Eğitim

Evernight Akademisi – Sonsuz Gece – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi – Sonsuz Gece – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kimin eseri? Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kitabının yazarı kimdir? Evernight Akademisi – Sonsuz Gece konusu ve anafikri nedir? Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kitabı ne konu alıyor? Evernight Akademisi – Sonsuz Gece PDF indirme linki var mı? Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kitabının yazarı Claudia Gray kimdir? İşte Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Claudia Gray

Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan

Orijinal Adı: Evernight (Evernight #1)

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053432753

Sayfa Sayısı: 320


Evernight Akademisi – Sonsuz Gece Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bianca’nın yaşamı {hiç de} istediği benzer biçimde değildir. Gotik ve ürpertici Evernight Akademisi’nin öğrencileri güzel, parlak zeka, hatta neredeyse yırtıcıdır fakat Bianca onlardan biri olmadığının farkındadır. Yakışıklı ve gizemli Lucas’la tanıştığında ise delikanlı ona dikkatli olması icap ettiğini söyler: Bianca kalbini ona kaptırmamalıdır. Bu uyarıya karşın aralarındaki kuvvetli çekime karşı koyamayan genç kız, Lucas’la beraber olabilmek için her riski göze almaya hazırdır. Onları ayırmak ve Bianca’ya inanılmış olduğu her şeyi sorgulatmak için fırsat kollayan karanlık güçler, bu aşka engel olabilecek midir?

“Romeo ve Juliet tarzında işlenmiş gençlik aşkı ve asırlardır devam eden düşmanlıkla örülü, birinci derslik, kuvvetli bir roman.”

-Romantic Times Book Reviews-

“Okurlar, Evernight Akademisi ve öğrencileri hakkında yeni şeyler öğrenmek için sabırsızlanacak.”

-Kliatt-

“Gray’in seçimi okuru daha ilk sayfada yakalıyor ve beklenmedik gelişmelerle iyice kendine çekiyor. Kitabın yoruma açık sonuysa bir sonraki kitabın heyecanla beklenmesini sağlıyor. Vampir hikâyelerini sevenler kaçırmasın.”

-School Library Journal-

“Romantik öykülere, yatılı okullara ve vampirli maceralara meraklı genç okurlar ustaca yazılmış bu romana bayılacak.”

 -Children’s Literature-

(Tanıtım Bülteninden)


Evernight Akademisi – Sonsuz Gece Alıntıları – Sözleri

  • Tüm hayatım ufak bir kasabada geçmişti ve daima bunun, yabancılarla tanışmamı daha da zorlaştırdığına inandım. Ama şimdi Lucas bu şekilde konuşunca, seyyah bir yaşamın da aynı etkiyi yaratabileceğini, insanı ıssızlaştırabileceğini, düşüncelerini içselleştirebileceğini ve öteki insanlara ulaşmayı dünyanın en zor işine dönüştürebileceğini görmeye başladım.
  • “İnsanların geçmişe dair fikirleri, minimum şimdiki vakit kadar değişim gösterir. Tarihi idrak etmek için adları, tarihleri ve bölgeleri bilmek kafi değildir. Çoğunuzun bu tarz şeyleri esasen bildiğinizden inanırım. Ancak zamanı olayların yüzyıllar içindeki değişik yorumlarını da bilmemiz oldukca mühim. Zamana yenik düşmeyecek bir perspektif yakalamanın tek yolu budur.”
  • “İnsanın kendini bilmesi, her durumda irade kontrolüne yeğdir.”
  • Kızların bir çok kısa sürede bağ kurmuş oldukları görkemli erkeği birilerine anlatmak için deli olurlardı. Ama ben sırları severdim. Sadece benim biliyor olmam, durumu daha hususi kılıyordu.
  • Birini hakikaten seviyorsanız yalanların aranıza girmesine izin veremezdiniz. Ne olursa olsun, birbirinizi sonsuza dek kaybedecek dahi olsanız gerçeği birbirinize borçluydunuz.
  • “İnan bana, erişkinlik on birinci yüzyılda da antipatik bir şeydi. İnsanlık devamlı değişiyor fakat değişmeyen, hep durağan(durgun) kalan bazı şeyler var. İnsanlar aşık oldukları vakit aptallaşıyorlar, haiz olamayacakları şeyleri istiyorlar ila on iki ve on sekiz yaş arasındaki dönem, her devirde çok kötü bir şey.”
  • Onlar için öğleden önceki her saat oldukca erkendi. Yine de kendimi bildim bileli öğretmenlik yapmışlardı ve sabahın sekiziyle kavgaları asla bitmemişti.
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakikaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.”
  • Senin görmemiş olman, gerçek olmadığı anlamına gelmez.
  • “Bence senin dinlenmeye ihtiyacın var,” dedim, “dinlenmeye ve değişik şeyler okumaya.”


Evernight Akademisi – Sonsuz Gece İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Dili o şekilde fena ki bunlar kitap yazıyorsa ben de yazarım diyorsunuz. Sığ bir light vampir kitabı. Yokluktan bu kadar satmıştır yoksa bu hikayede oldukca satar olmasını sağlayacak hiçbir şey yok. Karakterler özensiz, sığ, düşünceler o şekilde mevzu geçişleri vaka örgüsü sığ… topyekün sığ bir kitap (Zeynep ulusoy)

| Evernight Akademisi – Sonsuz Gece ~ Claudia Gray
.
Biz gene kızlarla birlikte alıp okuduğumuz bir kitapla geldiiik Beş kitaplık bir seri. Fantastik bir dünyaya adım atıyoruz. Beni fantastik dünyayla ilk tanıştıran Vampirli kitaplar oldu o yüzden bu seriyi de heyecanla aldım elime. Kızımız Bianca, anne-babasının isteğiyle Evernight Akademisi’ne gitmek zorunda kalıyor ve kızımızın ailesi de okulun öğretmenlerinden. Asla istemediği okulun ilk günü kaçmak için tek şansı ve evden kendini atıp ormana girdiğinde onunla, Lucas ile karşılaşıyor. Ama kaçışı yok akademiye ve eve geri dönüyor. Lucas ile aralarında ilk anda oluşan çekim Bianca’nın akademiye gitme isteğini arttırıyor diyebiliriz. Ama Karanlıklar Akademisi her açıdan değişik, hem düzgüsel bir okul hem de onlarca gizem barındırıyor. Kızımız bu garip yere her şeyden habersiz giriyor. Sonra oradaki bir sürü karakter, sırlar, dostluklar, aşk ve hayal kırıklığı…
Önceliklee ilk sayfalar aslen akıcı fakat giriş kısmı olduğu için kim bilir olaysızdı. Kaos sever biri olarak beni üzdü Sonra aslolan fantastik kısımla ilgili beklentimde ters köşe oldum. Kim vampir? Diğerinin hikayedeki konumu ne? Yoksa kızlarla konuşurken söylediğim benzer biçimde yavru ceylan şeklinde mi takılıyor
Akademinin gerçekleri ortaya çıkınca kitabı daha çok sevdim. Bir de Balthazar var. Sana hafifçe düşmüş olabilirim fakat gözüm üstünde. Senin başının altından bir şey çıkacak hissediyorum
Karakterler çok genç olduğu için bazı tripleri düzgüsel karşıladım ve kitabın sonuna doğru ortaya çıkan gerçeklerle birazcık şok olmadım değil. Kim iyi kim kötü çözemiyorum fakat vampirlerin dünyasında bu çok düzgüsel. Bakalım serinin devamında bizimkiler neler yaşacak? Serinin ikinci kitabını da bebeklerimle kısa sürede okuyacağız. Hepsinin yorumu yavaş yavaş gelecek. Şu an ilk kitapta bir yargıya varmam doğru olmaz fakat azıcık entrikasız olduğu için birazcık beni üzdü fakat aksiyon yeni başlıyor benzer biçimde. Okuyalım görelim (Zeynep Şimşek)

Karakterler, vakalar ve verilen mesajlar güzel fakat nedenini bilmediğim bir halde kitabı okurken oldukca sıkıldım. Olaylardaki coşku ve hareketlenme 100. sayfadan sonrasında başlıyor, başlıyor başlamasına fakat anlatımda büyük bir sorun var. Sorun yazardan kaynaklı mı çeviriden kaynaklı mı çözemedim fakat kitabı bitirmek için resmen kendimi zorladım. (Selin Duran)


Evernight Akademisi – Sonsuz Gece PDF indirme linki var mı?


Claudia Gray – Evernight Akademisi – Sonsuz Gece kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Evernight Akademisi – Sonsuz Gece PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Claudia Gray Kimdir?


Claudia Gray Kitapları – Eserleri

  • Bin Parça Sen
  • Evernight Akademisi – Sonsuz Gece
  • Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı
  • On Bin Sema
  • Evernight Akademisi 3 – Kum Saati
  • Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi
  • Bir Milyon Evren
  • Evernight Akademisi 5 – Balthazar
  • Kayıp Yıldızlar
  • Kan Bağı
  • Master and Apprentice
  • Defy the Stars


Claudia Gray Alıntıları – Sözleri

  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca defa öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit… (On Bin Sema)
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın vakit bile. Zira Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Zira öldüğü vakit bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz vakit kaybediyorsunuz.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi. (Bir Milyon Evren)
  • “Her ittifakın bir lideri vardır. Her savaşın bir generali olduğu benzer biçimde.” (Bin Parça Sen)
  • Yalnızsın… O denli uzun süredir yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun. (On Bin Sema)
  • ”Yıldızlara bakıyorsunuz demek?” Vic yüzünde her zamanki çarpık gülümsemesiyle kendini çimenlerin üzerine, yanımıza bıraktı. ”Meraklı bulunduğunu unutmuşum.”
    ”Teleskopumu görseydin, asla unutmazdın.”
    ”Büyük mü?” diye sordu.
    ”Kocaman.” dedim keyifle. Teleskopum en oldukca gurur duyduğum eşyalarımdan biriydi. ”Keşke bu akşam buraya getirmiş olsaydım.” Sema inanılmaz açık.”
    ”Ve şu, Andromeda, o şekilde mi?” Başımla onayladım. ”Görüyor musun, Ranulf?”
    Ranulf tereddütle yanımıza otururken, ”Gökyüzündeki şekilleri mi?” diye sordu.
    ”Evet. Takımyıldızlar. Sana göstermemizi ister misin?”
    Ranulf sabırla, ”Gökyüzüne bakınca, biçim görmüyorum,” diye deklare etti. ”Bizden ilkin ölüp her an bizi izleyenlerin ruhlarını görüyorum.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Ama Lucas, düzgüsel bir yaşam sürmek ne olacak?”
    “Normali unut.” Sırıttı. “Biz muhteşem olacağız.” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Zamanın ilaç olduğu söylenirdi fakat insanların aslolan kastettiği, zaman içinde acıya alışıldığıydı. O acı olmadan ilkin kim olduğunuzu, yara izlerinizin neye benzediğini unutuyordunuz.” (Bin Parça Sen)
  • “Her gün aklımdasın.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Zira olabilecek her şey, eninde sonunda ne olursa olsun olurdu. (Bir Milyon Evren)
  • “‘Sevdiğin insan seni umutsuzca dilediğinde,’ dedi Christopher, ‘başka bir yerde olmak imkânsız gelir.'” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu vakit da isterim şundan dolayı içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.” (On Bin Sema)
  • “İltifat kabul etmeyi öğrensen iyi olur çünkü sana iltifat etmekten asla vazgeçmeyeceğim.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Hayatın adım adım yürünmesi ihtiyaç duyulan bir şey bulunduğunu hatırlamalıyız. Geçmiş ya da geleceğin için kaygılanamazsın. Mutluluk şu andadır.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü vakit, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakikaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.” (Evernight Akademisi – Sonsuz Gece)
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukca acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yeniden yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık. (Bir Milyon Evren)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş