Eğitim

Edebiyatın Tesirli Parçaları – Ali Lidar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Edebiyatın Tesirli Parçaları – Ali Lidar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Edebiyatın Tesirli Parçaları kimin eseri? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabının yazarı kimdir? Edebiyatın Tesirli Parçaları konusu ve anafikri nedir? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı ne konu alıyor? Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF indirme linki var mı? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabının yazarı Ali Lidar kimdir? İşte Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ali Lidar

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786257913867

Sayfa Sayısı: 160


Edebiyatın Tesirli Parçaları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ali Lidar, Kişisel Edebiyat Atlası ve Hayata Rağmen Edebiyat kitaplarıyla kıymetli bulmuş olduğu kitaplara ve bu kitapların yazarlarına nereden baktığını, sözünü etmiş olduğu yazarların eserlerini niçin okumamız icap ettiğini titiz bir çalışmayla sunmuştu. Bu iki kitabın devamı olan Edebiyatın Tesirli Parçaları okurlara bir tek keyifli bir okuma vadetmiyor, bununla birlikte ucu bucağı olmayan edebiyat evrenindeki nadide eserler için rehberlik ediyor. Bilginin paylaşıldıkça ışıldadığını, okuma ortaklığının dünyanın en güzel ortaklıklarından biri bulunduğunu ve dünya tarihinde tesirini en iyi gösteren şeyin edebiyat bulunduğunu söyleyen usta işi bir kitap.

“Kişisel Edebiyat Atlası ile başladığım ve Hayata Rağmen Edebiyat ile devam eden sevdiğim yazarlara dair his ve düşüncelerimi paylaşma hikâyem Edebiyatın Tesirli Parçaları’nın tamamlanmasıyla üçlemeye dönüştü. Bu süreçte altmış yazarın altı yüzden fazla kitabıyla deyim yerindeyse akraba oldum, daha önce ıskaladığım pek çok yönleriyle karşılaştım. Umarım bu kitap okurlarımın da benzer şeyler yaşayıp hissetmesine vesile olur. İlk kitaptan itibaren onların ilgi ve alakaları beni bu yazılara devam etmeye iten en önemli motivasyon unsuru oldu. Bu vesileyle her birine ayrı ayrı teşekkür etmeyi kendime borç bilirim.”


Edebiyatın Tesirli Parçaları Alıntıları – Sözleri

  • Zamana ihtiyacım var , yaşlanmaya , yaşamaya , deneyim etmeye ,hata halletmeye , hatalarımda ısrar etmeye ,bu ısrarı bir üslup meselesi haline getirmeye , sonrasında da ortaya çıkan hilkat garibesine , işte bu da benim karakterim , demeye ihtiyacım var…
  • Adın üç kez geçti saçma sapan bir filmimizde,
    Yalnız olsam oldukca ağlardım fakat annem bakıyordu.
  • O bir çay istemişti,trenin içinde
    Biz tren yolcusuyduk,çölün içinde
    Ben yalnız kalmıştım,senin içinde
    Oysa kaç kişinin yerine sevmiştim seni..
  • Hayatın akışına aldırmıyorum. Şu sebeple ben suskunluk ve unutuşun sivil ifadesiyim. Aslında Promete ‘ nin ciğerini söken kartal olmalıymışım . Promete olmadıktan sonrasında…
  • İç nefes
    O bir çay istemişti, trenin içinde
    Biz tren yolcusuyduk, çölün içinde
    Ben yalnız kalmıştım, senin içinde
    Oysa kaç kişinin yerine sevmiştim seni!
    Aşkı geçtik gözlerini açabilirsin…
    O bir dile sığınmıştı, sözün içinde
    Yolu yoluma çıkmıştı, çölü içinde
    Ben eski kalmıştım, senin içinde
    Oysa kaç çocuğun yerine övmüştüm seni!
    Düşü geçtik, kendine bakabilirsin…
    O bir bende kırılmıştı, fazlaca içimde
    Issız otağ kurulmuştu, canım içinde
    Oysa kaç bahçe yerine açmıştım seni!
    Kimi geçtik, hiç kimseye sorabilirsin…
  • “Rendekar doğru mu söylüyor? Düşünüyorum, öyleyse varım. Oldukça makul. Fakat bundan tam tersi bir netice, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar. Düşünen bir adamı düşünüyorum. Düşündüğümü bildiğim için, düşlediğim için, düşlediğim bu insanın da varolduğunu biliyorum. Böylece, o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası oldukca daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşündüğüm bu insanın, beni düşlediğini düşlüyorum. Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek,ben ise bir düş oluyorum.”
    //Puslu Kıtalar Atlası//
  • Svevo için de bir anlamda ‘ kursakta kalmış heveslerin ‘ edebiyatçısı denilebilir.
  • Yüreğinde oldukca ciddi, gereğinden fazla ciddi şeyler vardı , asla kimsenin asla öğrenemeyeceği kadar ciddi. Kendine alaycılıktan bir zırh örmüştü o…
  • Aşkı geçtik, gözlerini açabilirsin…
  • Genellikle insan sevgisiz yaşayamaz sanılır , ona kalırsa , ben nefretsiz yaşayamıyormuşum , birinden nefret etmeyince dengem bozuluyormuş.


Edebiyatın Tesirli Parçaları İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tesirli parçalar…: Kitap bir üçlemenin son kitabı:
1-) Kişisel Edebiyat Atlası
2-) Hayata Rağmen Edebiyat
3-) Edebiyatın Tesirli Parçaları
Yazarımız Ali Lidar’ın etkilendiği yazarların , onlarca kere okumuş olduğu kitapların ,bu yazarların birbiriyle olan ilişkisini , kitapların arka metinlerini merak edip bu mevzu üstüne 160 sayfalık bir sohbete katılmak isteyenler için güzel bir kitap …
Edebiyatın hususi isimlerini tanımamız adına bir nevi rehber diyebiliriz.
Uyarı: Kitap bittiğinde elinizde kabarık bir yazar ve kitap listesiyle yeni bir kitap alışveriş yapabilirsiniz … yazar/i8783 kitap/kitap–237344 (Doğan)

Edebiyatın Tesirli Parçaları: #AliLidar
#EdebiyatınTesirliParçaları
Ali Lidar, “Kişisel Edebiyat Atlası” ile başladığı ve “Hayata Rağmen Edeviyat ile devam eden sevilmiş olduğu yazarlara dair his ve düşüncelerini paylaşma hikâyesi “Edebiyatın Tesirli Parçaları” ile üçlemeye dönüştüğünü ifade ediyor kitabın arkasındaki tanıtım yazısında.Yazar, bu süreçte,altmış yazarın altı yüz kitabını okumuş ve yazarların daha ilkin fark etmediği pek oldukca yönleriyle karşılaşmış.
Ali Lidar,bu kitabında da Türk ve dünya edebiyatından mühim yazarlar hakkında kişisel duygu ve düşüncelerini ifade edip yazarlara ilişkin bilgiler veriyor.
Kitapta hakkında yazı yazılan yazarlar:
1.Peter Handke
2.Murat Gülsoy
3.Haydar Ergülen
4.Milan Kundera
5.Selçuk Altun
6.İhsan Oktay Anar
7.Mary Shelley
8.Edgar Allan Poe
9.Günter Grass
10.Italo Svevo
11.Ursula K. Le Guin
12. Heinrich Mann
13.Johann Wolfgang von Goethe
14.Charles Dickens
15.John Steinbeck
16.Victor Hugo
17.Halit Ziya Uşaklıgil
18.Joseph Conrad
19.Peter Ackroyd
20.Hermann Melville
Ali Lidar’ın kişisel okuma deneyimleri ve kişisel beğenileriyle şekillendirdiği bu güzel kitabı okumanızı tavsiye ederim. (Yunus ÇİNÇİN)

Daha ilkin okuduğunuz yazarları ve kitaplarını bir de Ali Lidar’ın notlarından okumak bambaşka bir pencere açıyor önünüzde. Her anlattığı yazarda daha ilkin okurken neleri atlamış olduğunuzu görüyorsunuz. Yazarı o kısacık notlarda daha iyi tanıyorsunuz. Ali Lidar’ın notlarını bitirip son sayfayı kapattığınızda elinizde uzun bir okunacak kitaplar sıralaması oluyor. Her iyi kitap okurunun Ali Lidar’ın Kişisel Edebiyat Atlası,Hayata Rağmen Edebiyat ve serinin üçüncü kitabı Edebiyatın Tesirli Parçaları’nı okuması icap ettiğini düşünüyorum. (ÜMİT YILMAZ)


Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF indirme linki var mı?


Ali Lidar – Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ali Lidar Kimdir?

Ben devlet memuruyum. Eskikent’de doğdum, büyüdüm, üniversiteyi burada okudum. Burada çalışmaya başladım. Sosyoloji mezunuyum ben. 1998’de mezun oldum. Ömrümün 30 yılını Eskikent’de geçirdim. Babam Şeker fabrikasında çalışıyordu benim. İşçi çocuğuyum. Kastamonu’da ve Elbistan’da kısa bir süre kaldık fakat ağırlıklı olarak hep Eskikent’de yaşadık. Eskikent Anadolu Lisesi’nde. 1998 yılından beri oradayım, atama de çıkmadı. 17 yıldan beri okuldayım. 


Ali Lidar Kitapları – Eserleri

  • Tesirsiz Parçalar
  • Alengirli Şiirler
  • Z Raporu
  • Yolun Başı
  • Aslında Herkes Haklı
  • Büyük Kederler Ufak Öyküler
  • Olmamış Kahraman Emeklisi
  • Kişisel Edebiyat Atlası
  • Hayata Rağmen Edebiyat
  • Tesirsiz Parçalar Süregelen
  • Edebiyatın Tesirli Parçaları


Ali Lidar Alıntıları – Sözleri

  • Kendimden başka her insana tahammül ediyorum kimi zaman (Yolun Başı)
  • Beni seviyor mu? Bilmiyorum. O da bilmiyor bir ihtimal. Sevmiyor mu? Bilmiyorum. O biliyordur bir ihtimal. Eğer beni sevmezse ne yaparım,bilmiyorum. Beni severse ne yaparım? Onu da bilmiyorum. (Tesirsiz Parçalar)
  • Yani dememoki insannmutluluunkay-nai nedir?Filozoflar varln vebilgininarkesini aratrmilar fakat mutuluunkayna, önermesiyokfilozoflarca ilerisürü-len.Stoaclarn yadahedonistlerin mutluluunyollarna dair söyledikleri varelbet amakaynakdiyorum kaynak (Büyük Kederler Ufak Öyküler)
  • omzumda ve tüm hücrelerimde
    işlenmiş ve işlenecek bazı günahların yükü
    oysa ben trenle tren, kuşla kuş, çocukla çocuk
    atla at, minderle minder , ağaçla ağaç olan ben
    ne ara girdim bunca yükün altına? (Olmamış Kahraman Emeklisi)
  • Hayat Çürük bir vapur ha battı ha batacak
    Ben ortasında çaresiz, yerim yok sığınacak (Alengirli Şiirler)
  • bu gece de sen sakin ol
    delilik sırası bende.. (Yolun Başı)
  • İyi niyetlerimiz hep kötüye kullanma edildi diye, fena biri mi olalım? Biz iyi niyetlerimizle çoğaldık, anlamayıp eskilerlnler utansın! (Hayata Rağmen Edebiyat)
  • gitmek insanoğlunun kendine arkadan dolanmasıdır
    kim bilir bu yüzden çekici geliyor durmak (Olmamış Kahraman Emeklisi)
  • “Onunla ilgili bir gerçeği görmeni istiyordum, gerçek cesaretin ne işe yaradığını görmeni istiyordum, gerçek cesaretin eli tüfekli bir insanla ilgisi olmadığını. Daha başlamadan yenildiğinde bile bile adım atmak ve her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam etmek bulunduğunu.”
    Harper Lee/Bülbülü Öldürmek (Kişisel Edebiyat Atlası)
  • Beraber kaybettik
    Ayrı ayrı üzülüyoruz. (Aslında Herkes Haklı)
  • Belki de bu dünya, başka bir dünyanın cehennemidir. (Hayata Rağmen Edebiyat)
  • Şimdilik mahallenin ve şarabın karanlığına sığındım (Olmamış Kahraman Emeklisi)
  • Ne var da tutunmaya çalışıyorsunuz bu kadar bu rezil hayata? (Yolun Başı)
  • Ama fazla da üzülme, yaşam bitiyor bigün. (Hayata Rağmen Edebiyat)
  • Yüreğinde oldukca ciddi, gereğinden fazla ciddi şeyler vardı , asla kimsenin asla öğrenemeyeceği kadar ciddi. Kendine alaycılıktan bir zırh örmüştü o… (Edebiyatın Tesirli Parçaları)
  • “ İnsanın soluğu acır mı hiç? Benim acıyor işte..” (Tesirsiz Parçalar Süregelen)
  • Her şeye sıfırdan başlanabilecek bir bölgelere gidelim. (Z Raporu)
  • “Etrafınıza şu şekilde bir göz gezdiriniz! Gerçek yaşam denilen şeyin ne işe yaradığını, nerede bulunduğunu bilmiyoruz bile! Kitaplarımızı, hayallerimizi elimizden alsalar, öylece ortada kalakalacağız.”
    Fyodor Mihailoviç Dostoyevski/Yeraltından Notlar (Kişisel Edebiyat Atlası)
  • İnsan kendisiyle kavga etmeye zorunlu bir hayvandır!Ve bu durum olabilecek trajedilerin en büyüğüdür. (Kişisel Edebiyat Atlası)
  • Ama fazla da üzülme, yaşam bitiyor bigün. (Hayata Rağmen Edebiyat)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş