Eğitim

Evlilik ve Cinsel Hayat – Asım Uysal Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evlilik ve Cinsel Hayat – Asım Uysal Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evlilik ve Cinsel Hayat kimin eseri? Evlilik ve Cinsel Hayat kitabının yazarı kimdir? Evlilik ve Cinsel Hayat konusu ve anafikri nedir? Evlilik ve Cinsel Hayat kitabı ne konu alıyor? Evlilik ve Cinsel Hayat PDF indirme linki var mı? Evlilik ve Cinsel Hayat kitabının yazarı Asım Uysal kimdir? İşte Evlilik ve Cinsel Hayat kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Asım Uysal

Yayın Evi: Uysal Yayınevi

İSBN: 9789752622456

Sayfa Sayısı: 768


Evlilik ve Cinsel Hayat Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Dünyanın her yerinde cinsellik adeta muhafazakarlık karşıtı bir alan benzer biçimde algılanmaktadır. Şüphesiz bu, zaralı ve yanlış bir tutumdur. Nitekim geleneksel ailede yetişen, dini değerlerine bağlı bir genç kızın, cinsellikle ilgili bir kitap okuması ya da bulundurması neredeyse imkansızdır. Bu şekilde olunca da, yalnız “kız” olup olmadığı mevzusunda ağır katgılar yaşayan ve yaşamı kendisine zindan olan fazlaca sayıda genç kızla karşılaşıyoruz. Bu kaygıları da büyük seviyede yanlış söylenti ve bilgilerden kaynaklanıyor.

Sayın Asım Uysal’ın yazmış olduğu Evlilik ve Cinsel Hayat kitabında; eşiyle olan evliliği, ruhsal ve cinsel mutluluğa götürmüş olan bilgilerin, sorulamayan yada uzun araştırmalar gerektiren dini, aileyle ilgili ve tıbbi konuların sual-yanıt çeklinde akıcı bir dil ile yazıldığını gördüm ve inceledim. Gerekli katkılarda bulunmaktan mutluluk duyuyor ve yazarı, bu titiz ve kapsamlı çalışmasından dolayı kutlama ediyorum.

-Rüstem Aşkın-

(Sunuş Yazısından


Evlilik ve Cinsel Hayat Alıntıları – Sözleri

  • Erkekte akıl ve hikmet, hanımda sabır ve yumuşak başlılık ailede huzuru ve saadetin devamını sağlar
  • İşte size, doğu ve batı toplumlarında zinadan meydana gelen tehlikelerden bazı tablolar:
    *Başıboş, şaşkın, şehvetperest, uyuşturucu, içki ve afyon bataklığına düşmüş gençlik.
    *Ruhen, ahlaken,aklen,bedenen hasta ve sapık olan gençlik.
    *Adam öldürme,kaçırma ve cinsel gasp şebekeleri
    *Kösnü cinsellik ve genç kızları pazarlayan ve fahişe bayanları kiralayan tüccarlar
    *Suçları gizlemek amacıyla tabip,avukat ve hukukçulardan oluşturulmuş,para ve sesi karşılığı haklara saldırı eden şebekeler
    *Çıplak hanım klüpleri. Bu kulüplerin üyeleri hayâ ve edepten yoksun olarak orada her türlü faziletten soyunurlar
    *Geçim ve kazanç amacıyla topluca zinayı sanat edinen fahişe bayanlar
    *Seks kitapları, çıplak dergiler dans ve gosteri filimleri
    *Kendilerini hayvanlara ve acayip mahluklara benzeten sapık gruplar
    *Zina, fuhuş ve sarhoşluğa batmış soysuz ve mesnetsiz kimseler.
    Ve daha sayamacağımız kadar fazlaca duyuru bozuk ve iğrenç tablolar
  • Anne bir medresedir, onu iyi hazırlayan köklü ve asil bir millet yetiştirmiş olursun
  • “Hanımların ilk tezyinatı (süsü) ilim ve edep tahsilidir.”
  • Halbuki çehizlerin en güzeli İslâmî informasyon ve İslâmî ahlâkıdır.
  • Televizyonlardaki pembe diziler, duygusal filmler de karı koca beraberliğini içten içe baltalayan unsurlardandır. Yalan Rüzgârı’nın yalanlarına kendisini isteyerek yada bilincinde olmadan kaptıran karı koca herşeye mübah ya da olabilir gözüyle bakmaya başlıyor. Burada saymaktan hayâ ettiğimiz şeytanı bile utandıracak ilişkileri normalmiş benzer biçimde göstererek aileyi dinamitliyor. Maalesef alnı secdeli kesim de bundan zarar görüyor. Deva: Bu şekilde programları kesinlikle seyretmemektir. Onun yerine yararlı bir kitabından 10-20 sayfa okumak tercih edilmelidir. Eskiden müslüman bir ailede ihanet mi vardı? Herşey su kapkara pembe diziler benzer biçimde programlardan sonrasında başladı…
  • Genç bir kız Peygamber Efendimize gelmiş olarak şöyleki dedi: Babam kendi ayıbını örtmek için beni kardeşinin oğlu ile evlendirdi.
    Ravi der ki, Peygamber (a.a.v) yetkiyi kıza bıraktı. Bunun üstüne genç kız: İşte şimdi hakkımda ki sonucu kabullendim, sadece ben hanımefendilerin; bu mevzuda yetkinin babalarda olmadığını bilmelerini istedim (Nesai. İbn-i mace)
    İslam on dört asırdan beri bu alanda kadının görüşüne saygı gösterilmesi icap ettiğini ve onun geleceğini çizen mutluluk ya da mutsuzluğunun dayalı bulunmuş olduğu akdin geçerliliği için temel teşkil eden görünüşü hür bir halde ifade etmesi icap ettiğini savunmaktadır
  • Cenab-ı Hakk hayızlı günlerinde kadınlardan yakarma mükellefiyetini kaldırmış ve her hayızlı günlerince bayanı izine ayırmıştır.
    Bu ilahı emre itaat etmekle de hayızlı bayanlar sevap kazanmaktadır.
    Uygar olduklarını ve hanım haklarını savunduklarını iddia eden beşerî sistemlerde bu şekilde bir uygulama varmıdır?
    Her ay 7 gün hanım ALLAH tarafınca izne ayrılmaktadır. İslam’ın hanıma tanımış olduğu hakları beğenmeyen uygar geçinen beşerî sistemlerde çalışan bayanlar ise bu günlerinde de her türlü işlerde çalıştırılmaktadır.
    Bu mudur hanım hakları???
  • Çeyizde aşırı gidilmesinin israftan başka zararı dokunan bir yanı daha var ki, o da; annelerin sandık
    dolduracağız derken gerek kendi, gerekse kızlarının kafalarını İslâmi kültür ve informasyon bakımından
    fukara bırakmalarıdır…
    Hâlbuki çeyizlerin en güzeli İslâmi informasyon ve İslam ahlâkıdır. Hattâ bu câhil fikir tesirleriyledir ki, gelinlerin azca çeyiz getirdiğini ileri sürerek, ona
    hakaret eden, beğenmeyen nice adam tarafının hanımlarını duymuşuzdur.
  • Batılı araştırmacılardan Bartelon’un yapmış olduğu bir araştırmada geçen şu bilgiler öğrenek vericidir.
    “İntihar vakaları evlilerden fazlaca bekârlar içinde görülmektedir. Evliler düzgüsel bir aklî ve ahlâkî
    denge içinde oluyorlar. Normal ve tertipli bir yaşam yaşıyorlar. Bir çok bekarların düşmüş olduğu bir ekip
    aşırılıklardan korunabiliyorlar…”
  • Eğitim eksikliği sebebiyle cinsel organ ve dürtülerin ortaya çıkmış olduğu erişkinlik ve gençlik yıllarında çevreden gelen, cinselliği ayıp, fena, kirli, aşağılık, kirli olarak niteleyen görüşler, evlatları ve gençleri yaşamı süresince cinselliğe utanılması ihtiyaç duyulan bir mevzu olarak bakmağa zorlamaktadır.
    Bu konuların ayıp sayılması, aşağılanması cinsel kimliğin benimsenmesini engellemiş olur. Bu ise
    evliliğin temelini oluşturan cinsel yaşamda evlilik bunalımlarına niçin olur. Bilhassa bayanlar cinsel dürtü ve ilgilerini eşlerine göstermeyi ayıp sayacak şekilde şartlandırdıkları için, cinsel birleşmeye ortak olmaları gerektiği gerçeğini de benimseyemezler.


Evlilik ve Cinsel Hayat İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Evlenmeden ilkin her müslümanın okuması ihtiyaç duyulan bir kitaptır. Hayatımızda ki yanlışları yada yanlış öğretilen detayları düzeltmemize destek olan bir kitaptır.
Toplum içinde bırakalım ailemizi arkadaşlarımıza bile sormaya haya ettiğimiz bir fazlaca mevzuyu ele almış ve âlenen açıklanmıştır.
Kitap fazlaca akıcı bir halde yazılmıştır.
Kütüphaneniz de çocuklarınıza bırakacağınız bir mirastır bu kitap. Belki bizim bile çocuklarımızla konuşamayacağımız şeyler ‘yavrum al bu kitabı oku’ diyebileceğimiz bir kitaptır… (nhlbztepe)

Daha güncel bakılabilir bazı mevzularda fakat genel olarak tüm aile yapısının ele alınmasıyla evlenecek çiftlere tavsiye tavsiye durumunda bir kitap. Evlenmeden ilkin evlendikten sonrasında hanım ve adam ilişkisinin hangi düzeylerde iyi mi olması icap ettiğini konu alıyor. Evlilik yapısını hem islami hem tıbbi niçin sonuçlarıyla genişçe izah etmiş. (Meryem Leya)

ilk olarak şunu söylemek isterim ki evlenmeden ilkin her insanoğlunun alıp okuyup hayatına uygulama etmesi ihtiyaç duyulan bir yaratı bulunduğunu söylemek isterim bu tür soruların sorulmasını bile ayıp sayıldığı toplumumuzda bunların hakikaten bilinmesi ihtiyaç duyulan mevzular bulunduğunu utanılacak şeylerin olmadığınıokuyunca daha da net anlayacağız ve bizlerden sonraki gelen nesillere aktarmamız ve okumamız ihtiyaç duyulan bir yaratı bulunduğunu düşünüyorum Asım uysal ben mürşide uysal karı koca aslına bakarsanız ikisi Allah selamet versin birlikte yazmışlar bu eseri birçok doktorunda imzası var onaylamış lar birçok mevzuyu Allah razı olsun (Hüseyin)


Evlilik ve Cinsel Hayat PDF indirme linki var mı?


Asım Uysal – Evlilik ve Cinsel Hayat kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Evlilik ve Cinsel Hayat PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Asım Uysal Kimdir?

Konya’nın Çumra kazasının İnli köyünde 1957 tarihinde dünyaya geldi. İlk tahsilini 1964- 69 yılları aralığında Konya’da Ferit Paşa İlkokulunda okudu. Orta ve lise tahsilini 1969- 1976 yıllarında Konya İmam Hatip Lisesinde okudu. 1976- 81 yılları aralığında Erzurum İslâmi İlimler Fakültesinde Üniversite tahsilini tamamladı. Askerliğini 1982- 83 yıllarında Asteğmen olarak Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yapmış oldu. 1983 senesinde Ankara İlahiyat Fakültesi mezunu Mürşide Işık ile evliliğe ilk adımını attı. Necati, Ramazan Fatih, Sümeyye ve Muhammed isimlerinde 4 evladı oldu.  2000 Eylül ayında İstanbul’da Başakşehir’e yerleşti. “Uysal Yayınevi” olarak yayıncılık yapmaktadır.


Asım Uysal Kitapları – Eserleri

  • Evlilik ve Cinsel Hayat
  • İşkenceler
  • Kelime-i Tevhid’e Nasıl İnanmalıyız?
  • İzahlı Namaz Hocası
  • Hikayelerle Esma-i Hüsna


Asım Uysal Alıntıları – Sözleri

  • Cenab-ı Hakk hayızlı günlerinde kadınlardan yakarma mükellefiyetini kaldırmış ve her hayızlı günlerince bayanı izine ayırmıştır.
    Bu ilahı emre itaat etmekle de hayızlı bayanlar sevap kazanmaktadır.
    Uygar olduklarını ve hanım haklarını savunduklarını iddia eden beşerî sistemlerde bu şekilde bir uygulama varmıdır?
    Her ay 7 gün hanım ALLAH tarafınca izne ayrılmaktadır. İslam’ın hanıma tanımış olduğu hakları beğenmeyen uygar geçinen beşerî sistemlerde çalışan bayanlar ise bu günlerinde de her türlü işlerde çalıştırılmaktadır.
    Bu mudur hanım hakları??? (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Bugünün müslümanları ,durmadan Kelime-i Tevhid’e inandığını söyler, namaz kılar,fakat bunun yanında inancında,ibadetinde ve hayatında İslamın asla tesiri görülmez.Müslümanım der , namaz kılar,bunun yanında tağutlara ve beşerî sistemlere inanır, itâat eder ve onlara kulluk eder.Bu iyi mi iki dinlilik ve iki yüzlülüktür bilmiyorum ki? (İşkenceler)
  • İşte size, doğu ve batı toplumlarında zinadan meydana gelen tehlikelerden bazı tablolar:
    *Başıboş, şaşkın, şehvetperest, uyuşturucu, içki ve afyon bataklığına düşmüş gençlik.
    *Ruhen, ahlaken,aklen,bedenen hasta ve sapık olan gençlik.
    *Adam öldürme,kaçırma ve cinsel gasp şebekeleri
    *Kösnü cinsellik ve genç kızları pazarlayan ve fahişe bayanları kiralayan tüccarlar
    *Suçları gizlemek amacıyla tabip,avukat ve hukukçulardan oluşturulmuş,para ve sesi karşılığı haklara saldırı eden şebekeler
    *Çıplak hanım klüpleri. Bu kulüplerin üyeleri hayâ ve edepten yoksun olarak orada her türlü faziletten soyunurlar
    *Geçim ve kazanç amacıyla topluca zinayı sanat edinen fahişe bayanlar
    *Seks kitapları, çıplak dergiler dans ve gosteri filimleri
    *Kendilerini hayvanlara ve acayip mahluklara benzeten sapık gruplar
    *Zina, fuhuş ve sarhoşluğa batmış soysuz ve mesnetsiz kimseler.
    Ve daha sayamacağımız kadar fazlaca duyuru bozuk ve iğrenç tablolar (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Anne bir medresedir, onu iyi hazırlayan köklü ve asil bir millet yetiştirmiş olursun (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Müslüman, yapmış olduğu her işi İslamî etkinlik haline getirebilen kişidir. (İşkenceler)
  • Batılı araştırmacılardan Bartelon’un yapmış olduğu bir araştırmada geçen şu bilgiler öğrenek vericidir.
    “İntihar vakaları evlilerden fazlaca bekârlar içinde görülmektedir. Evliler düzgüsel bir aklî ve ahlâkî
    denge içinde oluyorlar. Normal ve tertipli bir yaşam yaşıyorlar. Bir çok bekarların düşmüş olduğu bir ekip
    aşırılıklardan korunabiliyorlar…” (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Çeyizde aşırı gidilmesinin israftan başka zararı dokunan bir yanı daha var ki, o da; annelerin sandık
    dolduracağız derken gerek kendi, gerekse kızlarının kafalarını İslâmi kültür ve informasyon bakımından
    fukara bırakmalarıdır…
    Hâlbuki çeyizlerin en güzeli İslâmi informasyon ve İslam ahlâkıdır. Hattâ bu câhil fikir tesirleriyledir ki, gelinlerin azca çeyiz getirdiğini ileri sürerek, ona
    hakaret eden, beğenmeyen nice adam tarafının hanımlarını duymuşuzdur. (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Hz.Âişe’den (r.anha) rivayet edilen hadiste Resûlüllah (sallallahulaeyhivesellem) şöyleki buyurmuştur:
    “Şirk,karanlık gecede ufak karıncaların mermer üstünde yürümesinden daha gizli saklı ve daha sessizdir.(Yani bir çok vakit insan, bilincinde olmadan şirke düşer) Şirkin en hafifi de zulmü ve zâlimleri sevmek,adâlete ve âdil kimselere buğuz etmektir.Din, muhabbet ve buğz etmek değil midir?”
    (Et-Tergib vet-Terhib,İst. Hikmet Y. C.6,S.45) (İşkenceler)
  • İslamda insanların ayrımı sadece takva iledir. (İşkenceler)
  • Eğitim eksikliği sebebiyle cinsel organ ve dürtülerin ortaya çıkmış olduğu erişkinlik ve gençlik yıllarında çevreden gelen, cinselliği ayıp, fena, kirli, aşağılık, kirli olarak niteleyen görüşler, evlatları ve gençleri yaşamı süresince cinselliğe utanılması ihtiyaç duyulan bir mevzu olarak bakmağa zorlamaktadır.
    Bu konuların ayıp sayılması, aşağılanması cinsel kimliğin benimsenmesini engellemiş olur. Bu ise
    evliliğin temelini oluşturan cinsel yaşamda evlilik bunalımlarına niçin olur. Bilhassa bayanlar cinsel dürtü ve ilgilerini eşlerine göstermeyi ayıp sayacak şekilde şartlandırdıkları için, cinsel birleşmeye ortak olmaları gerektiği gerçeğini de benimseyemezler. (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • “Hanımların ilk tezyinatı (süsü) ilim ve edep tahsilidir.” (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Günümüz müslümanlarının inanç ve yaşam anlayışlarını ozan ve ilim adamı Ömer Hayyam şu şiiriyle ne güzel ifade etmiştir;
    Bir elde kadeh, bir elde Kur’an,
    Bir helaldir işimiz, bir haram,
    Şu yarım yamalak dünyada,
    Ne tam kafiriz, ne tam müslüman! (İşkenceler)
  • Bir elde kadeh, bir elde Kur’an
    Bir helaldir işimiz, bir haram
    Şu yarım yamalak dünyada
    Ne tam kafiriz, ne tam Müslüman! (İşkenceler)
  • Yeryüzündeki insanların çeşitli millet, grup, zumre ve dinlere bölünmeleri ahirette tamamıyla ortadan kalkacak ve iki ümmet oluşucaktır:
    1- İslam Ümmeti
    2- Sövgü Ümmeti (İşkenceler)
  • Erkekte akıl ve hikmet, hanımda sabır ve yumuşak başlılık ailede huzuru ve saadetin devamını sağlar (Evlilik ve Cinsel Hayat)
  • Cennet yolu eziyet veren şeylerle kuşatılmıştır. Tıpkı cehennemin şehvetlerle kuşatıldığı benzer biçimde…. (İşkenceler)
  • “Günümüz müslümanlarının bir çok, ya kimliklerinde ‘Dini İslamdır’ yazılı olduğundan yada müslüman anne ve babaların evlatları oldukları için müslümandırlar. -Gerçekte ise- her iki taraf da müslüman olmalarının manasını anlamıyorlar. Bu dine mensup olmanın, Kelime-i Tevhid’e inanmanın neyi gerektirdiğini bilmiyorlar. Bu sebeple sen, onların bir yerde, İslamın ise bambaşka bir yerde bulunduğunu görürsün.” (Kelime-i Tevhid’e Nasıl İnanmalıyız?)
  • Hak bedelsiz olmaz. Her nimet, külfet karşılığıdır. (İşkenceler)
  • Tâ ezelden akraba idik
    Şimdi akrep olduk biz bizlere
    Sırrımız meydana çıktı
    Bakmaz olduk karşı karşıya
    Kimse bilmez akrabanın akrabadan çektiğini
    Akrep etmez akrabanın akrabaya ettiğini. (İşkenceler)
  • Genç bir kız Peygamber Efendimize gelmiş olarak şöyleki dedi: Babam kendi ayıbını örtmek için beni kardeşinin oğlu ile evlendirdi.
    Ravi der ki, Peygamber (a.a.v) yetkiyi kıza bıraktı. Bunun üstüne genç kız: İşte şimdi hakkımda ki sonucu kabullendim, sadece ben hanımefendilerin; bu mevzuda yetkinin babalarda olmadığını bilmelerini istedim (Nesai. İbn-i mace)
    İslam on dört asırdan beri bu alanda kadının görüşüne saygı gösterilmesi icap ettiğini ve onun geleceğini çizen mutluluk ya da mutsuzluğunun dayalı bulunmuş olduğu akdin geçerliliği için temel teşkil eden görünüşü hür bir halde ifade etmesi icap ettiğini savunmaktadır (Evlilik ve Cinsel Hayat)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş