Eğitim

Astroloji 101 – Kathleen Sears Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Astroloji 101 – Kathleen Sears Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Astroloji 101 kimin eseri? Astroloji 101 kitabının yazarı kimdir? Astroloji 101 konusu ve anafikri nedir? Astroloji 101 kitabı ne konu alıyor? Astroloji 101 PDF indirme linki var mı? Astroloji 101 kitabının yazarı Kathleen Sears kimdir? İşte Astroloji 101 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kathleen Sears

Çevirmen: Gülcay Cenup

Yayın Evi: Say Yayınları

İSBN: 9786050205923

Sayfa Sayısı: 272


Astroloji 101 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kozmosun Gizemlerini Keşfedelim!

Astroloji rehberleri, Zodyak’ın mistik harikalarını evler, açılar, düğümlerle ilgili bunaltan detaylara boğarak karmaşıklaştırır. Batlamyus bile bu şekilde bir şeyi kabul edemez! İşte bu yüzden Astroloji 101 bunaltan ve uzun açıklamalar yerine, yıldızların ve gezegenlerin hareketlerimizi iyi mi etkilediğini ergonomik bilgilerle öğretirken ilgimizi her daim canlı tutuyor. Dört element ve on iki evden astrolojik kişilik türlerine, astrolojiyle ilgili her şeyi içinde barındıran bu elkitabı, yüzlerce burç yorumunu, bilgilendirici tabloları ve görselleri, meşhur astrologların hikâyelerini sizlere keyifli bir üslupla sunuyor. İster Merkür gerilemesinin sizi iyi mi etkilediğini öğrenmeyi, ister burcunuz hakkında daha çok data edinmeyi amaçlayın, tüm sorularınızın cevabı Astroloji 101’de; hatta bilincinde olmadan yanıtını aradığınız soruların bile…

(Tanıtım Bülteninden)


Astroloji 101 Alıntıları – Sözleri

  • Astrolojiyle ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Esasında gerçek şudur ki astroloji bizim potansiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ya da reddetmek bizim tercihimizdir.
  • Astrolojinin doğumu üç mevzuya dayanır: Hayal gücü, gözlem ve matematik. Bunlardan ilk ikisi antik çağlarda fazlasıyla yaygındır; üçüncüsü ise süre içinde gelişmiştir.
  • Teraziler tipik olarak orta yol ve denge arayışındadırlar. Teraziler için daima demokratik, diplomatik ve adil hareket etmek içten gelen naturel bir ihtiyaçtır.
  • Dane Rudhyar’ın iddiasına gore, amaç yalnız talihin bizim için neler sakladığını bilmek değildir, aksine astroloji daha oldukca kendimizi idrak etme yeteneğimizi geliştiren ve dünya dediğimiz o yüce bütünselliğin, bireysel olarak neresine ne şekilde uyabileceğimiz gerçeğini anlamamıza destek olan bir araçtır.
  • Oğlak burcu, kendisi ve dünya hakkında dönerek dolaşıp benliğin yalnızlığına gelir.
  • Fazlaca kırılgan, sezgisel ve sanki öte dünyadan gelen bir havaları olabilir. Balıklar sanki hayal oluşturmak için buradadırlar.
  • Astroloji ile ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Gerçek şudur ki astroloji bizim potensiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ve ya reddetmek bizim tercihimizdir.
  • Astroloji ile ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Gerçek şudur ki astroloji bizim potensiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ve ya reddetmek bizim tercihimizdir.
  • Astroloji bireysel gerçekliklerimizi yorumlamanın son aşama etkili bir yoludur. Astroloji emekleri hem kendimize hem de çevremizdeki insanlara ilişkin data ve farkındalığımızı artırır. Gücümüze güç katar.


Astroloji 101 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitap, astroloji ile ilgilenen arkadaşlara önerimdir. Fakat başlangıç seviyesi için bu kitabı tavsiye etmem. Astroloji’nin genel kavramları ele alınan bu kitapta gezegenler ve anlamları, astrolojik açılar, burçlar, sıhhat ve finansal astroloji ele alınmış. Yazarın kendi yorumları da mevcuttur. Kitap ne oldukca güzel, ne de oldukca fena. Fakat söylediğim benzer biçimde başlangıç seviyesi için uygun bulmadım ben. Bu sebeple birazcık öznel kalemle yazılmış bir kitap. Şahsen ben o şekilde düşünüyorum. Kitabın bir kısmında burç uyumları vardı. (Şevval)

Astroloji’yle ilgili ‘101’ denebilecek şekilde temel detayları veriyor bu kitap. İlk başta tarihçesiyle ve gelişimiyle başlıyor, sonrasında burçların detaylarına iniyor. Harita yorumlama tekniklerinden ve açılardan söz etse de bu kitabı okumak harita yorumlayabilmek için kafi değil. Bazı genellemelere de yer veriyor, fakat yeni öğrendiğim bilgiler de oldu. Son sayfalarında daha popüler kültür ögesi olan astrolojiden bahsediyor ve burç erkeklerinin özelliklerini konu alıyor. Kadınları da anlatmasını istedim okurken açıkçası. En sonunda da sıhhat ve finans astrolojisine özetlemek gerekirse değiniyor.
Astroloji alanına giriş yapmak isteyenler için okunması yararlı olacak bir kitap. Benim ön bilgilerim epey fazla olduğundan pek bir şey kattığını söyleyemeyeceğim, fakat iyi bir kaynak oldu. (Anna)

Astrolojiye giriş için tüm mühim noktaları kapsayan güzel bir kitap. Karşınızdakine “Aaa her şeyi bildin.” dedirttirebilecek kadar iyi bir rehber. İlginiz var ise doğum haritanızı çıkarıp okuyarak yorumlayın. (Çiğdem Kadı)


Astroloji 101 PDF indirme linki var mı?


Kathleen Sears – Astroloji 101 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Astroloji 101 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kathleen Sears Kimdir?

20 yılı aşkın süredir bir eğitmen, koç ve kıdemli danışman olan Kathleen Sears, eğitim programlarının uygulanması ve sunulması mevzusunda ve bir eğitim ve organizasyonel gelişim koçu olarak sağlam bir deneyime haizdir. İmalat, telekomünikasyon, havacılık benzer biçimde çeşitli sektörlerdeki işletmelerde çalıştı.

AFI Expertise’de iki dilli bir eğitmen olarak, öncelikli olarak yönetim becerileri geliştirme, liderlik, kontakt ve satın alan hizmetleri mevzularında eğitimler verdi.

Sertifikalı bir insan kaynakları uzmanı (CRHA), mesela üst düzey yöneticilere karar verme mevzusunda rehberlik sunar.

Kişiler ve “otantik” liderlik söylediği şey hakkında, kuruluşların iş hedeflerine ulaşmalarına destek oluyor ve liderler ve ekipleri için tasarlanmış birçok geliştirme programını yönetiyor.


Kathleen Sears Kitapları – Eserleri

  • Mitoloji 101
  • Astroloji 101
  • Sosyalizm 101
  • Grammar 101


Kathleen Sears Alıntıları – Sözleri

  • Stalin Rus değildi. Kafkasya vilayeti Gürcistan’da dünyaya gelmişti. Asıl adi Iosif Dzhugashvili’ydi. Lenin benzer biçimde o da yeraltında faaliyetler yurutürken başka adlar kullandı. Stalin Rusçada “çelik” anlamına geliyordu. Bu isim, işinin ustası yapılı bir adam için iyi bir seçimdi. (Sosyalizm 101)
  • “Şimdiye kadar düşünürler dünyayı yalnızca yorumladılar; sadece aslolan sorun onu değiştirebilmektedir.” (Sosyalizm 101)
  • Teraziler tipik olarak orta yol ve denge arayışındadırlar. Teraziler için daima demokratik, diplomatik ve adil hareket etmek içten gelen naturel bir ihtiyaçtır. (Astroloji 101)
  • “Bir malın kıymeti onu yaratmak için harcanan işgücü tarafınca belirlenir ve yalnızca insan emeği kıymet yaratabilir.” (Sosyalizm 101)
  • “Şehirdeki yaşam koşulları yoksulları dehşete düşürüyordu.” (Sosyalizm 101)
  • Astroloji ile ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Gerçek şudur ki astroloji bizim potensiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ve ya reddetmek bizim tercihimizdir. (Astroloji 101)
  • Kullandığımız dil klasik mitolojinin tesiri altındadır: Kendini beğenmiş kişiler narsisttir, düşmanımızın zayıf noktası onun Aşil topuğudur, hipnozun düş dünyası halini deneyimlemişsinizdir ve dünyayı görmek için atlasa bakarsınız. (Mitoloji 101)
  • “Sözüm ona bu halk devleti, yaşananlardan gerçek anlamda ders çıkardığını iddia eden üç beş yeni soylunun kitleleri zorbalıkla yönetmesinden ibaret ola­caktır.” (Sosyalizm 101)
  • Astroloji ile ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Gerçek şudur ki astroloji bizim potensiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ve ya reddetmek bizim tercihimizdir. (Astroloji 101)
  • Oğlak burcu, kendisi ve dünya hakkında dönerek dolaşıp benliğin yalnızlığına gelir. (Astroloji 101)
  • “Sosyalizm komünizmle aynı mıdır? Cevap, suali sorduğunuz kişiye göre farklılık gösterir. Marksistler çoğu zaman sosyalizmle komünizmin aynı şeyin, şu demek oluyor ki üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı bir toplumun iki ayrı yüzü bulunduğunu söyler. Devlet ve (*101*) [1917] kitabında Lenin sosyalizmi komünizme giden yolun ilk aşaması olarak tanımlar. Lenin’e gore, komünizm idaresindeki devlet “solup gider” zira tüm mülkler halkın ortak malı olduğunda devlete gerek kalmaz.” (Sosyalizm 101)
  • Astrolojiyle ilgili en yaygın olan yanlış yorumlamalardan bir tanesi de bizim kaderimizi belirlediği şeklinde olandır. Esasında gerçek şudur ki astroloji bizim potansiyelimizi anlatır; potansiyeli gerçekleştirmek ya da reddetmek bizim tercihimizdir. (Astroloji 101)
  • Birleşik krallık parlemetosu’ndan ilk çocuk işçi kanunu 1802 senesinde geçti. (Sosyalizm 101)
  • Prometheus insanoğlunu yarattıktan sonrasında Zeus’un emirlerini kasten hiçe sayarak insana ateşi armağan etti. Bu küstahlığından dolayı Prometheus’u cezalandıran Zeus insanoğlunun ateş yardımıyla edinmiş olduğu güçten tedirgindi. Bu nedenle insanoğlunu kuvvetsiz kılacak bir plan yapmış oldu. Kadın sahnedeki yerini aldı. Söylencelere gore o zamana kadar ölümlü hanımefendiler ortada yoktu. (Mitoloji 101)
  • Bu kıymetli kutsamaları yitiren insanoğlunun dünyadaki tüm zorluklarla ve kötülüklerle başa çıkmaya uğraşırken elinde yalnız ümit kalmıştı. (Mitoloji 101)
  • Şehirdeki yaşam koşulları yoksulları dehşete düşürüyordu. (Sosyalizm 101)
  • Astroloji bireysel gerçekliklerimizi yorumlamanın son aşama etkili bir yoludur. Astroloji emekleri hem kendimize hem de çevremizdeki insanlara ilişkin data ve farkındalığımızı artırır. Gücümüze güç katar. (Astroloji 101)
  • Değişmeyen tek bir unsur vardı: Evren bir kaos sonucu meydana gelmişti. (Mitoloji 101)
  • Dane Rudhyar’ın iddiasına gore, amaç yalnız talihin bizim için neler sakladığını bilmek değildir, aksine astroloji daha oldukca kendimizi idrak etme yeteneğimizi geliştiren ve dünya dediğimiz o yüce bütünselliğin, bireysel olarak neresine ne şekilde uyabileceğimiz gerçeğini anlamamıza destek olan bir araçtır. (Astroloji 101)
  • “Her gün karşılaşmış olduğu yoksulluk kanına dokunuyordu. Zalim sokaklarda sıkça karşılaşmış olduğu nazik vakalar ve sükunet içinde meydana getirilen kahramanlıklar” sosyalizme kucak açmasını sağlamış oldu.” (Sosyalizm 101)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş