Eğitim

Ateş – Paula Weston Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş – Paula Weston Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş kimin eseri? Ateş kitabının yazarı kimdir? Ateş konusu ve anafikri nedir? Ateş kitabı ne konu alıyor? Ateş PDF indirme linki var mı? Ateş kitabının yazarı Paula Weston kimdir? İşte Ateş kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Paula Weston

Çevirmen: Tuğçe Aysu

Orijinal Adı: Burn (The Rephaim #4)

Yayın Evi: Yabancı Yayınları

İSBN: 9786059585163

Sayfa Sayısı: 376


Ateş Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Gabe Winters ansızın her şeyi hatırlamıştı.

Bir yıl süresince Pandanus Plajı’nda sakin bir yaşam sürmüş, kütüphanede çalışmış ve ikiz kardeşini öldüren trafik kazasını atlatmaya uğraşmıştı.

Rafa çıkageldiğindeyse gerçek kimliğini keşfetmişti, Gabe: Refaimlerden biriydi. Yüz yıldan fazladır hayattaydı. Yarı melek yarı insan, iblislerin canına okuyan sıkı bir kız ve sinir bozucu Rafa’ya umutsuzca âşık.

Gabe artık hatıralarını kimin, iyi mi ve niçin değiştirdiğini biliyordu ve her şeyin aden ile cehennem arasındaki bir güç savaşına doğru hızla sürüklendiğini de.

Fakat daha da önemlisi son on yılını Rafa’ya niçin ciddi anlamda zarar vermek isteyerek geçirdiğini de…

“Weston tüm gerçekleri gözler önüne sererek son aşama doyurucu bir sona doğru tam hız giderken

nefesinizi tutmamanız imkânsız.” -Daily Telegraph

“Refaim serisi, gençlik edebiyatının görkemli örneklerinden birisi ve Ateş, coşku dolu ve hem acı hem tatlı bir son.”

-Speculating on Spec Fic-


Ateş Alıntıları – Sözleri

  • “Biz beraber olduktan sonrasında nerede olduğumuzun önemi yok.”
  • “Biraz ilkin sana aşık olduğumu söyledim. Lanet olsun Gabe, daha ilkin bunu hiç kimseye söylememiştim…”
  • Zak, Ez’in eşarbına uzandı. Nazikçe yüzünden itip omuzlarından kaydırdı. “Gizlenemeyecek kadar güzelsin,” dedi.
  • Bir sırrı saklamanın neredeyse sırrın kendisi kadar fena bulunduğunu biliyorduk..
  • “Ayrıca inan bana affetmek kolay olan seçenek değil. Kemik kırmaktan fazlaca daha çok çaba gerektiriyor.”
    Beni  bırakıp gitmek bu kadar kolay mıydı?
    Ve “Her zamanki benzer biçimde, ağaçları göreyim derken ormanı gözden kaçırıyorsun.”
    Seçme şansı olmadıktan sonrasında varoluş nedir?
  • Ne hissettiğimi bilmiyordum. Nasıl hissetmem icap ettiğini bilmiyordum.
    Ama onu incitmek istemediğimi biliyordum.
  • Hepimiz bir noktada sıçtık! Bu dünyada yaşayıp da hata yapmamış olması imkansız kimse.
  • Rafa’dan Jude’a baktım ve kalbim acıdı, onlar için hissettiklerim fazlaca yoğundu. “Hayatta kalalım ki bunu halletmeye devam edelim.” Rafa parmaklarını koluma sürttü. “Hayatta kalalım ki bir fazlaca şeyi halletmeye devam edebilelim.” Tüm bu belirsizliğin ve ümitsizliğin içinde bile ona gülümseyebildim.
  • “Yaptığımı iyi mi affedebilirsin?” “Bundan dolayı seni tanıyorum. Bundan dolayı senin en iyi halini ve en fena halini gördüm. Son yüz otuz dokuz senedir atlattıklarımızdan ve beni barda bulduğundan beri başımıza gelenler yardımıyla. Tanrım, ileri gitmek istediğim için.” “Evet fakat…” “Bundan dolayı seni seviyorum, seni aptal!” Cümle havada asılı kaldı. İkimizin de boşluğunu yakalamıştı. Birbirimize bakıp gözlerimizi kırptık, nefes aldık. Boynumdan yukarı kızardığımı hissediyordum. “Hayır sevmiyorsun,” dedi. Ama suçluluk ve hayal kırıklığı gitmiş, fazlaca kırılgan bir şeyle yer değiştirmişlerdi. “Bana neyi hissedip neyi hissetmediğimi söyleme Rafa.” Beni izledi, ben onu anlayamıyordum. Saniyeler uzadı. “O süre yine söyle.” Gözlerine baktım. Zor sözcüklerdi şundan dolayı beni savunmasız bırakıyorlardı. “Seni seviyorum. Seni aptal.”


Ateş İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Refaim Serisi: Kitap düşmüş meleklerden ve insan kadınlardan olma, yarı insan yarı melekten doğan refaimleri anlatır. Daha sonrasında bu melekler kaybolur. ortada tek bir düşmüş melek kalır oda refaimleri bulur ve onları bir savaşçı olarak büyütür. 4 kitap süresince bu savaşçılar öncelikleri kaybolmuş düşmüş melekleri bulmaktır fakat mlekleri arayan tek şahıs onlar değildir. İblislerle ve cehennemin kapı bekçileride arıyordur, o yüzden refaimlerimiz devamlı çatışma, cenk içerisindedirler. Evet 4 kitaplık seri güzeldi fakat negatif yanı ise, gereksiz detaylar vardı ve en büyük problem, şu demek oluyor ki benim için olan problem ise kitapta işlenen süre sorunuydu. Ne demek istediğimi kitabı okumak isteyenler okuduğunda anlamış olur. Güzelmiydi evet yönetim eder çerezlik, can sıkıntısına iyi gelen bir seri. (Deniz dnz)

kitap/kitap–30604
kitap/kitap–40280
kitap/kitap–59574
kitap/kitap–68272
Dört kitaplık bir seri Paulo Weston’un. Hush hush serisinden sonrasında okuduğum en iyi düşmüş melekleri özetleyen seri.
Fantastik kurgu okumayı sevenler için ideal bir kitap serisi ve sıkmadan, merakla okunuyor.
Yazarın kaleminide yeni nesil yazarlar içinde değerlendirdiğimde oldukça başarı göstermiş bulunduğunu görüyorum. Hem betimlemeleri hem kurgusu hem de süre-yer terimi kafa karıştırmadan oluşturulmuş.
Kitap basitçe cennetten kovulup insanoğlu arasına karışan düşmüş meleklerden olan refaimleri konu alıyor. Beklenen bir aden cehennem savaşı esnasında ikiz kardeşlerin hafiza kaybıyla işler cıkılmaz bir hal alıyor.
İlk iki kitapta ikizlerin bellek problemleriyle birlikte kendilerini bulma çabalarını okuyoruz ve son iki kitapta aslolan meseleler ortaya cıkıyor ve çarpıcı bir sonla karşılaşıyoruz… (Kübra)

Bir serinin daha sonuna geldim. Refaim serisi beni Hush Hush serisinden daha fazlaca memnun etti. Karakterlerin alt yapısı, kurgunun alt yapısı doluydu en azından, nedenlere ve sonuçlara haiz bir kitaptı. Karakterler amaçlarından uzak değillerdi. Kitaba bir gizem hakimdi, bu gizem üç kitap süresince devam etse de son kitapta tatminkar seviyede açığa kavuştu.
Ateş kitabı, Gabe ve Jude’nin yaşanmış olan her şeyi hatırlaması ile başlıyor. Hatırlamamak kadar fena bir tesir hakkaten. Her şeyin, tüm yaşananların aniden zihninize yüklenmesi. Tek seferde tüm anıları yüklenmek. Rafa ve Gabe arasındaki problemi da nihayet öğrendim, sanırım daha değişik bir şey bekliyordum fakat tahminimden değişik çıkması da beni etkilemedi. Geçmişte yaşadıkları için makul bir gerilim miydi evet bence aralarındaki düşmanlık için kafi sebebe sahiplerdi. 🙂
Nathaniel’in saf kötülükle bir işler karıştırdığını düşünüyordum fakat yanıldım. İkiyüzler’in gelişi, Nathaniel’in yanlış yorumlamaları, yeni seviye, Gabe ve Jude’nin bellek kaybı yaşama sebepleri, İkiyüzlerin başka bir boyutta tıkılıp kalma sebebi vs.vs. Kesinlikle doyurucu sebeplere ve sonuçlara haiz güzel bir seriydi. Son kitap bana umduğumu ve fazlasını verdi cidden. Vakit ayırıp okumaya değecek serilerden bulunduğunu düşünüyorum. Dünyaya bakış açınızı değiştirecek bir kitap değil fakat keyifli 🙂 (Zeyyze)


Ateş PDF indirme linki var mı?


Paula Weston – Ateş kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ateş PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Paula Weston Kimdir?


Paula Weston Kitapları – Eserleri

  • Gölgeler
  • Sis
  • Işıltı
  • Ateş


Paula Weston Alıntıları – Sözleri

  • “Bundan dolayı ben vazgeçecek kadar parlak zeka değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.” (Sis)
  • Her sabahleyin düşüncelerimde onunla uyanıyorum ve nedenini asla bilmesem de bundan suçluluk duyuyorum. (Gölgeler)
  • “Sen hep en sevdiklerimden biri oldun,” dedi. “Kocaman, korkulu bir ayısın. Ama Ez’in yanındayken değil. Onun yanında minnoş bir kedi benzeri biçimindesin.” (Işıltı)
  • Arka merdivenlerden çıkarken burnuma ekşi alkol kokusu geldi. Neden barlar ve birahaneler gündüzleri hep daha fena kokar? (Sis)
  • “Peki, bakalım hepsini doğru anlamış mıyım; Birbiriyle savaşan iki grup yarı melek piçler var. İkisinin de ardında olan bir iblisler sürüsü var. Ve bir de durugörüleri olan yitik bir çocuk? Ve Gaby ile ben iki yüz düşmüş meleğin nerede saklandıklarını biliyor olabiliriz, öyleki mi?”
    “Evet, ailenin parlak zeka evladı oymuş, tamam.” (Sis)
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlemdi. Tanrım kimi kandırıyorum ben. İyi değilim.
    İyı olmaktan fazlaca uzaktım. (Sis)
  • “Nasıl bu kadar güvenli olabiliyorsun?”
    “Bundan dolayı ben vazgeçecek kadar parlak zeka değilim, sen de iyi mi vazgeçilir bilmiyorsun.” (Sis)
  • Özgür iradeyi özgürlük zannettim. (Işıltı)
  • “Yatağımda ve çıplaksın. Hiçbir yere gitmiyorum.” “Aslına bakarsan bu benim yatağım.” (Işıltı)
  • Dudaklarım köprücük kemiğinde, “Seni kaybedeceğimi sandım,” dedim. “Ve seni kaybedemem, Rafa. Kaybedemem…” (Işıltı)
  • Rafa’dan Jude’a baktım ve kalbim acıdı, onlar için hissettiklerim fazlaca yoğundu. “Hayatta kalalım ki bunu halletmeye devam edelim.” Rafa parmaklarını koluma sürttü. “Hayatta kalalım ki bir fazlaca şeyi halletmeye devam edebilelim.” Tüm bu belirsizliğin ve ümitsizliğin içinde bile ona gülümseyebildim. (Ateş)
  • Ruhun kendisi, aşktan ve ete kemiğe bürünmüş acıdan başka nedir? (Sis)
  • İyiydim ben.
    Boğazım düğümlendi. Tanrım, kimi kandırıyorum ben. İyi değildim. İyi olmaktan fazlaca uzaktım. (Sis)
  • Ne hissettiğimi bilmiyordum. Nasıl hissetmem icap ettiğini bilmiyordum.
    Ama onu incitmek istemediğimi biliyordum. (Ateş)
  • “Ayrıca inan bana affetmek kolay olan seçenek değil. Kemik kırmaktan fazlaca daha çok çaba gerektiriyor.”
    Beni  bırakıp gitmek bu kadar kolay mıydı?
    Ve “Her zamanki benzer biçimde, ağaçları göreyim derken ormanı gözden kaçırıyorsun.”
    Seçme şansı olmadıktan sonrasında varoluş nedir? (Ateş)
  • “Yaptığımı iyi mi affedebilirsin?” “Bundan dolayı seni tanıyorum. Bundan dolayı senin en iyi halini ve en fena halini gördüm. Son yüz otuz dokuz senedir atlattıklarımızdan ve beni barda bulduğundan beri başımıza gelenler yardımıyla. Tanrım, ileri gitmek istediğim için.” “Evet fakat…” “Bundan dolayı seni seviyorum, seni aptal!” Cümle havada asılı kaldı. İkimizin de boşluğunu yakalamıştı. Birbirimize bakıp gözlerimizi kırptık, nefes aldık. Boynumdan yukarı kızardığımı hissediyordum. “Hayır sevmiyorsun,” dedi. Ama suçluluk ve hayal kırıklığı gitmiş, fazlaca kırılgan bir şeyle yer değiştirmişlerdi. “Bana neyi hissedip neyi hissetmediğimi söyleme Rafa.” Beni izledi, ben onu anlayamıyordum. Saniyeler uzadı. “O süre yine söyle.” Gözlerine baktım. Zor sözcüklerdi şundan dolayı beni savunmasız bırakıyorlardı. “Seni seviyorum. Seni aptal.” (Ateş)
  • Ben sandığım şahıs değilim.
    Bununla iyi mi başa çıkacaktım? (Gölgeler)
  • Dünyanın değişmek suretiyle bulunduğunu biliyordu.
    Bundan dolayı her şeyi hatırlıyordum.
    Her şeyi. (Işıltı)
  • Saçmalık. Sen beni, benim seni takip edebildiğimden daha çok takip edemezsin. (Gölgeler)
  • “Rafa…” “Yaralanmaya devam etmek mi istiyorsun?” Kolunu indirdi. “Bundan dolayı seni acı içinde görmek izlemeyi sevdiğim bir şey değil.” (Işıltı)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş