Eğitim

Aşktan Kaçış – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşktan Kaçış – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşktan Kaçış kimin eseri? Aşktan Kaçış kitabının yazarı kimdir? Aşktan Kaçış konusu ve anafikri nedir? Aşktan Kaçış kitabı ne konu alıyor? Aşktan Kaçış PDF indirme linki var mı? Aşktan Kaçış kitabının yazarı Jennifer Royce kimdir? İşte Aşktan Kaçış kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jennifer Royce

Yayın Evi: Parola Yayınları

İSBN: 9786057522795

Sayfa Sayısı: 480


Aşktan Kaçış Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Cemiyet kurallarına baş kaldıran Beatrice Conner, iffetli bir genç kızın gitmemesi ihtiyaç duyulan mekanlarda bulunarak özgürlüğünü kısıtlayan prangalardan kurtulmaya iş koşturmacasındadır. Ağabeyinin en yakın arkadaşı Leinster Dükü Sean O’Sullivan, namıdiğer İspiyoncu Dük, gittiği her yerde karşısına çıkmaya başlayıncaya kadar yaşamını bu küçücük kaçışlarla renklendirmektedir. Geçmişe olan kırgınlığını uslanmaz, hovarda ve serserilik maskesi ardına saklayan bir adam.Gizemli, yaşamı hafife alan, serseri bir adam olan Sran O’Sullivan’ın Asil Korsanlar’a katılmasına ve Majesterilerinden almış olduğu unvana karşın, tek bilmiş olduğu yaşam seçimi Londra’nın batakhaneleri ve denizlerdir. Gittiği iğrenç mekanlarda en yakın arkadaşının kız kardeşiyle karşılaşmaya başladığında dış kabuğunun altında gizlenen duyarlı adam ortaya çıkar. Geçmişe meydana getirilen seyahat.

İrlanda’ya tekrar dönmemeye yemin etmiş olan delikanlı, bu yemini bozması gerektiğinde geçmişle son hesaplaşması için lüzumlu olan her önlemi almıştır.

Tek şey hariç… Korumaya takıntılı olduğu ve tüm zaaflarını ortaya çıkartan Beatrice Conner’in son yapmış olduğu davranışla bu seyahat, genç kıza duyduğu tutku ve geçmişe olan nefret içinde sıkışıp kalacaktır.

İkisini de içinden çıkılması güç bir duruma düşüren olayların mimarı olan Yeraltı Cadısı’na vereceği dersi yaşamı süresince unutmamasını sağlayacak olan delikanlı, bununla birlikte kendi arzusunun da dizginlenemez bulunduğunu öğrenmek üzeredir.

(Tanıtım Bülteninden)


Aşktan Kaçış Alıntıları – Sözleri

  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi.
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. Güvenli dünyalarına ilişkin olmayan her şeyden nefret ederler ve yobaz inançlarına sıkı sıkıya sarılırlardı. Şundan dolayı bildiklerine dair şeylerden kuşku etmeye başladıklarında gerçek uyanışa doğru bir adım atmışlardır.
  • “İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.”
  • “Eğlenceli sohbetinizin konusu nedir?”
    “Eros’un okunun isabet ettiği hiç kimsenin aşktan kaçışının mümkün olmadığını konuşuyorduk. Bu arada ben Eros’un çok çekici ve yakışıklı bir adam olduğunu düşünüyorum. Ağabeyin ise yarı çıplak oradan oraya koşturan birinin Tanrı olamayacağını savunuyordu.”
    Sean bir süre düşündükten sonrasında, “Bence de Eros oradan oraya koşturan yarı çıplak bir Tanrı değil. İçimizden biri…” dedi.
    Beatrice ona döndü. “Gerçekten böyle mi düşünüyorsun?”
    “Evet, kesinlikle.”
    “Peki, sizin Eros’unuz kim olabilir?”
    “Gazeteye o haberi veren kişi,” derken Beatrice’ye baktı. “Sen ne düşünüyorsun?”
    “Sana katılıyorum. Belki birbirimize âşık olmamızı sağlamadı çünkü daha önceden âşık olmuştuk ama bizi bir araya o getirdi. Bizim Eros’umuz o haberin yapılmasını sağlayan kişi…”
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.”
  • “Zayıf karakterli insanlar, kendilerinden daha güçlü olan insanları sindiremediklerini anladıkları anda küçümsemenin, alaycılığın ve aşağılamanın arkasına saklanırlar. Korkmuşlardır. Kişiliklerindeki zayıflığı o anda görürler ve bundan ölesiye nefret ederler. Kendilerine olan nefreti karşısındakine yönlendirerek kurtulmaya çalışırlar. Anlamıyor musun? Onların korktukları ve nefret ettikleri aslında kendileri! Senin hiçbir katkının olmadığı kişiliklerindeki zavallılığın suçunu senin omuzlarına yüklemeye çalışıyorlar. Neden bu suçlamanın altında kalıp boğuluyorsun?”
  • Nereye giderse gitsin insan kendisinden kaçamıyordu.
  • Zayıf karakterli insanoğlu, kendilerinden daha kuvvetli olan insanları sindiremediklerini anladıkları anda küçümsemenin, aracılığın ve aşağılamanın arkasına saklanırlar. Korkmuşlardır. Kişiliklerindeki zayıflığı, o anda görürler ve bundan ölesiye nefret ederler. Kendilerine olan nefreti karşısındakine yönlendirerek kurtulmaya çalışırlar…
  • “İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.”
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.


Aşktan Kaçış İncelemesi – Kişisel Yorumlar

#okudumbitti #kitapyorumu
Selam canlar,nasılsınız?Yine güzel bir yorumla ben geldim.
Ayaklı bela Beatrice…Abisi Dante ve Jessica’nın nikahından sonrasında başının belası Sean’ı(İspiyoncu Dük)biriyle hararetli bir halde konuşurken duyar.Ne konuştuklarını fazlasıyla merak eden Beatrice,Sean’ı takip eder ve limanda  gemisine bindiğini görür.Sean’ın neler sakladığını öğrenmek için o da peşinden gemiye biner.Ama bilmediği bir problem vardır.Ve kendini aniden hareket eden gemide kıstırılmış hisseder.Ta ki ayaklarını İrlanda topraklarına basınca ya kadar ve heralde adam kılığında…Eğlenceye hazır mısınız?
Beatrice ne duydu?
Sean ile konuşan adam kim?
Sean’a ne söylemiş oldu?
Gemisiyle nereye,niçin gidiyor?
Sean ne saklıyor?
Geçmişinde neler var?
Beatrice gerçekleri iyi mi öğrenecek?
Sean’ın İrlanda’da ne işi var?
Beatrice niçin adam kılığına giriyor?
Sean ve Beatrice’si bekleyen vakalar neler?
Yine sevdiğim bir kalem ve güzel bir kurgu.Asil korsanlar serisini oldukca sevmiş olarak okudum.Faid ve Dante’nin hikâyeleri oldukca güzeldi.Lâkin Sean’ın hikâyesi daha bir eğlenceliydi.Yeraltı Cadısı ve İspiyoncu Dük.Bu ikiliyi okumak o denli tadı verdi ki;hâlâ gülüyorum.Beatrice tam bir bela paratoneri benzer biçimde.Gittiği yeri alt üst ediyor.O peruk sahnesinde yaşadıkları,gülmekten yaşlar geldi gözümden.Sean’ın yaşadıkları,saklamış olduğu gerçekleri,göremediği sevgi!Okurken üzüldüm.Ama Beatrice hayatına girince acıdım resmen Sean’a.Dante ile karşı karşıya gelişleri, oldukca eğlenceliydi.Daha ne vakalar var neler.Benden bu kadar.Dahası kitapta.Hocam kalemine yüreğine sıhhat.Ne yazarsan keyifle okuyorum ve okumaya da devam edeceğim.İSKOÇ ONURU büyük bir merakla planlanıyor.Aşk,tutku,dostluk,yaşam mücadelesi,eğlence her duyguyu aynı anda hissedeceğiniz bir kitap.Bu biçim sevenlere kesinlikle tavsiyemdir.Mutlaka okuyun. (Selda Balaban Baykan)

Kitabı bitirmem 20 gün sürdü. Sıkıcılığından falan değil ki bunaltıcı da değil. İnadına bitirmemek için 20 gün direndim.Şundan dolayı ufukta bekleyen başka jennifer_royce kitabım yok.
.
Efem bundan önceki kitap aşka tutsaktan tanıdığımız yeraltı cadısı Beatrice ve ispiyoncu dük Sean’ın öyküsünü konu alıyor. Aşktan kaçan taraf Sean. Kovalayan ise Beatrice’in ağabeyi ((: bundan dolayı bu iki salağa kalsa hala itiraf edemeyecekler.
.
Sean’ın umursamaz ve hovarda görüntüsünğn arkasından bambaşka birinin çıktığını görüyoruz hikayede. Sean’ı sevdim fakat Beatrice’i kürekle dövesim geldi. Kız her yere bodoslama dalıp başını belaya sokuyor. Bi dur kızım ya! Ama yok illa atlayacak
.
Vallahi ağabeyine de Sean’a da acımadım değil. Ben olsam zincirlerdim onu da Beatrice ondan da kurtulmayı becerirdi ya her neyse.
. (Gülcan Bülbül)

Yazarı oldukca sevmeme karşın son iki kitabında sıkıldığımı söylemek zorundayım. Bilhassa bu kitapta oldukca fazla zorlama ve gereksiz sahne vardı benzer biçimde geldi bana. Uzadıkça uzadı. Seni oldukca seviyorum Jenny fakat son kitaplarında ile alakalı fikirlerim epey değişmeye başladı. Daha güzel kitaplara imza atman dileğiyle… (Sage Taylors)


Aşktan Kaçış PDF indirme linki var mı?


Jennifer Royce – Aşktan Kaçış kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşktan Kaçış PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jennifer Royce Kimdir?

Mersin’de doğup büyüyen Jennifer Royce, eşi ve iki çocuğuyla halen aynı şehirde yaşamaktadır. Derslik öğretmenliği yapmakta olan yazar, hobi olarak yazmaya başladığı zamanı aşk hikâyeleri ile kısa zamanda okurların gönlünde taht kurmuştur.


Jennifer Royce Kitapları – Eserleri

  • Gözlerinin Esareti
  • İntikamla Gelen
  • Esir Yürek
  • Zorba Aşık
  • Aşka Tutsak
  • İskoç Onuru
  • Aşktan Kaçış
  • Asil Serseri


Jennifer Royce Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. ” (Esir Yürek)
  • “Konuşmasalar ve birbirlerini görmezden gelseler de aynı ortamda olduklarında bile aralarında dalgalanan ve cızırdayan bir akım vardı.Trisha’nın göz ardı etmiş olduğu bu akım , insanın bedeninden kendi bedenine doğru şimşek hızıyla ulaşıyor ve nefesini kesiyordu. Tanrı aşkına ,bu saçmalıktı! Onun benzer biçimde duyarsız bir adamdan etkileniyor olamazdı.” (Asil Serseri)
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir bir tek Hırçın Kız’ın kocasına karşı vardığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…” (Esir Yürek)
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş benzer biçimde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal benzer biçimde alınıp satıldığını sanki yeni farklıymış benzer biçimde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda oldukca para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi. (Esir Yürek)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir.
    -Asil Korsanların Gizli Altın Kurallar Defteri’nden… (Aşka Tutsak)
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. (Aşktan Kaçış)
  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim. (İntikamla Gelen)
  • Yüzlere kaldırılmış yelpazelerin daima ne işe yaradığını merak ederdi. Asıl amacın art niyetleri saklamak bulunduğunu şu son bir yılda öğrenmişti. İnsanlar çirkin yüzlerini saklamak için gerekseme duydukları aracı moda haline getirmişlerdi. (Aşka Tutsak)
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.” (Aşktan Kaçış)
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.” (Zorba Aşık)
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu. (Zorba Aşık)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Hayat hiçbir süre istediğini önüne sunmuyor. (Esir Yürek)
  • 65.madde
    Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir. (Aşka Tutsak)
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.” (İskoç Onuru)
  • Savaş meydanı ölmek için koşulan bir yerdi.
    Ölümü sevmiş olarak, bilerek gelen savaşçılara istediklerini elinde Roya ile El Kayran verdi. (Gözlerinin Esareti)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş