Eğitim

Büyük Ortadoğu Projesi – Ebu Muhammed el-Makdisi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Büyük Ortadoğu Projesi – Ebu Muhammed el-Makdisi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Büyük Ortadoğu Projesi kimin eseri? Büyük Ortadoğu Projesi kitabının yazarı kimdir? Büyük Ortadoğu Projesi konusu ve anafikri nedir? Büyük Ortadoğu Projesi kitabı ne konu alıyor? Büyük Ortadoğu Projesi PDF indirme linki var mı? Büyük Ortadoğu Projesi kitabının yazarı Ebu Muhammed el-Makdisi kimdir? İşte Büyük Ortadoğu Projesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ebu Muhammed el-Makdisi

Yayın Evi: Küresel Kitap

İSBN: 9786058363700

Sayfa Sayısı: 108


Büyük Ortadoğu Projesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İlim ve dava adamı Ebû Muhammed el-Makdisî’nin kaleminden Amerika ve Batı’nın çıkmaza girmiş olduğu Ortadoğu’nun değişik bir tahlilini okuyacağınız yapıt, müellifin siyasal bakışını yansıtması açısından mühim bir kitap..

BOP’un amaçları ve başarısızlığa mahkum olmasının arka planı…


Büyük Ortadoğu Projesi Alıntıları – Sözleri

  • hicabın aslı, düşmanlarımızın da yorumladığı şeklinde aslına bakarsak batı kültürüne ve alçak kafir küreselleşmesine karşı eğilmeyi ve itaat etmeyi reddetmektir.
  • ırak’ta meydana gelenleri ve bu demokrasinin vakıasını göz ardı ettikten sonrasında sorulması ihtiyaç duyulan sual şudur: hiçbir kimse, amerika’nın bizim ülkelerimizdeki diktatörlükleri ortadan kaldırmayı ve batı modeliyle orta doğu’yu demokratikleştirmeyi istediğini onay eder mi?
    yanıt; batılı yazarlar, kurumlar ve sorumlular dahi bunu onay etmez. cia ulusal konseyi raporları açıkça; ”ülkelerimizdeki mevcut yöneticilere alternatif, köktencilik islamcı rejimler olacaktır!!” derken iyi mi onay edebilirler?! gene amerikalı mesuller şöyleki diyor: beyaz saray, köktencilik müslümanların yönetime gelmesi endişesinden dolayı bölgedeki demokratikleşme yönünde verilen vaatlerin gerçekleşmesine olanak vermeyecektir. işte bundan dolayı bush’u eleştirenler şöyleki diyorlardı: asla şüphesiz o, şu iki yolu takip etmeye çalışıyordu; kendisini değişimin kahramanı tasvir ederken, hem de statükoyu korumak istiyordu.
  • Büyük ortadoğu birer pasta ve hepimiz bu pastadan birer dilim kendine hisse etmek istiyor. Bazı ülkeler ise pastanın tamamını şuan ülkede yaşanmış olan ne var ise aslına bakarsak ortadoğuyu paylaşmaktan geçiyor amerika israil ırak ingiltere hepsi payını aldılar kimi bir petrol kuyusuna kimi şehrin bölgesel yapısına aslına bakarsak tek bir amaçları var gelecekteki savaşlar için petrol tabanca endüstri yer altı kaynaklarını toplamak kim güçlüyse bu muharebede kazanan olucak.Türkiye bu pastadan hisse almaktan ziyade pastayı bir arada tutmaya çabalıyor.Şu sebeple o pasta parçalanırsa hiçbir müslamana mazluma haiz çıkmayacaklar ya bir göçük altında yada bir merminin kurbanı olucak.
  • Ama ilkin “Neden İslamcı bir parti?” sorusuna açıklık getireyim. “Yeşil kuşak” projesi Rusya komünizmine karşı Ortadoğu’nun panzehiri olarak planlandı. Kızıl Rusya’ya karşı Yeşil Ortadoğu projesinde İslam’ın komünizme karşı sağlam bir kalkan olacağı varsayılmıştı. Sovyetler Birliği dağılınca bu kez daha çetin bir mesele vardı. Fundamentalizm…
    Kızıl Rusya’ya karşı yeşil kalkan oluşturmak için üretilen “yeşil kuşak” projesi köktencilik İslamcılığı körüklemişti. Dünya ölsün ABD yaşasın kuramcıları bu kez batıda Fas’ın Atlantik kıyılarından, doğuda Pakistan’ın kuzeyindeki Karakurum yaylalarına, kuzeyde Türkiye’nin Karadeniz kıyılarından güneyde Aden ve Yemen’e kadar uzanan bölgede yeni bir proje geliştirdiler. O model “ılımlı İslam” modeliydi. Yani Büyük Ortadoğu Projesi (BOP). Ilımlı İslam modelinin pilot ülkesi Türkiye olacaktı. Ama kiminle iyi mi?
  • ABD’nin parasının üstünde yazan “Yeni Dünya Düzeni” aslına bakarsak asla yeni değildir.
    “Özelleştirme” sözcüğü, bizlerden ilkin İngiltere ve ABD de çıktı. Hemen arkasından “Küreselleşme” sözü çıktı. Herkes, “Özelleştirme-Küreselleştirme” demekten başka bir şey demez oldu. Ardından kavramlar kargaşası yaşandı.
    “Medeniyetler Çatışması”, “Büyük Ortadoğu Projesi – BOP” şeklinde kavramlar üretildi.
  • fakat savaşın bugünkü sertliği ve iyice tutuşması, islami devin uyanışıyla ve izzetli bir halde islam’a dönüşüyle birlikte batıya meydan okuyacak bir halde geri gelecek ve uzun süre o devi uyuşturdukları süslü uygarlığını atacaktır. işte bu hicap; bu devin uyanışının, onuruna dönüşünün ve kafirlerin kültürüne üstün gelişinin işaretidir.
  • yazar stone moore, ”world media monitor” gazetesinde daha sonraları yayınlanacak olan ”teröre karşı savaşın arka planı” adlı kitabından alıntı yaparak şöyleki diyor: ‘amerika, uzun seneler süresince ekonomik maslahatları uğruna orta doğu’da entrikalar çevirmiştir. eğer amerikan ekonomisinin yada büyük şirketlerinin maslahatları orta doğu’da herhangi bir yere iran şahı ve baskıcı hükümeti şeklinde bir diktatör yerleştirmeyi yada başka bir diktatöre fırsat tanımayı gerektiriyorsa, saddam hüseyin’e yapmış olduğu şeklinde onu destek sunar ve silahlandırır ve bu şekilde projeyi tamamlar. işte böylece demokrasi terimi gerçekle taban tabana çelişmektedir. iran’da muhammed musaddık’a yapıldığı şeklinde demokratik seçimlerle yönetime gelen kişiler diskalifiye ediliyor hatta bazıları amerikan ajanları tarafınca suikaste uğruyor.’ moore devamla şöyleki diyor: ‘bu yeni kitabın da detaylı şekilde belgelerle ortaya koyduğu şeklinde amerikan maslahatlarına müdahale eden demokrasinin devam edemeyeceği hususu netlik kazanmıştır.’
  • Bugün tüm dünya, Filistinli evlatların taşlarla, tanklara ve makineli tüfeklere iyi mi karşılık verdiklerini izlemektedirler. Ancak buna karşın bir seyirciden öteye gitmediği şeklinde aksine kimi zaman İsrail tanklarına ve zırhlı araçlarına karşılık veren bu evlatları kınamaktadırlar.
  • başta büyük fransız ihtilali’nin kanunları olmak suretiyle birçok kanunları ki adaletiyle, eşitliğiyle ve aslı astarı olmayan haklarıyla dünyayı tantanaya boğdukları bu kanunları, anne karnındaki fetüsün insan olmadığını kabul eder. buradan hareketle bu fetüse yaşama hakkı dahil hiçbir hakkını vermezler ve bu sebeple de yasaları, ahlaksızlığın yolunu kolaylaştırmak ve insanlığın ruhuna şehvetlerini ve kaprislerini takdim etmek için kürtaj kanalıyla öldürülerek ondan kurtulmayı mübah sayar.
  • fakat bazı insanoğlu, amerika ve birçok batılıların bu kültürle (yahudi dini kültürü) olan oldukca güçlü bağlarını ve bu bağın köklerinin ingilizlerin amerika’yı işgal etmesiyle köktendinci protestanlık davetinin ingiltere’den amerika’ya intikal etmiş olduğu dönemlere dayanmakta olduğundan habersizdir. bu köktendincilik, mesih’in dönüşünden ilkin son yapılacak dünya savaşlarında (armageddon) israil’in ana rolünün ile alakalı yahudilik tevratı’nın kehanetleri üstüne tesis edilmiştir.


Büyük Ortadoğu Projesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

eserin türkçe çevirisi 2015 senesinde yapılmış fakat okurken bop sürecinin ilk yıllarına (2005-2006) ilişik olduğu anlaşılıyor. yazar bop’un özellik ve amaçlarından özetlemek gerekirse bahsettikten sonrasında kitabın büyük bölümünü oluşturacak olan islam uygarlığı’yle batı medeniyetsizliği arasındaki farklara dikkat çekmeye başlıyor. farklar genel olarak kanunların kıyası üstünden gidiyor ve islam hukukunun üstünlüğü, batı kanunlarının ise işlevsizliği ve çelişkileri öz bir halde ortaya konuyor.
kitabın 2.baskısını okudum, tercüme ve edit’ini başarısız buldum. sonuna gelmeden başı unutulan 5-6-7 satırlık oldukca uzun cümleler, ifade bozuklukları ve bol miktarda yazım hatası var. sonraki baskıları eğer yapılırsa daha özenli olur ümit ederim. (koren)


Büyük Ortadoğu Projesi PDF indirme linki var mı?


Ebu Muhammed el-Makdisi – Büyük Ortadoğu Projesi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Büyük Ortadoğu Projesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ebu Muhammed el-Makdisi Kimdir?

Tam olarak adı, Ebu Muhammed Asım b. Muhammed b. Tahir el-Berkavi olup, Ebu Muhammed el-Makdisi ismiyle bilinmektedir. Şeyh Ebu Muhammed, Hicri 1378 (Miladi 1958) senesinde, daha ilkin Ürdün’ün bir parçası halinde iken 1967 savaşlarından sonrasında İsrail tarafınca işgal edilen Nablus’un Berka köyünde dünyaya gelmiştir.

3-4 yıl şeklinde kısa bir süre sonrasında ailesiyle beraber Kuveyt’e geçmiş ve ondan sonra da babasının arzusuyla Irak’ın kuzeyinde bulunan Musul Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür. Bu dönemde bir oldukca İslamî Ha- reket Mensubu olan kimselerle bağlantıya geçmiştir. Daha sonrasında Kuveyt ve Hicaz içinde bir yerde ilim tahsiline devam etmiştir. Bilhassa Şeyhu-l İslam İbn-i Teymiye, talebesi İbn-iKayyim el-Cevziyye, Şeyh Muhammed b. Abdulvehhab ve to- runlarının kitaplarını yeniden yeniden gözden geçirmiştir.

Dünya genelinde İslami çalışmalarla ilgisini kesmeme adına onlarca defa Pakistan ve Afganistan’a gitmiş, orada çağrı derslerine katılmış ve ilk kitabı olan “Millet-i İbrahim’i” yaz- mıştır.

Şeyh 1992 senesinde Ürdün’e yerleşmiş, orada Afgan ci- hadına katılan bir oldukca mücahide dersler vermeye adım atmıştır. Elbette kendisinden ilkin bir oldukca sıkıntıya maruz kalan davet- çilerin başına gelen imtihanların Şeyh’inde başına gelmesi kaçınılmaz olmuştur.

1994 senesinde Filistin’de siyonistlere karşı operasyonlara katılmanın caiz olduğu yönünde verdiği fetvasından dolayı bir oldukca arkadaşı ile beraber tutuklanmıştır.

Senelerce Ürdün zindanlarında tutsak kalmış, ondan sonra ise özgür bırakılmıştır. Ancak özgürlüğü uzun sürmemiş

Amerika ordusuna karşı operasyon yapılmasının caiz olduğu yönündeki fetvaları sebebiyle zindana atılmıştır.

Şu an itibarıyla Ürdün zindanlarında tutsak olan Şeyh Ebu Muhammed, sitesinde meydana getirilen son açıklamaya bakılırsa inanılmış olduğu esaslardan dönmesi ve yazdığı kitapları reddetmesi için büyük işkencelere maruz kalmaktadır.

Şeyh Ebu Muhammed’in ihlasla Allah’ın dinine çağrı etmesi kısa sürede semeresini vermiş, bugün dünyanın dört bir tarafında kitapları, risaleleri okunmaya başlanmıştır. Bu- gün itibarıylawww.tawhed.ws adlı sitesinde 18 kitabı, 200’e yakın risalesi bulunmaktadır.

Şeyh Ebu Muhammed kendisini hiçbir vakit tek bir mevzuya hasretmemiş ve bilimsel nispetinde bir oldukca mevzularda ki- tap ve makaleler yazmıştır. Kitaplarından bazıları şunlardır:

1-    Milletu İbrahim ve Da’vetu-l Enbiyai ve Murseliyn

2-    El-Kevaşiful Celile fi Kufri Devleti-s Suudiyye

3-    İmtau-n Nazar fi Keşfi Şubuhati Murcieti-l Asr

4-    Keşfu Şubuhatu-l Mucadiliun an Asakiri-ş Şirk…

5-    Tabsıru-l Ukala bi Telbisati Ehlu-t Tecehhum ve İrca

6-    Er-Risaletu-s Selasiniyye…

1 Vela ve Bera akîdesine dair bir kitaptır.

2 Suud Devletinin küfrüne dair bir oldukca mevzuyu ele alan bir kitaptır. Bilhassa şu günlerde Suud hükümetinin büyük baskısı sonucu zindanda bu kitabındaki fikirlerinden dönmesi istemiyle Şeyh’e büyük bir zulüm yapılmaktadır.

3-Muasır Mürcie’nin ortaya attığı şüphelere dair yazılmış bir kitaptır.

4-Muasır Mürcie’nin ortaya attığı şüphelere dair yazılmış bir kitaptır.

5- Günümüz tağutlarının küfrüne İslam elbisesi giydirme adına tüm ömrünü vakfeden Ali Halebi’nin “et-Tahzir min Fitneti-tTekfir” adlı kitabına reddiyedir.

6-Tekfirde aşırılıktan sakındırmaya dair yazılmış bir eserdir.

Şeyh’in Türkçe’ye çevrilen ilk kitabı vela ve bera akıdesine dair yazmış olduğu Milleti İbrahim’dir. 1997 senesinde Ebabil Yayınları tarafınca ilk baskısı meydana getirilen kitabın ondan sonra yeni bir baskısı aynı yayınevi tarafınca yapılmamıştır.En-Nuketu-l Levamia fi mulahazati-l Camia

7- İ’dadu-l Kadeti-l Fevaris bi-Hecri Fesadi-l Medaris

8-Son birkaç yılda ise Şeyh’in “Milleti İbrahim”, “Demok- rasi Dindir”, “Tağutların Destekçileri Hakkında Şüphelerin Aydınlatılması”, “Tekfirde Aşırılıktan Sakındırma Konusunda Otuz Risale” adlı eserleri en önce www.davetvecihad.com adlı siteyi hazırlayan kardeşlerimiz tarafınca web ortamında yayınlanmış ve ondan sonra da bu kitaplardan ilk üçünün baskısı site sahipleri tarafınca yapılmıştır.


Ebu Muhammed el-Makdisi Kitapları – Eserleri

  • Demokrasi Bir Dindir
  • Büyük Ortadoğu Projesi
  • Milleti İbrahim
  • Akidemiz Budur
  • Tağutların Yardımcılarına Dair Şüphelerin Giderilmesi
  • Ey Zindan Arkadaşlarım 1
  • Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz
  • Ümmetin İmtihanı
  • Ey Zindan Arkadaşlarım 2
  • Çocuk Eğitiminde Nebevi Yöntem ve Fesad Medreseleri
  • Ümmetin İmtihanı: Demokrasi
  • Mescidlerdeki Bid’atler Hakkında İki Risale
  • Tekfirde Aşırılıktan Sakındırma Konusunda Otuz Risale
  • Asrın Mürcielerine Reddiye
  • Kütüb-i Sitte ve Kütüb-i Hamse İmamlarının Hadis Kabul Şartları
  • Cihadın Kazanımları Hakkında Tahliller
  • Laikliğin Kokuşmuş Meyvesi – Demokrasi


Ebu Muhammed el-Makdisi Alıntıları – Sözleri

  • ALLAH’a isyan mevzusunda yöneticilere itaat caiz değildir.Ancak gereksinim anında, iki mefsedetten büyük olanının ufak olanı ile defedilmesi kuralına binaen, ALLAH’a isyan eden kimselerle beraber ALLAH’a küfreden hiç kimseye karşı savaşılabilir. (Akidemiz Budur)
  • “Savaş iki çeşittir. El ile olan cenk ve dil ile olan cenk..”
    ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ (Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz)
  • ABD’nin parasının üstünde yazan “Yeni Dünya Düzeni” aslına bakarsak asla yeni değildir.
    “Özelleştirme” sözcüğü, bizlerden ilkin İngiltere ve ABD de çıktı. Hemen arkasından “Küreselleşme” sözü çıktı. Herkes, “Özelleştirme-Küreselleştirme” demekten başka bir şey demez oldu. Ardından kavramlar kargaşası yaşandı.
    “Medeniyetler Çatışması”, “Büyük Ortadoğu Projesi – BOP” şeklinde kavramlar üretildi. (Büyük Ortadoğu Projesi)
  • Demokrasi, Allah’ı inkâr etmek, yerin ve göklerin rabbine şirk koşmak, Tevhit Milletine ve peygamberlerin dinine karşıcılık etmektir. (Demokrasi Bir Dindir)
  • İman ederiz ki Allah’ın Kitabı, kopması mümkün olmayan kulp ve Allah’ın en sağlam ipidir. Kim ona sıkı tutunursa kurtulmuş olur. Kim de ondan yüz çevirir, uzaklaşır ve arkasına atarsa, şüphesiz helak olur, ayağı kayar ve apaçık sapıklığa düşer. (Akidemiz Budur)
  • Allah (cc) ‘ ye yaklaştıran en faziletli amel, Allah ve Resulü’ne karşı çıkmış olanlardan nefret etmek ve onlara karşı el, dil ve kalp ile mümkün olduğunca cihad etmektir. (Milleti İbrahim)
  • İslam varlığı bütünlerken modernizm parçaladı. İslâm’da dünya insana emanetken, modernizmde dünya insanoğlunun talan alanı oldu. Bugün gelinen nokta, yıkım ve kargaşa değil mi?! (Demokrasi Bir Dindir)
  • Biz dinimizi kafirlerin kara kaşlı, kara gözü için terk etmeyiz ve onun en küçük bir rüknundan dahi uzaklaşmayız (Milleti İbrahim)
  • Biz çocuklarımızı sakındırıyoruz diyerek okula gönderen Müslümanlara(!) binaen:
    “Bir baba, çocuğuna tağutların resimlerini ve bayrağını çirkin gösterip onlardan tiksindirir. Bir gün çarşıda çocuk babasının elini bırakıp tağutun resmi önünde saygı duruşunda bulunur. Neden bunu yapmış olduğu sorulduğunda öğretmenin onlara bunu tavsiye ettiğini söyler.” (Çocuk Eğitiminde Nebevi Yöntem ve Fesad Medreseleri)
  • Bu yolun dışındaki yollara ulaşınca, takipçilerinin bolluk içinde yaşayan, sırtını dünyaya dayamış kişiler bulunduğunu görürsün. Üzerlerinde imtihandan, beladan hiçbir yapıt yoktur. Şu sebeple insanoğlu dinlerine bakılırsa, imanları miktarınca sınav edilirler ve belalara maruz bırakılırlar. (Milleti İbrahim)
  • fakat savaşın bugünkü sertliği ve iyice tutuşması, islami devin uyanışıyla ve izzetli bir halde islam’a dönüşüyle birlikte batıya meydan okuyacak bir halde geri gelecek ve uzun süre o devi uyuşturdukları süslü uygarlığını atacaktır. işte bu hicap; bu devin uyanışının, onuruna dönüşünün ve kafirlerin kültürüne üstün gelişinin işaretidir. (Büyük Ortadoğu Projesi)
  • Ya canlar feda edip zaferdir seyahat,
    Ya da Allah indinde bekler bizi sonsuzluk.. (Ey Zindan Arkadaşlarım 2)
  • ” Bana değil ey anam, şu kara güne ağla
    Ağlayanı kalmamış yaralı dine ağla.
    Şu karanlık zindanlar diz çöktüremez bana,
    Ben ki tüm hayatımı adamışım Rahman’a.” (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)
  • ” O, ( insanoğlu) umutlarını kestikten sonrasında, yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, hakiki dosttur, övülmeye layık olandır.” (42, Şura/28) (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)
  • Bugün tüm dünya, Filistinli evlatların taşlarla, tanklara ve makineli tüfeklere iyi mi karşılık verdiklerini izlemektedirler. Ancak buna karşın bir seyirciden öteye gitmediği şeklinde aksine kimi zaman İsrail tanklarına ve zırhlı araçlarına karşılık veren bu evlatları kınamaktadırlar. (Büyük Ortadoğu Projesi)

  • Sana ihtiyaç duyulan kim şehadeti ikrar ederse veya namaz kılarsa ya da buna benzer öteki İslam alametlerini izhar ederse, sana vacib olan o kimselerin İslam’ına hükmetmen, Müslümanlara meydana getirilen muameleyi ona da yapman, arkasında namaz kılman, kestiğini yemen ve buna benzer muameleleri yapmandır.
    … (Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz)
  • Başına bela ulaştığında, canını kurtarmak için malını feda et, bela şiddetlendiğinde, dinini kurtarmak için canını feda et.Mahrum olan, dini mevzusunda yoksun olandır.Gasp edilen, dini mevzusunda gasp edilendir. (Ümmetin İmtihanı)
  • Enes b. Malik’ten ( r.a) rivayetle Rasulullah ( s.a.s) şöyleki buyurmuştur. Hiç biriniz kendisi için arzu ettiğini kardeşi için arzu etmedikçe inanç etmiş olmaz. (Demokrasi Bir Dindir)
  • Asıl sığınma Allah’ın kalesine olan sığınma ve O’nun sağlam ipine sarılmadır. (Milleti İbrahim)
  • Şu sebeple Allah’ın takdir etmiş olduğu her şeyde Müslüman için hayır vardır… (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş