Eğitim

Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri – Takeshi Obata Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri – Takeshi Obata Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kimin eseri? Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kitabının yazarı kimdir? Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri konusu ve anafikri nedir? Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kitabı ne konu alıyor? Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri PDF indirme linki var mı? Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kitabının yazarı Takeshi Obata kimdir? İşte Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Tsugumi Ooba

Yazar: Takeshi Obata

Yazar: NisiOisiN

Orijinal Adı: DEATH NOTE アナザーノート ロサンゼルスBB連続殺人事件

Yayın Evi: Akılçelen Kitaplar

İSBN: 9786055069759

Sayfa Sayısı: 180


Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Los Angeles bir takım seri adam öldürmeye sahne oluyor. Meşhur dedektif L, BB Cinayetleri olarak anılan ve belli bir seviye doğrultusunda işlenen bu karmaşık katliam vakalarını çözmek için iş başlangıcında ve Naomi isminde bir eski FBI ajanı da bu tüyler ürpertici cinayetlerin çözülmesi için L’ye yardım ediyor.Ve Death Note’dan alışkın olduğunuz suretiyle, ne hiçbir şey görünmüş olduğu şeklinde ne de işler giderek kolaylaşıyor.Death Note Bir Başka Defter, coşku dolu bir polisiye.


Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri Alıntıları – Sözleri

  • “İnsan, bazen kendine dışarıdan bakmalı.”
  • Dünyanın böylesine ihanet ve mesnetsiz suçlamalarla dolup taşmasını Tanrı istemiştir kim bilir.
  • “Dünyayı sevgisiz büyüyen insanların savaşları mahvetti!”
  • Aç gözlülük, dibi olmayan bir kuyuya benzer.
  • -Ceset oldum.
    -Efendim?
    -Ben cesedim. Size yanıt veremem. Artık et ve kemikten oluşan bir kütleyim yalnız.
  • -Adaletin gücü, her şeyin üstündedir.
    -Güç mü?Güçten kastınız sertlik mi?
    -Hayır, tam aksine sevgidir.
  • L, Wammy’nin Evi’ndeki her insanın ulaşmak istediği zirvenin adıydı.
    Aşılmak için vardı.
    Üstüne basılarak geçilmek için vardı.
    M için de N için de B için de.
    M savaşçı, N de selefiydi.
    B ise suçlu…
  • İnsan, kimi zaman kendine dışarıdan bakmalı.
  • Niyetim asla aynı kefeye koymak değil fakat, mesela Kira, kurbanlarının adını deftere yazarak öldürebildiği muhteşem bir güce sahipti. Ne var ki bu şekilde bir gücü var diye de önüne gelene anlatmadı. İşte bu da aynı.
    Gerçek dâhiler, kendilerini dâhi olarak tanıtmaz. Kendilerine isim tabelası hazırlatmazlar. Bundan dolayı kendilerini öve öve bitiremeyen insanların yaşamış olduğu fena deneyimleri iyi bilirler.
  • Ben kötüleri affetmem. Bu yüzden kim bulunduğunun pek de bir önemi yoktu.


Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

-Los Angeles BB Cinayetleri-: Baya zamandır araştırma yapmamıştım ve bu kitabın incelemesini ne zamandır yapmak istiyordum, oldu sonunda :). Normalde hata seçimi kitapları sevmem ve okuyamam derdim fakat bu kitap algımı değiştirdi sanırım. Artık oldukca özlediğim L’i tekrardan görmenin luğu mi, karakterleri öncesinden tanımam mı ya da Mello’nun ağzından anlatılmasından dolayı mı bu sevgi oluştu bilemeyeceğim fakat hakikaten oldukca sevdim.
Eğer Death Dote animesini öncesinden izlemediyseniz ya da mangasını okumadıysanız büyük olasılıkla oldukca oldukca fazla spoiler yersiniz ve mevzuyu da oldukca anlamazsınız fakat aslına bakarsanız biliyorsanız çerezlik okunacak acaip saran bir kitap, doğrusu benim düşüncem bu. L ve Naomi’nin beraber emek vererek Los Angeles’ta ki bir seri katliam vakasını çözmeye çalışmasıyla başlıyor. Daha oldukca fazla keşfedilmemiş, içi akıl oyunlarıyla dolu muhteşem bir yaratı Death Note evreni gene şaşırtmamış. Okumanızı çokk oldukca tavsiye ederim okuyacak her insana şimdiden iyi okumalarmona)

Arkadaşlar bu kitap bir manga değildir. Death Note evreninde geçen bir polisiye roman. Death Note serisinin ilk 6 cildini okuduysanız bu kitabı da okuyabilirsiniz. (Hakan)

Anime ve mangalarla haşır neşir olan biriyken Death Note’ı izlemedim, mangalarını da okumamıştım. Aslında bu Death Note’a dair okuduğum ve bildiğim ilk şey. Bu sebeple, karakterleri oturtmak birazcık zor olsa da, animesini asla izlememiş, mangasını asla okumamış birinin de zevk alabileceği bir kitap bulunduğunu da anlamış oldum.
Kitabın içinde her polisiyede bulunmayacak vakalar ve sürprizler silsilesi var. Benim için ilk bölüm sıkıcıydı ve elim kitaba gitmeyecek sandım, fakat ortalama 140 sayfayı bir çırpıda okumamı sağlayacak şekilde vakalar birbirini kovalamaya başladı. Bende ardı sıra sürüklendim sanırım. Kitabın bazı kısımlarında “doğru mu okudum?” diyerek iki-üç kere tekrarlama yaptım, bu anlamadım tekrarlaması değil, “cidden böyle mi? bu olabilir mi? zihnim oyun oynamıyor değil mi?” okumasıydı. Ve bilhassa kitabın sonunda yazarın kişiliklerle değil, benimle oynadığını hissettim. Evet, kitabın “sonuç” kısmını da iki kez okudum. Son paragrafı ise birkaç kez. Hiç manga okumadıysanız, animelere asla ilginiz yoksa bile bu roman nereden baksanız güzel bir polisiye.
-İŞTE BU KISIMDA SPOİLER VAR-
BB iyi mi Ryuzaki çıktı ve ben asla izlemediğim için mi bunu anlayamadım? Tam olarak L olarak canlanmıştı gözümde. Ve diyordum ki L bir taraftan telefonla konuşarak bir yanda da Misora ile sahada rol alarak onu hem deniyor hem de bahsedilmiş olduğu şeklinde bir odada durarak soruşturmaları yöneten bir dedektif değil, o tam olarak sahada! Ama L olarak düşündüğüm şahıs, iyi mi oldu da katil B çıktı? Evet bunu da tam olarak kabullendim ve aniden Misora’nın karşısına bir adam çıktı ve ölen Ryuzaki bulunduğunu iddia etti, Ryuzaki’nin L’nin isimlerinden biri bulunduğunu söylemişti yazar, şimdi Misora’nın karşısına L mi çıktı? Biri beni aydınlatsın. Yine de karşısına çıkanın gerçek L bulunduğunu düşünüyorum, zira telefonda olan konuşmalarından bir kısmı kullanarak yanıt verdi. Kesinlikle L olmalı. Başka bir şaşkınlığı daha kaldıramam sanırım. L olsun. Üzerine üstlük yazar, Ryuzaki’nin 2 senedir hapiste bulunduğunu bir süre sonrasında da sebepsizce kalp krizinden öldüğünü söylüyor.Bu Death Note’ı kullanan Kira’nın işi mi? İşte tam olarak burada yazarın kişiliklerle değil de benim beynimle oynadığını düşündüm ve kitapla bir süre duvara bakarak arafta kaldım. Biri beni aydınlatırsa hayır demem… Ama hala taşları oturtamıyorum. Bir polisiyeden bu denli etkileneceğim aklıma bile gelmezdi. (Esin Damla Öktem)


Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri PDF indirme linki var mı?


Takeshi Obata – Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Takeshi Obata Kimdir?

Takeshi Obata, 11 Şubat 1969’da hayata merhaba dedi. 1.74m uzunlugunda, 53 kilo (Hikaru No Go zamanında), kan grubu AB.

Genel olarak, başka yazarlarla çalıştıgı şeklinde, Takeshi kendi sanatıyla da ünlüdür. Bazi eserleri Hikaru No Go (Yumi Hotta ile 1998 den 2003/04 e kadar), Ayatsuri Sakon (Sharakumaro ile) ve Arabian Majin Bokentan Lamp Lamp (Susumu Sendo ile). Nobuhiro Watsuki’nin (Rurouni Kenshin) ustasıydı ve bir röportajında söylediği suretiyle, zamanında ortalama 5-6 asistanı bulunduğunu söylemiştir.

Renklendirme için Obata, en açıktan en karanlık gölgelendirmelere kadar, Copic işaretleyicileri (alkol içerikli) kullanıyor. Hikaru No Go’nun tamamlanmasindan sonrasında, Takeshi Ohba’ya eşlik etmeye başladı ve Death Note üstünde çalıştı. Takeshi’nin mükemmel sanat işi nerdeyse hepimiz tarafınca bilinir fakat üzücü olarak, kendisi hakkında fazla birşey kim bilir…

Bisiklet kullanmayı sever.


Takeshi Obata Kitapları – Eserleri

  • Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri


Takeshi Obata Alıntıları – Sözleri

  • Dünyanın böylesine ihanet ve mesnetsiz suçlamalarla dolup taşmasını Tanrı istemiştir kim bilir. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • Ben kötüleri affetmem. Bu yüzden kim bulunduğunun pek de bir önemi yoktu. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • Aç gözlülük, dibi olmayan bir kuyuya benzer. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • “Dünyayı sevgisiz büyüyen insanların savaşları mahvetti!” (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • -Adaletin gücü, her şeyin üstündedir.
    -Güç mü?Güçten kastınız sertlik mi?
    -Hayır, tam aksine sevgidir. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • “İnsan, bazen kendine dışarıdan bakmalı.” (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • İnsan, kimi zaman kendine dışarıdan bakmalı. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • -Ceset oldum.
    -Efendim?
    -Ben cesedim. Size yanıt veremem. Artık et ve kemikten oluşan bir kütleyim yalnız. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • Niyetim asla aynı kefeye koymak değil fakat, mesela Kira, kurbanlarının adını deftere yazarak öldürebildiği muhteşem bir güce sahipti. Ne var ki bu şekilde bir gücü var diye de önüne gelene anlatmadı. İşte bu da aynı.
    Gerçek dâhiler, kendilerini dâhi olarak tanıtmaz. Kendilerine isim tabelası hazırlatmazlar. Bundan dolayı kendilerini öve öve bitiremeyen insanların yaşamış olduğu fena deneyimleri iyi bilirler. (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)
  • L, Wammy’nin Evi’ndeki her insanın ulaşmak istediği zirvenin adıydı.
    Aşılmak için vardı.
    Üstüne basılarak geçilmek için vardı.
    M için de N için de B için de.
    M savaşçı, N de selefiydi.
    B ise suçlu… (Death Note Bir Başka Defter – Los Angeles BB Cinayetleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş