Eğitim

Evernight Akademisi 5 – Balthazar – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi 5 – Balthazar – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi 5 – Balthazar kimin eseri? Evernight Akademisi 5 – Balthazar kitabının yazarı kimdir? Evernight Akademisi 5 – Balthazar konusu ve anafikri nedir? Evernight Akademisi 5 – Balthazar kitabı ne konu alıyor? Evernight Akademisi 5 – Balthazar PDF indirme linki var mı? Evernight Akademisi 5 – Balthazar kitabının yazarı Claudia Gray kimdir? İşte Evernight Akademisi 5 – Balthazar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Claudia Gray

Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan

Orijinal Adı: Afterlife (Evernight #4)

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052992784

Sayfa Sayısı: 352


Evernight Akademisi 5 – Balthazar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yüzlerce Senedir Yapayalnız Bir Vampir… Müttefiksiz ve Aşksız…

Balthazar, Evernight’ın insan öğrencilerinden Skye Tierney’ye yardım etmeyi kabul ettiğinde bunun ne kadar tehlikeli olabileceğinden habersizdir. Skye’ın yeni ortaya çıkan psişik güçleri, dört yüz yıl ilkin Balthazar ve ailesini katleden çekici fakat acımasız vampir Redgrave’in dikkatini çekmiştir. Redgrave, Skye’ın güçlerini kendi hain planlarına alet etmek istemektedir.

Balthazar, Redgrave’i durdurmak ve uzun süreden beri arzuladığı öcü almak için elinden geleni halletmeye kararlıdır. Redgrave’le savaşmak için bir araya gelen Skye ile Balthazar karşı konulamaz duyguların esiri olacak ve Balthazar, kendi yalnız dünyasını sonunda Skye’ın değiştirebileceğini anlayacaktır…

Yasak aşk ve gerilimle dolu bu hikâyede Claudia Gray’in çoksatan Evernight Akademisi serisinin en sevilen karakterlerinden Balthazar, geçmişiyle hesaplaşıp kalbinin sesine kulak verecek.

“Romantizm, vampirler ve intikam duygusunun başarıyla harmanlandığı, genç okurların severek okuyacağı bir kitap.”

Voya


Evernight Akademisi 5 – Balthazar Alıntıları – Sözleri

  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Bundan dolayı öldüğü süre bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz süre kaybediyorsunuz.”
  • ”Pekii,” dedi anası, telefonunu sehpaya bırakırken. ”Şimdi bu öğretmen meselesi nedir?”
    ”Hiç,” dedi Skye. ”Tarih öğretmeni Bay More” kafasında çoktan Balthazar’ın oynadığı bir kurgu kahramana dönüşmüştü. Onu inkar etmek Harry Potter’la alev ateş bir aşk yaşadığını inkar etmek kadar kolay olacaktı.
  • Britnee ön koltuktan, ”Kan içmekle ilgili kısmı elimde olmadan duydum. Burada vampirlerden mi bahsediyoruz?” dedi.
    ”Saçmalama,”dedi Craig.
    ”Evet,” dedi Balthazar. ”Ben bir vampirim. Kız kardeşim Charity de öyleki.”
    ”Ben değilim,” dedi Skye uykulu bir sesle. ”Benim bir tek psişik yeteneklerim var. Zamanda asılı kalan ölümleri görebiliyor ve o ölümler vasıtasıyla ölülerle konuşabiliyorum.” Balthazar dönerek ona bakınca, ”Daha sonrasında anlatırım,” dedi. ”Nehri son geçişim bana oldukca şey söyledi.”
    Britnee, ”Bir sonraki yedek öğretmenimizin oldukca bunaltıcı geleceğini mi?” dedi.
  • ”Her süre güvenli olabileceğin bir şey var ise o da tüm vampirlerin yaşam hikayelerinin mutsuz bittiğidir.”
  • İkimiz, hiçbir süre ve sonsozluk içinde sıkışmışız.
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.”
  • Dudakları ayrılınca Balthazar, “Sana ihtiyacım var,” diye fısıldadı. “Seni seviyorum. Sana bir tek senin iyiliğin için arkamı dönerek gidebilirim. Seni oldukca azca değil, oldukca fazla sevdiğim için. Bunu anlıyor musun?”
  • Balthazar kendi kendine, Sonunu getirmeyeceksen peşinden gitme, dedi. Ona bunu yaşatma. Keith’le baş başa kalmasına engel olursan yola devam etmesine de engel olmuş olursun. İşi sonuna kadar götürmeyeceksen bunu yapamazsın.
  • Fakat Balthazar ciddi değildi. Skye’ın “başka biriyle” olmasını istemiyordu. Onunla olsun istiyordu.
  • Balthazar’ın sözleri havada asılı kalmıştı sanki: Skye’ı sevmiyorum. Kendisinden oldukca Skye’ın korunması için yalan olmalarını istedi. Sevemem. Yapamam. Ancak bunu ne kadar tekrarlarsa tekrarlasın, ne şekilde dile getirirse getirsin, asla tamamen doğru gelmiyordu.


Evernight Akademisi 5 – Balthazar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Evernight akademisi serisinin son kitabı bu kitapla seri bitiyor. Ama nasil bir bitiş cok belirsiz cok havada kalmış bir son. Seri 4. Kitapta bitse bence daha mantıklıydı. Kitap fena demiyorum Balthazar’ın geçmişi hakkında bir şeyler okuduk en azından fakat sonu bu şekilde bitmemeliydi. (Esra Çete)

Seride içimi en rahatlatan kitaptı. Herkes için bir nevi mutlu son denebilir. Seri sonunda Lucas ve özelliklr Bianca ‘dan ayrılıp başka biri (ilk kitabından beri tüm iyiliğiyle ortada olan yakışıklı vampir Balthazar) çevresinde dönüyor. Serinin son kitabı olsa da sanki yazar isterse devamı gelebilirmiş benzer biçimde bırakılmış. (GizAlp)

ilk kitabından beri favori karakterim olan Balthazar’ı mevzu alan kitabı okumak bambaşkaydı resmen yazar Balthazar’a birazcık daha aşık olalım diye yazmış bu kitabı 😀 Balthazar, Evernight Akademisi’nin insan öğrencilerinden Skye Tierney’yin desteğe ihtiyacı bulunduğunu öğrenince yardım etmeyi kabul eder fakat bunun bu kadar tehlikeli bir hal alacağı aklına bile gelmez. Skye’ın yeni ortaya çıkmaya süregelen psişik güçleri dört yüz yıl ilkin Balthazar ve ailesini öldüren çekici fakat bir o denli da acımasız olan vampir Redgrave’in dikkatini çeker ve kızı hain planları için kullanmak ister.
Balthazar, Redgrave’i durdurmak ve uzun süreden beri arzuladığı öcü almak için elinden geleni halletmeye kararlıdır ve doğal olarak ki Skye’ı korumak için her şeyi halletmeye da kararlıdır buna lisede öğretmenlik yapmakta dahil. Tanrımm Balthazar’ı öğretmen olarak düşünemezdim fakat yazar böyle bir durum yazınca gözümde canlandırdım da keşke benimde bu şekilde bir tarih hocam olsaydı demeden edemedim 😀 aralarda Balthazar’ın insanlık halini, iyi mi saldırıya uğrayıp vampir bulunduğunu bu zamana kadar neler yaşadığını ve neler yaptığını da okuyoruz bu cidden oldukca güzeldi.
Balthazar, Skye’ı vampirlerden korumak için kızı gözünün önünden ayırmamaya dikkat eder. Bu sebeple de her gün bir aradalar ve bu da onları karşı konulamaz duyguların esiri etmektedir. Skye aslına bakarsan daha Evernight Akademisi’nde Balthazar’ı gözüne kestirmiş ve kızımız çocuğa vurulmuş eh kız da haklı aşık olunmayacak benzer biçimde değil kendisi, her neyse ki Bianca’nın göremediği şeyleri gören bir kız varmış 😀 (Bu arada kitapta oldukca azıcıkta olsa Lucas ve Bianca’da var) Peki Balthazar dört yüz yıl ilkin koyduğu İnsanlarla ilişki kuramazsın kuralını yıkabilecek miydi? Tabi ki de kıracak ne demişler ateş ve barut bir arada bulunmaz 😀 Balthazar sonunda kendi yalnız dünyasını sonunda Skye’ın değiştireb,leceğinin farkına varıyor sadece Skye’ın ardında ki Redgrave kızı almakta ısrar eden. Peki bu vampir sürüsünden iyi mi kurtulacaklar? Diğer kitaplarda karşımıza çıkan Balthazar’ın kardeşi bu kitapta da vardı ve gene bu kitapta da sevgili abisine düşman pislik kardeşi oynuyor sadece kitabın sonlarında öyleki bir şey oluyor ki resmen şok oldum ve kollarımı iki yana açıp Allah’ım şükürler olsun sonunda aklı başına geldi ve ilk kere doğru bir şey yapmış oldu diyerek şükrettim 😀 Kız beni o aşama delirtti 3 yada 2 kitaptır kitabın sonunda yapmış olduğu o hareketle azıcık sevgimi kazanmış oldu 😀 Kitap asla bitmesin istedim fakat maalesef her güzel şeyin bir sonu vardır ve bu serinin de sonuna geldim. En azından güzel karakterler ve bir vaka döngüsü okumuş oldum en önemlisi Balthazar benzer biçimde bir karakteri okumuş oldum 😀 (Aylinn)


Evernight Akademisi 5 – Balthazar PDF indirme linki var mı?


Claudia Gray – Evernight Akademisi 5 – Balthazar kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Evernight Akademisi 5 – Balthazar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Claudia Gray Kimdir?


Claudia Gray Kitapları – Eserleri

  • Bin Parça Sen
  • Evernight Akademisi – Sonsuz Gece
  • Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı
  • On Bin Sema
  • Evernight Akademisi 3 – Kum Saati
  • Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi
  • Bir Milyon Evren
  • Evernight Akademisi 5 – Balthazar
  • Kayıp Yıldızlar
  • Kan Bağı
  • Master and Apprentice
  • Defy the Stars


Claudia Gray Alıntıları – Sözleri

  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca defa öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit… (On Bin Sema)
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın süre bile. Bundan dolayı Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Bundan dolayı öldüğü süre bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz süre kaybediyorsunuz.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi. (Bir Milyon Evren)
  • “Her ittifakın bir lideri vardır. Her savaşın bir generali olduğu benzer biçimde.” (Bin Parça Sen)
  • Yalnızsın… O denli uzun süreden beri yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun. (On Bin Sema)
  • ”Yıldızlara bakıyorsunuz demek?” Vic yüzünde her zamanki çarpık gülümsemesiyle kendini çimenlerin üzerine, yanımıza bıraktı. ”Meraklı bulunduğunu unutmuşum.”
    ”Teleskopumu görseydin, asla unutmazdın.”
    ”Büyük mü?” diye sordu.
    ”Kocaman.” dedim keyifle. Teleskopum en oldukca gurur duyduğum eşyalarımdan biriydi. ”Keşke bu akşam buraya getirmiş olsaydım.” Sema inanılmaz açık.”
    ”Ve şu, Andromeda, öyleki mi?” Başımla onayladım. ”Görüyor musun, Ranulf?”
    Ranulf tereddütle yanımıza otururken, ”Gökyüzündeki şekilleri mi?” diye sordu.
    ”Evet. Takımyıldızlar. Sana göstermemizi ister misin?”
    Ranulf sabırla, ”Gökyüzüne bakınca, biçim görmüyorum,” diye deklare etti. ”Bizden ilkin ölüp her an bizi izleyenlerin ruhlarını görüyorum.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Ama Lucas, düzgüsel bir yaşam sürmek ne olacak?”
    “Normali unut.” Sırıttı. “Biz muhteşem olacağız.” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Zamanın ilaç olduğu söylenirdi fakat insanların aslolan kastettiği, zaman içinde acıya alışıldığıydı. O acı olmadan ilkin kim olduğunuzu, yara izlerinizin neye benzediğini unutuyordunuz.” (Bin Parça Sen)
  • “Her gün aklımdasın.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Bundan dolayı olabilecek her şey, eninde sonunda ne olursa olsun olurdu. (Bir Milyon Evren)
  • “‘Sevdiğin insan seni umutsuzca dilediğinde,’ dedi Christopher, ‘başka bir yerde olmak imkânsız gelir.'” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu süre da isterim bu sebeple içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.” (On Bin Sema)
  • “İltifat kabul etmeyi öğrensen iyi olur çünkü sana iltifat etmekten asla vazgeçmeyeceğim.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Hayatın adım adım yürünmesi ihtiyaç duyulan bir şey bulunduğunu hatırlamalıyız. Geçmiş ya da geleceğin için kaygılanamazsın. Mutluluk şu andadır.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü süre, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakikaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.” (Evernight Akademisi – Sonsuz Gece)
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukca acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yine yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık. (Bir Milyon Evren)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş