Eğitim

Doğmadı Kutsal Çocuk – Pascal Bruckner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Doğmadı Kutsal Çocuk – Pascal Bruckner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Doğmadı Kutsal Çocuk kimin eseri? Doğmadı Kutsal Çocuk kitabının yazarı kimdir? Doğmadı Kutsal Çocuk konusu ve anafikri nedir? Doğmadı Kutsal Çocuk kitabı ne konu alıyor? Doğmadı Kutsal Çocuk PDF indirme linki var mı? Doğmadı Kutsal Çocuk kitabının yazarı Pascal Bruckner kimdir? İşte Doğmadı Kutsal Çocuk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Pascal Bruckner

Çevirmen: Esin Talu Çelikkan

Yayın Evi: Telos Yayıncılık

İSBN: 9789755450964

Sayfa Sayısı: 180


Doğmadı Kutsal Çocuk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Doğmadan ilkin, dünyada kendisini neyin beklediğini bilselerdi, ya da biri bunu onlara söyleseydi, acaba tek bir çocuk dünyaya gelmek ister miydi? “Doğmak ya da doğmamak” sorusunu Louis ve Celine adlı ikiz kendilerine sormak olanağını buluyorlar. Louis ve kız kardeşi Celine bayağı çocuklar değiller, zira daha birkaç haftalık ceninken ana karnında eğitim görmeye başlamışlardır. Birkaç ay içinde dünyanın tüm bilgilerini öğrenirler ve birer muhteşem alim olurlar. Matematik, fizik, kimya, felsefe, vb. detayları öğrenmişlerdir. Ama ana karnında gazeteleri okuyup dünyanın halini öğrenince, savaşlardan, hastalıklardan, terör ve açlıktan gözleri korkar. Ancak Celine dünyaya gelmeye karar verir ve dünyaya gelir gelmez bir budalaya dönüşür. Ana karnında kalan Louis, orada benzersiz bir bilgisayara dönüşür. Dünyanın en büyük bilginleriyle aşık atması bir yana Tanrı’ya bile kafa tutmaya adım atar. Taa bir tv programında cilveli balerin Lucia’yı görünceye kadar…

Pascal Bruckner Doğmadı Kutsal Çocuk’ta nefis bir doğa ötesi öykü kurgularken, Voltaire ve Rabelais’yi anımsatan bir yapıta ulaşıyor. Bilimin çılgınlığına kendini kaptırmış insanlığın geleceği hakkında bizleri hem güldüren hem düşündüren bir roman.


Doğmadı Kutsal Çocuk Alıntıları – Sözleri

  • Bağlı olanlara iyi mi eziyet edilirse, eziyet edenlere o denli bağlanılır.
  • Başkalarından bıkmadan ilkin kendinden bıkılır.
  • Fark etmeden öldü zira yaşadığını bilmiyordu.
  • Beden, yalnızca ruhun zehiri değildir,
    bununla birlikte mezarıdır.
  • … data, bir istifleme, bir geviş getirme değil, bir fetihtir.
  • İnsan kendi kurduğu dünyaya aittir, başkalarının kurduğuna değil!
  • Doğum, ölümün ilk zaferidir.
  • …muhteşem bir kobaydı Madeleine : Hem bilgisiz, hem sabırlı !
  • …adamı sevip sevmediğini düşünmeden onunla evliliğe ilk adımını attı. Aşk terimi, üstünde durulmağa değmeğeyecek kadar belirsizliklerle doluydu.


Doğmadı Kutsal Çocuk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

-Değerlendirme-
Dönem: Kendi Zaman Kurgusunda
Dili: Kıvrak, Esprili, Felsefi
Olumlu (+) Yanları:
Farklı, değişik, değişik. Bir kitap okumak isterim. İçeriği değişik olsun o kitap bu kitap.
Olumsuz( -) Yanları:
Kitabın baskı kalitesi düşük.
Okunmasına ara verilmemesi gerekir.
Fikir metafiziksel anlatımı sevmeyenler için zor bir okumaya niçin olabilir.
İÇERİK:
Doğmadan ilkin dünyada nelerin beklediğini bilebilseydik iyi mi olurdu fikrine dayanarak kurgulanan bir roman. Louis ve Celine adlı ikizler üstünden anne karnında eğitim almaya başlayarak tüm bilgilere dünyadaki haiz olmaya başlarlar. Celine doğmaya karar verir ve sonrası….
Kişisel Yorumum:
Bu biçim kitapları seviyorum. Anlatılmak istenileni değişik kurgular, düşünceler üstünden aktarması fazlaca hoş.
Okuduğunuz için teşekkürler. Zıt,değişik ve pekiştiri eleştrileriniz var ise eklemenizden keyif duyarım.
Sevgiler (Quasimado)

Metafiziksel kurgu ile felsefik derinliklerin kaba bedensel gerçeklerle harmanlandığı güzel ve keyifli bir kurgu.
Dünyaya daha hazır bir bebek getirmek isteyen bir annenin, 9 aylık süreyi boşa geçirmek istememesinden yola çıkarak karnındaki ikiz bebekleri data istilası altına almasıyla öykü başlıyor. Bu iş için bir doktoru da ikna edip, olmadık “kurgusal” yöntemlerle bebeklerin artık açlığı haline gelen ihtiyacı karşılamaya çalışıyorlar.
Bebeklerin dışarısı ile bağlantıları, kendi iç çatışmaları ve öteki insanların vakaya yaklaşımları pek alışılmadık bir bakış açısıyla sunuluyor.
İlerleyen bölümlerde kitaba adını veren “Doğmayan Kutsal Çocuk” data seviyesini o denli ilerletiyor ki artık tüm otoriteler önünde diz çöküyor. Tanrılık rolüne kalkışarak insanları yönetmeye başlıyor.
Tam burada, Ninja Turtles çizgi filmindeki iri insanın içinde “beyin” vardı ya adı Krangs, o geliyor aklıma (şuraya resmini koyayım hatırlarsınız https://i.hizliresim.com/XEjJrD.png) . Ninja Turtles 93 te yayınlanmaya başladığını düşünürsek kim bilir yazar bundan etkilenmiştir diye düşünmedim değil.
Sonlara doğru ne olursa olsun İnsan olgusunun zaaflarını da gösteren, o Tanrısal varlığı yerle yeksan eden bölümlerin de fazlaca iyi işlenmesi, kurguyu yaşamsal öğelerin realitesine sunuyor ve derin sorgulamalar yapmamızı sağlıyor.
Eski ve pek göz önünde olmayan bir yaratı olması değerinden hiçbir şey kaybettirmemiş. Kütüphanemde kıymetli bir yer edindi. (Umut…)

Basımı olmadığı için zor buldum fakat ne olursa olsun kütüphanede olması lüzumlu içerik olarak edebiyat ile gerçeklik güzel yorumlanmış maddiyat ve Maneviyat arasındaki farkı bir de bu bakış açısıyla okuyun derim (Erdem Üzüm)


Doğmadı Kutsal Çocuk PDF indirme linki var mı?


Pascal Bruckner – Doğmadı Kutsal Çocuk kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Doğmadı Kutsal Çocuk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Pascal Bruckner Kimdir?

15 Aralık 1948, Paris doğumlu Fransız yazar. Ecole Pratique des Hautes mezunudur. Institut d’Etudes Politiques de Paris’te öğretim görevlisi olarak çalışmış, Nouvel Observateur’un yazarları içinde yer almıştır. Hayatı süresince politik olarak etken olmuş, görüşleriyle birçok yazara esin deposu olmuştur. Sırp saldırılarına karşı Hırvatlar, Bosnalılar ve Kosovalılardan yana tavır almış, Sırp güçlerine karşı Nato bombardımanını, Saddam’ın devrilmesini desteklemiş sadece ABD’nin Irak’taki tutumuna ve varlığına karşı çıkmıştır. Çokkültürcülüğe karşı tezleri internasyonal bir münakaşa başlatmıştır. Eserleri şunlardır:

Romanları: Parias, Editions du Seuil (1985); Lunes de fiel, Editions du Seuil (1981); Evil angels, Grove Press (1987); Les voleurs de beauté, B. Grasset, (1997); Le divin enfant, Editions du Seuil (1992); The Divine Child, Rupa & Co. (2005).

Denemeleri: La tentation de l’innocence, Grasset, 1995; Temptation of innocence, Algora Publishing. 2000; Le Sanglot de l’Homme blanc, Éditions du Seuil, 1983; La tyrannie de la pénitence, Grasset, 2006.


Pascal Bruckner Kitapları – Eserleri

  • Hınç Ayları
  • Güzellik Hırsızları
  • Adsız Devler
  • Doğmadı Kutsal Çocuk
  • Yaşam Boyu Esenlik
  • Masumiyetin Ayartıcılığı
  • Aşk Paradoksu


Pascal Bruckner Alıntıları – Sözleri

  • Aşk yoktur artık demişti Robert Musil, yalnızca cinsellik ve arkadaşlık vardır. Deleuze ve Guattari ise şu iğrenç sevilme arzusuna dikkat çekiyorlardı. Seni seviyorum yerine tek gerçek kalıp olan seni isterim kalıbını getirmek gerekt (Aşk Paradoksu)
  • Olay yokluğunun getirmiş olduğu sakinliğin de tıpkı en büyük felaketler kadar bizleri çökerttiğine asla dikkat ettiniz mi? (Hınç Ayları)
  • …adamı sevip sevmediğini düşünmeden onunla evliliğe ilk adımını attı. Aşk terimi, üstünde durulmağa değmeğeyecek kadar belirsizliklerle doluydu. (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • “Ne yöne döneceğimi bilemiyorum,
    bir çıkış bulamayan ne var ise, o benim işte.“ (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Mutsuzluk yalnızca mutsuzluk değildir. Daha da beteri, mutlu olma mevzusunda başarısız olmaktır. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Devamlı değişen bir fizyonomiye tek bir ifade dayattığı için, maske insanı kaygılandırır. (Güzellik Hırsızları)
  • Değerli olan herşey , ender olmasıyla birlikte zor olsa gerek.. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • körfez savaşı esnasında, suudi arabistan’ daki amerikan birlikleri petrol kuyularına girişleri, arap güçleri de mekke yolunu koruyorlardı. her insanın mukaddes yeri kendine nazaran! (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • Ne yöne döneceğimi bilemiyorum ,
    Bir çıkış bulamayan ne var ise o benim işte (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • “Bu sebeple bir insan bir şeyin hem kölesi hem efendisi olması imkansız.” (Güzellik Hırsızları)
  • Kendi kendiyle doluyken ötekilere bir yer ayıramaz insan. (Aşk Paradoksu)
  • “İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir.” (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Bağlı olanlara iyi mi eziyet edilirse, eziyet edenlere o denli bağlanılır. (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • …muhteşem bir kobaydı Madeleine : Hem bilgisiz, hem sabırlı ! (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • Kendileri zayıf oldukları halde sizin zayıflığınızı hissedebilme kabiliyetleri olan kimselere özgü keskin görüşlülüğe sahipti. (Güzellik Hırsızları)
  • Oldukca korktuğum içim peşinen hepsini horgörüyordum.
    Horgörü: Başkalarından aşağıda olma korkusu ve böylece onların kendilerine yönelik hükümlerini öncesinden kestirme. (Güzellik Hırsızları)
  • İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Bir zamanlar aşkın en mükemmel sebebi aşkın bizzat kendi tehlikesiydi. Tedbirsizlik bugün güvenlik çağımızın asla tanımayacağı tutkuları alevlendiriyordu. Sevmenin tehlikeye atılma olduğu güzel günler geride kalalı pek de uzun süre olmadı. Bugün aşklarımız hemen hemen açlığı bile tanımadan doygunluktan ölüyor.

    Hem kuzum, aslına bakarsanız kanamakta olan bir ruhu yaralamaktan güzeli var mıdır?

    Yoksa sen, deli bir aşkın hanımefendileri köleleştirmek için erkekler tarafınca yaratılmış baskıcı bir mit bulunduğunu bilmiyor musun? (Hınç Ayları)
  • İnsan kendi kurduğu dünyaya aittir, başkalarının kurduğuna değil! (Doğmadı Kutsal Çocuk)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş