Eğitim

Bilmek Seni Özgür Kılacak – Alice Miller Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilmek Seni Özgür Kılacak – Alice Miller Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilmek Seni Özgür Kılacak kimin eseri? Bilmek Seni Özgür Kılacak kitabının yazarı kimdir? Bilmek Seni Özgür Kılacak konusu ve anafikri nedir? Bilmek Seni Özgür Kılacak kitabı ne konu alıyor? Bilmek Seni Özgür Kılacak PDF indirme linki var mı? Bilmek Seni Özgür Kılacak kitabının yazarı Alice Miller kimdir? İşte Bilmek Seni Özgür Kılacak kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Alice Miller

Yayın Evi: Palome Yayınları

İSBN: 9786059200707

Sayfa Sayısı: 168


Bilmek Seni Özgür Kılacak Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yirmi yılı aşkın bir süre ilkin, pek tanınmayan bir psikanalist olarak, birçok insanoğlunun kendilerine ve dünyaya dair bakış açılarını değiştiren bir kitap yazdı. İnsanları derinden etkileyen Yetenekli Çocuğun Dramı adlı bu kitap, ebeveynlerin evlatlarının yaşamını bilgisizce iyi mi biçimlendirdiğini ve deformasyona uğramış ettiğini kolay bir anlatımla gözler önüne serdi. Alice Miller’ın çocuklukta çekilen acıların kökenlerine ilişkin hikâyeleri, okurlarda karşılığını buldu ve kitabı kısa sürede fazlaca satanlar listesine girdi.

Miller, Bilmek Seni Özgür Kılacak adlı bu kitabında, geçmişteki hikâyelerimizin barındırdığı gerçeğe bir tek kucak açarak bile, hepimizin şu anda çektiğimiz acılardan kurtulmayı ümit edebileceğimizi ileri sürüyor. Yazar, erken çocukluk döneminde görülen fena muamelelerin ve ebeveyn iradesine bilincinde olmadan koşulsuz itaat etmenin tehlikelerini ortaya koymak için gerçek hikâyeleri kullanıyor. Beyin üstüne meydana getirilen son çalışmalardan yararlanarak, tokat ve aşağılamanın iyi mi tehlikeli düzeylerde inkâra yol açtığını, bunun da karşılığında duygusal körlüğe niçin olup, farkındalığı ve yeni davranma biçimlerini öğrenmeyi ketlediğini açıklıyor.

Bu döngünün kendini tekrarı, çocuk artık bir erişkin olduğunda aynı istismarı sonraki nesillere uygulamasına niçin olduğundan toplumsal olarak şiddetten arınmak, sadece aile içi şiddetin son bulmasıyla mümkündür. Bunun için de duygusal körlükten kurtulup gerçek erişkin benliğini bulmak gerekir


Bilmek Seni Özgür Kılacak Alıntıları – Sözleri

  • Bizim silindiğini düşündüğümüz anı kırıntıları içimizde etkin olmayı sürdürür.
  • Binlerce senedir sevginin gücü üzerine yazılıp söylenenlere saygısızlık etmek istemem fakat, devamlı kendi kendisini sabote eden bir insanoğlunun kendini sevgiye açması için iyi niyet ve istemenin kafi olmadığını unutmamak gerekir.
  • “Bedende saklanan en eski korkuları yenmek , ancak gerekçesini inkâr etmezsek mümkün olur..”
  • “Birçoğumuz kendisinin çaresiz çocuk haliyle bir kere daha karşılaşma riskini göze almak istemiyor..”
  • “Çocukluk ve gençlik yıllarını , sıkılı yumruğunu cebinde gezdirerek geçiren insanlar, izin verildiği anda bu yumrukları kullanmakta tereddüt etmezler.”
  • “İnsan, istediği yazgıyı seçemez..”
  • Son yıllarda, nörobiyologlar, travma görmüş ve ciddi seviyede dikkatsizlik edilmiş evlatların beyinlerinin duyguları yöneten bölgelerinde belirgin doku bozuklukları saptadı, kimilerinde beynin üçte biri hasar görmüştü.
  • Evlatların içinden kovmaya çalıştığımız kötülüğü biz yaratıyoruz.
  • Yeni doğan çocuk suçsuzdur. Genetiğinde ne olursa olsun yeni dünyaya gelen bir çocuk, içinde yaşamı harap etme dürtüsü hissetmez; tersine, bakılmak, sevilmek, korunmak ve kendisi de sevmek ister. Ama eğer bu gereksinimleri karşılanmaz, bunun yerine çocuğa fena davranılırsa bir şeylerin yolu açılır. Ancak daha yolun başlangıcında ruhuna acılar çektirilen insan yıkıcılık dürtüsünü içinde hisseder. Sevgi ve kıymet verme ile büyüyen bir evladı savaşmaya teşvik edemezsiniz. Fenalık her koşulda insan doğasının bir parçası değildir.
  • …Çocuğun yaşamış olduğu gaddarlıklara karşı kendini savunmasına izin verilmediği için, belirli koşullar altında bunun bedelini ileride halkın tamamı ödeyebilir. Ve bu trajedilerin sebebi itinayla gizlenir.


Bilmek Seni Özgür Kılacak İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Çocuk yetiştirme üstüne günümüze kadar gelen basmakalıp düşüncelere ters düşen bir görüşü var bu kitabın. Bizim devletimizde de olduğu benzer biçimde öteki ülkelerin ebeveynlerinin çocuk yetiştirirken dayak, ceza benzer biçimde yıpratıcı yöntemlere başvurduğunu ve bu yöntemlerin çocuğun yetişkinlik hayatına yansımalarını konu alıyor özet olarak. Kitabı beğendim. Anne baba olmayı planlamadan ilkin “Ben bu yeterliliğe sahip miyim?” diye düşünmeyi elde eden, aydınlatıcı bir kitap. (Tuğba A.)

#şeydadandır #okudumbitti
“Ben gizli bir hazine idim, bilinmeyi istedim ve kâinatı yarattım.”
Bilinmeyene duyduğumuz bilme arzusunun yaradılışımızdan geldiğini düşünmüş müydünüz?
Bilmek, meraktan ileri gelir, merak sual doğurur, sual yanıt aratır, aramakla bulunmaz lâkin bulanlar arayanlardır.
Alice Miller bu kitabında çocukluğun bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor. Her erişkin ilkin çocuktu. Çevrenizde erişkin görünümlü çocuklar görürsünüz. Sağlıklı bir çocukluk geçiremeyen bireyler olgunlaşamadan büyürler. Büyüdüklerinin bilincinde olmadan. Yetişkin kişi olmanın sorumluluklarını almadan, al(a)madan. Anne-babasından ayrış(a)madan.
Hayatları süresince ilişkilerinde bir ebeveyn ararlar kendilerine. Onu ne olursa olsun sevecek(ebeveynin koşulsuz sevilmiş olduğu inancı), hatalarını görmezden gelecek(ebeveyn ne yaparsa yapsın reddedemez inancı) onaylayacak, takdir edecek,(ebeveynin sevgisini bu şekilde almayı öğrenmesi) kırıp dökse de affetmeyi bekleyecek(ebeveynin hatalarını fark etmesine süre tanımaması,üzerini örtmesi) ilişkiler..
Çocukluğumuzu bilmeden kendimizi bilemeyiz, kendimizi bilmeden de Rabbimizi… Bilmek mesuliyet yükler bilene. Bilinmeyi isteyenin bir bilmiş olduğu var demek. Merak eden her insana kitabı okumalarını tavsiye ederim.. (Şeyda)

Bebeğini Sev: Bu informasyon bizlere lazım. Biz, dünyanın dans edip şarkı söyleyen fakat anne babaları tarafınca sakatlanmış çocuklarıyız. Acımızla yüzleşmezsek kendimiz olamayacağız. Bilinçaltımızdaki yaraların bilincimize çıkması gerekiyor. Bu şekilde yaparsak bedenimize ve davranışlarımıza refah gelecek.
Çocuk eğitiminde fiziki yada ruhsal sertlik olmamalı. Şiddetin etkilerinin yaşam boyu sürmesine izin verilmemeli. Ebeveynler okusun da nesilden nesile öğretilen kara pedagojiyi uygulamasınlar. Yavrularını sevsinler. (Erhan Korkmaz)


Bilmek Seni Özgür Kılacak PDF indirme linki var mı?


Alice Miller – Bilmek Seni Özgür Kılacak kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Bilmek Seni Özgür Kılacak PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Alice Miller Kimdir?

Polonya’da doğan Alice Miller 1946’da İsviçre’ye geldi ve Basel’de felsefe, psikoloji ve sosyoloji öğrenimi görmüş oldu. 1953 senesinde doktorasını tamamlayan Miller Zürih’ te ruh çözümü eğitimi aldıktan sonrasında 20 yıl psikanalist olarak çalıştı. 1980’den itibaren tedavi ve öğretim faaliyetlerini bırakarak kendini yazarlığa adadı. Çocuk eğitiminde zor kullanmanın yetişkinlikteki yaşam ve cemiyet üstündeki etkilerini ele alan kitaplar yayımladı. Aralarında Türkçenin de bulunmuş olduğu yirmiden fazla dile çevrilen eserlerinin en tanınmışları şunlardır: Das Drama des begabten Kindes, 1979; Am Anfang war Erziehung, 1980; Du sollst nicht merken, 1981; Der gemiedene Schlüssel, 1988; Das verbannte Wissen, 1988.


Alice Miller Kitapları – Eserleri

  • Beden Asla Yalan Söylemez
  • Yetenekli Çocuğun Dramı
  • Hayat Yolları
  • Başlangıçta Eğitim Vardı
  • Suskunluk Duvarını Yıkın
  • Bilmek Seni Özgür Kılacak
  • For Your Own Good
  • Free from Lies: Discovering Your True Needs
  • From Rage to Courage: Answers to Readers’ Letters
  • The Untouched Key: Tracing Childhood Trauma in Creativity and Destructiveness
  • Pictures of a Childhood
  • Banished Knowledge: Facing Childhood Injuries
  • Thou Shalt Not Be Aware
  • İhmal Edilen Anahtar


Alice Miller Alıntıları – Sözleri

  • “Ne kadar istesek de geçmişi değiştiremeyiz. Ama yaşananların bizde yarattığı sonuçları değiştirebileceğimize inanıyorum. ” (Hayat Yolları)
  • Göz ardı edişlerimizden dolayı mahvolmuyor muyuz? (Suskunluk Duvarını Yıkın)
  • Eğitim adına baskılanıp aşağılanan çocuk,hemen hemen erken bir dönemde sertlik ve ikiyüzlülüğün dilini öğrenir ve bunu etkili tek kontakt aracı olarak benimser. (Hayat Yolları)
  • Bedenimiz hiçbir şekilde aldatılamaz. O, bir tek duygularımızın ve düşüncelerimizin gerçeğine saygı duyar; o, bir tek onlarla uzun soluklu işbirliğine hazırdır.Ne yazık ki, devamlı olarak gençlerimiz dürüst olmada cesaretsizleştiriliyor, terbiye olarak adlandırdığımız şeylerle tehdit ediliyor. İlk ilkin aileyle, sonrasında dinle ve en sonunda da psikiyatri ile. (Suskunluk Duvarını Yıkın)
  • Açık ve korkusuz bir halde düşünmeyi daha ilkin başarabilmiş olsaydım, değişik bir hayatım olurdu. (Hayat Yolları)
  • “Çocukluk ve gençlik yıllarını , sıkılı yumruğunu cebinde gezdirerek geçiren insanlar, izin verildiği anda bu yumrukları kullanmakta tereddüt etmezler.” (Bilmek Seni Özgür Kılacak)
  • Konuşmak yasaktı fakat fiil özgür! (Hayat Yolları)
  • Binlerce senedir sevginin gücü üzerine yazılıp söylenenlere saygısızlık etmek istemem fakat, devamlı kendi kendisini sabote eden bir insanoğlunun kendini sevgiye açması için iyi niyet ve istemenin kafi olmadığını unutmamak gerekir. (Bilmek Seni Özgür Kılacak)
  • ”Üzerini örttüğümüz her şeyin altında kalırız.” (Beden Asla Yalan Söylemez)
  • Bir çocuk ne dövülerek ne de iyiyi amaçlayan sözcüklerle başkalarını sevmeyi öğrenebilir. Hiçbir azar, vaaz, izahat, iyi örnek gösterme, tehdit ya da yasaklama evladı sevebilen bir insan haline getiremez. Kendisine vaaz edilen çocuk, başkalarına vaaz etmeyi öğrenir. Dövülen çocuk, başkalarını dövmeyi öğrenir. Bu şekilde, iyi bir yurttaş, yürekli bir asker, dindar bir Yahudi, Katolik, Protestan, ya da ateist, hatta sadık bir psikanalist yetiştirebilirsiniz. Ama hakkaten yaşadığını hisseden, özgür bir insan yetiştiremezsiniz. Gerçekten sevebilme kapasitesinin kapılarını açabilen tek şey, çocuk yetiştirmek için hayata geçirmeye zorunlu olduğumuzu sandığımız şeyler değil, kişinin hakkaten yaşamış olduğu hissi ve özgürlüğüdür. (Thou Shalt Not Be Aware)
  • Susmak ,yaralanmış insanların en büyük düşmanıdır. (Hayat Yolları)
  • Ama gene de sizden biri olmaktan daha iyidir. Ben deliysem, uyum sağlamayı reddettiğimden, ken­dime ihanet etmek istemediğimdendir. (Beden Asla Yalan Söylemez)
  • Hissettiklerimi hissetmeye hakkım var! (Beden Asla Yalan Söylemez)
  • Bir çocuk benzer biçimde yoğun hissedebiliyor ve bir erişkin benzer biçimde düşünebiliyorum. (Suskunluk Duvarını Yıkın)
  • Çocuğun ana-baba sevgisine olan bağımlılığı onun ileride, tüm yaşamı süresince ana-babanın idealleştirilmesinin arkasında gizli saklı kalmış travma oluşumunu fark etmesini olanaksız kılar. (Başlangıçta Eğitim Vardı)
  • Pek fazlaca kişinin özlem olduğu refah,
    bizlere dışarıdan verilebilen bir şey değildir. (Beden Asla Yalan Söylemez)
  • Ben olduğum benzer biçimde yaşamak isterim. Ancak izin vermiyorlar. Kimse bana izin vermiyor. Hepsinin benim için planları var. (Beden Asla Yalan Söylemez)
  • İnsanlara acılarından kurtulacaklarını vaat eden ve onlara yaşadıklarını inkar etmelerine destek olan dinler ve ideolojiler, insanoğlu gerçeklerden yüz çevirdikleri, gerçeğin dehşetinden kaçtıkları için dünyaya gelmiştir ve doğmaya da devam etmektedir. (Suskunluk Duvarını Yıkın)
  • “Biliyorsun yönlendirilen bir beyin,kapandan kurtulmak için vakit çok geç olana kadar,kendisine verilen zararları iyilik olarak algılayabilir.” (Hayat Yolları)
  • Bizim silindiğini düşündüğümüz anı kırıntıları içimizde etkin olmayı sürdürür. (Bilmek Seni Özgür Kılacak)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş