Eğitim

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri – Hikmet Hükümenoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri – Hikmet Hükümenoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kimin eseri? Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabının yazarı kimdir? Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri konusu ve anafikri nedir? Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabı ne konu alıyor? Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri PDF indirme linki var mı? Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabının yazarı Hikmet Hükümenoğlu kimdir? İşte Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hikmet Hükümenoğlu

Yayın Evi: Can Yayınları

İSBN: 9789750738135

Sayfa Sayısı: 136


Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Pasta kutusundan çıkan satırları okumak hanımefendiler için bir mutluluktu. “Bunları yazarken beni düşündü,” diyorlardı içlerinden (öyleki olmadığını hepimiz bilse de) ve değersiz varlıklarına bir kıymet biçildiğine inanıp mutlu oluyorlardı. Belki de ilk kez var olduklarını hissediyorlardı. Bunu anlamayacak kadar aptal değildim.

Siparişle pasta meydana getiren ve her birinin içine kişiye hususi aşk metinleri koyan fakat aşka inanmayan Faik Bey, kullandığı Mercedes’e âşık sürücü, kırsalda gizlenen babası hakkında atlılara ipucu vermemeye çalışan küçük çocuk, iki oğluna arı seyretme projesi veren hovarda baba, eski kocasını bir sabahleyin bir kafede, yanında yeni sevgilisiyle görüp işe geç kalan hanım, yabancı bir bayan gazeteciyi sınır kentindeki bombalanmış otel odasında alıkoyan adam…

Hikmet Hükümenoğlu, onu romanlarıyla tanıyan okurunun karşısına bir öykü kitabıyla çıkıyor – Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri. Tuhaf, patolojik, alışılmadık aşk hikâyelerinin yanında bildik durumları da ustalıkla, incelikli bir mizahla, merak duygusunu hep canlı tutarak konu alıyor. İnanıp inanmamak okura kalmış.


Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri Alıntıları – Sözleri

  • Saatler devamlı birbirine karışıyor, kimi zaman dakikalar yok oluyor. Sayıyorum fakat bir türlü tutturamıyorum. Doktor düzelecek dedi. Ya da zaman içinde alışacaksın dedi, tam olarak anlayamadım. Dakikaların yok olması mı düzelecekmiş, göğsümdeki yara mı?
  • Aşkın o denli da önemli bir şey olduğuna inanmıyorum. Sarhoşluk şeklinde… Sofradayken iyi hoş fakat peşinden günlerce hasta yatıyorsunuz. Acıdan kıvranıyorsunuz.
  • “Sondan başa doğru okuyabilseydik, tüm aşk öyküleri mutlu biterdi.”
  • Yine her zamanki şeklinde fazlaca uzaklara kaçmak istedim, hayalimdeki tenha adaya, ormanın kıyısındaki kulübeye, insanların bisiklete binmiş olduğu uygar ülkeye.
  • “Aşkın o denli da önemli bir şey olduğuna inanmıyorum. Sarhoşluk şeklinde… Sofradayken iyi hoş fakat peşinden günlerce hasta yapıyorsunuz. Acıdan kıvranıyorsunuz.”
  • Unut onu artık dedi İsmail Abi. Aklına getirme unut işte, bitti yok öyleki birisi. Hayatta başka insanoğlu var. Bak şuraya, bin çeşit insan var. Çocuk musun lan ağlanır mı asla? Biz de aşık olduk, ikimiz de fazlaca sevdik. Tüm dünya tek şahıs sandık. Ama öyleki değil.
  • “Annem babama niye aşık olmuş sence abi?”
    “Bana ne soruyorsun, git ona sor.”
    “Sordum. Hatırlamıyorum dedi.”
  • “Aşkın o kadar da mühim bir şey olduğuna inanmıyorum. Sarhoşluk gibi.. Sofradayken iyi hoş ama ardından günlerce hasta yatıyorsunuz. Acıdan kıvranıyorsunuz”
  • Bebekler doğduktan bir süre sonrasında konuşmayı öğrenir ya, annem de tam tersi, konuşmayı yavaş yavaş unutmaya çalışıyordu galiba. Bunun bir tür isyan bulunduğunu seneler sonrasında anladım. Çaresiz insanların sessiz isyanı.
  • Aşkın o denli da önemli bir şey olduğuna inanmıyorum . Sarhoşluk şeklinde … Sofradayken iyi hoş fakat peşinden günlerce hasta yatıyorsunuz . Acıdan kıvranıyorsunuz.


Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Sondan başa doğru okuyabilsek, tüm aşk öyküleri mutlu biterdi.” syf 107
Baştan sona doğru okuduğumuzdaysa yaşadığımız bir çok kez hüsran.️
Hikmet Hükümenoğlu romanlarından sonrasında bir öykü kitabıyla çıktı karşımıza.Öykü sever olarak oldukça mutlu oldum.
Kitaba adını veren Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri ve Arıların Yön Duygusu öyküleri benim için öne çıkan öyküler oldu. (Hasret Akbaş)

Hikmet Hükümenoğlu’nu ben fazlaca seviyorum. Körburun’u okumayan kalmamıştır herhalde diye düşünüyorum, kaldırysa da bir zahmet okuyun lütfen. Yazarın “47 numaralı kamara” kitabı ile başladığım yolculuğu “kar uykusu” ile devam ettirdim, bu saydıklarım romandı fakat son kitabı “Aşka inanmayanlar için aşk öyküleri” adından da anlaşıldığı şeklinde öykülerden oluşuyor. O şekilde kitabın adına, kapağına bakıp vıcık aşk öyküleri beklemeyin. Aşkın en bildiğimiz, gördüğümüz, yaşadığımız haliyle öykülerine taşımış Hükümenoğlu. Okurken fazlaca keyif aldım inanırım siz de seveceksiniz. Bilhassa bu yaz günlerinde sizi yormayacağına inanırım. (Burcu Bergen)

Aşka inanmayanlar ya da aşka inancı kalmamışlar mı demeli. Romanlarıyla beni fazlasıyla etkileyen Hikmet Hükümenoğlu’nun hikayelerini de fazlasıyla sevdim. 2 sayfada koca bir yaşamı özetleyen Aşk Öyküleri kısımlarını bilhassa fazlaca sevdim. Genelde yazarın kitaplarında gözlemlediğim gerçeğin çarpıcılığı. Yani öyleki gerçek ki şaşırıyorsunuz ya da öyleki gerçek ki kesinlikle bu mevzu anlatılsa sadece bu şekilde anlatılabilirdi diyorsunuz. Ya da gündelik hayatta yakaladığınız ufak ayrıntıları tam da burada bu kitapta buluyorsunuz. Bunun yanında
yazarın kelimelerle oynayışı okurken tebessüm ettiriyor. Aslında kitap mevzu itibariyle hüzünlü bir kitap fakat gene de sevmeden duramıyorsunuz. (Neslihan A)


Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri PDF indirme linki var mı?


Hikmet Hükümenoğlu – Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hikmet Hükümenoğlu Kimdir?

1971 senesinde İstanbul’da doğdum. Üniversite sınavlarında tek bir fizik sorusuna bile doğru yanıt veremeden fizik bölümünü kazandım. Baktım dersler hoşuma gidiyor, dişimi sıkıp mezun oldum. Ama fizikçi olmaya cesaret edemedim. 2004′e kadar finans sektöründe çalıştım. Sonra işi gücü bırakıp roman yazmaya başladım.  İnternette bulduğunuz eski fotoğraflara aldanmayın, bir zamanlar daha kiloluydum ve saçlarım vardı. İlk romanım, Kar Kuyusu 2005′de yayımlandı. Daha sonrasında Minik Yalanlar Kitabı, 47 Numaralı Kamara ve son olarak 2012′de 04:00 çıktı.  Roman haricinde öykü yazıyorum ve arada sırada tercüme yapıyorum. Aslına bakarsanız şimdilik yalnız bir tane tercüme yaptım (İnsan Çatlatan Hayvan Öyküleri, Hannah Tinti) fakat fırsat olursa devamı gelsin isterim.

Yazı yazmaktan vakit kaldığında elektronik müzik yapmayı seviyorum…

…fakat para kazanmak için değil, yalnız kendi kendimi eğlendirmek için. Doğrusu müzik yaparak para kazanmak asla kötü olmazdı, kendime daha fazlaca elektronik müzik oyuncağı alabilirdim ve asla suçluluk duygusu hissetmezdim. Hala İstanbul’da yaşıyorum fakat günün birinde şöyleki bir yere yerleşme hayallerim var. Ya da şöyleki bir yere. En sevdiğim film  Blade Runner ve en sevdiğim şarkı sözü “…teach me the value of restraint / of saving my strength / and long pauses.” Jun Miyake’nin Turn Backisimli şarkısından bu sözler. 04:00 adlı romanımın sonunda, mühim bir sahnede karşınıza çıkabilir. 


Hikmet Hükümenoğlu Kitapları – Eserleri

  • Körburun
  • Atmaca
  • 04:00
  • Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri
  • 47 Numaralı Kamara
  • Kar Kuyusu
  • Minik Yalanlar Kitabı
  • Eşit Masallar
  • Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler


Hikmet Hükümenoğlu Alıntıları – Sözleri

  • Aşka dair tüm acılar unutulabilir, en azından dondurulup uzun süre bozulmadan saklanabilir.
    Şu sebeple lüzumlu koşullar bir araya ulaştığında, olasılıkları tüketmemek adına her türlü zorluğu ve acıyı unutmak, hanımefendiler için bayağı bir kabiliyettir.
    Şu sebeple hanımefendiler ilkin affeder, sonrasında uygun bir anı yakalayıp intikam alır. (47 Numaralı Kamara)
  • “Annem babama niye aşık olmuş sence abi?”
    “Bana ne soruyorsun, git ona sor.”
    “Sordum. Hatırlamıyorum dedi.” (Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri)
  • Artık kabuk bağlamıştır söylediğim yaralar hala açıkmış… (Atmaca)
  • “Sondan başa doğru okuyabilseydik, tüm aşk öyküleri mutlu biterdi.” (Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri)
  • Ben iyi mi mutlu olacağını asla keşfedemeyecek insanlardan biriyim sanırım (Kar Kuyusu)
  • eline kalem alan hepimiz başta kendini anlatır derler. (47 Numaralı Kamara)
  • Bu şekilde rasgele bir evrende kendi yaşamımıza yön verebileceğimize inanmamız fazlaca acıklı değil mi? (04:00)
  • Hepimiz gözlerimizi kapatıp unutuyoruz. Hiçbir şey olmamış şeklinde yaşamımıza devam ediyoruz. Tüm kent çıldırdı, gökdelenlerin tepesinden kanalizasyonların altına tamamımız kafayı sıyırdık fakat baksana asla belli etmiyoruz. (04:00)
  • “Aşkın o kadar da mühim bir şey olduğuna inanmıyorum. Sarhoşluk gibi.. Sofradayken iyi hoş ama ardından günlerce hasta yatıyorsunuz. Acıdan kıvranıyorsunuz” (Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri)
  • Hem insanoğlunun televizyonu olunca kocaya ne gerek var, değil mi fakat? (Kar Kuyusu)
  • İnsanlara hala okudukları kitaplara gore aklımda not veriyordum;fizyolojik özellikler ikinci sırada geliyordu. (Atmaca)
  • Gerçek sanıp sırtımızı yasladığımız her şeyin çatlaklarla dolu bulunduğunu görünce, korku anlık bir şey olmaktan çıkıp asla bitmeyen bir kabusa dönüşüyordu. (04:00)
  • ‘Ben iyi kötü ne yaptığımı biliyorum. Seni kafamda küçük bir kutuya kapattım, dışarıya taşmana izin vermeyeceğim.’ (Atmaca)
  • Biraz geç doğmuştuk, dünyaya yirmi yıl ilkin gelseydik bu kadar bilgisiz olmazdık büyük olasılıkla. Bize anlatılanlarda Cumhuriyet’ in ilanıyla Özal’ ın başbakan olması içinde sisli bir dönem vardı, o arada mühim şeyler olmuştu…. (Atmaca)
  • Ama bir tek şeyi anladım, o da her gün bundan önceki gün şeklinde geçip giderken kendimi otomatik pilota bağlayıp sonrasında da mutsuzum diye söylenmek işe yaramıyor. Dönerek geri baktığımda mutlu olabilmek için elimden gelen her şeyi yaptım diyebilmen lazım. (Kar Kuyusu)
  • “İnsan kalemini kaybeder, anahtarını kaybeder. Sonra da bulur. Babasını kaybetmez ki ! O kadar saçma geliyor ki ! Nereye koyduğumu unuttuğum bir eşya gibi günün birinde karşıma çıkmayacak. Çünkü artık öyle birisi yok.” (Körburun)
  • Seviye itimat verir fakat daima mutlu etmez. (Kar Kuyusu)
  • Bir şeyin kıymetli olması için fazlaca pahalı olması, ışıklar saçması gerekmiyor. En zoru basitliğin içindeki güzelliğe erişebilmek. (Atmaca)
  • Umarsızlık denilen şeyin lafın gelişi değil de gerçek olanını bir kez tadan, neye benzediğini asla unutmaz. (04:00)
  • “Aşkın o denli da önemli bir şey olduğuna inanmıyorum. Sarhoşluk şeklinde… Sofradayken iyi hoş fakat peşinden günlerce hasta yapıyorsunuz. Acıdan kıvranıyorsunuz.” (Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş