Eğitim

Aşkın Adı – Nehir Erdem Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkın Adı – Nehir Erdem Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkın Adı kimin eseri? Aşkın Adı kitabının yazarı kimdir? Aşkın Adı konusu ve anafikri nedir? Aşkın Adı kitabı ne konu alıyor? Aşkın Adı PDF indirme linki var mı? Aşkın Adı kitabının yazarı Nehir Erdem kimdir? İşte Aşkın Adı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nehir Erdem

Yayın Evi: Müptela Yayınları

İSBN: 9786059021807

Sayfa Sayısı: 408


Aşkın Adı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnadına Aşk, Şahane Damat ve N’olur Ayrılalım dizilerinin senaristi Nehir Erdem’in beşinci kitabı; Aşkın Adı “Yahya” inatçı, samimi ve sıcak bir aşkı konu alıyor. Nereye kaçarsan kaç, aşk seni bulur! “Üşüdün,” dedi Yahya. “Gidiyorsun,” diye mırıldandı hanım.

Yahya, göründüğünden fazlasıydı. O, içinde fırtınalar koparken, dingin dalgaların arkasında gizlenen tenha bir adaydı. Fırtınalarını anlayacak bayanı bekleyen, tenha bir adam… Esra ise fırtınaları anlayacak hanım değil, kasırganın ta kendisiydi! Yahya’nın hayatına estiğinde, adam ya içindeki tutkunun izini takip edecekti ya da ikinci kez yenilecekti. Şimdi aşka yeni bir isim vermek de mümkün, sonsuza kadar yitirmek de.


Aşkın Adı Alıntıları – Sözleri

  • Bir yanım bırak gitsin diyor öteki yarım sensiz sığınmacı…
  • Uçurtman koptu diye gökyüzüne küsemezsin.
  • Anlamadığım yolun yolcusu olmaktan öteye gidemiyor korkularım…
  • Okumak önemliydi, eğitim şarttı fakat bir şey daha vardı ki; istediğiniz ve çevrenizi eğitmediğiniz sürece cahillik bakiydi.
  • Şimdi yeni sayfalar açma zamanı.
  • Anlamadığım yolun yolcusu olmaktan öteye gidemiyor korkularım..
  • Zaman geçtikce zihnimi terk eden gözlere kırgınlığım var.
  • Okumak önemliydi, eğitim şarttı fakat bir şey daha vardı ki; istediğiniz kadar duvarlarınızı diplomalarla donatın, kendinizi ve çevrenizi eğitmediğiniz sürece cahillik bakiydi.
  • Abdullah, bak fazlaca konuşma vallaha ağlaya ağlaya ömrünü yerim
  • Bir yanım bırak gitsin diyor, öteki yanım sensiz sığınmacı..


Aşkın Adı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ben sevmiş olarak okuyorum. Sıkmadan, yormadan, dizi – film izler benzer biçimde dinlendirici bir kalem. Kurgu, karakterler mükemmel işleniyor. Tam yerinde abartı yada eksiği yok.
Romantik bir kitap arıyorsanız tavsiyemdir.
Daha ilkin iki entrika bir düğün kitabından tanıdığımız İsmail’in en yakın arkadaşı Yahya’yı ve ona senelerdir tanımasına karşın aniden aşık olan ve aşkından vazgeçmeyen Esra’yı okuyoruz.
Yahya mahalleden tanımış olduğu Zeynep isminde birine gönül verir. Ama asla açılmaz, hisselerini belli etmez, zira Zeynep başkasını seviyordur ve evlenir.
Nehir Erdem kitaplarını sever misiniz?
Bir süre sonrasında mahalleye geri döner eşi ve kızı ile beraber, Yahya ise kendinden, hislerinden utandığı için memleketi olan Düzce’ye yerleşir.
Esra cephesinde ise işler asla iyi değildir. Her geçen gün ve Yahya’yı özledikçe aşkı artar ve bir plan yapar. İkinci kez okuyacağı Üniversite içşn tercihini Düzcede bir okuldan yana yapar.
İsmail ise bu aşktan ve eşi İnci’nin desteğinden habersiz, Yahya’yı arar ve Esra’ya göz kulak olmasını ister.
Yahya her ne kadar yalnızlığa alışsa da en yakın dostunun kuzenine sahiplenmek zorunda kalır.
Kaldığı yurtta kavga çıkmış olduğu için Esra’nın güvenliğinden endişelenen İsmail, Yahya’ ya kullanmadığı çatı katında Esra’nın kalması için rica da bulunur ve Yahya kabul eder.
Peki bu ikisi komşu olunca neler olur?
Esra aşkının karşılığını bulabilecek mi?
Ya da Yahya hala Zeynep’i mi seviyor (Nurdan Ün)

Aşkın Adi: Yahya
Okudum bitti. Iki Entrika Bir Düğün :İsmail den sonrasında ara vermeden ikinci kitabını okudum. İlk kitap İsmail ve İnci ‘nin aşkını okurken bu kitapta Yahya ve Esra ikilisinin aşkını okuyoruz. İlk kitapta ikiliyi fazlaca sevmiştim her ne kadar Yahya kitapta fazla yer almasada.
Yahya senelerdir Zeynep isminde bir kızı sevmiş oldu. Kızın bundan haberi dahi yoktu. Zeynep seneler sonrasında mahalleye geri döner eşiyle birlikte. Yahya da mahalleyi tek edip memleketine gider.
Esra senelerdir tanıdığını Yahya’dan hoşlanmaya adım atar ve sevilmiş olduğu insanın niçin mahalleyi tek ettiğini bilmez.
Daha sonrasında yürekli kızımız aşkı için sevilmiş olduğu insanın peşinden gider. Helal bee kızım sana helal işte aşk budur demiştim okurken.
Cesur kızları severim lakin sana tek bir noktada kızdım beee Esra’cığım Yahya sana gelmişken ne demek aşkına inanmamak ne demek kanıtlama istemek. Seni ne kadar fazlaca sevdiğini hissetmedin mi hissettin niye kanıtlama istiyorsun. Yahya aferin sana sen ben senden kanıtlama istemiyorum zira hissediyorum demiştin kalbimi kazanmıştın daha fazlaca sevdim seni.
Neyse ikili içinde tatlı tatlı güzel bir aşkı okuyoruz. Esra’nın gelişiyle birlikte Yahya’nın tüm düzeni değişmiş olur güzel oldu beee bu değişiklik. Ahhhhh aşk sen neler yaptırıyorsun insanlara. Nasıl da güzel sevdiniz nasılda birbirinizi kıskandınız. Yahya kaldı mı senin benzer biçimde sevenler? Bana da nasip olsun senin benzer biçimde seven bir adam
Okuyun derim fazlaca güzel bir roman. Gülmek istiyorsanız kesinlikle okuyun derim…… (Hazelnutlibrary)

Nehir Erdem- Aşkın adı Yahya: ■+18
Merhaba.
İsteyince bir günde bir kitap okuduğum kitabın yorumuyla geldim. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Aslında aklımda Bir düğün iki entrika İsmail vardı fakat nasip bu kitabına oldu. İlk sayfalarda aşırı eğlendim. Hele o yaşlı dişi kurtlar mükemmeldi. Mahalle ve kan bağları olmadan bile birbirine sımsıkı bağlı olan o aile sıcaklığı içimi ısıttı.
Kitapta gerçeklik oranı oldukça yüksek duygular ve anane görenekler vardı. Bu da beni üzdü.Şimdi mevzusundan anlatmak isterim.
Yahya mahallesinde aşka düştüğü Zeynep’in evlenmesine ve evlenmesine karşın onu sevilmiş olduğu için kendinden ve mahallesinden utandığı için Düzce’ye yerleşip kendine acılarla dolu yeni bir yaşam kurma çabasındadır. Esra ise İnci ve İsmail’in düğününde bir tek bir kere öylesine dokunduğu Yahya’nın tesirinde ikinci bir üniversite okuma derdine düşüp bir plan yapmış olup o planı hayata geçirir. İsmail kardeşi benzer biçimde sevilmiş olduğu kuzeninin tercihinde ki 4 şehrin içinde Duzce’yi görünce derhal Düzce’ye karar verir ve plan hayata geçer . İlk günlerde mutluluğu ve planı takır takır işleyen Esra’nın ileriki zamanlarda asla tanımadığı bir hanımla yarıştığı zamanlar gelirken bu yarış ve cenk her geçen gün Esra’yı derinden yaralamaya adım atar. Yahya’nın içini döktüğü bir defteri okuyan Esra’nın açısı daha da katlanır ve sonunda acı çığlıklarla Yahya’ya oralara kadar niçin geldiğini haykırır ve bundan sonrasında iki genci de ilkin acı büyük bir acıyla karşılar arkasından mutluluk onları sımsıkı sarmalar. (G.E)


Aşkın Adı PDF indirme linki var mı?


Nehir Erdem – Aşkın Adı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşkın Adı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nehir Erdem Kimdir?

İstanbul doğumlu, Boğaz çocuğuyum. Beylerbeyi sahilinde kurdum çocukluk düşlerimi, genç kızlık hayallerimi. Eğitim yaşamım da aynı yerde geçti. Hayatımı düşünmeden emanet edeceğim insanla evleneli uzun seneler oldu. Bana dost bir kızım, evime sevinç bir oğlum var. İki oda bir sofa evimde kelimelerime, cümlelerime ortak ettiğim ailemle hayata devam etmenin tadına varıyorum. Bir fazlaca şiir denemelerim, öykü denemelerim ve bitmiş kitaplarım olmasına karşın, hala YAZAR olabilmek adına emek harcamaktayım ve ömrüm el verdiğince bu çabayı sürdürmeyi umuyorum…


Nehir Erdem Kitapları – Eserleri

  • Deli Divane
  • Huysuz ve Ruhsuz
  • Çiçek Kızlar
  • İki Entrika Bir Düğün
  • Aşk Olsun 1
  • Aşkın Adı
  • Aşk Olsun 2
  • Barut – Lodos’un Oğulları
  • Mavera
  • Korsan


Nehir Erdem Alıntıları – Sözleri

  • Oysaki sen aradığım, bulduğumsun benim.
    Oysaki bu en güzeli kavuşmaların.
    Bakma şimdi bu şekilde kahırlı olduğuma.
    En mutlu şiirleri söyleyeceğim sana yarın…
    Umut Yaşar Oğuzcan (Barut – Lodos’un Oğulları)
  • Abdullah, bak fazlaca konuşma vallaha ağlaya ağlaya ömrünü yerim (Aşkın Adı)
  • Boşa denilmiyordu işte…
    Ilkin kaderin sever, sonrasında yüreğin… (Barut – Lodos’un Oğulları)
  • Ilk İncim. Bu hayatta aşka dair her şey senden, sende seninle ilk… (İki Entrika Bir Düğün)
  • Bir yanım bırak gitsin diyor öteki yarım sensiz sığınmacı… (Aşkın Adı)
  • “Sen ne gülüyorsun be şapşal?!”
    “Ben … ben gülmü… gülmüyorum…”
    “Ya ya belli… Nefesin kesilecek resmen. Güleceğine inip yardım etsen ölür müsün?” “Neden… Sen gelip bana yardım ediyor musun?”
    “Ölsen yardım etmem…”
    “Öldürsen yardım etmem…”
    “İyi… Domuz!”
    “Peki, cadı…”
    “İnşallah ordan düşersin…”
    “Duydum…”
    “İyi bok yedin…”
    “Edebsiz…”
    “Hadsiz…”
    Rabia Sultan “Çenenizun bağina siçayim! Birbirinizi yiyeceğinize gelin sofra hazir…” (Deli Divane)
  • Bir yanım bırak gitsin diyor, öteki yanım sensiz sığınmacı.. (Aşkın Adı)
  • “Umut et çocuk. Umut ettiklerin bittiği an kaybedersin…” (Mavera)
  • Sen öldüğün an kurtulursun, fakat ben burada geride kalmış olarak senin acınla iki kişilik ölüm yaşarım. (Çiçek Kızlar)
  • Anlamadığım yolun yolcusu olmaktan öteye gidemiyor korkularım.. (Aşkın Adı)
  • Sonuçta kendi teknesinde kaptanlık edemeyenin, vardığı limana şaşırmak benzer biçimde veya öfkelenmek benzer biçimde bir hakkı yoktu. (Korsan)
  • Ben sana kalbinle inanmıştım aklimla degil… (Huysuz ve Ruhsuz)
  • “Seni seviyorum Buğra. Muhtemelen o tepeden bana bakarken âşık oldum ben sana.” (Aşk Olsun 2)
  • Anlamadığım yolun yolcusu olmaktan öteye gidemiyor korkularım… (Aşkın Adı)
  • Yuvayı niçin dişi kuş yapar biliyor musun ? Bundan dolayı o incecik çalılarla o yuvayı inşa edecek sabra bir tek dişiler haizdir. (Aşk Olsun 1)
  • Tek şahıs olmak marifet değil. Marifet kalabalıktan, tek kişilik Cumhuriyet kurmaktır. (Aşk Olsun 1)
  • “Ertelenmiş her olanak , yeni elde edilmiş keşkelerdir.” (Çiçek Kızlar)
  • Okumak önemliydi, eğitim şarttı fakat bir şey daha vardı ki; istediğiniz ve çevrenizi eğitmediğiniz sürece cahillik bakiydi. (Aşkın Adı)
  • Üzerinize sinmiş bir kokunun bile gitmesi vakit alıyorken bir yaşanmışlık ne kadar kolay yok sayılabilirdi ki ? (Çiçek Kızlar)
  • Melda gene Yankı’nın gözlerine sığındı.
    “Seni o şekilde fazlaca özledim ki kendime bile yer kalmadı içimde.”
    Melda’nın yüzünü iki elinin arasına alan Yankı, kaybetmekten korkarak baktı kızın gözlerine.
    “Ya ben? Sensizliğin namlusu her an kalbimin üstünde yaşadım bunca vakit.”
    Sonra ikisinin de ağzından pişmanlıklarıyla dolu cümleler döküldü.
    “Sana inanamadığım için, affet beni”
    “Gözlerimizi ayırdığım için affet beni” (Aşk Olsun 1)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş