Eğitim

Emanet Zaman – Defne Suman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Emanet Zaman – Defne Suman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Emanet Zaman kimin eseri? Emanet Zaman kitabının yazarı kimdir? Emanet Zaman konusu ve anafikri nedir? Emanet Zaman kitabı ne konu alıyor? Emanet Zaman PDF indirme linki var mı? Emanet Zaman kitabının yazarı Defne Suman kimdir? İşte Emanet Zaman kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Defne Suman

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 9786050933031

Sayfa Sayısı: 440


Emanet Zaman Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Doğu’nun İncisi” İzmir’in 1900’lerden 1970’lere uzanan tarihiyle harmanlanmış bir Şehrazat masalı…

Eylül 1905

İngiliz casusu Hintli Avinaş Pillai İzmir limanına iniyor. Ömrünün sonuna kadar bağlı kalacağı Edith Lamarck’a âşık olacağını hemen hemen bilmiyor…

1919

Rum kızı Panayota’nın içi kıpır kıpır… İlk aşkının İzmir’e ayak basan Yunan ordusuna katılıp Anadolu’da savaşacağını aklının ucundan bile geçirmiyor.

1926

Büyük İzmir Yangını’ndan Miralay Hilmi Rahmi tarafınca kurtarılan Şehrazat suskun. Geçmişini hatırlıyor, anlatacak büyük bir hikâyesi var fakat konuşmaya hemen hemen hazır değil…

Edith, Panayota ve Şehrazat… Bu üç hanımı birbirlerine bağlayan kuvvetli bir bağ var bir tek Hintli casusun bilmiş olduğu… Ve de Bornova’daki Levantenleri, Frenk Mahallesi’ndeki Rumları, Haynots’taki Ermenileriyle bir yüzyıla yayılan bu hikâyeyi kucaklayan sımsıcak, yitik İzmir…


Emanet Zaman Alıntıları – Sözleri

  • İnsan bir kere asla kimse olmayagörsün, ondan sonrasında her şey olabilirdi.
  • İnsan bir kere asla kimse olmayagörsün, ondan sonrasında her şey olabilirdi.
  • İnsan yüreği bir çiziğe takıldı mı, bozuk plak misali zinhar, oradan ileri atlayamıyor.
  • Akıl söylediğin her daim âlemi sınıflandırmak ister, vasıflandıramadığını da redde meyleder.
  • Akıl söylediğin her daim âlemi sınıflandırmak ister, vasıflandıramadığını da redde meyleder.
  • Hepimiz emanet bir zamanda yaşıyoruz sevgilim ve hiçbirimiz sonun hızlıca yaklaştığının bilincinde değiliz.
  • Bir hikayeyi bir tek sözler anlatmaz. Sözü onlarca, yüzlerce küçük teferuat süsler. Bunu sadece benim şeklinde sözden vazgeçmiş insanoğlu bilir.
  • Hepimiz emanet bir zamanda yaşıyoruz sevgilim. Ve hiçbirimiz sonun hızlıca yaklaştığını bilincinde değiliz….
  • İnsanın yüreği anasının, babasının yarım kalmış hayalleri, atalarının hüzünleri, kalp kırıklıkları, kayıpları tarafınca işgal edilebilir miydi? Öyleyse şimdi, kendine ilişik olmayan bu duyguları yüreğinden ayıklayabilirse eğer, taze bir nefesle hayata tekrardan başlayabilirdi.
  • Hayat rüyaydı, hakikate ara verdiğimiz kısa bir dinlence …Ölüm ise tek gerçek .


Emanet Zaman İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Hikaye güzel fakat kurgusu fazlaca karışık. Daldan dala atlar şekilde yazılmış. Yunan askerlerinin İzmir’den çekilmesinden sonrasında Türk askerlerinin, şehirde kalan Hristiyan hanımefendilere saldırı etmeleri, erkekleri öldürmeleri, evlerini yakıp talan etmeleri bilgisinin doğruluğunu ispatlayabilir mi bu yazar, fazlaca merak ediyorum! Bizim bildiğimiz Türk askeri sırf dini değişik diye bir hanıma saldırı etmez. Ya da biri kalkıp da “Yakanıza Atatürk rozeti takarsanız kimse size dokunmaz” şeklinde insanların gözünü de korkutmaz. Kitabın bu kısımlarını okurken sinirden titredim. Türk askerlerini bu kadar gaddar iyi mi izah edebilir bir yazar? Ve bu şekilde bir kitabı böylesine büyük bir yayınevi iyi mi basar? Bilseydim okumazdım bile fakat bu kısımlar kitabın sonundaydı maalesef…. (Elif Öksüz)

Emanet Zaman ile ilgili fikrimi yazmazsam olmazdı..kurguyla gerçeğin iç içe geçmiş olduğu ,Ermeni’si,Rum’u,Fransız’ı ,Türkü ve bol miktarda karakterin olduğu nefis ,buram buram tarih kokan bir romandı.Savaşlar,kıyımlar ,mübadele,Büyük İzmir Yangını derken romanın sonunda kalbime devasa bir taş oturdu .. ilk yarıda verilerin ,benim okurkenfarkında
olmadığım ipuçları romanın sonuna öyleki birkarşıma çıktı ki…. defne Sumandan ıkımcı romanımdı ve sımdı tüm Defne Suman romanlarını okumak ve onum tüm paylaşımlarını,yazacaklarını delı gıbı takıp etmek ıstıyorum . birazcık tarıh birazcık ask birazcık izmir birazcık da acı okumak isteyen asla beklemeden alacaklar listesine eklemeli. (Hülya)

Savaş…
Kurtuluş Savaşı’na uzanan, insanı tarîhî İzmir sokaklarında dolaştıran sıcak, bir okadar yakıcı, öyleki ki büyük İzmir yangının dehşetini yaşatan bir hikâye bu…
Siz haklı davanızın savaşını verirken, en naif ve kırılgan insanoğlunun bile canavara dönüştüğünü, en masum insanoğlunun en büyük cezaya çarptırıldığını, haksızın haklıya karıştığını, dahası savaşın en çirkin bin bir yüzünü görüyorsunuz!…
Davası ne kadar haklı olursa olsun, her harp bir cinayettir! dedirten sarsıcı bir kitap! Tavsiye ediyorum (Ayten Ernaz Tiryaki)


Emanet Zaman PDF indirme linki var mı?


Defne Suman – Emanet Zaman kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Emanet Zaman PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Defne Suman Kimdir?

Defne Suman 1974’te İstanbul’da hayata merhaba dedi. Büyükada’da büyükbabasına ilişik bir evde büyüdü. Boğaziçi Üniversitesinde hemen sonra yüksek lisans derecesini de almış olduğu Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Tayland ve Laos’ta öğretmen olarak çalıştı. Burada Uzak Doğu Felsefesi ve Mistik Disiplinleri üstüne eğitim görmüş oldu.

Daha sonrasında eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde devam etti.

Mavi Orman, Şubat 2011, Kural Dışı Yayınevi

Saklambaç, 2013 Hit Kitap

Emanet Zaman, 2015


Defne Suman Kitapları – Eserleri

  • Kahvaltı Sofrası
  • Emanet Zaman
  • Yaz Sıcağı
  • Mavi Orman
  • Yağmur’dan Sonra
  • Yitik Ülke
  • İnsanlık Hali
  • Saklambaç


Defne Suman Alıntıları – Sözleri

  • İnsanın gençlik itimatı sırça köşk gibidir, anaların babaların bir alayı ile darmadağın oluverir. (Saklambaç)
  • Anlam kusurda saklıydı. (Yitik Ülke)
  • “Herkes kendine efsaneleşmiş Yağmur.” (Yağmur’dan Sonra)
  • Şimdi diye bir şey yok. Hayat bir tek hatırada yaşıyor. Şimdi ise anlam ifade etmeyen bir boşluk. İnsanın içinden geçen hislerini anlamlandırabilmesi için şimdiki dönemin geçmişe karışması gerekiyor. (Yağmur’dan Sonra)
  • İnsan bir kere asla kimse olmayagörsün, ondan sonrasında her şey olabilirdi. (Emanet Zaman)
  • Sevda ona vesile olan adama karşı duyduğun muhabbeti aşar. (Yaz Sıcağı)
  • … Telefonda tekme atamam. Ve bana sarılıp öfkemi soğutamaz. Kavga edemediğim için telefonda elektrik yüklü konuşmalar yapıyoruz. …
    … Kızmak nedir ki? Hakkın sandığın bir şeyin sana verilmemesi? Ne olur kısaca hak ettiğim bir şey bana verilmezse? Hiç mi olmuyor? Bazen fazlaca çalışıyorum, karşılığında gülünç bir para kazanıyorum. Hiç de köpürmüyorum. Kabulleniyorum. Demek ki bir tek hak hukuk meselesi değil.
    Ne peki?
    Değişsin isterim. Beni kızdıran sevgilim, beni kızdırmayacak şekilde değişsin. Dikkat etsin. Yani ben ne hissederim onu düşünsün. Onun hareketleri yüzünden kendimi fena hissedeceksem yapmasın! Değişmedikçe kızıyorum. Özetlemek gerekirse benim istediğim olmuyor diye kızıyorum. Varlığım tehdit altındaymış şeklinde hissediyorum. Yok olmaktan, sevilmemekten korkuyorum. (Mavi Orman)
  • Hepimiz emanet bir zamanda yaşıyoruz sevgilim ve hiçbirimiz sonun hızlıca yaklaştığının bilincinde değiliz. (Emanet Zaman)
  • Her şey gelir her şey geçerdi.
    İnsanlık haliydi . (İnsanlık Hali)
  • Asananın temel işlevi bedeni meditasyona hazırlamak.
    ….
    Asana tek başına bir amaç haline ulaştığında ise, egoyu şişiren ve zihnin rekabetçi doğasını besleyen bir araca dönüşüyor ve aydınlığa giden yolu tıkıyor.
    ….
    Asana, dokuları tıkanıklarından arındıran ve meditasyon esnasında rahat oturmamızı elde eden bir araçtan başka bir şey değil aslına bakarsak. (Mavi Orman)
  • Beklerken genel anlamda sıkılıyoruz. Meşgulken boş süre hayalleri kuruyoruz. Geldiğinde ise onunla ne yapacağımızı bilemiyoruz. (Mavi Orman)
  • “Her geçen gün sabrımız azalıyordu. Teknoloji azalan sabrımızı doyurmak için her şeyin daha kolayını, daha hızlısını üretiyor, önümüze sürüyordu.” (Kahvaltı Sofrası)
  • Ne süre ki, en sevdikleriniz yanıltır sizi,
    Ne süre ki, birer birer düşürür hepimiz maskesini,
    Ne süre ki, yalnızlıktaki o görkemli gücü keşfedersiniz,
    İşte o süre başlarsınız, hakikaten yaşamaya… Charles Bukowski (Saklambaç)
  • Mesele o yolda yürürkenki halimizin tastamam bulunduğunun farkına varmak. Eksik sandığımız her şey aslına bakarsak tastamam halimizi tamamlıyor. Zaten muhteşem olduğumuzu bilerek yaşamak, mükemmeliyetçiliğin tam tersi.
    Olduğum halimle,
    Ben
    Zaten
    MÜKEMMELİM! (Mavi Orman)
  • Iyi bir roman okurken o söylediğin şey aslına bakarsanız oluyor. Kısa süreliğine bir başkasının benliğine dalıp orada geziniyorsun değil mi? Ötekinin tecrübesinin tadına bakıyorsun. İyi bir romansa okuduğun, aslına bakarsak bir başkasının senden çok da fazla değişik yaşamadığını da ayrıca öğreniyorsun. (Saklambaç)
  • Yoganızın kıymeti bir ilişkide ne kadar dürüst ,açık kalpli ve ne kadar kendiniz olmayı başarabildiğinizle ölçülür. (İnsanlık Hali)
  • İnsanın yüreği anasının, babasının yarım kalmış hayalleri, atalarının hüzünleri, kalp kırıklıkları, kayıpları tarafınca işgal edilebilir miydi? Öyleyse şimdi, kendine ilişik olmayan bu duyguları yüreğinden ayıklayabilirse eğer, taze bir nefesle hayata tekrardan başlayabilirdi. (Emanet Zaman)
  • Başkalarının hayalinde sen nicesin, bu asla önemli bir sorun değildir. Üstelik hayalin hakikatle alakası da yoktur. O hakikatin malumatı da safi sende bulunur. Bu hayatta mes’ud kalmak istiyorsan, utanmadan sıkılmadan hakiki olanı söyleniş etmen lazım gelir. (Saklambaç)
  • Öldüğün aklıma geç geliyor. O süre umarsız bir acı kaplıyor benliğimi. İçimin bir kuytusunda usul usul yanan mumu sert bir esinti söndürüyor. (Yitik Ülke)
  • Hayat asla bitmeyen, kuşaktan kuşağa aktarılan bir esaretti. Kopuk uçlar birbirine kavuşmuyordu. (Yaz Sıcağı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş