Eğitim

Dört Kısacık Saniye – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dört Kısacık Saniye – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dört Kısacık Saniye kimin eseri? Dört Kısacık Saniye kitabının yazarı kimdir? Dört Kısacık Saniye konusu ve anafikri nedir? Dört Kısacık Saniye kitabı ne konu alıyor? Dört Kısacık Saniye PDF indirme linki var mı? Dört Kısacık Saniye kitabının yazarı K. A. Tucker kimdir? İşte Dört Kısacık Saniye kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: K. A. Tucker

Yayın Evi: Hyperion Kitap

İSBN: 9786055002398

Sayfa Sayısı: 418


Dört Kısacık Saniye Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnanıyorum fakat bir insanoğlunun yaşamını etkilemek için yılların, ayların, haftaların yok.

Sadece saniyelerin var.

Onların sevgisini kazanacağın saniyeler.

Ve onları kaybedeceğin saniyeler


Dört Kısacık Saniye Alıntıları – Sözleri

  • Kader fikrinden nefret ederim; zira ona inanırsam varacağım yerin doğduğum saniyede belli olduğuna inanmam gerekir ve onu denetim edebileceğimi düşünmek salaklık olur. Aniden geri çekiliyor. Başını yana eğip yatağın kıyısına oturuyor
  • Neden Sam? Neden bana bu tarz şeyleri yapıyorsun? Senelerce Sam’e karşı minnettarlık ve sadakat besledim. Ama şimdi… buruk bir acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Başka seçeneğim yok.
  • Fakat ben Nate’i, komşunun yetersiz beslenen kurtlu oğlu olduğu günlerden beri tanıyorum. Onun yaşlarında bir çocuğun sokakta olmaması ihtiyaç duyulan saatlerde, South Central2 caddelerinde gece gece tek başına dolaşırdı. Uyuşturucu müptelası annesinin taleplerini vaktinde yerine getirmediğinde yanaklarında şekillenen koyu morlukları gördüm. Bir hafta süresince küflü bir somun ekmekten başka bir şey yemediğinde kaburgalarının iyi mi bulunduğunu gördüm. Onun, gidip ufak bir paket kokain bulup gelirse onu oldukca seveceğini söyleyen annesinin niçin onu gene de sevmediğini düşünerek aklı karışmış vaziyette arka verandada otururken döktüğü gözyaşlarını gördüm. On üç yıldan beri Nate, benim hayatımın durağan(durgun) bir elemanı.
  • Ve o yüzden Cain’in gözümdeki kıymeti azalmış değil. Aslinda, bundan dolayı onu eskisinden daha oldukca sevebilirdim; doğal onu şu anda sevdiğimden daha oldukca sevmek mümkünse. Şimdi bir tek, eşit derecede iğrenç birer geçmişi olan fakat iyi bir gelecekten ümitli, iki iyi insanız. Ve sanırım, bu geleceği birbirimizde bulduk.
  • İşte şimdi burada yaşıyorum. Onun olmadığı bir yaşamı yaşamak istemediğim kadının, içinde benim olmadığım bir yaşamı yaşamasını sükunet içinde seyrediyorum.
  • Ve farkına bile varmadan âşık olduğum bir insanın… hasretini çekiyorum.
  • senelerdir asla hissetmediğim bir duygu içindeyim. Kalbimin kırıldığını hissediyorum.
  • Eğer ben, ben olmasaydım bu meseleyi oldukca kafama tak-mayabilirdim. Ama ben, benim. Ve Charlie, kendisi hakkında hâlâ bana tek kelime söylemiş değil. Hatta tüm tarihçemi onun önüne sermiş olmama karşın.
  • Bir kadının Cain’le beraber düşeceği derinliklerin dipsiz olduğuna inanmaya başladım. Sonsuz derinlikte, karanlık bir kuyu; çıkmak için bir merdiveni yok, dibe vurduğunda koruyacak bir minder yok. Bir güvenlik ağı yok. Kaçış yok
  • Cain’in bana karşı davranışlarının sebebi bu mu? Ona, oldukca kıymet verdiği birini hatırlattığım için mi? Muhtemelen âşık olduğu birini? Ben bir tek yaşayan bir anı mıyım? Hiçbir vakit bu tarz şeyleri öğrenme fırsatım olmayacak. Buradan gitmem icap ettiğini kabul ettim. Yarın.


Dört Kısacık Saniye İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yani nereden başlayacağımi bilmiyorum..Serinin bu kitabında Pskolog yok..Oldukça derin yaralar alarak bu günlere gelen iki gencin hikayesi süper ötesi anlatılmış ki.. Gerçekle kurgu birbirine girmiş vaziyette..Cain Striptiz kulübünün sahibi..Ama çalıştırdığı bayanlara asla dokunmaz ve onların güvenliğiyle yakından ilgilenir..Bu sebeple geçmişte bir tek saniyeler içinde Penny isminde oldukca sevilmiş olduğu striptiz dansçusi hanım nişanlısı tarafınca öldürülmüştür..Ve Cain bundan dolayı kendini görevli tutmaktadır..Ve kendine söz verir..Eğer bigün Penny benzer biçimde birini severse bu işi bırakacak ve o bayanı koruyup oldukca sevecektir..Aradan seneler geçer..Bir gün çalışmk için Charli Tork isminde kız striptiz dansçusi olmak için iş başvurusu yapar ve kabul edilir..Bu hanım kimlikte 22 olmasına karşın aslen 18 yaşlarında olan uyuşturucu kralı olan üvey baba Samin yetiştirmiş olduğu her role her kılığa girebilen ve yalancının önde gideni olan gerçek adı Penny Forddur..Olaylar Cain ve Charli doğrusu Penny içinde geçen geçmiş, uyuşturucu sex ve gelecek içinde geçer..Okurken kendinizden geçeceğiniz mükemmel bir kitap..Ben oldukca beğendim.. İtiraf etmeliyim ki serinin en çarpıcı kitabiydi..Ve tek mesele vakit yanlışiydi ..Serinin bir ve ikinci kitabındaki zamanlamayla Fırtınanin evlenmesi, düğün, Kacey, sonrasında aradan 3 yıl geçmesi vesayre bunlar üçüncü seride sanki noksan olarak verilmişti..Genel olarak Cain ve Charli içinde vakalar gecsede arada Kaceyi Fırtınayı Livie kısa Kısa değinince vakit yanlışları göze çarpıyor diyebilirim..Bence okunması ihtiyaç duyulan bir kitaptı.. Hoşçakalın (Ece Pınar)

Yanni kitap eehh lik bir sevideydi. Konusu kötü değil fakat heralde ilk kitaplar daha iyiydi. Seri hepsi değişik kişiler ve vakaları mevzu alıyor . Hepsi sevmiş olarak okuduğum kitaplar. Olaylar örgüsü kötü değildi fakat son kısımlarda yazar azcik kolaya kaçıp kesip atmış herşeyi diyeceğim güzel kitap tavsiyem (Yapmafatma)


Dört Kısacık Saniye PDF indirme linki var mı?


K. A. Tucker – Dört Kısacık Saniye kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dört Kısacık Saniye PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı K. A. Tucker Kimdir?

K.A. Tucker ilk kitabını, okumuş olduğu ilkokuldaki kütüphaneci ile bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okumuş olduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucu. Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla beraber Toronto’nun dışındaki hoş ve küçük bir kasabada yaşıyor.


K. A. Tucker Kitapları – Eserleri

  • On Minik Nefes
  • Lanetli
  • Bir Minik Yalan
  • Dört Kısacık Saniye
  • Sığınak
  • Sadakat
  • Anomali


K. A. Tucker Alıntıları – Sözleri

  • Bir kadının Cain’le beraber düşeceği derinliklerin dipsiz olduğuna inanmaya başladım. Sonsuz derinlikte, karanlık bir kuyu; çıkmak için bir merdiveni yok, dibe vurduğunda koruyacak bir minder yok. Bir güvenlik ağı yok. Kaçış yok (Dört Kısacık Saniye)
  • “Uyuşukluk halini niçin hissizlik olarak tanım ettiklerini hiçbir vakit anlamamışımdır. Bana gore, uyuşuklukta kesinlikle bir his vardı fakat tanım edilebilecek türden değildi. Denilebilecek tek şey yanlışlık var benzer biçimde hissedildiğiydi.” (Lanetli)
  • “Take ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.” (On Minik Nefes)
  • Hayatın onlara sunmuş olduğu her şeyi kaçırabilirler; zira acımasız ve zalim bazı ne­denler yüzünden, çocukken ölmemek diye bir şey yok. (Bir Minik Yalan)
  • Minik evlatların kalbimi saran o koruyucu buz tabakasını geçici olarak eritme gücü vardı. (On Minik Nefes)
  • Ve o yüzden Cain’in gözümdeki kıymeti azalmış değil. Aslinda, bundan dolayı onu eskisinden daha oldukca sevebilirdim; doğal onu şu anda sevdiğimden daha oldukca sevmek mümkünse. Şimdi bir tek, eşit derecede iğrenç birer geçmişi olan fakat iyi bir gelecekten ümitli, iki iyi insanız. Ve sanırım, bu geleceği birbirimizde bulduk. (Dört Kısacık Saniye)
  • Eğer ben, ben olmasaydım bu meseleyi oldukca kafama tak-mayabilirdim. Ama ben, benim. Ve Charlie, kendisi hakkında hâlâ bana tek kelime söylemiş değil. Hatta tüm tarihçemi onun önüne sermiş olmama karşın. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Gün gelecek her şey daha iyi olacak. Seni esir eden bu nefretten kurtulacaksın.
    Özgür kalacaksın. Affetmeyi öğreneceksin.” (On Minik Nefes)
  • Ve farkına bile varmadan âşık olduğum bir insanın… hasretini çekiyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum.
    Bu sebeple bunların hepsi bir yalan. (Bir Minik Yalan)
  • “Acının sınırı yoktur.” (On Minik Nefes)
  • İşte şimdi burada yaşıyorum. Onun olmadığı bir yaşamı yaşamak istemediğim kadının, içinde benim olmadığım bir yaşamı yaşamasını sükunet içinde seyrediyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Mahvolmuş ruhumu tedavi etmek için hiçbir şey yapamadım. (On Minik Nefes)
  • Neden Sam? Neden bana bu tarz şeyleri yapıyorsun? Senelerce Sam’e karşı minnettarlık ve sadakat besledim. Ama şimdi… buruk bir acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Başka seçeneğim yok. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Normal, sıkıcıdır.” (Bir Minik Yalan)
  • “Hayatta kimi zaman bir karar verirsin ve sonrasında kendini, o sonucu sorgularken bulursun. Sık sık olur. Tam olarak pişman değilsindir. Muhtemelen doğru seçimi yaptığını biliyorsundur ve muhtemelen de iyi yapmışsındır. Ama ne halt ederek ve ne düşünerek o şekilde yaptığını merak eder durursun.” (Bir Minik Yalan)
  • Fakat ben Nate’i, komşunun yetersiz beslenen kurtlu oğlu olduğu günlerden beri tanıyorum. Onun yaşlarında bir çocuğun sokakta olmaması ihtiyaç duyulan saatlerde, South Central2 caddelerinde gece gece tek başına dolaşırdı. Uyuşturucu müptelası annesinin taleplerini vaktinde yerine getirmediğinde yanaklarında şekillenen koyu morlukları gördüm. Bir hafta süresince küflü bir somun ekmekten başka bir şey yemediğinde kaburgalarının iyi mi bulunduğunu gördüm. Onun, gidip ufak bir paket kokain bulup gelirse onu oldukca seveceğini söyleyen annesinin niçin onu gene de sevmediğini düşünerek aklı karışmış vaziyette arka verandada otururken döktüğü gözyaşlarını gördüm. On üç yıldan beri Nate, benim hayatımın durağan(durgun) bir elemanı. (Dört Kısacık Saniye)
  • Kader fikrinden nefret ederim; zira ona inanırsam varacağım yerin doğduğum saniyede belli olduğuna inanmam gerekir ve onu denetim edebileceğimi düşünmek salaklık olur. Aniden geri çekiliyor. Başını yana eğip yatağın kıyısına oturuyor (Dört Kısacık Saniye)
  • “Beni küçüklere çeken şeyde müthiş bir sadelik var. Belki bulaşıcı kıkırdamaları ve çekingen kucaklamaları. Belki zalimce dürüst olmaları. ” (Bir Minik Yalan)
  • “Keder ve kaybın kendisini yeniden ve yeniden sonsuza dek yineleyeceğini bilerek biriyle yakınlaşmak oldukca acı verici bir hal alıyor.” (Lanetli)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş