Eğitim

Esir Yürek – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Esir Yürek – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Esir Yürek kimin eseri? Esir Yürek kitabının yazarı kimdir? Esir Yürek konusu ve anafikri nedir? Esir Yürek kitabı ne konu alıyor? Esir Yürek PDF indirme linki var mı? Esir Yürek kitabının yazarı Jennifer Royce kimdir? İşte Esir Yürek kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jennifer Royce

Yayın Evi: Mortena Yayınları

İSBN: 9786058353909

Sayfa Sayısı: 488


Esir Yürek Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Fahid, korsan gemilerinde köle olarak büyümüştür.Yaşadığı yaşamın zorlukları genç adamı katı ve duygusuz birine çevirirken, bununla birlikte hayatta kalmayı da öğretmiştir. Fakat köle olarak satılmış olduğu ailenin minik kızı Ayrin ile tanıştığında, unutmuş olduğu tüm duygular yüreğinin derinliklerinden yüzeye çıkar.

Ta ki minik kız kaçırılıp, kayıplara karışana kadar…

Ailesinden koparılıp, bir paşanın konağında cariye olmaya mahkûm edilen Ayrin, geçen yıllarda ne ailesinden ne de onu korumaya yemin etmiş altın gözlü devden tek bir haber almamıştır.Kaderini kabullenip, geleceğe dair tüm umutlarını yitirdiğini düşündüğü sırada, ümit bir ışık benzer biçimde tekrardan doğar. Genç kızın seneler devam eden esaretinden sonrasında; Fahid, söz verdiği benzer biçimde onu bulmuştur.

Ta ki yaşamlarını şekillendiren taşlar yerlerinden oynayıncaya kadar…

***

Köle olarak korsan gemilerinde büyümüş sıradışı genç bir adam,

Aristokrat bir aileye mensupken, haydutlar tarafınca kaçırılıp paşanın konağına cariye olarak satılan bir leydi…

Ve Mısır çöllerinde başlayıp,

İngilitere’ye uzanan benzeri olmayan bir aşk hikâyesi…


Esir Yürek Alıntıları – Sözleri

  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. “
  • İnsanlar küçümseyemeyeceğin kadar değerlidir, Sagirah. Konumundan dolayı onlara değişik adlar versen de özünde her insan değerlidir.
  • Unutacaksın, Sagirah… Her şey geride duracak sadece izini hep taşıyacaksın.
  • ” Bazen geçmiş geleceği şekillendirirken, arkanı dönerek gidemezsin. Geleceğini oluşturmak için sıkı sıkıya sarıldığın geçmişten yardım beklersin. Ama geçmiş, bir kördüğüme değişmişse onu çözmeden geleceği dokuman mümkün değil. “
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir yalnız Hırçın Kız’ın kocasına karşı ulaştığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…”
  • Hayat hiçbir süre istediğini önüne sunmuyor.
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin.
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler.
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş benzer biçimde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal benzer biçimde alınıp satıldığını sanki yeni farklıymış benzer biçimde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda fazlaca para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi.
  • “Cesaret, aptalca gözü karanlık değildir. Cesaret; her ihtimali tartıp, kendini ona bakılırsa hazırlanmak, tehlikeyi en aza indirmek kendine ve çevrene zarar gelmesini önlemektir. O süre tehlikeyi göze alır ve ona bakılırsa davranırsın.”


Esir Yürek İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı serinin tamamını almayı düşünüyordum fakat o kadar da beğenmediğim için öteki kitaplarını almayacağım yinede kitap mevzu özgünlüğü bakımından güzeldi. (Betül)

#seldokudu #esiryürek
Fahid kaçırıldığında hemen hemen 8 yaşındaydı ve her şeyin farkındaydı. Ailesi katledilip onun için de o planlanmıştı fakat kıyamamıştı görevi alan. Fahid’i bir korsan gemisine verdi. Oradan da Mısır ‘a köle olarak satıldı. Birkaç kez belli aralıklar ile kaçmayı denese de başarıya ulaşmış olamadı. Her ne kadar köle olsa da onda bir asil havası vardı. Gerçekleri ise zamanı ulaştığında öğrenecekti…
Fahid’ i köle olarak alan Nohan ve ailesi ile bir nebze de olsa yaşamı değişmişti. Minik Ayrin menekşe gözleri ile ona yaşam vermişti. Onun koca devi olmuş sen benimsin diyordu. Ama ta ki yanından köle tacirleri tarafınca kaçırılana kadar. O gün onun için yıkım olmuştu. Nohan tarafınca suçlu bulunup satılmıştı. Yeni sahibi ise ona tüm imkanları elde etmiş ve Ayrin’i bulması için destek olmuştu. Nihayet Sagirah söylediği Ayrin’i bulup kurtarmış. Ailesine götürmüştü her ne kadar Ayrin ayrılmak istemesede….
Aradan geçen yıllarda Fahid özgür kalır ve bir servete kavuşur. Ayrin ise istemese de eski günlerine döner. Tabi bunlar Mısır da değil artık İngiltere de olur. Bir maskeli baloda karşı karşıya gelen çift (doğal olarak bunu anlayan Fahid olur bu sebeple Sagirah’ın yüzünü açmıştır) o günden sonrasında Fahid ise hislerini idrak etmek ve kabullenmek ile geçer. Ahhh Ayrin sen daha mı cesursun ne
Ama her şeyden ilkin doğal olarak ki Fahid onu kaçıranları ailesine bunu yapanları bulmak ister.
Ayrin ise Fahid’i bırakmamak ve onun olmak ister.
Sizce bu aşk kolay olacak mı? Ehh tahmin ettiğiniz suretiyle doğal olarak ki olmayacak… Ama heyecanla okunacak bir serüven olduğu kati
Okuyun ve beni anlayın… (Selda Baygu)


Esir Yürek PDF indirme linki var mı?


Jennifer Royce – Esir Yürek kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Esir Yürek PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jennifer Royce Kimdir?

Mersin’de doğup büyüyen Jennifer Royce, eşi ve iki çocuğuyla halen aynı şehirde yaşamaktadır. Derslik öğretmenliği yapmakta olan yazar, hobi olarak yazmaya başladığı zamanı aşk hikâyeleri ile kısa zamanda okurların gönlünde taht kurmuştur.


Jennifer Royce Kitapları – Eserleri

  • Gözlerinin Esareti
  • İntikamla Gelen
  • Esir Yürek
  • Zorba Aşık
  • Aşka Tutsak
  • İskoç Onuru
  • Aşktan Kaçış
  • Asil Serseri


Jennifer Royce Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. ” (Esir Yürek)
  • “Konuşmasalar ve birbirlerini görmezden gelseler de aynı ortamda olduklarında bile aralarında dalgalanan ve cızırdayan bir akım vardı.Trisha’nın göz ardı etmiş olduğu bu akım , insanın bedeninden kendi bedenine doğru şimşek hızıyla ulaşıyor ve nefesini kesiyordu. Tanrı aşkına ,bu saçmalıktı! Onun benzer biçimde duyarsız bir adamdan etkileniyor olamazdı.” (Asil Serseri)
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir yalnız Hırçın Kız’ın kocasına karşı ulaştığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…” (Esir Yürek)
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş benzer biçimde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal benzer biçimde alınıp satıldığını sanki yeni farklıymış benzer biçimde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda fazlaca para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi. (Esir Yürek)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir.
    -Asil Korsanların Gizli Altın Kurallar Defteri’nden… (Aşka Tutsak)
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en fazlaca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. (Aşktan Kaçış)
  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim. (İntikamla Gelen)
  • Yüzlere kaldırılmış yelpazelerin daima ne işe yaradığını merak ederdi. Asıl amacın art niyetleri saklamak bulunduğunu şu son bir yılda öğrenmişti. İnsanlar çirkin yüzlerini saklamak için gerekseme duydukları aracı moda haline getirmişlerdi. (Aşka Tutsak)
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en fazlaca gerçeklerden korkarlardı.” (Aşktan Kaçış)
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.” (Zorba Aşık)
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu. (Zorba Aşık)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Hayat hiçbir süre istediğini önüne sunmuyor. (Esir Yürek)
  • 65.madde
    Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir. (Aşka Tutsak)
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.” (İskoç Onuru)
  • Savaş meydanı ölmek için koşulan bir yerdi.
    Ölümü sevmiş olarak, bilerek gelen savaşçılara istediklerini elinde Roya ile El Kayran verdi. (Gözlerinin Esareti)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş