Eğitim

Assassin’s Creed – Yoldaşlık – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Yoldaşlık – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Yoldaşlık kimin eseri? Assassin’s Creed – Yoldaşlık kitabının yazarı kimdir? Assassin’s Creed – Yoldaşlık konusu ve anafikri nedir? Assassin’s Creed – Yoldaşlık kitabı ne konu alıyor? Assassin’s Creed – Yoldaşlık PDF indirme linki var mı? Assassin’s Creed – Yoldaşlık kitabının yazarı Oliver Bowden kimdir? İşte Assassin’s Creed – Yoldaşlık kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Oliver Bowden

Çevirmen: Ufuk Yılmaz

Çevirmen: Erhan Gülşen

Orijinal Adı: Assassin’s Creed – Brotherhood

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944829052

Sayfa Sayısı: 503


Assassin’s Creed – Yoldaşlık Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir zamanlar azametle ayakta duran Roma harabeye dönmüştü. Şehrin dört bir yanı acı ve utanç tablolarıyla kaynıyor, halk zalim Borgia ailesinin boyunduruğu altında yaşıyordu. Sadece bir şahıs insanları Borgia zulmünden kurtarabilirdi 

– Assasin Üstadı, Ezio Auditore.-

Ezio’nun serüveni onu sınırlarını zorlayana dek sınayacaktı. Babası Papa’dan daha alçak ve daha tehlikeli olan Cesare Borgia, İtalya’yı fethedene kadar rahat etmeyecekti. İhanet dolu bu şeklinde zamanlarda komplo her yerde kol gezecekti; Yoldaşlık üyeleri içinde bile…

(Tanıtım Bülteninden)


Assassin’s Creed – Yoldaşlık Alıntıları – Sözleri

  • …hanım-adam ilişkileri böyleydi işte. Bahtı açık ilişkiler bitmiyordu sadece biten ilişkilerin birçoğu sonsuza dek bitmiş oluyor ve aradaki sevginin yerini büyük bir boşluk, kimsesizlik, kuraklık alıyordu…
  • İnsanlar saygı duyacakları, hatta fanatik kalacakları birisine gereksinim duyarlar. Bu tanrı ya da isa olabilir: fakat imgelenmiş değil de gerçekte görülebilecek biri olsa daha iyi olur.
  • Kaderimiz yalnızca kısmen kendi ellerimizdedir. Onun bir tek bir kısmını denetim edebiliriz. Ama asla unutma, asla unutma; bugün sana ya da bana ne olursa olsun, serçe bir tüy kaybetmişse o tüye kesinlikle Tanrı’nın parmağı değmiştir.
  • Savaş… Gaddarca ve insafsızca… Vahşice ve çocukça… hepsi bu.
    Özgürlük, acıma ve sevgi … Savaşmaya ve öldürmeye değecek yegâne şeyler.
  • Aydınlanma senelerce kafa yorarak kazanılır: bir şeye körü körüne bağlı kalmış olarak değil
  • Ne kadar güzel giyim giydirilirse giydirilsin ahlaksızlık gene de ahlaksızlıktır.
  • . .. ve Lider Ezio ; aciz bir insanoğlunun fizyolojik gücüne haiz olsan da, iraden bizimkiyle eşdeğer ve sözlerim seninle yaşayacak. ..
    -Hikmet Tanrıçası *Minerva
  • Bir şeyi istemek sana ona haiz olma hakkını vermez..
    ☆Ezio Auditore
  • Ezio Fransızca aksanı sınıfı geçmiş olduğu için bir fazlaca memnundu. Bartalomeo’ya Fransızca’yı Florsansa’da öğrendiğini söylemiş oldu.
    Bartalomeo: Seni köftehor! Yanlız dil öğrenmek için oranın en iyi yer bulunduğunu söylerler.
    Ezio:Nerenin, Floransa’nın mı?
    Bartalomeo: Hayır, aptal herif-yatağın!
  • . ..
    Ne sen (Fransız komutan Volais) , ne Cesare Borgia (Tapınakçılar) ne de Papa (Rodrigo Borgia) ; barıştan ve adaletten yana olmayan asla kimse ben hayatta olduğum sürece İtalya’yı yönetemeyecek !
    ☆ Ezio Auditore da Firenze


Assassin’s Creed – Yoldaşlık İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Assassin’s Creed, zamanında sevmiş olarak oynadığım sonrasında kendini bozan bir oyun serisi, bu seri de oyunlardan uyarlanarak yazılmış bir kitap serisi. Yoldaşlık da bu serinin ikinci kitabı. Konusu temel olarak 16. yüzyılın başlarında kahramanımız Ezio Auditore de Firenze’nin Tapınakçılarla devam eden mücadelesi. Olayların büyük kısmı Roma’da geçmekle birlikte Napoli, Floransa, Valencia ve dönemin krallıklarından Navarre’ye de gidiliyor. Roma diyince aklınıza o şaşaalı Roma gelmesin, 16. yüzyıl başlarındaki Roma birazcık harap durumda.
Kitabı oyun serisini oynamış birisi olarak okudum, benim şeklinde oyunlarını oynayıp kitabı okuyacak olanlar için amaç bir tek nostalji olmalı. Bunun sebebi, kitapta oyunlardan değişik olarak oldukça azca mevzunun işlenmesi ve karakterlerin bile tıpa tıp aynı olması. Yazar Oliver Bowden’ın birkaç tercüme haricinde kitaba oyunlardan pek değişik bir şeyler katmış olduğu söylenemez.
Oyunlarını oynamadan kitabı okuyacaklar için ise kitabın değişik bir tecrübe olacağını düşünüyorum, Rönesans zamanı Roma’nın iyi betimlenmiş olması ve Tapınakçılarla olan mücadeleler ilgilerini çekecektir. Fakat büyük beklentilerle okumayın gene de, kitapta bazı vakalar oyunu oynamayanların gözünde oldukça süratli geçiliyor şeklinde gelebilir.
Son olarak size oyun serisinden soundtrack bırakıyorum, iyi dinlemeler 🙂
https://youtu.be/D1oh9GnOz5g (Mert)

Serinin ikinci kitabi #yoldaslik an itibariyle bitti. / Bu kitabin baslangicinda ilk kitap olan #ronesans-in acaba hayal mi gercek mi oldugunu dusundurerek baslamasi beni mest etti. Guzel bir kurgu yakaladigimi dusunmustum ku; sonu husranla sonuclandi. Bu kitapta ilki şeklinde aksiyon ve maceralarla dolu ve surukleyici bir yaratı AMA KONU OLARAK BANA MAALESEF BOS GELDI, SERININ DEVAMINI OKUYUP OKUMAMAK KONUSUNDA TEREDDUTLERIM VAR. (İrfan Yusuf İlter)

Ezio Auditore artık bir Assasin üstadıdır. Serinin ikinci kitabında Ezio’nın serüveni onu sınırlarını zorlayana dek sınayacaktır. İhanet dolu bu zamanda komplo her yerde kol gezecekti; Yoldaşlık üyeleri içinde bile. (Veli Can Azmaz)


Assassin’s Creed – Yoldaşlık PDF indirme linki var mı?


Oliver Bowden – Assassin’s Creed – Yoldaşlık kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Assassin’s Creed – Yoldaşlık PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Oliver Bowden Kimdir?


Oliver Bowden Kitapları – Eserleri

  • Assassin’s Creed – Rönesans
  • Assassin’s Creed – Yoldaşlık
  • Assassin’s Creed – Gizli Sefer
  • Assassin’s Creed – Sırlar
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem
  • Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7
  • Assassin’s Creed – Birlik
  • Assassin’s Creed – Renaissance
  • Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung
  • Assassin’s Creed – Die Bruderschaft


Oliver Bowden Alıntıları – Sözleri

  • Öğrenmek bilgiyi, informasyon de özgürlüğü ve gücü getirir. (Assassin’s Creed – Gizli Sefer)
  • Üstüme yüklenen beklentilerin ağırlığı altında kamburum çıkıyor.
    Hâlbuki yalnızca on yaşındayım. (Assassin’s Creed – Birlik)
  • “In a world without gold, we might have been heroes!”
    “Altınsız bir dünyada olsaydık, kahraman olabilirdik.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • …hanım-adam ilişkileri böyleydi işte. Bahtı açık ilişkiler bitmiyordu sadece biten ilişkilerin birçoğu sonsuza dek bitmiş oluyor ve aradaki sevginin yerini büyük bir boşluk, kimsesizlik, kuraklık alıyordu… (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Du Casse: ”Gideceğin cehennem kendi yarattığın olsun.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Öfkenin kıvılcımıyla derinlerde kaybolup gitmiş bir hüzündü bu… (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Doğruyla yanlış arasındaki ayrımın çoğu zaman belirsiz olduğu soğuk siyaset dünyası, anladığı sadece reddettiği bir alemdi.. (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Savaş… Gaddarca ve insafsızca… Vahşice ve çocukça… hepsi bu.
    Özgürlük, acıma ve sevgi … Savaşmaya ve öldürmeye değecek yegâne şeyler. (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Yaşamayı öğrendim sanırken,
    Ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da vinci (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Bir şeyi istemek sana ona haiz olma hakkını vermez..
    ☆Ezio Auditore (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • ”Hayat bir harp değildir şundan dolayı savaşlar kazanmak veya yitirmek içindir. Hayat ise deneyimlenir,” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Her şey uygulamaya konulana kadar teoriden ibarettir. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Demem o ki işin doğrusunu bilmiyorum ve senin anlattıklarına bakılırsa bilmemem en iyisi fakat şunu oldukça iyi biliyorum ki senin dev gibi bir yüreğin var ve bu dünyada seninki şeklinde yüreği olanlara yer yok. Bu dünya seninki şeklinde yüreği olan insanları yer. Onları çiğner sonrasında da tükürür. Bana endişeleniyor muyum diye sordun. Evet,evlat endişeliyim. Nedeni sorarsan sebebi işte bu. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Altaïr şu şekilde yazmış: Zamanla, yeterince uzun bir süre ve yeterince yüksek sesle dile getirilen bir kelam zihinlerde yer edinir. Elbette ki fikrî muhalefetten oldukça daha kalıcı olduğun ve rakiplerini susturduğun sürece. Başarılı bulunduğunu, meydan okuyan herkesi ortadan kaldırdığını düşün, geriye ne kalır? Hakikat. Bu, nesnel manadaki hakikat midir? Hayır. Peki ya şahıs iyi mi nesnel bir görüş açısı kazanır? Cevap şu ki nesnel görüş açısı kazanılmaz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ve somut olarak imkânsızdır. Fazlaca fazla değişken söz mevzusudur. Dikkate alınması ihtiyaç duyulan oldukça fazla informasyon alanı ve oldukça fazla yordam vardır. Sokratik yöntem bunu çözümlemiş. Hakikat için asimptotik (kavuşmaz) bir yaklaşım öngörmüş. Bir doğru bir eğriyle asla mutlak noktada buluşmaz, der. Fakat asimptotun kendi tanımı sonsuz bir mücadeleyi ima eder. Bir açımlamaya adım adım yaklaşırız fakat ona asla ulaşamayız. Hiçbir süre…” (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • Kötülüğü kullanarak fenalık ile savaşmak fenalık müdür ? (Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung)
  • Diğer taraftan sevdiklerin olmadan yaşamı sürdürmenin ne anlamı vardı? (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum;
    zamanım vardı , fakat bunu bilmiyordum ; ve sevgim vardı , fakat onu hissedemiyordum. (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • . ..
    Ne sen (Fransız komutan Volais) , ne Cesare Borgia (Tapınakçılar) ne de Papa (Rodrigo Borgia) ; barıştan ve adaletten yana olmayan asla kimse ben hayatta olduğum sürece İtalya’yı yönetemeyecek !
    ☆ Ezio Auditore da Firenze (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • O oldukça hassastı, Aubrey’nin problemi buydu. Bu dünya için fazla iyi yürekli biriydi. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Her şeyden oldukça hastalıktan korkarlardı. Sanırım bunun sebebi hastalığın ikna edilememesi; ona rüşvet verilememesi ya da ona karşı silahlanılamaması…” (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş