Eğitim

Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kimin eseri? Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kitabının yazarı kimdir? Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey konusu ve anafikri nedir? Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kitabı ne konu alıyor? Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey PDF indirme linki var mı? Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kitabının yazarı Albert Espinosa kimdir? İşte Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Albert Espinosa

Çevirmen: Ceren Kıran

Orijinal Adı: Todo lo que podriamos haber sido tú y yo si no fuéramos tú y yo

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052994092

Sayfa Sayısı: 216


Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kimsin sen?

Peki ya ben kimim?

Yalnız mıyız bu koca evrende?

Sarıl bana, öp boynumdan.

Aşk olsun adı fakat aşk değil bu.

Görüyorum, hissediyorum,

Derinine işliyorum, içime işliyorsun.

Gözlerinin içine bakıyorum.

Seni tanıyor muyum?

Beni bilmiyorsun, nereden bileceksin?

Öyleyse nereden geliyor bu his?

Hiç tanımadığım bu hanım,

Hiç tanımadığın bu adam,

Aşk şeklinde,

Ama değil şeklinde…

Ve olabilecek öteki tüm ihtimaller şeklinde.

Ve yalnız…

Sen şeklinde,

Ben şeklinde,

Biz şeklinde.

Marcos meşhur bir balerin olan annesini yeni yitirmiştir. Hayat hakkında bilmiş olduğu her şeyi ona öğreten bu hanımı yitirmek, Marcos için yaşama sevincini yitirmek şeklinde olur. Tam da artık hiçbir şeyin eskisi şeklinde olamayacağını düşünürken gelen bir telefon yardımıyla Marcos asla kimselerde bulunmayan ve hatta gerçeküstü bile sayılabilecek kabiliyetini yeniden kullanma fırsatı bulur. Ve bu, ona hemen hemen yaşamdan caymak için fazlaca erken bazı durumlara gore de fazlaca geç bulunduğunu gösterir.


Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey Alıntıları – Sözleri

  • Ama dememesine sevinmiştim. “Sana inanıyorum fakat”, “üzgünüm fakat”… Sonuna getirilmiş olduğu hislerin tesirini sıfırlayan korkulu bağlaçlar.
  • Vicdan fazlasıyla tehlikeli bir şeydir.
  • Ne de olsa uyumanın geleceğe seyahat yapmak olduğuna inanmışımdır hep. Pek fazlaca insan asla geleceğe seyahat edemeyeceğimize inanır fakat ben bunu her gece yaptığımıza inanırım. Uyursun ve uyandığında inanılmaz şeyler olmuştur: gezegenin başka yerlerinde yaşam devam etmiş, borsa değerleri değişmiş, insanoğlu eşlerinden ayrılmış ya da âşık olmuşlardır…
  • “Bir sarılma on saniye ya da otuz saniye sürmeli diye bir şey yok, gerekirse sekiz dakika sürebilir.”
  • “Aşk ve cinsellik gerçek dışı bir düzlemde köklenirse,” derdi annem, “kişinin duyduğu haz acıya dönüşebilir. Senin için bir anlam ifade etmeyen o aşka haiz olmak, onu kaybetmekten farklıdır. Şundan dolayı kavrayamadığın bir şeyi kaybedersen tekrar asla onu elde edemezsin ve bu korkulu bir şey.”
  • “En iyisi olmaya çalışmıyorum. Sadece kimsenin bana ulaşamayacağı kadar yüksekte uçmak istiyorum. Bir şey kanıtlamak için değil, sadece tüm hayatını adadığın şeyle bir bütün olduğun noktaya ulaşmak istiyorum.”
  • “Sakın kaybolma, dünyanın sınırları senin karar verdiğin yerdedir.”


Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Selamlar ben Leyla
Eğer Biz, Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey’in konusu oldukça garip fakat diyaloglarla bağlanamayan bir kitap o yüzden kitabı bitirince sevip sevmemek mevzusunda kararsız kaldım kitabın geçmiş olduğu zamanda insanoğlu ölene kadar tekrar uyumamak için ilaç alarak uyku mefhumunu hayatlarından isteğe bağlı olarak çıkarabiliyorlar Annesi ölen karakterimizde; “Annem öldüyse uyumanın bir anlamı yok” diyerek ilacı almaya karar verdiğinde bazı vakalar oluyor ve mevzu gelişiyor Kitabın arka kapak yazısı oldukça ketum olduğundan ne söylersem spoiler verecek şeklinde hissediyorum fakat sanırım bu kadarını anlatabilirim Kitabın büyük bir kısmında karakterimizin annesinin hayata dair verdiği motttolar bol miktarda yer almış ve anası yeni ölen birinin devamlı bu tarz şeyleri hatırlaması ve zikretmesi organik fakat oldukça sıkıcıydı. Keşke yazarımız o mottolara daha azca yer verip kitabın mevzusuna daha fazlaca odaklansaydı fakat korkarım ki kitabın konusu ölen annenin mottoları Bu kitabı Kitapyurdundan 5 liraya almıştım 5 liralık bir ürün için oldukça güzeldi
Eğer öyleki bir ilaç olsaydı; uykunuzdan ölene kadar caymak ister miydiniz? (Leyla yüksel)

Kitabın adı fazlaca ilgi çekici değil mi? İsmine bakarak almıştım. Arka kapak yazısı da pek açıklayıcı değildi aslına bakarsan. Şimdi düşünüyorum da kitap büsbütün ilginçti. Ilk olarak vaka karakterimizin annesini kaybetmesi ile başlıyor. Karakterimiz de ” Annem öldüyse ben niçin uyuyayım ” şeklinde fazlaca mantıklı bir fikre kapılıyor. O süre dünyada 2 doz şeklinde alınan bir aşı mı desem, ilaç mı desem ? Bir şey buluş ediliyor bunu uyguluyorsunuz ve uyumuyorsunuz. Evet , ömrünüz süresince.Karakterimiz de bunu yaptırmak istiyor. Dünyadaki bir çok insan bunu yaptırmış. Her ne kadar yazarın dili yaşamın içinden anlatılsa da ( kitapta fantastik ögeler olmasına karşın basit bir ağızla) oldukça karman çorman bir hikayesi var. Yazar kitaba o denli vaka sığdırmış ki.. Hatta bir yerden çocuk kaçırıyorlar o çocuk da değişik evrenler bulunduğunu ve öldükten sonrasında başka bir gezegene gidildiğini üzerine üstlük belli bir gezegene kadar önceki yaşamını hatırlanmadığını konu alıyor. Belli bir gezegene ulaşınca de büyülü güçler kazanıyorsunuz falan.
Ama sonu.. Bu karakterin ilgi duyduğu bir kız vardı fakat başka bir evrende bu kız çocuğun neyi çıksa hoşunuza gider.
Söylemicem:)
🙂
🙂 (One Noone)

Hafif distopik esintiler barındıran akıcı bir dile haiz bir kitaptı. Kitabın başlıca sorgulattığı şey yaşam öncesi/sonrası olsa da Oedipus kompleksine atıfları da kitabın bir öteki ayağıydı diyebiliriz. (Eda gökalp)


Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey PDF indirme linki var mı?


Albert Espinosa – Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Albert Espinosa Kimdir?

1973 barselona doğumlu katalan gazeteci, yazar, beyazperde oyuncusu ve yönetmeni. 13 yaşlarında fazlaca ciddi sıhhat problemleri yaşamaya başlamış ve çocuklugunun, gençliğinin büyük bir kısmını hastene odalarında geçirmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde yaşamış olduğu olaylardan ,tanıştığı insanlardan ve bu insanların kendisinde bıraktığı izlerden yola çıkarak yazdığı “Pulseras Rojas” dreamwork ve Steven Spielberg tarafınca hakları satın alınarak “The Red Band Society” adıyla ABD’de tv ekranlarına getirilmiştir.


Albert Espinosa Kitapları – Eserleri

  • Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey
  • Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De
  • Sarı Dünya


Albert Espinosa Alıntıları – Sözleri

  • “mutluluğu tattığın yere asla geri dönme” der ozan. ne ironi fakat… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • İnanmak zor gelse de kayıplar pozitif şeylerdir. Kaybetmesini öğrenmeliyiz. Kazandığın her şeyi er ya da geç kaybedeceğini idrak etmek zorundasın. (Sarı Dünya)
  • “Sakın kaybolma, dünyanın sınırları senin karar verdiğin yerdedir.” (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • İki ayrı tonda, iki ayrı sessizlik. Ama ortak noktaları vardı… Bolca gri, bol miktarda acı. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Yetişkinler de pek fazlaca ilk yaşar fakat artık onlara dikkat etmeyi bırakmışlardır. Bence kendini tanımanın yolu o anlara gidip yaşadığın ilkleri çözümleme etmekten ve iyi mi iseler öyleki kabul etmekten geçer. (Sarı Dünya)
  • “Benim için doktorlarla özdeşleştirdiğim insanları bulmak, beni iyileştirebilecek yada dinleyecek kişiler bulmak demek.” (Sarı Dünya)
  • “Ölümden anlatmak sana zor geliyorsa büyük olasılıkla hayatında yüzleşmediğin, üstesinden gelemediğim bir ölüm olduğu içindir. En acı verici ölümler kabullenmemiş olanlardır. En fazlaca onlar hatırlanır.” (Sarı Dünya)
  • “Teşekkürler” diye fısıldadı. “Sağ kalmak, sadece seni bekleyen birilerinin bulunduğunu bilirsen bir anlam taşır. Bana uğruna savaşmam ihtiyaç duyulan biri bulunduğunu hissettirdin. İnan ki bunu bilmek fazlaca mühim. Tiyatrolarda sadece oyuncu sayısı kadar izleyici var ise perdeleri açtıklarını biliyor muydun?”
    “Artık sahneye çıkabilirim bu sebeple beni izleyen bir izleyici var. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağım.” (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen birlikteliğin yükü öyleki ağırlaşır ki çiftlerin onu taşıması için aşk bile yetmez. Aşk bile yetmez. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • “Ölümü acıyla özdeşleştirme, ölümü kayıpla birleştirme. Onu yaşamla birleştir, saygı duyulan bir son olarak gör.
    Yok olacağını düşünme, yok olmaktan korkma. Er geç başına gelecek.” (Sarı Dünya)
  • Vicdan fazlasıyla tehlikeli bir şeydir. (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • Ayrıca kuralların lüzumlu olduğuna inanmıyorum; hiçbir işe yaramıyorlar, aşılmak, çevresinde dolaşmak ve üstünden geçilmek için var kurallar. Kutsal olduğu söylenen bir fazlaca şeyin mukaddes olduğuna da inanmıyorum. Doğru olduğu söylenen şeylerin doğru olduğuna da. Her şeyin bir de diğeri yüzü var her şeye pek fazlaca değişik açıdan bakılabilir. (Sarı Dünya)
  • Hayatta seni seven, seni besleyen insanoğlu vardır. Onlara gerekseme duyarsın ve bu kişilerden birini kaybettiğinde doğan boşluğu kimse dolduramaz. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen içindekileri kusman gerekir. Hayatın kuralıdır bu. (Sarı Dünya)
  • Zaman, yaraları onarıp melodramları komediye dönüştürmekte ustadır. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Ne de olsa uyumanın geleceğe seyahat yapmak olduğuna inanmışımdır hep. Pek fazlaca insan asla geleceğe seyahat edemeyeceğimize inanır fakat ben bunu her gece yaptığımıza inanırım. Uyursun ve uyandığında inanılmaz şeyler olmuştur: gezegenin başka yerlerinde yaşam devam etmiş, borsa değerleri değişmiş, insanoğlu eşlerinden ayrılmış ya da âşık olmuşlardır… (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • “Kayıpların kimi zaman ufak, kimi zaman büyük olacak. Ancak onları anlamaya, onlarla yüzleşmeye alıştığım takdirde yitik olmadıklarının farkına varacaksın.
    Her yitik bir kazançtır.” (Sarı Dünya)
  • Hatalarımızı görebilmek ve tekrarlamamak için hata yaptığımızı kabullenmeliyiz. (Sarı Dünya)
  • Sevmek sevilmekten daha önemlidir bu rahat gerçeği asla unutma. Dünyayı döndüren ve durduran şey sevgidir eğer sevilir fakat sevmezsen o sevginin ağırlığı seni dibe götürür… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Sonra acının kaynağının acı çekeceğine inanman bulunduğunu keşfedersin. (Sarı Dünya)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş