Eğitim

Elric: Ruh Hırsızı – Michael Moorcock Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Elric: Ruh Hırsızı – Michael Moorcock Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Elric: Ruh Hırsızı kimin eseri? Elric: Ruh Hırsızı kitabının yazarı kimdir? Elric: Ruh Hırsızı konusu ve anafikri nedir? Elric: Ruh Hırsızı kitabı ne konu alıyor? Elric: Ruh Hırsızı PDF indirme linki var mı? Elric: Ruh Hırsızı kitabının yazarı Michael Moorcock kimdir? İşte Elric: Ruh Hırsızı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Michael Moorcock

Çevirmen: Barış Tanyeri

Editör: Alican Saygı Ortanca

Orijinal Adı: Elric: The Stealer of Souls

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786053754824

Sayfa Sayısı: 528


Elric: Ruh Hırsızı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Moorcock’ı okuduktan sonrasında tüm hayatım değişti.” 

-Neil Gaiman-

“Bu hikâyeler beni ve Moorcock’ın ışıl ışıl ve esir edici ağına yakalandığını bildiğim pek fazlaca hayranı ilk kez kendine çeken büyülerdir.” -Alan Moore

“Moorcock’ın kitaplarını okumadıysanız, fazlaca büyük şeyler kaçırıyorsunuz.” 

-Brandon Sanderson-

“Tolkien sonrası İngiliz fantastik edebiyatının en büyük yazarı.”

-Michael Chabon-

İthaki Yayınları, bildiğimiz kahraman tanımına asla uymayan, kırmızı gözlü, hastalıklı, kendi türüne ihanet etmiş, tartışmalı insanlığının yıpranmış sınırlarında umutsuzca yaşayan albino dük Elric’in daha evvelde anlatılmış ve asla anlatılmamış maceralarını gururla sunar!

Fantastik edebiyatta hiçbir karakterin yapamadığını meydana getiren, takip edeni eserleri kökten etkileyen yegâne karakter: Moorcock’ın fizyolojik olarak zayıf, zihinsel olarak sorunlu, bir uyuşturucu bağımlısı şeklinde kılıcına tutkun, rock’n roll seçimi anti-kahramanı Elric! 

Ejderha Mızrağı’nın Raistlin’i; Unutulmuş Diyarlar’ın Drizzt’i; Sandman’in ta kendisi olan Dream; Rivialı Geralt, nam-ı öteki Witcher… Hepsi bir halde Elric evreninden doğan kahramanlar…

Bu benzersiz karakter ve onun sıradışı maceraları Türkçeye asla olmadığı kadar kuvvetli bir dönüş yapıyor. Moorcock’ın “nihai edisyon” söylediği Melniboné’nin Son İmparatorunun Tarihçeleri, Elric’in tüm maceralarını içermekle kalmayıp yepyeni önsöz ve çizimler, mektuplar, fantastik edebiyat üstüne denemeler, Elric’e esin veren öyküler, senaryolar ve görsellerle zenginleştirilmiş eşi olmayan bir koleksiyon durumunda.


Elric: Ruh Hırsızı Alıntıları – Sözleri

  • “Bazen umutsuzluk içinde iyi bir tanrıya sığınmak istiyorum Shaarilla. Geceleri uykusuz bir şekilde yatarken aklım başımdan gidiyor; beni kendine çekecek, ısıtacak, koruyacak, evrenin kao-tik karmaşıklığında düzen olduğunu söyleyecek bir şey -herhangi bir şey- için siyah çorak toprakları geziyor; bana gezegenlerin bu yapısının bir düzene ait olduğunu, yalnızca kötü anarşi sonsuzluğundaki kısa ve parlak bir aklıselimlik kıvılcımı olmadığını söylemesini istediğim bir şey arıyorum.”
  • Kuvvetli bir kötülükle savaşmak için kuvvetli bir fenalık gerekir.
  • “Her şeyi yöneten Seviye İtilmesin kenara elle;
    Toprak Kralları’na karşı gelen öpülsün taze bir ölümle.”
  • “Demek sonunda kahramanım bana döndü. Ama kendi isteğiyle gelmiş olmasını dilerdim, bir köpek yavrusu şeklinde ensesinden tutulup buraya getirilmesini değil. Kurdun tüm dişleri çekildi ve geceleri beni ısıracak kimse yok.”
  • Bir münakaşa esnasında Yüzüklerin Efendisine karşı antipati duyduğum söylendi. Bu her ne kadar abartılmış olsa da Tolkien esin kaynaklarım içinde değildi. Lovecraft da aynı şekilde; sanırım onu fazlaca geç tanıdım. İki yazarın da, hak ettikleri okuyuculuk için bana gereksinimleri yoktu.
  • “Seni şimdiye kadar korudum,” dedi Elric basitçe. “Şimdi bana Kitap’tan ne beklediğini söyle.”
    “Utanıyorum.”
    Elric, kadının üstüne gitmedi fakat hanım usulca, neredeyse fısıldayarak, “Kanatlarımı,” dedi.
    “Kanatların… yani Kitap’ın sana kanatlarını çıkaracak bir büyü vereceğini düşünüyorsun!” Elric alaycı bir halde gülümsedi. “Demek bu yüzden dünyanın en görkemli bilgeliğinin peşindesin!”
  • Tolkien klonu olmaktan sadece Yüzüklerin Efendisine esin veren aynı köklere inerek kurtulunabilir.
  • Ben girdabıyım dünyanın, tanrılar gülerken; O saklı denizdeki tutkular girdabı.
    Tüm kıyılarıma vuran vakit dalgalarıdır
    Ve kısa menzilde kara sular dolanır.
  • İnsanoğlu hakkaniyet olan bir dünyaya doğmadı fakat bu şekilde bir dünyayı yaratabilir..
  • Eşsiziz ikimiz de; bizi terk eden bir dönemin ürünleriyiz. Bu çağa bizlerden nefret etmesi için bir sebep verelim!


Elric: Ruh Hırsızı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ben uzun hikayeleri bu biçim kısa mecmua hikayelerine yeğliyorum şahsen. Fantastik kurgu severler okur ve bayılır. Diğer okuyucular bir iki bölüm sonrasında sıkılır.
Moorcock aklında güzel bir evren ve anti-kahraman yaratmış. Kitabın ana konusu olan Kaos ve Seviye arasındaki cenk, World of Warcraft ve Diablo evrenlerine de esin olmuş şeklinde gördüm. Lanetli kılıç Stormbringer Elric’in en büyük dostu bununla birlikte en büyük düşmanı. Hikayenin bazı kısımlarında okuyucuyu da düşüncelere daldırıyor “ben olsaydım…” diye. Kitabın aralarına serpiştirilen çizimler fazlaca iyi. Hatta tüm fantastik eserlerde olmasını istediğim türden. Ama tek bir tane harita konulmuş o da fazlaca detaylı değil malesef.
Ayrıca Elric şu an en sevdiğim karakterlerin önderlik yapar. Drizzt, Geralt şeklinde karakterlere esin olduğu da bilinmesi gerekir. Gerçek beyaz kurt bu. (Fatih Y.)

Elric Serisinin ilk kitabı olan Ruh Hırsızı bitti. Elric tam olarak okumak istediğim karakter yapısına haiz bir kişiydi bir anti-kahramandı. Gerektiğinde kimi zaman gerekmese de elini kana bulamaktan çekinmeyecek, iyilik diye gereksiz maceralara atılmayacak, şartlar oluşunca ihanet etmekten bile geri durmayacak bir karaktere haiz Elric. Kitaptaki daha ilk hikayeyi okurken aradığım kişiyi bulduğumu anladım. Konusundan anlatmak istemiyorum ilginizi çektiyse kitabın arka kapağını okuyabilirsiniz.
Gelelim öteki mevzulara, kitap iki ana başlığa ayrılmış 9 hikayenin bir araya gelmesiyle oluşmuş. İlk başlık olan Ruh Hırsızı’nda 5 öykü içeriyor ve bu hikayelerde Elric’i ve öteki mühim karakterleri yakından tanıyoruz. İkinci başlık olan Fırtınayaratan da ise birbirinin devamı olan bir vaka zincirinden meydana gelen 4 öykü içeriyor.
Kitapta birbirinden güzel çizimler ve yazarın bol miktarda açıklamaları içeriyor, bu yönüyle başarı göstermiş bir edisyon olmuş. Kitabı Barış Tanyeri çevirmiş, Elric’in konuşmalarındaki asilliği başarı göstermiş bir halde yansıtmasıyla çevirmenlikteki yetkinliğini kanıtladı bana çevirilmiş olduğu kitapları okumaktan çekinmeyeceğim. Yalnız kitap çevirideki kaliteye yakışmayan bir yazımlama sürecine uğramış 30’dan fazla yazım hatası vardı, İthaki kitaplarında son zamanlarda niçin bu kadar hata içeriyor bilmiyorum. (Kadir Kılıç)

ELRİC, Sen bir Harikasın !: Senelerdir aradığım bir öykü vardı. Orta çağ yada daha eskisinde geçen, esrarengiz karanlık bir dünya. Meğer aslına bakarsanız varmış. Elric! Kitap için yorum meydana getiren insanlara bakmış olduğunuzda, Neil Gaiman, Brandon Sanderson, Alan Moore ve daha fazlası… Müthiş mistik bir dünya. Harika bir kahraman. Yada anti-kahraman mı demeliyim ? Elric’in Fırtınayaratan ile olan nefret-sevgi ilişkisi, atalarından gelen kötücül mistik kara büyüler, Elric’in sevilmiş olduğu her insanın, kılıcı Fırtınayaratan tarafınca öldürülmesi… Elric in onlarca defa ağlaması ve kılıcının ona gülmesi… Oldukca duygu yüklü bir öykü. Eğer Elric e fena diyebiliyorsanız, Fırtınayaratan in son cümlesine dikkat edin. ” Sen kötüsün dostum. Ama ben senden yüz kat daha kötüyüm” Yazarın açıklamalarıyla birlikte bu kitap yada dünya diyelim, bildiklerinizden fazlaca değişik. 1960 larda yazılmış tam bir orijinal. Arka kapak yazısına baktığımda, okuduğum yada okuyacağım kitapların, Elric evreninden esinlendiğini görmek beni fazlaca şaşırttı. Şunu söyleyeyim ki devasa güzel bir evrene giriş yaptım. Lütfen sizde bir fantastik okuyucusu iseniz, bu evrene gelin ve fantezinin doruklarına ulaşın. Seriye ikinci kitapla devam edeceğim. Sağlıcakla kalınca 🙂 hepinize iyi okumalar… (Furkan Eyüboğlu)


Elric: Ruh Hırsızı PDF indirme linki var mı?


Michael Moorcock – Elric: Ruh Hırsızı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Elric: Ruh Hırsızı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michael Moorcock Kimdir?

Michael John Moorcock bayağı bir orta derslik ailenin evladı olarak 18 Aralık 1939 senesinde Londra’da dünyaya geldi. II. Dünya Savaşınınyıkıntıları içinde büyüdü. Pek parlak bir talebe değildi. Daha küçükken bile gazeteci olmak istiyordu. Onlu yaşlarına ulaştığında fanzinler çıkartmaya başladı. Birkaç yıl sonrasında öykülerini ve yazılarını satmaya başladı. 1956 senesinde, yalnız on altı yaşlarındayken, Tarzan Dergisinin (Tarzan Adventures) editörü oldu. Ancak bu dergide fazla çalışamadı. Bir çizgi roman olan Tarzan Dergisinde daha çok yazı bulunmasını istediği için dergiden ayrılmak mecburiyetinde bırakıldı. Ardından Sexton Blake Kütüphanesi (Sexton Blake Library) adlı dergide editörlük yapmış oldu.

Bu yıllarda yazarlığın yanı sıra öteki bir tutkusu olan gitar çalmaya da yöneldi. Soho’da kafelerde ve hatta bir genelevde bile çaldı. Fleetwood Mac grubundan Peter Green ile tanışıklığı bu günlere dayanır. Sonraları Paris’de de müzisyenlik yapmış oldu. Avrupa’da bir süre dolaştıktan sonrasında yine İngiltere’ye döndü.

Bu dönemde yazmaya başladığı Elric kitapları ile tanınan bir yazar oldu. 1964 senesinde İngiliz bilim kurgu dergisi Yeni Dünyalar (New Worlds) dergisinin editörü oldu. Bayağı sayılabilecek bir bilim kurgu dergisi olan Yeni Dünyalar’ı, altmışların alternatif kültürün bir aracı yapmış olduğu şeklinde, uygar roman anlayışının da önünü açtı. Bu başarısında J.G. Ballard veBrian Aldiss şeklinde yazarların hikâyelerini yayınlamasının mühim tesiri oldu.

Yetmişlerde yine müzik ile ilgilenmeye başladı. İsmini Dorian Hawkmoon adlı karakterinden alan Hawkwind adlı bir grupta çaldı. Grubun The Black Corridor (Kara Koridor) adlı albümünde, Moorcock’un aynı adlı kitabından bire bir alıntılar vardır. 1975’de kaydettiği ve Hawkwind grubunun üyelerinin de çaldırmış olduğu The New Worlds Fair (Yeni Dünyalar Panayırı) adlı albümü 1981’de gösterildi. Ayrıca Black Blade (Kara Kılıç) adlı Blue Oyster Cult albümünün sözlerini yazdı. Bu albüm adını Melnibone’lu Elric’in kılıcı Fırtına Koparan’dan (Stormbringer) almaktaydı. Günümüze kadar Blind Guardian, Summoning, Domine ve Cirith Ungol müzik grupları Moorcock’tan esinlendikleri şarkılar yazmışlardır.

Seksenlerden sonrasında Moorcock daha “saygın” sayılabilecek Londra Ana (Mother London) ve Bizans Dayanıyor (Byzantium Endures) şeklinde kitaplar yazdı. Tarzındaki değişmeye karşın yeni kitaplarında eski karakterlerine devamlı göndermeler yapmış oldu. Bu karakterler hakkında yeni hikâyeler de yazdı.

Moorcock yazmış olduğu düşlem hikâyelerinde, yaratmış olduğu Ebedi Kahraman (Eternal Champion) ve Çoğulevren (Multiverse) kavramlarını sıkça kullanmıştır. Birfazlaca paralel boyut ya da gerçeklikten oluşan çoğulevrende kimlikleri değişen, sadece aynı özden oluşan ya da seçilen Ebedi Şampiyonlar yalnız iyilik ve fenalık arasındaki dengeyi sağlamak için değil, bununla birlikte seviye ve kaos arasındaki dengeyi sağlamak için de savaşım ederler. Kullanılan bu iyi-fena ve seviye-kaos kavramları “Zindanlar ve Ejderhalar” (Dungeons & Dragons) kitaplarında yönelim (alignment) için kullanılmıştır. Kimlikleri değişen bu kahramanların yolları çeşitli hikâyelerde kesişir. Ebedi Şampiyonların muhtemelen en ünlüsü, altmışlı yılların sonunda yazmaya başladığı Melnibone’lu Elric’dir. Elric sıradışı bir kahraman olarak dikkat çeker. Hükümdarı olduğu, yüzyıllardır insan diyarlarına hükmeden efsanevi imparatorluğun, sevilmiş olduğu hanım için yağmalanıp yıkılmasına göz yummuş bir imparatordur. Sevdiğini kurtarabilmek için kaosun hizmetkarı bir iblis ile antlaşma yapar ve kana susamış kılıç “Fırtına Koparan’ı” taşımaya adım atar. Bu kılıç ile albino ortak bir yaşam sürerler. Elric kılıç için kıyım yaratırken, kılıç da ona yoksun olduğu gücü sağlar. Diğer düşlem hikâyelerindeki kahramanların aksine iyilik için savaşmaz. Burnunun dikine gider, işine geleni yapar. Elric’in nerede ise yapmış olduğu kahramanca ya da kahramanca sayılabilecek işler, tamamen şartları onu o noktaya getirmesi ile olur. Belki de buna çoğulevrende bir Ebedi Kahraman da olması niçin olur. Onu bir çok vakit şartlar zorlar. Birfazlaca boyutun kesişimindeki ortak bir noktada yer edinen efsanevi kent Tanelorn için savaşması da benzer bir halde gelişir. Aşağıda birazcık daha detaylı değineceğim şeklinde Moorcock’un yarattığı karakterlerin kahramanlıklarını şartlar belirler.

Köln Dükü Dorian Hawkmoon başka bir Ebedi Kahraman olarak karşımıza çıkar. Günümüzden ortalama bin yıl sonrasında geçen hikâyede, büyük savaşlar ve yıkımdan sonrasında geride kalan dünya anlatılır. Hikayelerdeki kötü karakterler olan Grenbretan şu demek oluyor ki Büyük Britanya, Moorcok’un İngiltere ve birçok ülke için yapmış olduğu eleştirileri bünyesinde barındırır. Yazarın da hemen sonra açıkça belirteceği şeklinde kitaplardaki göndermeler bilgili olarak oldukça net ve belirgin olarak yapılmıştır. Elric şeklinde şartların kurbanı olan Dorian Hawkmoon kaos ve seviye, iyilik ve kötlük arasındaki savaşım de yerini alır.

1967 senesinde yazmış olduğu İşte O Adam (Behold the Man) ile Nebula ödülü kazanan Moorcock, bu kitapta zamanda geriye giderek aslına bakarsak zeka özürlü olan Nasıralı İsa’nın yerine geçerek İsa Mesih olan vakit gezgini Karl Glauger’i anlatır. Glauger organik bir vakit makinesi ile geçmişe, Roma hakimiyetindeki Kudüs ve eşrafına seyahat yapar. Kullandığı vakit makinesinin bir rahim biçimindedir. Bu onun tekrardan doğuşunu simgeler. Ne kadar kaçarsa kaçsın, direnirse dirensin sonunda İsa Mesih rolünü yapan çarmığa gerilir. Belki de mevcut Hristiyan inancı ile dindar hatta dinsiz sayılabilecek önde gelen Glauger İsa’nın şahadetini öykünmek eder. Moorcock’un İşte O Adam’ın Türkçe baskısının önsözünde yazdığı şeklinde, onun karakterlerinin kahramanlıkları sıkıntılı şartlar ve baskı sebebi ile ortaya çıkar.

Moorcock ek olarak seneler içinde İsa Mesih’e göndermelerde bulunmaktan geri kalmaz. James Colvin adı altında yazdığı hikâyeler ve sevilen karakteri Jerry Cornelius’un baş harleri JC İsa Mesih (Jesus Christ) ile örtüşür.

Moorcock politik görüşlerini açıklamakdan çekinmez. Kendin açıkça “Kraliyet Karşıtı” olarak tanımlar. Konu bilim kurgu ve düşlem olunca, tutucu politik düşüncelerini eserleri ile insanlara empoze ettiklerini düşündüğü yazarları sert ve kendine özgü bir üslup ile eleştirmekten geri kalmaz. Ktulhu öykülerinin yaratıcısı H.P Lovecraft’ı hanım ve Yahudi düşmanı, ırkçı; I. Asimov ve A.C. Clarke ile bilim kurgunun en mühim yazarlarından biri olarak kabul edilen Robert Heinlein’ı militarist, sağcı olarak niteler ve yazıklarını Adolf Hitler’in Kavgam (Mein Kampf) ile eşleştirir; kapitalizm, rasyonel bencillik ve bireycilik üstüne emekleri olan, Rusya doğumlu Amerikalı yazar ve düşünür Ayn Rand’ı “kuduz bir işçi sendikası ve sol karşıtı” olarak eleştirir. J.R.R. Tolkien’in yazdıklarını, hikâyelerdeki mutlu, kırsal İngiltere manzaralarından dolayı A.A. Milne tarafınca yazılan Winnie the Pooh öyküsüne benzetirken, Tolkien için “orta sınıf, hristiyan yobaz” kelimelerini kullanır. Bu yazarların öykülerinde çalışan sınıfı denetim edilmesi, doğru kişiler tarafınca yönetilmesi ihtiyaç duyulan bir mahluk şeklinde göstererek hepimiz için dinsel ve ototirer bir seviye içinde tek bir hakikatı savunmalarını, her türlü seviye karşıtılığını “kötülük” olarak nitelemelerini ve savaşın tek yol bulunduğunu savunmalarını eleştirir.

Yazarlar hakkında birçok eleştirisinin yanı sıra H.G Wells, Joanna Russ, Philip K. Dick, John Sladek, Thomas M.Disch, şeklinde yazarları ise yazdıkları eserleri ve duruşları için över.

Bu günlerde Moorcok dostları Mervyn ve Maeye Peake hakkında yaşam öyküsü üstüne iş yapmaktadır. Son kitabı The Metatemporal Detective 2007 senesinde basılması planlanmaktadır.


Michael Moorcock Kitapları – Eserleri

  • İşte İnsan
  • Elric: Ruh Hırsızı
  • Melnibone’lu Elric Destanı
  • Kader Denizlerindeki Denizci
  • Beyaz Kurt’un Kaderi
  • Elric: Tanelorn’u Kurtarmak
  • Kara Kılıç’ın Laneti
  • Kaybolan Kule
  • Elric: Uyuyan Büyücü
  • Fırtına Yaratan
  • Elric: Dük Elric
  • Elric: Rüya Diyarlarında
  • Elric: Kılıçlar ve Güller
  • Modem Zamanlar 2.0
  • Şafak Kılıcı
  • Kafatasındaki Mücevher
  • Rünlü Asa
  • Deli Tanrı’nın Tılsımı


Michael Moorcock Alıntıları – Sözleri

  • Ben yanlış zamanda doğmuşum Monica. Bu mantık çağlarında bana yer yok. Sonunda beni öldürecek. (İşte İnsan)
  • Bir insan bayağı bir yaşam sürüp bayağı aktivitelerle meşgul olurken kimsenin duygularını incitmemeyi iyi mi başarabilirdi? İnsanlar niçin birbirlerine karşı bu kadar gaddardı? Neden savaşlar vardı? (İşte İnsan)
  • Yalnızca sulh, fakat sanırım insanlık ihtiyarlıktan ölene kadar bu gezegen barışa haiz olamayacak. (Elric: Tanelorn’u Kurtarmak)
  • Avucuma birazcık para say ben de sana geleceğini anlatayım. Biraz daha fazlasını say bugünü anlatırım. (Modem Zamanlar 2.0)
  • Eşsiziz ikimiz de; bizi terk eden bir dönemin ürünleriyiz. Bu çağa bizlerden nefret etmesi için bir sebep verelim! (Elric: Ruh Hırsızı)
  • Tuzağa düştüm. Batıyorum. Kendim olamıyorum. Diğer insanların beklentileri tarafınca şekillendirildim. Herkesin kaderi mi bu? (İşte İnsan)
  • —Tanrım?
    —Tanrım?
    —Tanrım?
    —Cevap Yok. (İşte İnsan)
  • “O halde dünya zannettiğimden fazlaca daha büyük bir yermiş,” dedi Elric.
    “Evet, öyleki,” dedi Erekose. “Üstünde yelken açtığımız bu denizin bir dünyadan fazlasını kapsadığı teorisinden bahsetseydim ne derdin?”
    “Sana inanmaya niyetlenirdim.,” dedi Elric gülümseyerek. “Böylesi teoriler okudum. Dahası kendi dünyam dışındaki dünyalarda maceralara atıldım.” (Elric: Dük Elric)
  • ‘ Rehberlik teklifleri her daim kabul edilmeli fakat asla güvenilmemelidir.’ İkincisi; ‘ Aşina olandan kork.’ Üçüncüsü; ‘Garip olan temkinlice kucaklanmalıdır. ‘ (Elric: Rüya Diyarlarında)
  • “Bazen umutsuzluk içinde iyi bir tanrıya sığınmak istiyorum Shaarilla. Geceleri uykusuz bir şekilde yatarken aklım başımdan gidiyor; beni kendine çekecek, ısıtacak, koruyacak, evrenin kao-tik karmaşıklığında düzen olduğunu söyleyecek bir şey -herhangi bir şey- için siyah çorak toprakları geziyor; bana gezegenlerin bu yapısının bir düzene ait olduğunu, yalnızca kötü anarşi sonsuzluğundaki kısa ve parlak bir aklıselimlik kıvılcımı olmadığını söylemesini istediğim bir şey arıyorum.” (Elric: Ruh Hırsızı)
  • Ve müzik. Müzik duyduğumda ağlarım. (Modem Zamanlar 2.0)
  • İnsanoğlu hakkaniyet olan bir dünyaya doğmadı fakat bu şekilde bir dünyayı yaratabilir.. (Elric: Ruh Hırsızı)
  • İnsanlar gerçek değişimden nefret ederler.. ve çoğu zaman yüzeysel, anlık değişimlerle doygunluk olurlar. (Elric: Kılıçlar ve Güller)
  • İnsanlar niçin birbirlerine karşı bu kadar gaddardı? Neden savaşlar vardı? (İşte İnsan)
  • Devasa sürüngenler soğuk gökyüzünde terfi etti. Ejder Efendileri’nin şarkısını coşkuyla söyleyen ve ejderlerini yönlendiren Elric’in uzun beyaz saçları, ağır siyah pelerini uçuşuyordu.
    Vahşi rüzgar atları süzülür bulutlar süresince,
    Korkunç boru öter avaz avaz
    Siz ve bizdik ilk fatihler,
    Siz ve biz olacağız en sonuncusu da (Kara Kılıç’ın Laneti)
  • “Her şeyi yöneten Seviye İtilmesin kenara elle;
    Toprak Kralları’na karşı gelen öpülsün taze bir ölümle.” (Elric: Ruh Hırsızı)
  • Din korkunun yaratımıydı. Bilgi korkuyu yok eder. Korku olmadan din hayatta kalamaz. (İşte İnsan)
  • “Nihayetinde şahıs kendini yalnızca eylemleriyle değerlendirebilir,” diye geçirdi içinden Elric. “Yaptıklarıma baktım, yapmak istediklerime ya da yapmak istediğimi düşündüğüm şeylere değil. Ve yaptıklarım aptalca, yıkıcı ve amaçsızlardı. (Elric: Uyuyan Büyücü)
  • Kuvvetli bir kötülükle savaşmak için kuvvetli bir fenalık gerekir. (Elric: Ruh Hırsızı)
  • Eğer hakkaten geçmişle bağlarımızı koparmak isteseydik, tek mantıklı gelen şeyi yapardık. Kendi kendimizi öldürürdük. (Modem Zamanlar 2.0)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş