Eğitim

Başarıya Götüren Anne Baba – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Başarıya Götüren Anne Baba – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Başarıya Götüren Anne Baba kimin eseri? Başarıya Götüren Anne Baba kitabının yazarı kimdir? Başarıya Götüren Anne Baba konusu ve anafikri nedir? Başarıya Götüren Anne Baba kitabı ne konu alıyor? Başarıya Götüren Anne Baba PDF indirme linki var mı? Başarıya Götüren Anne Baba kitabının yazarı Murat Tunalı kimdir? İşte Başarıya Götüren Anne Baba kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Murat Tunalı

Yayın Evi: Mihenk Kitap

İSBN: 9786055394080

Sayfa Sayısı: 200


Başarıya Götüren Anne Baba Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Değerli anne ve babalar!

Her çocuk, dünyaya bıraktığınız tohum ve sonrasında besleyip büyüttüğünüz bir fidandır. Bu fidanların memleketine yararlı meyveler veren dev ağaçlar olması gene siz değerli ziyaretçilerimizin iradesindedir. Bir çocuğun yaşamı birkaç saatte sorulan imtihan sorularından, birkaç milyon yaşıtıyla yarışır benzer biçimde girmiş olduğu sınavdan ibaret değildir. Yaşamın kendisi de bir sınavken bu sınavın içinde daha birçok sınavlara tanık olmuş olursunuz. Mühim olan bu sınavları yarınlarına kıymet katacak şekilde geçebilmesidir.

Unutmayın! Çocuğunuzun üniversite dâhil 16 senelik okul yaşamı, geriye kalan yaşamının tamamı demek değildir. Girdiği sınavlar yalnızca onu yarınlara hazırlayan mühim tecrübelerdir. İşte bu kitapta bu tecrübeleri edinmesinde çocuğunuza gerçek anlamda iyi mi destek olabileceğinizi bulacaksınız.

(Tanıtım Bülteninden)


Başarıya Götüren Anne Baba Alıntıları – Sözleri

  • “Düşüncelerinize dikkat edin, kelimelere dönüşürler.
    Kelimelerinize dikkat edin, eyleme dönüşürler.
    Eylemlerinize dikkat edin, alışkanlık olurlar.
    Alışkanlıklarınıza dikkat edin, kişiliği meydana getirirler.
    Kişiliğinize dikkat edin, kaderinizi biçimlendirir.”
  • “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.”
  • “Rahmetli Barış Manço, “Öğrenilmesi en lüzumlu dil, tatlı dildir” demiştir.”
  • “Çocuğa karşı beslediğiniz sevginin imtihan başarısıyla ilgili olmadığını, başarısız da olsa sevginizin devam edeceğini vurgulayın. Bunu söz ve davranışlarınızla ona kesinlikle hissettirin.”
  • “Evlatların yaşamları bir tek eğitim ve öğretimden ibaret değildir.”
  • “Ders çalışırken uykunun gelmesi. Bunun iki sebebi vardır. Birinci niçin, göz kaslarının zayıf olmasıdır. Zayıf olan göz kasları okurken acele yorulur. Yorulunca yanmaya adım atar, bu durum uyku hormonlarının salgılanmasına niçin olur.”
  • “Evlatların asla sevmediği “biz senin zamanındayken” sözünü kullanmayın.”
  • “Mesela, çocuk akşam yemeğinden sonrasında sokağa çıkmak istemektedir. Baba izin verirken annenin izin vermemesi ve bu mevzuda münakaşaya girmeleri kararsız-tutarsız bir anne-babaya örnek teşkil etmektedir.”
  • “Biroldukça insan anlamaktan ziyade anlaşılmaya gerekseme duymaktadır.”
  • “Seni oldukça seviyorum. Senin beni her şeye karşın sevdiğin benzer biçimde oldukça seviyorum.”
  • “Ödüllendirmede, çocuk pozitif davranış sonrasında alacağı ödülden haberdar olmamalıdır. “Eğer sınıfımı geçersem bilgisayar sahibi olacağım” düşüncesi, evladı şartlı sevgiye yönlendirmekle beraber sorumluluklarını da şartlı yerine getirmeye alıştırır.”
  • “Türk toplumu, her ne kadar yanlış olsa da, büyüklerin sözlerinin küçüklerin sözlerinden daha çok saygınlık görmüş olduğu bir toplumdur.”
  • “Her çocuk dünyaya bıraktığınız tohum ve sonrasında besleyip büyüttüğünüz bir fidandır.”
  • “Çocuklarla yaptığınız konuşmalarda anlamı oldukça azca malum terim ve bilimsel nitelikli kelimeleri mümkün olduğunca kullanmayın.”
  • “Oldukca sevdiğim Türkçe dersinden ödevlerimi saatlerce halletmeye doyamazdım. Oysa matematik dersinin ödevlerini asla yapmak istemezdim; fakat sınavlarda başarısız olunca, sevmesem de o dersi mecburen geçmek zorunda olduğumu anlamıştım.”


Başarıya Götüren Anne Baba İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Her anne ve babanın kesinlikle okuması ihtiyaç duyulan görkemli bir kitap! Oldukca oldukça oldukça beğendim. Bir solukta okuyup bitirdim.
Yazar çocuk eğitiminde anne ve babaların sergiledikleri yanlış tutumlara oldukça güzel değinmiş.
Kitapta oldukça güzel kıssadan hisselere de yer verilmiş. Kütüphanemdeki en güzel köşede duracak güzel bir kitap.
Okumak isteyen her insana tavsiye ederim.
Keyifli okumalar… (KELEBEK RUHLU)

#başucukitabi
Oncelikle şunu söylemeliyim ki görmüş olduğunuz bu kitap benim için başucu kitaplari içinde yerini aldı.
Oldukca şey öğrendim okurken yaşadım anlatılanları çocukluk donemlerine döndüm .İlerde çocuklarıma ve onlardan ziyade çevremde olan ufaklıklara ders çalışıtırırken yada herhangi bir mesuliyet yüklerken uygulanması ihtiyaç duyulan detayları tüyoları kah defterime kah data mekanizmama not ettim.Kitabi okurken beni etkileyen bir paragraf oldu kendisine katılıyorum taktir ederseniz onu sizlerle paylaşmak isterim .Prf.Dr. Haluk Yavuzer hocamız şu şekilde söylemiş :
” Türk aile ve eğitim sistemine bakıldığında genel anlamda otoriter kısıtlayıcı ve aşırı kontrolün olduğu görülür .Toplumumuzda çoğunlukla eylemsiz ve söz dinleyen çocuklar anne-babayla pozitif ilişkilere girmekte , kendi görüşlerini ifade edebilen etken ve girişken çocuklar ise çatışma deposu olmaktadır .Vatanımızda , anne ve babalar cocuklarla olan çatışmaları dile getirirken gençlerin söz dinlememesinden ,inanç ve kıymet yargılarına uymamalarindan yakinmaktadir .”
Kitabı övmek ya da tanıtımını yapmak benzer biçimde bir gayem yok fakat kitabın muhteviyatında ela alınan mevzular ve icindeki tek satır bile benim için oldukça kıymetli .Sonuçta ele alınan mevzu ebeveyn ve çocuk ise akan sular durması gerekir .Taktir edersiniz ki her şeyin başı ailedir her şey ailede adım atar .Evet eğitim oldukça önemlidir çocuk dışarda okur öğrenir fakat evimizdeki halkın bunu onaylaması gerekir.Buda çocuğun gelişmesi için mühim katkıda bulunacaktır.Eger aile isek bizde üzerimize düşen görevi layığıyla yapalım .Bilinçli ebeveyn olalım .Atalarımız da ne demiş efendim armut altına düşer .Eğer ailede hepimiz sorumluluğunu bilirse güzel çocuklar yetişecektir .Kalın sağlıcakla. (Şule)

Yazarın okuduğum ikinci kitabı,bunu da sevmiş olarak okudum. Yine dili akıcı ve anlaşılır.
Bilindik ebeveyn kitaplarının aksine sonucu söyleyip bırakmıyor.
Aksine olayın oluşum gelişim ve sonucunu konu alıyor.
Oldukca fazla ebeveyn çocuk kitabı okumama karşın ilk kere muhteviyatında “çocukların zeka çeşitliliğinden” bahseden bir kitap okudum. Size de anlatmak isterim;
– [ ] Sözel-Dilsel zeka
– [ ] Matematiksel-mantıksal zeka
– [ ] Görsel-mekansal zeka
– [ ] Müziksel-ritmik zeka
– [ ] Bedensel-kinestetik zeka
– [ ] Bireysel-içsel zeka
– [ ] Sosyal-kişilerarası zeka
– [ ] Doğa zekası
Daha sonrasında sevgi çeşitliğinden bahsetmiş onlar da şu şekilde;
– [ ] Eğer sevgisi
– [ ] Zira sevgisi
– [ ] Rağmen sevgisi
Daha birçok mevzuyu bulabileceğiniz sorularınızın havada kalmayacağı bir kitap…
.
.
#okudumbitti #bookstagramturkey #başarıyagötürenannebaba #yediverenyayinlari #minimalisthumanla20sayfaokuyoruz #kitapönerisi (Minimalist_human)


Başarıya Götüren Anne Baba PDF indirme linki var mı?


Murat Tunalı – Başarıya Götüren Anne Baba kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Başarıya Götüren Anne Baba PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Murat Tunalı Kimdir?

1982’de İzmir’de doğan Murat Tunalı, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden 2005 senesinde mezun oldu. Akademik kariyerini Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaparak devam ettirdi. Bireysel gelişim ve öğrenme psikolojisi alanındaki kariyerini kurumlara ve kişilere yönelik eğitim seminerleri vererek, çeşitli dergilerde makaleler kaleme alarak devam ettirmektedir. Eğitimci-yazar Murat Tunalı’nın yayınlanmış 7 eseri bulunmaktadır.


Murat Tunalı Kitapları – Eserleri

  • Anlayarak Süratli Okuma
  • Umudunu Kaybetme
  • Kalbimin Aklı
  • Başarıya Götüren Anne Baba
  • Geliştir Beynini
  • Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı
  • Yüreğinle Yaşa
  • Başarı Okulu
  • Öğrencilik Mesleğinde Başarı


Murat Tunalı Alıntıları – Sözleri

  • “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • Duygular düsüncelerimizden daha ciplaktir. Düsünceler degisik fikirlerle giyinip örtünebilir sadece duygular cogu süre düsüncelerin kalibina girmeyi tutsaklık sayar. (Kalbimin Aklı)
  • “Ders çalışırken uykunun gelmesi. Bunun iki sebebi vardır. Birinci niçin, göz kaslarının zayıf olmasıdır. Zayıf olan göz kasları okurken acele yorulur. Yorulunca yanmaya adım atar, bu durum uyku hormonlarının salgılanmasına niçin olur.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • “Ödüllendirmede, çocuk pozitif davranış sonrasında alacağı ödülden haberdar olmamalıdır. “Eğer sınıfımı geçersem bilgisayar sahibi olacağım” düşüncesi, evladı şartlı sevgiye yönlendirmekle beraber sorumluluklarını da şartlı yerine getirmeye alıştırır.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • “Unutkanlık, zayıf bir hafızanın değil, dikkatsizlik edilmiş bir hafızanın kanıtıdır.”
    Donald A. Laird (Geliştir Beynini)
  • Ölçülemeyen değerler geliştirilemez. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Doğum ile ölüm arasındaki süreyi belirleme edemezsin.Ancak ikisi içinde geçirdiğin sürenin standardını belirleyebilirsiniz.. (Kalbimin Aklı)
  • Öğrendim ki…
    Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız.
    Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, gerisini karşı tarafa bırakırsınız.
    Öğrendim ki…
    Itimatı geliştirmek seneler alıyor, yıkmak bir dakika.
    Öğrendim ki…
    Hayatında nelere haiz olduğun değil, kiminle olduğun mühim.
    Öğrendim ki..
    Olmak istediğim insan olabilmem oldukça zaman alıyor.
    Öğrendim ki..
    Tüm sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.
    Öğrendim ki…
    ‘Bittim’ söylediğin andan itibaren pilinin bitmesine daha oldukça var
    Öğrendim ki…
    Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor
    Öğrendim ki…
    Ne kadar ilgi ve özen gösterseniz bazıları asla karşılık vermiyor.
    Öğrendim ki…
    Para ucuz bir başarı.
    Öğrendim ki…
    İki insan aynı şeye bakıp tamamen değişik şeyler görebilir.
    Öğrendim ki…
    Aşık olmanın ve aşkı hayata devam etmenin oldukça çeşidi vardır.
    Öğrendim ki…
    Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanoğlunun kendisini affedebilmesi gerekiyor.
    Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor
    Öğrendim ki…
    Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor…
    Ataol Behramoglu (Umudunu Kaybetme)
  • Adı yüzyıllardan beri malum ve tezleri üniversitelerde okutulan meşhur felsefeci Sokrates baldıran zehiri içmeye götürüleceğini bilmesine karşın idamından 5 dakika ilkin flüt çalmayı öğreniyormuş. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • “Oldukca sevdiğim Türkçe dersinden ödevlerimi saatlerce halletmeye doyamazdım. Oysa matematik dersinin ödevlerini asla yapmak istemezdim; fakat sınavlarda başarısız olunca, sevmesem de o dersi mecburen geçmek zorunda olduğumu anlamıştım.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • Her okuma öncesinde amacımızı ve beklentimizi belirlersek stratejimizi ve hızımızı da ona bakılırsa korumuş oluruz. Buda daha sıhhatli bir okuma yapmamızı sağlar. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Yarın gene güneş doğacak biliyorum akıntının, dönemin ne getireceğini kim bilebilir ki. (Yüreğinle Yaşa)
  • Türkiye’de insanların %94’ü tv seyrederken yalnızca %4,5’i kitap okuyor! (Anlayarak Süratli Okuma)
  • “Çocuğa karşı beslediğiniz sevginin imtihan başarısıyla ilgili olmadığını, başarısız da olsa sevginizin devam edeceğini vurgulayın. Bunu söz ve davranışlarınızla ona kesinlikle hissettirin.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • “Beyinlerimiz savaşsın istedim fakat görüyorum ki siz silahsızsınız.” (Geliştir Beynini)
  • “Çocuklarla yaptığınız konuşmalarda anlamı oldukça azca malum terim ve bilimsel nitelikli kelimeleri mümkün olduğunca kullanmayın.” (Başarıya Götüren Anne Baba)
  • Bildiğini bilenin arkasından gidiniz.
    Bildiğini bilmeyeni uyarınız.
    Bilmediğini bilene öğretiniz.
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    Konfüçyüs (Geliştir Beynini)
  • Okumaya süre ayrılmaz fakat süre bulunabilir. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Ölçülmeyen değerler asla geliştirilemez. Bu durumu bulunmuş olduğu koşuldan daha pozitif bir koşula çevirmek istiyorsanız ilk yapmanız ihtiyaç duyulan onu ölçmektir. (Geliştir Beynini)
  • Güzel bir ses için ses telleri kadar doğru nefes de etkilidir. (Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş