Eğitim

Ey Zindan Arkadaşlarım 1 – Ebu Muhammed el-Makdisi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ey Zindan Arkadaşlarım 1 – Ebu Muhammed el-Makdisi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kimin eseri? Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kitabının yazarı kimdir? Ey Zindan Arkadaşlarım 1 konusu ve anafikri nedir? Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kitabı ne konu alıyor? Ey Zindan Arkadaşlarım 1 PDF indirme linki var mı? Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kitabının yazarı Ebu Muhammed el-Makdisi kimdir? İşte Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ebu Muhammed el-Makdisi

Yayın Evi: Şehadet Yayınları

İSBN: 3002848100119

Sayfa Sayısı: 180


Ey Zindan Arkadaşlarım 1 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsanları yalnız bu davaya çağırdık. Tağutlardan, (düzmece) rablerden ve kanun koyanlardan uzak olduğumuzu duyuru ettik. İnsanları da bu tağutlardan ve onların sistemlerinden uzaklaşmaya, Allah’a ve O’nun tertemiz şeraitine bağlanmaya çağrı ettik. İşte yalnız bu sebebten dolayı hükümetler bizi düşman listesine aldılar da güvenlik güçlerini, askerlerini, haber alma elemanlarını üzerimize saldılar.

İşte bu ilanımız sebebi ile kardeşlerimiz memleketlerinden çıkarıldılar. Mustazaf durumuna düştüler. Bir kısmı hapsedildi ve öldürüldü. Hiçbir şey için değil… Sadece Bizim rabbimiz sadece Allah’tır. O’na asla ne bir kanun koyucuyu ne de bir hakimi ortak koşmayız dedikleri için…


Ey Zindan Arkadaşlarım 1 Alıntıları – Sözleri

  • Ah! Hayat ne kadar da kısa…
  • ” O, ( insanoğlu) umutlarını kestikten sonrasında, yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, hakiki dosttur, övülmeye layık olandır.” (42, Şura/28)
  • Zira Allah’ın takdir etmiş olduğu her şeyde Müslüman için hayır vardır…
  • … yakarış en büyük silahtır.
  • ” Bana değil ey anam, şu kara güne ağla
    Ağlayanı kalmamış yaralı dine ağla.
    Şu karanlık zindanlar diz çöktüremez bana,
    Ben ki tüm hayatımı adamışım Rahman’a.”
  • Umulur ki Allah’tan sakınır, onun öfkesinden kaçınırsınız, ona daha oldukca itaat eder, ayıplarınızı takva elbisesi ile örtersiniz. Takva elbisesi… En hayırlı olan işte budur…
  • Müslümanlar birbirlerine karşı besledikleri sevgi, muhabbet ve merhamette tek bir vücut gibidirler.


Ey Zindan Arkadaşlarım 1 İncelemesi – Kişisel Yorumlar


Ey Zindan Arkadaşlarım 1 PDF indirme linki var mı?


Ebu Muhammed el-Makdisi – Ey Zindan Arkadaşlarım 1 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Ey Zindan Arkadaşlarım 1 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ebu Muhammed el-Makdisi Kimdir?

Tam olarak adı, Ebu Muhammed Asım b. Muhammed b. Tahir el-Berkavi olup, Ebu Muhammed el-Makdisi ismiyle bilinmektedir. Şeyh Ebu Muhammed, Hicri 1378 (Miladi 1958) senesinde, daha ilkin Ürdün’ün bir parçası halinde iken 1967 savaşlarından sonrasında İsrail tarafınca işgal edilen Nablus’un Berka köyünde dünyaya gelmiştir.

3-4 yıl benzer biçimde kısa bir süre sonrasında ailece Kuveyt’e geçmiş ve sonrasında da babasının arzusuyla Irak’ın kuzeyinde bulunan Musul Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür. Bu dönemde bir oldukca İslamî Ha- reket Mensubu olan kimselerle bağlantıya geçmiştir. Daha sonrasında Kuveyt ve Hicaz içinde bir yerde ilim tahsiline devam etmiştir. Bilhassa Şeyhu-l İslam İbn-i Teymiye, talebesi İbn-iKayyim el-Cevziyye, Şeyh Muhammed b. Abdulvehhab ve to- runlarının kitaplarını yine yine gözden geçirmiştir.

Dünya genelinde İslami çalışmalarla ilgisini kesmeme adına onlarca kere Pakistan ve Afganistan’a gitmiş, orada çağrı derslerine katılmış ve ilk kitabı olan “Millet-i İbrahim’i” yaz- mıştır.

Şeyh 1992 senesinde Ürdün’e yerleşmiş, orada Afgan ci- hadına katılan bir oldukca mücahide dersler vermeye adım atmıştır. Elbette kendisinden ilkin bir oldukca sıkıntıya maruz kalan davet- çilerin başına gelen imtihanların Şeyh’inde başına gelmesi kaçınılmaz olmuştur.

1994 senesinde Filistin’de siyonistlere karşı operasyonlara katılmanın caiz olduğu yönünde verdiği fetvasından dolayı bir oldukca arkadaşı ile beraber tutuklanmıştır.

Senelerce Ürdün zindanlarında tutsak kalmış, sonrasında ise özgür bırakılmıştır. Ancak özgürlüğü uzun sürmemiş

Amerika ordusuna karşı operasyon yapılmasının caiz olduğu yönündeki fetvaları sebebiyle zindana atılmıştır.

Şu an itibarıyla Ürdün zindanlarında tutsak olan Şeyh Ebu Muhammed, sitesinde meydana getirilen son açıklamaya gore inanılmış olduğu esaslardan dönmesi ve yazdığı kitapları reddetmesi için büyük işkencelere maruz kalmaktadır.

Şeyh Ebu Muhammed’in ihlasla Allah’ın dinine çağrı etmesi kısa sürede semeresini vermiş, bugün dünyanın dört bir tarafında kitapları, risaleleri okunmaya başlanmıştır. Bu- gün itibarıylawww.tawhed.ws isminde sitesinde 18 kitabı, 200’e yakın risalesi bulunmaktadır.

Şeyh Ebu Muhammed kendisini hiçbir süre tek bir mevzuya hasretmemiş ve bilimsel nispetinde bir oldukca mevzularda ki- tap ve makaleler yazmıştır. Kitaplarından bazıları şunlardır:

1-    Milletu İbrahim ve Da’vetu-l Enbiyai ve Murseliyn

2-    El-Kevaşiful Celile fi Kufri Devleti-s Suudiyye

3-    İmtau-n Nazar fi Keşfi Şubuhati Murcieti-l Asr

4-    Keşfu Şubuhatu-l Mucadiliun an Asakiri-ş Şirk…

5-    Tabsıru-l Ukala bi Telbisati Ehlu-t Tecehhum ve İrca

6-    Er-Risaletu-s Selasiniyye…

1 Vela ve Bera akîdesine dair bir kitaptır.

2 Suud Devletinin küfrüne dair bir oldukca mevzuyu ele alan bir kitaptır. Bilhassa şu günlerde Suud hükümetinin büyük baskısı sonucu zindanda bu kitabındaki fikirlerinden dönmesi istemiyle Şeyh’e büyük bir zulüm yapılmaktadır.

3-Muasır Mürcie’nin ortaya attığı şüphelere dair yazılmış bir kitaptır.

4-Muasır Mürcie’nin ortaya attığı şüphelere dair yazılmış bir kitaptır.

5- Günümüz tağutlarının küfrüne İslam elbisesi giydirme adına tüm ömrünü vakfeden Ali Halebi’nin “et-Tahzir min Fitneti-tTekfir” isminde kitabına reddiyedir.

6-Tekfirde aşırılıktan sakındırmaya dair yazılmış bir eserdir.

Şeyh’in Türkçe’ye çevrilen ilk kitabı vela ve bera akıdesine dair yazmış olduğu Milleti İbrahim’dir. 1997 senesinde Ebabil Yayınları tarafınca ilk baskısı meydana getirilen kitabın sonrasında yeni bir baskısı aynı yayınevi tarafınca yapılmamıştır.En-Nuketu-l Levamia fi mulahazati-l Camia

7- İ’dadu-l Kadeti-l Fevaris bi-Hecri Fesadi-l Medaris

8-Son birkaç yılda ise Şeyh’in “Milleti İbrahim”, “Demok- rasi Dindir”, “Tağutların Destekçileri Hakkında Şüphelerin Aydınlatılması”, “Tekfirde Aşırılıktan Sakındırma Konusunda Otuz Risale” isminde eserleri öncelikle www.davetvecihad.com isminde siteyi hazırlayan kardeşlerimiz tarafınca web ortamında yayınlanmış ve sonrasında da bu kitaplardan ilk üçünün baskısı site sahipleri tarafınca yapılmıştır.


Ebu Muhammed el-Makdisi Kitapları – Eserleri

  • Demokrasi Bir Dindir
  • Büyük Ortadoğu Projesi
  • Milleti İbrahim
  • Akidemiz Budur
  • Tağutların Yardımcılarına Dair Şüphelerin Giderilmesi
  • Ey Zindan Arkadaşlarım 1
  • Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz
  • Ümmetin İmtihanı
  • Ey Zindan Arkadaşlarım 2
  • Çocuk Eğitiminde Nebevi Yöntem ve Fesad Medreseleri
  • Ümmetin İmtihanı: Demokrasi
  • Mescidlerdeki Bid’atler Hakkında İki Risale
  • Tekfirde Aşırılıktan Sakındırma Konusunda Otuz Risale
  • Asrın Mürcielerine Reddiye
  • Kütüb-i Sitte ve Kütüb-i Hamse İmamlarının Hadis Kabul Şartları
  • Cihadın Kazanımları Hakkında Tahliller
  • Laikliğin Kokuşmuş Meyvesi – Demokrasi


Ebu Muhammed el-Makdisi Alıntıları – Sözleri

  • ALLAH’a isyan mevzusunda yöneticilere itaat caiz değildir.Ancak gerekseme anında, iki mefsedetten büyük olanının minik olanı ile defedilmesi kuralına binaen, ALLAH’a isyan eden kimselerle beraber ALLAH’a küfreden hiç kimseye karşı savaşılabilir. (Akidemiz Budur)
  • “Savaş iki çeşittir. El ile olan harp ve dil ile olan harp..”
    ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ོ____ (Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz)
  • ABD’nin parasının üstünde yazan “Yeni Dünya Düzeni” aslına bakarsak asla yeni değildir.
    “Özelleştirme” sözcüğü, bizlerden ilkin İngiltere ve ABD de çıktı. Hemen arkasından “Küreselleşme” sözü çıktı. Herkes, “Özelleştirme-Küreselleştirme” demekten başka bir şey demez oldu. Ardından kavramlar kargaşası yaşandı.
    “Medeniyetler Çatışması”, “Büyük Ortadoğu Projesi – BOP” benzer biçimde kavramlar üretildi. (Büyük Ortadoğu Projesi)
  • Demokrasi, Allah’ı inkâr etmek, yerin ve göklerin rabbine şirk koşmak, Tevhit Milletine ve peygamberlerin dinine karşıcılık etmektir. (Demokrasi Bir Dindir)
  • İman ederiz ki Allah’ın Kitabı, kopması mümkün olmayan kulp ve Allah’ın en sağlam ipidir. Kim ona sıkı tutunursa kurtulmuş olur. Kim de ondan yüz çevirir, uzaklaşır ve arkasına atarsa, şüphesiz helak olur, ayağı kayar ve apaçık sapıklığa düşer. (Akidemiz Budur)
  • Allah (cc) ‘ ye yaklaştıran en faziletli amel, Allah ve Resulü’ne karşı çıkmış olanlardan nefret etmek ve onlara karşı el, dil ve kalp ile mümkün olduğunca cihad etmektir. (Milleti İbrahim)
  • İslam varlığı bütünlerken modernizm parçaladı. İslâm’da dünya insana emanetken, modernizmde dünya insanoğlunun talan alanı oldu. Bugün gelinen nokta, yıkım ve kargaşa değil mi?! (Demokrasi Bir Dindir)
  • Biz dinimizi kafirlerin kara kaşlı, kara gözü için terk etmeyiz ve onun en küçük bir rüknundan dahi uzaklaşmayız (Milleti İbrahim)
  • Biz çocuklarımızı sakındırıyoruz diyerek okula gönderen Müslümanlara(!) binaen:
    “Bir baba, çocuğuna tağutların resimlerini ve bayrağını çirkin gösterip onlardan tiksindirir. Bir gün çarşıda çocuk babasının elini bırakıp tağutun resmi önünde saygı duruşunda bulunur. Neden bunu yapmış olduğu sorulduğunda öğretmenin onlara bunu tavsiye ettiğini söyler.” (Çocuk Eğitiminde Nebevi Yöntem ve Fesad Medreseleri)
  • Bu yolun dışındaki yollara erişince, takipçilerinin bolluk içinde yaşayan, sırtını dünyaya dayamış kişiler bulunduğunu görürsün. Üzerlerinde imtihandan, beladan hiçbir yaratı yoktur. Zira insanoğlu dinlerine gore, imanları miktarınca sınav edilirler ve belalara maruz bırakılırlar. (Milleti İbrahim)
  • fakat savaşın bugünkü sertliği ve iyice tutuşması, islami devin uyanışıyla ve izzetli bir halde islam’a dönüşüyle birlikte batıya meydan okuyacak bir halde geri gelecek ve uzun süre o devi uyuşturdukları süslü uygarlığını atacaktır. işte bu hicap; bu devin uyanışının, onuruna dönüşünün ve kafirlerin kültürüne üstün gelişinin işaretidir. (Büyük Ortadoğu Projesi)
  • Ya canlar feda edip zaferdir seyahat,
    Ya da Allah indinde bekler bizi sonsuzluk.. (Ey Zindan Arkadaşlarım 2)
  • ” Bana değil ey anam, şu kara güne ağla
    Ağlayanı kalmamış yaralı dine ağla.
    Şu karanlık zindanlar diz çöktüremez bana,
    Ben ki tüm hayatımı adamışım Rahman’a.” (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)
  • ” O, ( insanoğlu) umutlarını kestikten sonrasında, yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, hakiki dosttur, övülmeye layık olandır.” (42, Şura/28) (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)
  • Bugün tüm dünya, Filistinli evlatların taşlarla, tanklara ve makineli tüfeklere iyi mi karşılık verdiklerini izlemektedirler. Ancak buna karşın bir seyirciden öteye gitmediği benzer biçimde aksine kimi zaman İsrail tanklarına ve zırhlı araçlarına karşılık veren bu evlatları kınamaktadırlar. (Büyük Ortadoğu Projesi)

  • Sana ihtiyaç duyulan kim şehadeti ikrar ederse veya namaz kılarsa ya da buna benzer öteki İslam alametlerini izhar ederse, sana vacib olan o kimselerin İslam’ına hükmetmen, Müslümanlara meydana getirilen muameleyi ona da yapman, arkasında namaz kılman, kestiğini yemen ve buna benzer muameleleri yapmandır.
    … (Tağutların Dostlarının ve Temsilcilerinin Arkasında Namaz)
  • Başına bela ulaştığında, canını kurtarmak için malını feda et, bela şiddetlendiğinde, dinini kurtarmak için canını feda et.Mahrum olan, dini mevzusunda yoksun olandır.Gasp edilen, dini mevzusunda gasp edilendir. (Ümmetin İmtihanı)
  • Enes b. Malik’ten ( r.a) rivayetle Rasulullah ( s.a.s) şu şekilde buyurmuştur. Hiç biriniz kendisi için arzu ettiğini kardeşi için arzu etmedikçe inanç etmiş olmaz. (Demokrasi Bir Dindir)
  • Asıl sığınma Allah’ın kalesine olan sığınma ve O’nun sağlam ipine sarılmadır. (Milleti İbrahim)
  • Zira Allah’ın takdir etmiş olduğu her şeyde Müslüman için hayır vardır… (Ey Zindan Arkadaşlarım 1)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş