Eğitim

Aşk ve Acı – Rahmi Vidinlioğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşk ve Acı – Rahmi Vidinlioğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşk ve Acı kimin eseri? Aşk ve Acı kitabının yazarı kimdir? Aşk ve Acı konusu ve anafikri nedir? Aşk ve Acı kitabı ne konu alıyor? Aşk ve Acı PDF indirme linki var mı? Aşk ve Acı kitabının yazarı Rahmi Vidinlioğlu kimdir? İşte Aşk ve Acı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Rahmi Vidinlioğlu

Yayın Evi: İlya Yayınları

İSBN: 9789944260367

Sayfa Sayısı: 256


Aşk ve Acı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Terk Edip Giderken beni, hiç olmazsa yatağıma bir köpeğe zehirli et atar şeklinde attığın Kirletilmiş bedeninden utan! Ben büyük bir suçmuşçasına yüzüme vurduğun şairliğimi çoktan unuttum! Sen hiç olmazsa terk edip giderken beni, yalnızlıktan kanayan kulaklarıma merhem diye sürdüğün o yalan aşk sözlerinden utan!Utan tenime değen ellerinden, utan bakışlarından ki onlar değil miydi sanki durmadan gözbebeklerimi öpen?!

Şimdi hiçbir şey yokmuşçasına dönerek arkanı giderken hayatımdan, sen hiç olmazsa tanıştığımız günden utan ve unut her şeyi! Bundan dolayı adını hatırlayınca ben en oldukca şairliğimden utandım! Ben çoktan kabullendim, senin beni terk edip gitme mecburiyetini! Sen hiç olmazsa nesli tükenmiş bir hayvan şeklinde terk edip giderken beni, en çok da fazla beni gecelerce şehvetle öpen o çilek kokulu dudaklarından utan! Utan aldığın nefesten, utan içtiğin sudan, üzerimize görünmez bir parmaklık şeklinde örtülen gökyüzünden! Utan beni öpüşünden, utan yatağıma girişinden!”

(Tanıtım Bülteninden)


Aşk ve Acı Alıntıları – Sözleri

  • “Uzağımda fakat her gece kalbimde uyuyor..”
  • Ne kadar çoraksa toprağın, ne kadar yalnız ve kimsesizsen, bilirim minimum o denli da eğilmezdir boynun!
  • Aşkı güzel bir oyun sanan minik bir kız çocuğuydum!
  • Ne kadar çoraksa toprağın, ne kadar yalnız ve kimsesizsen, bilirim minimum o denli da eğilmezdir boynun!
  • Sen ki; yarattığım en aşağılık mahluk, ellerime değen en koyu katran!
  • Bir küçücük kitaptı seni bana getiren!
    Şimdi söyle hangi “mukaddes kitap” geri getirir seni bana?!
  • “Şüpheye düşürmeyen samimiyetin ve sevginin kölesiyim.”
  • “Mana derindedir ve derine inmek çoğu zaman deli olmayı gerektirir.”
  • “Ne kadar acayip değil mi, aynı nesnelerin vakit değiştiğinde değişik anlamlar ifade etmeleri!”
  • Bir kerecik okşayabilsem saçlarını,kuşkusuz yeni baştan yazılır tarih!
  • En çok da fazla acıya ve ayrılıklara tutsaklıktı!
  • Bağıramadım! Çağırmadım! Ağlayamadım! Yalnızca sustum!
  • “Uzağımda fakat her gece kalbimde uyuyor..”
  • “Gelen gidenden ayrımsız değildi bir çok kez . “
  • “Şüpheye düşürmeyen samimiyetin ve sevginin kölesiyim.”


Aşk ve Acı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

FARKETMEZ: Kitabı okumayı oldukca istediğim bir gösterim bakalım hakkaten de anlatıldığı kadar varmı ben beğeneceğimi umuyorum aşk güzel duygu ben bir kitapta mükemmelliği sezmek isteyenlerdenim nasip bakalım… (Cigdem)

Rahmi Vidinlioğlu adeta büyük bir sansasyon yaratan ilk kitabı ‘Şizofreni Yalnız Oynanmaz’a nazire yazarcasına bir yaratı almış kaleme.Yine kendine özgü şiirsel ifade gücüyle,yapmış olduğu derin ruhsal tahlillerle uyuşturucu bağımlısı iki insanoğlunun Amatem’de tanışmasını ve birbirlerine aşık olmasını mevzu alıyor.Romanın başlarında mitolojik kahramanlarla alegorik bir ifade şeklinde romanın içindeki felaketlerin haberini veriyor.Romanda her zamanki şeklinde olaylardan oldukca anlatımıyla ön plana çıkıyor yazar ve yer yer duygulandırıyor,okuyucuyu kendi iç hayatına savuruyor,geçmişiyle yüzleştiriyor.Roman dolaylı yoldan tıp,astroloji,psikoloji ve mitoloji hakkında okuyucuyu bilgilendiriyor.Kesinlikle okunması icap ettiğini düşünüyorum.Keyifli okumalar… (Ahmet Y)

oldukca sarsıcı bi konusu olmasa da dili etkiliyor insanı. yazarın okuduğum ikinci kitabıydı. beğenerek okudum. 3. kitabını da en kısa zamanda okuruz ümit ederim 🙂 (Fırat Çağlar MANTAŞ)


Aşk ve Acı PDF indirme linki var mı?


Rahmi Vidinlioğlu – Aşk ve Acı kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşk ve Acı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Rahmi Vidinlioğlu Kimdir?

Rahmi Vidinlioğlu ilk ve orta öğrenimini Sakarya’da tamamladıktan sonrasında, eğitimine İstanbul’da devam etti. Halen Felsefe bölümünde Lisans eğitimini sürdürmektedir.

13 yaşından beri devamlı yazmakta olan Rahmi Vidinlioğlu’nun ilk kitabı olan Şizofreni Yalnız Oynanmaz, 2006 senesinde, ikinci kitabı Aşk ve Acı ise 2009’da İlya Yayınevi tarafınca yayımlanmıştır. Hali hazırda 12 değişik kitap projesi üstünde iş yapmaktadır.

Kendine özgü geliştirdiği yazım stili ile kısa sürede kendi okur kitlesini yaratmayı başarmıştır.

Rahmi Vidinlioğlu, edebiyat ile ilişkisine, bir çok yazar şeklinde, şiir yazarak adım atmıştır. Henüz 13 yaşlarında yazmaya başladığı şiirler elbet minik bir çocuğa aittir ve şu anda geldiği durum ile kıyaslandığında kayda kıymet bile değildir. Ancak başlangıcın bu kadar erken yaşlarda olması, genç denilebilecek bir yaşta ustalaşmış şiirler yazabilmesine fırsat tanımıştır.

Şiire perspektif en baştan beri radikaldir. Babasının kütüphanesinin baş köşesinde tuttuğu Nazım Hikmet ve Ahmed Arif kitaplarını minik yaşlarda baştan aşağıya okumuş olsa da bunlar fazla ilgisini çekmemiştir. Oldukça geçmeden II.Yeni’yi keşfetmiş ve okuma faaliyetini bu yönde sürdürmüştür. Poetik yapının saldırgan olması gerektiğine karar vermesi uzun sürmemiş ve böylece sulu sepken duygusal şiir yazmaktansa tüm saldırganlığını dizelere dökmeyi tercih etmiştir.

Rahmi Vidinlioğlu’nun şiirleri oldukca uzun cümlelerden oluşur. Devamlı zincirleme isim tamlamalarına, saplantılı tekrarlara ve fazlaca kullanılmayan imgelere başvurulur. Zengin kafiye bir çok vakit kendisini oldukca sert bir halde gösterse de şiirlerde herhangi bir düzenden anlatmak mümkün değildir.

Kullanılan dil de bir çok vakit ağırlaşabilmektedir. Bir çok ozan dipnot kullanmayı aklından bile geçirmezken, Rahmi Vidinlioğlu yazdığı şiirlere onlarca dipnot atmak zorunda kalır. Bundan dolayı şiirlerinde kullandığı kelimeler günlük hayatta oldukca sık karşılaşılan türden değildir.

Bu şiirlerin ne kadar şahane olduklarını idrak etmek için -ne yazık ki- oldukca yoğun bir entellektüel seviyeye haiz olmak gerekir. Rahmi Vidinlioğlu okurun informasyon seviyesini ve klasik güzel duyu kaygılarını asla fakat asla umursamaz. Okur idrak etsin diye şiir yazmamaktadır. Şiir yazmak onun için vazgeçilmesi mümkün olmayan bir tutkudur. Anlayan okurlar esasen ondan sonra hiçbir yazıdan kolay kolay zevk alamamakta ve bizzat “Yaz artık!” diyerek ozan üstünde baskı kurmaya iş yapmaktadır. Gayet doğal olarak şiir, herhangi bir istekle yazılamaz; şiir yazmak zorunda kalınır. Ya Rahmi Vidinlioğlu delirmemek için şiir yazan şairlerdendir ya da çoktan delirdiği için şiir yazmaktadır ve şiirlerinde bu durum apaçık bir halde görülebilir. Buna gelecekteki edebiyat tarihçileri karar verecektir.

Rahmi Vidinlioğlu son 11 senelik süreçte binlerce şiir yazmıştır ve yazmış olduğu şiirlerin oldukca büyük bir kısmı hemen hemen yayınlanmamıştır. Buna karşın kendisini hala bir romancı olarak değil bir ozan olarak konumlandırmayı sürdürmektedir.


Rahmi Vidinlioğlu Kitapları – Eserleri

  • Şizofreni Yalnız Oynanmaz
  • Aşk ve Acı


Rahmi Vidinlioğlu Alıntıları – Sözleri

  • “Aşkı, alelade bir bedeni sahiplenmek sanıyordu artık insanoğlu, ruhu başka bir ruha akıtmak hiçbirisi için cesaret edilebilecek bir şey değildi. Tüm yaşamını bir insanı mutlu etmeye adamak, kalkışılacak işlerden değildi! Herkes, eline geçirdiği bir bedeni sahiplenip, aşk diyordu bu barbarlığa!” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Ne zamandır yağmur yağıyor bu kente? Neden bu kadar soğuk bir ayaz var odamda söylesene? Ben mi oldukca üşüyorum?” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Gece çöktü mü şehrin üstüne, dönerek durur etrafımda küçücük kırmızı şeytanlar … Her biri eğilip kulaklarıma senin adını fısıldar ve onların her fısıldayışında benim kulaklarım kanar…” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Şüpheye düşürmeyen samimiyetin ve sevginin kölesiyim.” (Aşk ve Acı)
  • Bir küçücük kitaptı seni bana getiren!
    Şimdi söyle hangi “mukaddes kitap” geri getirir seni bana?! (Aşk ve Acı)
  • “Uzağımda fakat her gece kalbimde uyuyor..” (Aşk ve Acı)
  • “Sen, asla olmadın, olamazdın; varlığın, varlığımı tehdit eden en büyük düşmandı!” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Aşk, delilere mahsustur..” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • En çok da fazla acıya ve ayrılıklara tutsaklıktı! (Aşk ve Acı)
  • “Gelen gidenden ayrımsız değildi bir çok kez . ” (Aşk ve Acı)
  • Uzun zamandır uyumadım, fakat rüyalarım da asla bitmedi. (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Nasıl yüzleşirim şimdi yaşam denen yalanla! Nasıl çıkarım sokağa? Tüm insanoğlu cellat, tüm insanoğlu adam öldürmeye yemin etmiş seri katiller şeklinde bakıyor yüzüme! Nasıl çıkarım dışarıya?” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Kırdıkça kırıldım, kırıldıkça kırdım!” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • İçime baksan… Ah, daha asla kimse benim içime bakmaya cesaret edemedi ki! Baksalardı, ah, bir kerecik çiğneyip o kahrolasıca gururlarını bakmayı başarabilselerdi, kim bilir neler göreceklerdi, kim bilir ne masallar anlatacaktı kanlanmış gözbebeklerim! (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • “Ne kadar acayip değil mi, aynı nesnelerin vakit değiştiğinde değişik anlamlar ifade etmeleri!” (Aşk ve Acı)
  • Aşkı güzel bir oyun sanan minik bir kız çocuğuydum! (Aşk ve Acı)
  • Yıkamam duvarlarımı, güçsüzüm, korkağım, saldırganlığım korkumdan! Korkuyorum, deli şeklinde korkuyorum yaşamaktan! (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • Bir kerecik okşayabilsem saçlarını,kuşkusuz yeni baştan yazılır tarih! (Aşk ve Acı)
  • “İnsan acı çektikçe büyüyor, acı çektikçe olgunlaşıyordu ve ne yazık ki tabiat ananın değişmez bir kuralıydı olgunlaşan herşeyin bununla birlikte çürümesi.” (Şizofreni Yalnız Oynanmaz)
  • Sen ki; yarattığım en aşağılık mahluk, ellerime değen en koyu katran! (Aşk ve Acı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş