk Ölümdür)
  • Sen mi geciktin, ben mi erkendim.Kördüğüm attım çalınmış zamana… (Eylüller Yazdım Sana)
  • “Yola düşmüşseniz bir kere, dönüşü var mıdır, varsa ne vakittir, bilinmez!” (Gecenin Örtemediği Kent Kudüs)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş