Eğitim

Biz – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Biz – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Biz kimin eseri? Biz kitabının yazarı kimdir? Biz konusu ve anafikri nedir? Biz kitabı ne konu alıyor? Biz PDF indirme linki var mı? Biz kitabının yazarı Selvi Atıcı kimdir? İşte Biz kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Selvi Atıcı

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 9786052164051

Sayfa Sayısı: 488


Biz Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Zengin, kuvvetli sadece bir o denli da sert ve soğuk bir adam.

Sorumlulukları onu erkenden ve kim bilir birazcık fazla olgunlaştırmış. Âdeta çelikten bir duvar.

Üç parça ekip elbisesi, geniş omuzlarına oturan kaliteli paltosu ve kasketiyle tamamlıyor zırhını. Dışarıdan görünmüş olduğu kadarıyla bir masalı yaşıyor

bu şövalye. Hayatında yeniliklere, sarsıntılara, doğrusu aşka yer yok. Zaten bayanları da bir türlü anlamıyor.

Ama bigün; hayata karşı sağlam duran,

hedefleri olan ve bunlara ulaşmak için çabalayan görkemli bir karı çıkıveriyor karşısına. Artık kendi kararlarını vermeye ant içmiş azimli bir karı.

Kaçınılmaz bir çarpışmayla bir araya geliyorlar.

Peki, birbirlerine tamamen zıt hayatlarının ulaşması için kendilerine izin verecekler mi?

Mevzubahis

aşk olunca, geriye kalan her şey önemsizleşir mi? Ne kadar taviz verebilir insan kişiliğinden, hedeflerinden, geçmişinden ve ailesinden? Hızla gelen bir

mermi, çelik bir duvarla karşılaşırsa ne olur?”


Biz Alıntıları – Sözleri

  • Hayatına birini dâhil etmek kadar zordu hayatından birini çıkarmak! Ve Çelik hiçbir şeyi yarım yapmazdı.
  • Tatsızca, “Ben, sana iyi gelmem, beyefendi!” dedi.
    “Bence, ona kabul eden şahıs ben olmalıyım. Tabii sen de beni istersen!”
  • Üç tarafı denizle çevrili olmasına karşın çipurayı çiftlikte yetiştirmeyi başaran Türkiye… Dünyanın en güzel meralarına sahipken, ineği de taaa Uruguay ‘dan getirmeyi başardı. Karkas etten sonrasında, canlı hayvan ithalatı başlamıştı. Türkiye’nin nüfusu 72 milyon, inek sayısı 10 milyondu. Uruguay’ın nüfusu alt tarafı 3 milyon, inek sayısı 13 milyondu… Bu sebeple üç cocuk değil, 3 inek yapmaktı maharet!
  • “Yüksek egonuzu doyurmayı her ne kadar istemesem de… Her akşam uyumadan ilkin ve her sabahleyin uyandığımda kendimden daha güzel bir şey görüyorum!” Genç hanım içini çekti.
    Çelik’in kalbş sanki olabilir benzer biçimde daha çok büyüyordu. “Sis hanımefendi, kalbimin belasısınız!”
  • “Abi! Lütfen, benim narin ve masum karım hakkında bu şekilde ithamlarda bulunma! Kalbimi kırıyorsun.”
    Demir’in ciddiyetle söylediği sözler, Süheyla’nın gülümsemesine, Çelik’inse ilkin hanıma bakmasına, arkasından da istemsiz bir kahkaha atmasına niçin oldu.
  • “Söyleme gereksinimi duymam. Oldukça lazım olursa da lavaboyu kullanacağımı söylerim! Adabı muaşeret denen bir şey var!”
    “Aman Allah’ım! Adam resmen lavaboya işiyor ve bir de tutmuş adabı muaşeretten bahsediyor.”
    “Münasebetsiz!”
  • “Bu arabaya üç kişi nasıl sığacağız?”
    “Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz, Çiğdem Hanım? İki kişiyiz.
    “Gayet iyi biliyorum.” Kadın parmaklarını havaya kaldırıp saymaya başladı. “Sen,ben ve egon…Ki egondan bahsediyoruz! Oldukça yer kaplayacaktır!” Adama sempatik bir gülücük attı.
    “Ben taksiyle geleyim mi?”
  • “Bu otomobile üç şahıs iyi mi sığacağız?”
    “Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz, Çiğdem Hanım? İki kişiyiz!”
    “Gayet iyi biliyorum.” Kadın parmaklarını havaya kaldırıp saymaya başladı. “Sen, ben ve egon… Ki egondan bahsediyoruz! Oldukça yer kaplayacaktır!” Adama sempatik bir gülücük attı. “Ben taksiyle geleyim mi?”
    Çelik, hanıma hoşnutsuz bir bakış attı. “Münasebetsiz!”
  • “Kalabalıktan nefret ederim!”
    “Yarın aktivitemizi birlikte belirleriz!”
    “Yarına hasta olmayı planlıyorum!” Çiğdem, hafifçe gülmeye başladı.
    Adam da gülümsüyordu. “O zaman ben de çorba yaparım!”
    “İstediğini her zaman alıyorsun, değil mi?”
    “Her zaman…”
  • “Yaralar sadece üstüne düştüğünde kapanır! Bisiklete binmekten korkmak benzer biçimde! Miden ağzından çıkacak benzer biçimde hissedersin fakat inatla binersin. Bu sebeple aslen, miden ağzından çıkmayacaktır.”
  • Her insan,yapmış olduğu seçimlerin sonuçlarına tek başına katlanmalıdır.
  • İnsan,her şeyden kaçıyordu fakat kendinden kaçabilmesi mümkün değildi.
  • Hayat sana bir darbe vuruyorsa,bir dahaki sefere üstüne kalkanını alırdın.
  • Hayatı en iyi deneyim ederek öğreniyordun.


Biz İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Çelik Mızrak, hayatından sayısız hanım geçen, sayısız insanla muhatap olan, sayısız başarılara imza atan ve duruşundan hiçbir şey kaybetmeyen adam, otuz sekiz yaşlarında, olgunluğunun en güzel zamanlarında, hadsizin birine körkütük âşık olmuştu.

“Yüksek egonuzu doyurmayı her ne kadar istemesem de… Her akşam uyumadan ilkin ve her sabahleyin uyandığımda kendimden daha güzel bir şey görüyorum!” Genç hanım içini çekti.
Çelik’in kalbi sanki olabilir benzer biçimde daha çok büyüyordu. “Siz hanımefendi, kalbimin belasısınız!”

Tüm Selvi Atıcı kitaplarında olduğu benzer biçimde yerinde aksiyonu, muhteşem betimlemeleri, akıcı ve keyifli sahneleri ile keyifle, iyi mi bittiği anlaşılmayacak bir hızla bitecek bir kitap Biz. Daha ilkin Sen kitabını okuduğum için azca buçuk Çelik Mızrak’ı tanımış olsam da kendi kitabındaki Çelik birazcık üzdü, birazcık eğlendirdi. Eski zamanlardan kalma halleri ve konuşmaları ile birazcık da kalbimi çalmış olabilir. Hatta Çiğdem’e birazcık gıcık olmuş da olabilirim.
Çelik, evladı olamayacağını öğrenince karısı tarafınca terk edilen gene de kardeşi için ayakta kalan ve kardeşinin mutluluğu için çabalayan bir adam. Çiğdem ise kimsesizliğin gölgesinde kalmış, kendi kendine büyümeyi öğrenmiş bir karı. Her iki karakter de mutluluk terimine uzak.
Çiğdem’in hayatına üzülsem de en fazlaca Çelik kırdı beni. İçindeki korkular ve bu korkular için sebepleri fazlaca haklı fakat bir o denli da üzücüydü. Çiğdem ve Çelik’in diyolagları ve Çelik’in her şekilde koruduğu beyefendiliği hakkaten eğlenceliydi. Her ‘hanımfendi’ ve ‘münasebetsiz’ deyişinde kahkaha attığımı itiraf ediyorum. Ama kitaptaki favori karakterim Süheyla. Her sözü her hareketi ile hem kahkaha attırdı hem de fanatik bıraktı.
Olgun, aklı başlangıcında ve en önemlisi doğrularını yanlışlarını ayırt edip gereksiz gel gitlere girmeyen karakterleri okumayı seviyorum. Üstelik kurgu o şekilde güzel işlenmişti ki aşk ve vakalar ne süratli ne de yavaştı. Dolu dolu attığım kahlalar ise kitap süresince bitmedi.
Yazarın kalemini fazlaca sevdiğim için okuduğum her kitabını şiddetle önermekten asla vazgeçmem. O yüzden okumayanlarınız var ise şiddetle tavsiye ederim. (Ümmühan)

Kibir abidesi, fi tarihinden kalma karakter, GQ kapak mankeni kıvamında ağabey Çelik Mızrak ve geçmiş gizemleriyle kafamızı kurcalayan Çiğdem’in hikayesi.
Bu çiftin tanışması Umut isminde tatlı bir bebiş vasıtasıyla gerçekleşiyor. Çiğdem Hanım kızımız geçici bir süreliğine Umut’a bakıcılık yapıyor.
Çelik çooookk tatlı bir karakterdi. Çiğdem’in kendini bilen hallerine bayıldım.
O denli aheste, yavaş, sindire sindire bir taraftan da şimşek misali bir aşk bekliyor sizi.
İkilinin diyalogları beni fazlaca eğlendirdi. Güldürdü.
Kapağına ayrı bayıldım. Cuk oturmuş hakkaten
Sevgili Selvi Atıcı, sen ne yaptın hanım! Hem okumak için çıldırmak hem bitecek diye okumamaya çalışmak içinde mekik dokuttun bana! (angelsbooks)

Klişe!: Insanlar niçin örneksiz hikayeler yazmıyorlar. Yani şu kitap için meydana getirilen bu kadar güzellemeye görünen o ki ben nerede yanlış yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum.
Karakterler o denli klişe ki doğrusu wattpad çöplüğüne bir süzgeç daldırıp çıkartsanız tam da bu karakterleri çeker alırsınız içinden. Hikaye kolay. Aşk teması bayağılaşmış.
Şu kitabı beğenerek okuyan biri muhtemelen Hakan Günday falan okusa kafayı yer heralde. Kitao ciddi fena dostlar buradaki yorumlara aldanıp okumaya falan kalkmayın. Yerli dizi izleyin en azından ses var görüntü var bu saçmalığı kafanızda canlandırmak için uğraşmazsınız. Neden 3 verdim? Bilmiyorum 1 de verebilirim elim 3’e gitti. (Asya)


Biz PDF indirme linki var mı?


Selvi Atıcı – Biz kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Biz PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Selvi Atıcı Kimdir?

Evli, iki kız anası otuz yaşlarında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı benzer biçimde günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acaip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa fazlaca ehemmiyet veririm. İnsanlar için fazlaca fazla kredim vardır, fakat bittiğinde de kati bir bitişi olur. Yazmak haricinde gene ortaya bir şeyler çıkaracak küçük şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü… Bunun benzer biçimde şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap diyince benim için birazcık zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslen. İçinde kesinlikle alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır normal olarak, fakat genel olarak fazlaca kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun haricinde Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin benzer biçimde yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da fazlaca var aslen Film ve dizi kültürüm fazlaca yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım


Selvi Atıcı Kitapları – Eserleri

  • Kimliksiz
  • Gitme
  • Pinokyo’nun Rüyası
  • Sen
  • Yarasa
  • Kalbim Sende Kalmış
  • Biz
  • Ben İyi Bir Kızdım
  • Vahşi
  • Uygar


Selvi Atıcı Alıntıları – Sözleri

  • Demir Bey’in bir eli pantolonunun cebine doğru usulca yol alırken, öteki elinin parmakları dalgınca burnunun ucunu kaşıdı. “Bağışlayın, fakat sözlerinizden hiçbir anlam çıkaramadım.” Dudakları titredi ve gözlerinde deli bir parıltı oldu.
    Süheyla başını yana eğdi. “Sözlerimin anlamını kavrayacağınız benzer biçimde boş bir umuda asla kapılmamıştım.”
    Demir Bey, genç hanımı şaşırtarak güldü. “Sanırım benimle ciddi ciddi alay ediyorsunuz.” (Sen)
  • “Anlamlarını kavramadan dinlediğinde bir şarkı, aslen hiçbir şeymiş.” (Kimliksiz)
  • Üç tarafı denizle çevrili olmasına karşın çipurayı çiftlikte yetiştirmeyi başaran Türkiye… Dünyanın en güzel meralarına sahipken, ineği de taaa Uruguay ‘dan getirmeyi başardı. Karkas etten sonrasında, canlı hayvan ithalatı başlamıştı. Türkiye’nin nüfusu 72 milyon, inek sayısı 10 milyondu. Uruguay’ın nüfusu alt tarafı 3 milyon, inek sayısı 13 milyondu… Bu sebeple üç cocuk değil, 3 inek yapmaktı maharet! (Biz)
  • “Tatlım, asla bu aşama dobra oluşunun yanlış bir davranış bulunduğunu düşünmedin mi?”
    “Hayır.”
    “Annen fazlaca naif, kibar ve düşünceli bir kadın-”
    “Belki de ben dobra, yakışıklı ve oldukça çekici olan babama benzemişimdir.” (Sen)
  • Val, beyaz dişlerini ortaya sererek sırıttığında Ros, kendini hatırlatmak zorunda hissetti. “Gördüğüm kadarıyla… İkiniz oldukça iyi anlaşıyorsunuz!” (Vahşi)
  • Val hafifçe gülümsedi. “Biliyor musun, Ale? Seni seviyorum!”
    Ros gürültüyle öksürürken Ale çenesini kaldırıp Ros’a kibirle baktı. “Sonuçta ikinci tercihi bendim!”
    Val kahkaha attı. “Hayır, Ale! Son tercihim bile olmazdın.”
    Ale, Val’a öfkeyle baktı. “Tanrım! Şurada gururumu kurtarmaya çalışıyorum. Biraz yardımcı olabilirdin.” (Uygar)
  • İnsan,her şeyden kaçıyordu fakat kendinden kaçabilmesi mümkün değildi. (Biz)
  • “Seni nerede görüyorum biliyor musun, Val? Tüm her şeyin ve her insanın tepesinde! Herkes sana geliyor! Herkes! Savaşçı, hanım, çocuk… Bizse insanlarımızı savaşarak ve zorla elde etmiştik! Arkanda, çağdaş topluluklar benzer biçimde bir krallık yaratıyorsun. Belki sen bilincinde değilsin, fakat bigün olacaksın. O süre da bu söylediklerim aklına gelsin. Al onları! Al, eğit ve senin olsunlar! Çevreni ve yırtıcı krallığını bir demir benzer biçimde kuşatsınlar!” (Vahşi)
  • Son zamanlarda bayanlar mevzusunda şansları pek bir yüksekti. Ve bu hanım, koca bir orduyu senelerce eğitmiş, savaşlar kazanmış, kimi diyarlarda adı efsaneleşmiş olan Zek’i resmen azarlıyordu. (Vahşi)
  • İnsanlar hep birbirinden uzaktı. Şüpheli ve kayıtsızlardı. Yanlarından bir evladı zorla götürmüş olan biri olduğunda ‘Aman babasıdır!’ deyip geçebiliyorlardı. Sonra da o çocuk haberlerde tecavüze uğramış, arkasından da öldürülmüş olarak görülüyordu. (Yarasa)
  • …..O şekilde fazlaca seviyordu ki, o anda kendi benliğinden tamamen vazgeçti.Ruhundan,amaçlarından, intikamından… Kendi kanından vazgeçti. (Uygar)
  • “Bu arabaya üç kişi nasıl sığacağız?”
    “Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz, Çiğdem Hanım? İki kişiyiz.
    “Gayet iyi biliyorum.” Kadın parmaklarını havaya kaldırıp saymaya başladı. “Sen,ben ve egon…Ki egondan bahsediyoruz! Oldukça yer kaplayacaktır!” Adama sempatik bir gülücük attı.
    “Ben taksiyle geleyim mi?” (Biz)
  • “Seni sevmekten iyi mi vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez…” (Kimliksiz)
  • “Kalabalıktan nefret ederim!”
    “Yarın aktivitemizi birlikte belirleriz!”
    “Yarına hasta olmayı planlıyorum!” Çiğdem, hafifçe gülmeye başladı.
    Adam da gülümsüyordu. “O zaman ben de çorba yaparım!”
    “İstediğini her zaman alıyorsun, değil mi?”
    “Her zaman…” (Biz)
  • Her insan,yapmış olduğu seçimlerin sonuçlarına tek başına katlanmalıdır. (Biz)
  • O ,bir çağdaş değil, artık bir vahşiydi! (Uygar)
  • “Sana ne zaman aşık olduğumu bilmek isterdim ama sanırım öyle hızlı çarptın ki beni, fark edemedim..” (Gitme)
  • Durup birazcık nefes almak için bir saniyesi bile yoktu. O saniyenin adı olsa olsa Ölüm olurdu. (Pinokyo’nun Rüyası)
  • Ve Ali, gözlerinde yüzen yoğun duyguları tek tek okuduğunda kurşun yemiş benzer biçimde irkildi. “İçime işlemişsin, hücrelerime, iliklerime…” Yutkundu. “Gitmek bir işe yaramadı. Bedenimi senden kaçırırken, unuttuğum bir şey varmış; seninle dolan kalbim, sende kalmış!” (Kalbim Sende Kalmış)
  • “Neden hep ben bir şeyler veriyorum. Hem de her seferinde bir zorlamayla.
    Neden kimse bana bir şey vermiyor? Ben kimseyi ilgilendirmiyorken niçin ben birilerini umursamak zorundayım? Neden ben bir hiçim?’’ (Ben İyi Bir Kızdım)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş