Eğitim

Dikenlikler Prensi – Mark Lawrence Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dikenlikler Prensi – Mark Lawrence Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dikenlikler Prensi kimin eseri? Dikenlikler Prensi kitabının yazarı kimdir? Dikenlikler Prensi konusu ve anafikri nedir? Dikenlikler Prensi kitabı ne konu alıyor? Dikenlikler Prensi PDF indirme linki var mı? Dikenlikler Prensi kitabının yazarı Mark Lawrence kimdir? İşte Dikenlikler Prensi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Mark Lawrence

Çevirmen: Kerem Sanatel

Orijinal Adı: Prince of Thorns

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053434825

Sayfa Sayısı: 400


Dikenlikler Prensi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Dikenlikler Prensinden Sakının Dokuz yaşlarında annesinin ve kardeşinin gözleri önünde öldürülmelerini izledi. On üç yaşlarında kana susamış bir haydut çetesinin başındaydı. Prens Honorous Jorg Ancrath’ın sırt çevirilmiş olduğu şehre dönme vakti gelmiştir. Kont Renar’ın annesini ve kardeşini öldürmesini dikenliklerde kapana kısılmış bir halde izlediği günden beri intikam ateşiyle yanmaktadır. Hayat ve ölüm onun için bir oyundan ibarettir ve kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Ancak babasının hisarında onu başka bir ihanet beklemektedir. Kalleşlik ve kara büyü. İradesi ne kadar kuvvetli olursa olsun, genç bir adam hayal bile edemediği kadar kuvvetli düşmanlarını alt edebilir mi?

“Kesinlikle afallatıcı… ağzınız açık kalıyor.”

-Robin Hobb-

“Etkili, soğuk bir hançer darbesi benzer biçimde bir intikam romanı. Lawrence ilk kitabında okuyucuyu nefes soluğa bırakıyor.”

-Robert V. S. Redick-

“Bu kitap görkemli.”

-Galaxy Book Reviews-

“Ölümcül, yürekli bir fantastik roman.”

-Publishers Weekly-

“Lawrence sürükleyici fantastik romanlarda çıtayı yükseltti. Bu yıl okuduğum en iyi kitap.”

-Peter V. Brett-

“Dikenlikler Prensi, bilindik Ortaçağvari fantastik üçlemeler geleneğini altüst etmeye kesin bir yazarın eseri.”

-Locus-

(Tanıtım Bülteninden)


Dikenlikler Prensi Alıntıları – Sözleri

  • Bunu gömüt taşlarına yazmalılar, “Yorgun düştü,” yaşamdan bezdi anlamında değil de, daha ziyade hayata tutunamayacak kadar yoruldu anlamında.
  • Vahşi ve gizemli dünyamızı bir algı kisvesine sarmışız. Havsalamızdaki boşlukları ilim ve dinle örtbas ediyor, kurulu bir seviye olduğuna kendimizi inandırıyoruz. Bir çok süre da bu tasarı işe yarıyor. Yüzeyden seke seke gidiyoruz, altında yatan derinliklere aldırmaksızın. Millerce derinlikteki bir gölü üstünden uçarak kateden yusufçuklarız, rastgele yolların izini sürüp anlam ifade etmeyen akıbetleri boylayan.
  • Korkaklara saygıyla yaklaşmak gerekir. Zarar vermeyi en iyi bilen korkaklardır. Bir korkağı köşeye sıkıştırırsanız sonucuna katlanırsınız.
  • “Sevginin hüsrana uğrattığı yerde sizi nefret diri meblağ.”
  • Yüzbaşı Coddin’in neler hissettiğini anladım; alay konusuydum fakat hemen hemen algı edemiyordum.
  • Suikast, cinayetin birazcık daha titizlikle işlenmiş olanıdır.
  • “Bence her gün ölüyoruz. Her şafakta tekrardan doğuyoruz, birazcık değişerek, kendi yolumuzda birazcık daha ilerliyoruz. Eskiden olduğun şahıs ile dönüştüğün şahıs arasına yeterince mesafe girdiğinde yabancılaşıyorsun. Belki de büyümek budur. Belki büyümüşümdür.”
  • Şu rahipler yok mu? Bir dakika ilkin sevmiş oldu kumkuması, akabinde affetme, derhal arkasından sonsuz cehennem ateşi.
  • En sakin dille yerine getirilen tehditler en derine ulaşırlar.
  • “Bellek tehlikeli şeydir. Anıları evirip çevirirsin, her köşesini ve ayrıntısını bildiğini sanırsın fakat gene de seni yaralayacak keskin bir tarafına rastlarsın. Her geçen gün anılar birazcık daha ağırlaşır. Her gün seni birazcık daha derine çeker. Sarmaş dolaş olursun onlarla, her seferinde bir ilmek atılır, kendi kefenini dokursun, bir koza örersin, içinde delilik büyür.”


Dikenlikler Prensi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabı sevdim mi sevemedim mi bilemedim. Grimdark olması,erişkin fantastik olması ya da anti hero olması da değil, yazımı vakaları beni bir türlü evren içine çekemedi. Zaten kitapta adam akıllı bir evren yok.
Normal Dünya kıta ve vatanlarında; Shakespeare’den alıntı meydana getiren Pisagor’u övgüyle anan bir karakterimiz var. Roma ve Hıristiyanlık da var. Düşünüyorsunuz ki ortaçağ sonu benzer biçimde ara dönem fakat Mimar isminde olan güçlerin oluşturduğu bir depoda bir ruh gelip prensimize “Lütfen parolayı açıklayın…sistem erişimi engellendi.” Falan diyor hadi ona da tamam diyorsunuz Assaasins Creed Abstergo bağlantısı falan fakat yok. Nereden tutarsanız elinizde kalıyor bence. Fantastik yazılan romanlarda bence olan dünya düzeni değil yeni bir evren oluşturulmalı ben o yüzden kitabı baştan beğenmeme çerçevesinde değerlendiriyorum. Diğer kitaplarda ümit ederim her şey daha oturaklı olur.
Kitabın baskısı ve çevirisi fazlaca fena. Aşırı hemde her sayfada punto ayrı boşluklar ayrı saçma sapan bir baskı. Gerçekten inanılmaz. (Tutku)

Kesinlikle harikaydı! Türkiye’de çıkmadan ilkin beğendiğim ve merak ettiğim bir kitaptı. Başlarken bir beklentim yoktu fakat okudukça vay dedim. İlk sayfalara adapte olmam birazcık zor oldu sadece mevzu açıldıktan ve anlaşılır hale ulaştıktan sonra kitap aldı götürdü beni.
Kitap bir fazlaca fantastik eserden fazlaca değişik, en büyük farkı baş karakteri diyebilirim. Baş karakter Jorg fena, su katılmamış bir fena. Okurken fazlaca etkilendim, yapmış olduğu şeyler çok kötü ve ‘şeytani’ de olsa ben fazlaca sevdim. Yazarı takdir etmek isterim, fena evladı yazarken haklı çıkarmaya acındırmaya çalışmamış, okudukça bunu daha fazlaca takdir ettim.
Kitabın kurgusu ve anlatımını da fazlaca beğendim. Sayfalar ilerledikçe mevzuyu anlamaya başlıyorsunuz ve bitirmek acı verici oluyor. Keşke serinin öteki kitapları çıksaydı, elimde olsaydı öteki iki kitabı beklemeden bitirirdim. Pegasus Yayıncılık üçlemenin tüm haklarını almış, ümit ederim fazlaca bekletilmeden çıkarır.
Daha fazlası için; http://yorumatolyesi.blogspot.com/2015/10/dikenlikler-prensi-parcalanms.html (Esma T)

38 kişilik grubumuz. Kahramanımız Jorg. Hatta şimdiden Krala ve geleceğin İmparatoruna ayıp olmasın; Prens Honorous Jorg Ancrath. Biraz Spoiler vericem fakat işleyişi etkilemeyecek.
Türkiye’de olsa 10 sezonluk dizi yaparlar bu evladı. 9 yaşlarında anne ve kardeşlerin gidişi, 13 yaşlarında başına geçilen çete, çocuk kahramanların meşhur olmaya başladığı son dönem yazınsal yapıtları ve Cedric efsanesinin 14 yaşındaki halinin birleşmiş hali. Ne kadar Anti olsa da o bizim canımız ciğerimiz.
Karakterlerden bazılarını da fazlaca tuttum. Mesela Rike, küfürbaz ve atarlı kardeşimiz. Acayip küfürleri var. Çulsuz Çiftlik Kurtçukları ve Zikindirik Bataklık Çiftçileri bunlardan bazıları. Aynı grupta Makin de var. O da sakin timsali. Kolu kopsa ‘-Olsun ya bir tane daha var’ diyenlerden. Gemt ve kardeşi Maical (Allah rahmet eylesin) var. Gemt bildiğiniz suretiyle daha ön planda. Kardeşiyse bir o denli geride. Hatta o denli gerideki yazarımız bunu ‘Bindiği Atın Kendisinden Daha Zeki’ olmasıyla tanımlayarak mevzuyu kapatmıştı.
Amacımız Kont Renar’dan intikam almak. Öyleki vakalar var ki ipin ucu kaçıyor kimi zaman. Olsun, ziyanı yok kurgu güzel. Her ne kadar bazı yerlerde yazar kendini kaybetse de güzel bir başlangıç kitabı bulunduğunu söylemek mümkün.
Ayrıca 14 yaşlarında Kral olacağını söyleyen Jorg; 15 yaşına ulaşınca Kral olduğu benzer biçimde yazarımız bizlere 20 yaşlarında da imparator olacağını söyleyerek serinin 3 kitap olacağı sürprizini veriyor. Şimdiden ben son kitabı düşünerek öteki kitaba geçeceğim fakat olsun. Beklentilerim fazlaca.
Son olarak da direksiyon sınavım vardı. Kazandım dostlar. Acayip mutluyum. Bazen kendime bu kadar sakin olmak yerine birazcık heyecanın iyi bulunduğunu söylediğim olmuştur fakat bugün kazandıysam bunu sakinliğime borçluyum. Sonuç olarak kazandım ve mutluyum. Darısı kalan arkadaşların başına. Mutlu keyifli akşamlar ve rahat yedi gün sonu tatili arzuluyorum. Kendinize iyi bakın.. (Sadık Kocak)


Dikenlikler Prensi PDF indirme linki var mı?


Mark Lawrence – Dikenlikler Prensi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Dikenlikler Prensi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mark Lawrence Kimdir?


Mark Lawrence Kitapları – Eserleri

  • Dikenlikler Prensi
  • Dikenlikler Kralı
  • Dikenlikler İmparatoru
  • Soytarı Prens
  • The Liar’s Key
  • Prince of Fools
  • The Wheel of Osheim


Mark Lawrence Alıntıları – Sözleri

  • Korku duvarlarının içinde yaşayan hayatlar bir tek yavaş ölümlerdir. (Dikenlikler İmparatoru)
  • “Bellek tehlikeli şeydir. Anıları evirip çevirirsin, her köşesini ve ayrıntısını bildiğini sanırsın fakat gene de seni yaralayacak keskin bir tarafına rastlarsın. Her geçen gün anılar birazcık daha ağırlaşır. Her gün seni birazcık daha derine çeker. Sarmaş dolaş olursun onlarla, her seferinde bir ilmek atılır, kendi kefenini dokursun, bir koza örersin, içinde delilik büyür.” (Dikenlikler Prensi)
  • O bahar kokuyor. (Dikenlikler Kralı)
  • Sırlar en iyi tek bir çift dudağın arkasında saklanır. (Dikenlikler İmparatoru)
  • Görüyorum fakat işitemiyorum. (Dikenlikler Kralı)
  • Her söylenene inanırdım ben. Bana mantıklı gelen şeyler hariç her şeye. (Dikenlikler Kralı)
  • Aptal bir çocuktum. (Dikenlikler Kralı)
  • Yüzbaşı Coddin’in neler hissettiğini anladım; alay konusuydum fakat hemen hemen algı edemiyordum. (Dikenlikler Prensi)
  • Vahşi ve gizemli dünyamızı bir algı kisvesine sarmışız. Havsalamızdaki boşlukları ilim ve dinle örtbas ediyor, kurulu bir seviye olduğuna kendimizi inandırıyoruz. Bir çok süre da bu tasarı işe yarıyor. Yüzeyden seke seke gidiyoruz, altında yatan derinliklere aldırmaksızın. Millerce derinlikteki bir gölü üstünden uçarak kateden yusufçuklarız, rastgele yolların izini sürüp anlam ifade etmeyen akıbetleri boylayan. (Dikenlikler Prensi)
  • Kazanan kim, kaybeden kim, bilmiyorum. Hatırlamıyorum. (Dikenlikler Kralı)
  • Öfkenin, üzüntü de dâhil olmak suretiyle, öteki her şeyi yok edeceğini biliyordum. (Dikenlikler İmparatoru)
  • Ölsem bile dersini cesedime anlatmaya devam edeceğine dair içimde bir his oluşmuştu. (Dikenlikler İmparatoru)
  • Bunu gömüt taşlarına yazmalılar, “Yorgun düştü,” yaşamdan bezdi anlamında değil de, daha ziyade hayata tutunamayacak kadar yoruldu anlamında. (Dikenlikler Prensi)
  • Savaşmak istiyordum zira içim kavgacıydı benim. (Dikenlikler Kralı)
  • Seçim yapmış insanoğlu kendi kaderini belirleme ettiğini hisseder. Oldukça azı seçenekleri kimin şekillendirip kimin sunduğunu sorgular. (Soytarı Prens)
  • Bu dünya iyi insanları kahvaltıda yer. (Dikenlikler İmparatoru)
  • Bazı şeyler ikiye bölünemezler. Birisini yarım sevemezsin. Yarı ihanet edemezsin ya da yarı yalan söyleyemezsin. (Dikenlikler İmparatoru)
  • Korkaklara saygıyla yaklaşmak gerekir. Zarar vermeyi en iyi bilen korkaklardır. Bir korkağı köşeye sıkıştırırsanız sonucuna katlanırsınız. (Dikenlikler Prensi)
  • Kızma, doğamda var bu. (Dikenlikler Kralı)
  • “Sevginin hüsrana uğrattığı yerde sizi nefret diri meblağ.” (Dikenlikler Prensi)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş