Eğitim

Devlet MEB Dil Kursu Destekleri 2022 (Ücretsiz Dil Eğitimi)

Ülkemizde genç nüfusun giderek artış göstermesi sayesinde üniversitelerden mezun olan öğrenci sayıları da artış göstermektedir. Bu sayede öğrenciler, memurlar, öğretmen adayları, mühendisler, işletme mezunları, doktorlar, avukatlar ve diğer meslek gruplarına hakim olan vatandaşlarımızın iyi seviyede dil bilmeleri kariyerleri açısından oldukça önem taşımaktadır. Devlet destekli İngilizce kursu, yurt dışı dil eğitimi bursu ve devlet dil kursları yabancı dil öğrenimi konusunda destek vermektedir. Ülkemizde ya da yurt dışında ücretsiz dil kursu veren kurumlar hangileridir? inceleyebilirsiniz.

2022 Güncel:

  • Dil Kursu Desteği Nasıl Alınır?
  • Devlet Yabancı Dil Desteği Kayıt İşlemi
  • Devlet Memurları İçin Yabancı Dil Eğitimi Desteği Var Mıdır?
  • TSK Memurları İçin Yabancı Dil Desteği
  • Yurtdışı Yabancı Dil Eğitimi
  • Yabancı Dil Kursları
  • YLSY Burs Miktarları 2022
  • Yurt Dışı Dil Eğitimi Bursu Veren Kurumlar
  • YLSY Yurtdışı Dil Kursu Şartları
  • Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 67 Ülkeye 1500 Burslu Öğrenci Gönderilecek
  • Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Seçilen 67 Ülke

Dil Kursu Desteği Nasıl Alınır?

Ülkemizde YÖK’e bağlı bulunan pek çok üniversitelerde yabancı dil kursu verilmektedir. Bu eğitimler birçok yabancı dilin ilk-orta-ileri seviyede olmak üzere kursları bulunmaktadır. Her üniversitenin kendi bünyesinde belirlediği başvuru tarihi ve şartları bulunmaktadır. Belirlenen kontenjanlar doğrultusunda kayıtlar alınmaktadır. Başvuru sayıları yeterli sayıya ulaştığında yeni kayıt alınmamaktadır. Devlet destekli dil kursları olan üniversitelerden bazıları online kayıt yaptırmanızı da isteyebilir. Dil kursu desteğinde ön başvuru ve kesin kayıt dönemi bulunmaktadır. Her iki aşamayı da tamamladıktan sonra başvurunuz alınacaktır.

Devlet Yabancı Dil Desteği Kayıt İşlemi

Öncelikli olarak yabancı dil kursu için başvuruda bulunacağınız üniversiteye karar vermeniz gerekmektedir. Ardından üniversitelerin vermiş olduğu ilanları takip ederek başvuru tarihleri aralığında, müracaatınızı yapabilirsiniz. Kayıt seçeneklerine göre değişmesi ile birlikte online yapılan başvuruların ödeme şekli de yine dijital ortamda gerçekleşebilir.

Çoğu üniversite ödenecek tutarın tamamını kayıt sırasında talep etmektedir. Yüz yüze yapılacak olan başvurulardan önce eğitim kurumunun sekreterliğinden randevu oluşturulması daha sağlıklı olacaktır. Daha detaylı bilgi almak için tercih edeceğiniz üniversitelerin sekreterliği ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede başvuru ve ödeme şekilleri ile de ayrıntılı bilgi almış olacaksınız.

Devlet Memurları İçin Yabancı Dil Eğitimi Desteği Var Mıdır?

Ülkemizde verilen dil eğitimleri devlet memurları için de geçerlidir. Devlet memuru kadrosundayken dil eğitimi almak isterseniz 2016 yılında yürürlüğe giren Bütçe Kanunu dil destek paketi ile dil eğitimi için devlet çalışanlarına maddi destek verilmektedir. Bu destekten yararlanabilmek için öncelikle kamu personeli olmanız gerekecektir. Kamu personeliyseniz terfi almış olmanız ve resmi yönetici statüsünde çalışmanız gerekir. Ayrıca sözleşmeli personeller bu destekten faydalanamayacaktır.

Henüz devlet memuru değilseniz KPSS A grubu sınavına girerek devlet kadrosunda yerinizi alabilirsiniz. Memur olarak çalışıyorsanız mesleki yeterlilik için kurum sizden dil eğitimi almanızı talep edecek ve yine devlet kurs ücreti karşılayacaktır. Belirlenen şartları taşıdığınızı düşünüyorsanız MEB onaylı ve üniversitelerin açtığı kursların yanında dernek ve vakıflar tarafından da verilen yabancı dil eğitimine katılabilirsiniz.

TSK Memurları İçin Yabancı Dil Desteği

Yabancı dil kursu için belirlenen bütçe destek paketinden TSK personelleri de faydalanmaktadır. Yurt dışı görevi için gönderilen TSK personeli alması istenilen dil eğitimine devam ettiğini gösterecek belge ve ödeme makbuzu ile kurumdan kurs destek ücretini alabilirler. Yabancı dil kursu ücretinde bulunan sadece damga vergisi personel tarafından ödenmektedir. Kursa ara vermeden devam edilmesi ile birlikte bütçe desteği en fazla 9 ay uygulanacaktır.

Hizmet verdiğiniz kurum sizden devlet destekli dil kursları eğitimi almanızı istediğinde veya siz şahsi olarak eğitim almak istediğinizde bütçe desteğine başvurabilirsiniz. Başvurunuz onay sürecinden geçecektir. Değerlendirmenin olumlu olması sonucunda kurs ücretiniz kurumunuz tarafından belirli oranda karşılanacaktır. Bütçe planlaması her yıl farklı şekilde yapıldığı için başvurduğunuz yıl için ayrılan bütçe desteği detaylarını öğrenmek için kurumunuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışı Yabancı Dil Eğitimi

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca İngilizce dersleri verilmektedir. Fakat bu eğitim düzeyleri kariyer hayatlarında yetersiz kalmaktadır ya da kendisini yabancı dil alanında geliştirmek isteyen kişiler devlet dil kurslarından destek almak istemektedir. Birçok kişi iyi seviyede dil bilmek için kurslara kayıt yaptırsa da yurt dışında dil kursu veren kurumları da tercih etmektedir.

Dil eğitimine ülkemizde başlayan vatandaşlara bazı fırsatlar da sunulmaktadır. Belirlenen bir seviyeye gelindiğinde yurt dışına çıkma şansı verilerek yabancı dillerini daha da gelişmesi amaçlanmaktadır. Bu tarz kurslar yurt dışında eğitim verdikleri için oldukça pahalı olurken daha az maliyetli olan devlet dil kursları ile siz de eğitim alarak kariyer hayatınızı daha başarılı sürdürebilirsiniz.

dil-kursları
MEB Dil Kursu Destekleri

Devlet destekli yurt dışı dil eğitimi kurslarından yararlanmak için öncelikle hangi dil üzerine eğitim alacağınızın kararını vermelisiniz. Daha sonra yurt dışı dil eğitimi bursu veren kurumlar araştırması yaparak seçiminizi yapmalısınız. Yaralanmak istediğiniz kursun seçimini yaptıktan sonra kaç hafta eğitim almak istediğinizi belirtmelisiniz. Başvuru formu üzerinden gerekli bilgileri ve evrakları hazırlayarak onay verebilir ve kursa başlayabilirsiniz.

Yabancı Dil Kursları

Yurt dışında ücretsiz dil kursu bulmak oldukça zor olacaktır. Ülkemiz ile anlaşmalı olan ve devlet destekli İngilizce kursu veren kurumlar ile iletişime geçerek yurt dışı dil eğitimi fırsatları hakkında detaylı bilgi alabilir ve şartlarını öğrenebilirsiniz.

Yurt dışından yabancı dil kursu veren en iyi kurumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Zoni language
  • Au-pair
  • Te-ol dil okulları
  • Celta-Delta Kursları

Gibi pek çok yabancı dil eğitimi veren kurs bulunmaktadır. İsmini saymış olduğumuz bu burslar iyi ve kaliteli bir eğitim vermektedir. Bu kurslara katılarak dil seviyenizi arttırabilir ve kariyerinize çok iyi bir atılım yapmış olursunuz. Katılmış olduğunuz kurslar sayesinde kendinize referans gösterebileceğiniz eğitmenleriniz olduğu gibi dil eğitimi için gitmiş olduğunuz ülkelerde sizin için referans verebilecek birileri mutlaka olacaktır.

YLSY Burs Miktarları 2022

YLSY burs miktarı yurt içinde 1.000 TL olarak verilmektedir. Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarda olan ihtiyaca bağlı olarak mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programı olan YLSY burs miktarları yurt içinde 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Yurt dışında ise dil, yüksek lisans ve doktora öğrenimleri boyunca ödenen aylık burs olup ülkelere göre değişiklik göstermektedir. YLSY ülkelere göre burs miktarı hakkında detaylı bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yurt Dışı Dil Eğitimi Bursu Veren Kurumlar

Eğer siz de yurt dışında okumak ve eğitim hayatınıza devam etmeyi düşünüyorsanız, dünya çapında çeşitli burslar veren pek çok kurum bulunmaktadır. Bu burs veren kurumlara başvurunuzu yaparak yurtdışı dil eğitimi bursu imkanından faydalanabilirsiniz. İşte yeni dönem için burs veren kurumlar;

  • İsveç Enstitüsü Bursu ve Yüksek Lisans Programı
  • TEV Yüksek Lisans Bursları
  • Chevening Burs Programı
  • Fulbright Bursu
  • MEB – Yabancı Hükümet Bursları
  • Jean Monnet Burs Programı
  • British Council Bursu
  • TÜBİTAK Bursları

Devlet dil kurslarının yanında yurt dışı desteği de veren bazı kurumlar bu şekildedir. Daha detaylı bilgi almak için kurumların resmi internet sayfalarını ziyaret edebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

YLSY Yurtdışı Dil Kursu Şartları

Ülkemizde ihtiyaç duyulan bilim ve teknoloji transferi gerçekleştirmeye yönelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan burslu statüde lisansüstü eğitim alan ve yurt dışına öğrenci gönderilmesini amaçlayan YLSY şartları şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • En az lisans mezunu olmak.
  • Lisans mezuniyet notu en az 2.50 / 65 olmak,
  • 31 yaşından gün almamış olmak (2014 YLSY için 1984 ve daha sonraki yıllarda
  • doğmuş olmak).
  • ALES’ten en az 70 puan almış olmak (ALES puanları, sınavın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.),
  • Yükseköğrenimi veya kamu görevi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (Askerlikten muaf olmak, askerliğini yapmış veya erteletebilecek durumda bulunmak),
  • Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye ve Türkiye’nin her yerinde çalışmaya elverişli olmak (Kontenjanlara yerleştirilen adaylardan sağlık kurulu raporu istenir).

Başvuru şartları her yıl düzenlenen ve yayımlanan kılavuzda yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 67 Ülkeye 1500 Burslu Öğrenci Gönderilecek

Milli eğitim bakanlığı tarafından belirlenen kapsamda 67 ülkeye 1500 burslu öğrencinin gönderileceği 2015 yılında açıklanmıştır. Bu durum 2015 yılında yapılan YLYS ( Yurt dışında lisans üstü öğrenim görecek adayları seçme ve yerleştirme sınavı) katılım gösteren ve başarılı olan öğrencilerin nitelikli olarak insan gücünü yetiştirmek amacıyla 67 ülkeye gönderilmesi ile bu proje başlatılacaktır.

Girişimci gençlerimize iş kurmak için kredi veren KOSGEB isimli kuruluşun verdiği ücretsiz girişimcilik ücretsiz girişimcilik kursları hakkında bilgi alabilirsiniz.

yabancı-dil-kursu
Yabancı Dil Kursu

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme MEB öğrenmek için hemen tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Seçilen 67 Ülke

Devlet MEB Dil Kursu Destekleri MEB tarafından seçilerek gönderilecek olan burslu öğrenciler aşağıdaki 67 ülkeye gönderilecektir;

  • Arjantin
  • Azerbeycan
  • Bosna Hersek
  • Brezilya
  • Cezair
  • Çek cumhuriyeti
  • Çin
  • Danimarka
  • Endonezya
  • Fas
  • Hindistan
  • Meksika
  • Norveç

gibi birçok ülkeye öğrenci gönderilerek pek çok alanda hizmet verecek olan meslek gruplarının iyi derecede öğrenim görmüş olması hedeflenirken bu ülkelere gitmeye hak kazanan öğrenciler için de çok büyük bir şans olarak belirtilmiştir.

Ayrıca yabancı dil öğrenmek için yurt dışına gidenlere de vakıflar tarafından verilen burslar bulunmaktadır. Türk Eğitim Vakfı ABD ve Batı Ülkeleri, İtalya, Almanya, Fransa, Danimarka, İspanya ve Japonya ülkelerine giderek dil öğrenmek isteyenlere destek vermektedir. 30 yaşından büyük olmayan Türk vatandaşları, Türkiye sınırları içinde faaliyet gösteren üniversitelerde aktif olarak öğrenci olanlara, ortalaması 4 üzerinden 3 olanlara, ailesinin gelir ve imkanı ile yurt dışına gidemeyecek olanlara burs verilmektedir. Bu tarz yurt dışı bursu veren birçok Vakıf ve STK vardır. Gerekli evrakları teslim etmeniz ve aranan şartlara uygun olmanız halinde yurt dışına dil eğitimi almak için gidebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş