Eğitim

Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları – Hüseyin Tekinoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları – Hüseyin Tekinoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kimin eseri? Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kitabının yazarı kimdir? Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları konusu ve anafikri nedir? Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kitabı ne konu alıyor? Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları PDF indirme linki var mı? Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kitabının yazarı Hüseyin Tekinoğlu kimdir? İşte Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hüseyin Tekinoğlu

Yayın Evi: Kamer Yayınları

İSBN: 9786059113045

Sayfa Sayısı: 302


Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İstanbul’un fethiyle beraber Akdeniz üstünde, kati hâkimiyet elde eden Osmanlı, Hindistan’a giden tecim yolunun da artık tek hâkimidir. Bu durum ticari yaşamını Hindistan’a endekslemiş olan Avrupalılar için oldukça büyük bir yıkım olmuştur. Artık Akdeniz’deki Türk devletine fazla vergi vermekten bıkan Avrupalılar, yeni arayışlara girişerek başka yollardan Hindistan’a gitmeyi amaç edinmişlerdir. Böylece “Coğrafi Keşifler”e süregelen Avrupalılar, yeni kıtalar keşfederek buraların zenginliklerini ele geçirip, İnsanlarını köleleştirerek büyük oranda ana para birikimine haiz olmuşlardır. Fetihte kullanılan “şahsî” topları, savaşlarda kullanılan alev ateş silahların niteliğini de ortaya çıkarmıştır. Artık Avrupa’da görkemli şatolarda yaşayan derebeyleri, topların ateşine daha çok dayanamayarak kendi halkları tarafınca yıkılmıştır. Ayrıca, keşifler sonucunda ufukları genişleyen insanoğlu, Rönesans ve Reform ilkelerinden yola çıkarak, tekâmülü (gelişimi) kendi İnisiyatifine alan ve engizisyonlarda din adına insanları katleden kilisenin hâkimiyetine de mutlak anlamda son vermişlerdir. Tüm bu hadiseler Avrupa’da yeni bir sınıfı ortaya çıkarmıştır. Avrupa halklarının temelini teşkil eden sömürgeci burjuva sınıfı… Ellerindeki ana para ile endüstri devrimini gerçekleştiren bu derslik, dünyadaki tutumsal ve siyasal yapılanmaları derinden sarsmıştır. Hâkimiyetlerini iyice perçinleştirmek isteyen ülkeler de, ulusal devlet unsurunu esas alarak ülke bazında bu faaliyetlere girişmişlerdir. İşte dünyanın gidişatını tamamıyla değiştiren bu vakalar zincirinin tek ve en mühim sebebi, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethidir…


Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları Alıntıları – Sözleri

  • Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşundaki büyük sır;
    Türk gücü ve İslam imanının bir araya gelmesinden doğan büyük bir kuvvette ve bu kuvvetin,
    derin bir politika,ülkücülük ve
    Teşkilatla birleşmesidir.
  • Fatih,
    Hemen her yönü ile Türk zamanı için bir dönüm noktasıdır .
    Hem Doğu’yu hem Batı’yı anlama,fakat bunu yaparken kendi değerlerine sımsıkı sarılma,içsel dinamiklerinden beslenme
    Onun karakteridir.
  • Üsküdar,bir yüce rüyayı görenler şehri
    Seni gıptayla anımsar vatanın her şehri

    Üsküdar gözleri dolmuş, tepelerden bakarak
    Görmüş İstanbul’a yüzbin meleğin uçtuğunu
    Saklamış durmuş, asırlarca hayalinde bunu
    ( Yahya Kemal Beyatlı/ Kendi Gök Kubbemiz)
  • Savaşta karlı çıkmak üç şeye bağlıdır:
    AZİM, NAMUS, İTAAT
  • 29 Mayıs Salı sabahının cihan tarihindeki yeri apayrıydı.
    Zira o mukaddes sabahleyin bir çağ kapanıyor,yeni bir çağ açılıyordu.
    Bu yeni çağa eşi olmayan zekası,rakipsiz gücüyle,Avrupa barbarları dahil,tüm cihana minik dilini yutturup ,
    21 yaşlarında genç bir padişah olan “Fatih” unvanına hak kazanan büyük Türk,
    Fatih Sultan Mehmet Han damgasını basmıştı.
  • Şehirde ” Konstantinapolis te kardinal külahı görmektense ,Türk sarığını görmeyi tercih ederiz”
    sözleri yayılıyordu.
    Zira Türk sarığı düşman milletler tarafında dahi; hakkın,doğruluğun,özgürlüğün,adaletin işareti olarak görülüyordu.
  • Allah’ın takdiri olunca, alışılagelmiş nice imkansızlıklar kolaylaşır.”
  • Rumeli Hisarı şaşkınlık verici bir halde 4 ay benzer biçimde kısa bir sürede tamamlanmış.
    Yapıldığı dönemde ” Kulle- i Cedide ”
    olarak isimlendirilmiştir.
  • Liderlik daima kişinin içinde adım atar.
    İnsanlar onun karakterindeki derinliğin farkına varırlar.


Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ne vakit Fatih Sultan Mehmet Okusam, dikkatimi çeken Sultan Fatih’in askerlik hünerinde ilk göze çarpan hüsüsiyet, kılıcıyla kaleminin işbirliğidir. Ancak, bir ihtimal bundan da daha önemli olan, oldukça takipçi zihniyeti ve eşi olmayan iradesiyle, olmazları oldururken bile, yiğitligini ve cesaretini imanla beslemiş, diri ve taze tutmuş olmasıdır.
Doğruluğunu bilememekle beraber kitap ta Fatih le ilgili muhteşem güzellikte Anektod lar bulunmaktadır. Sultan Fatih yalnız istanbulu fethetmekle kalmayıp yalnız batıya yürümekle yetinmeyip, her ne kadar Türk beyliklerinin elinde olsada Anadolu Devlet-i Aliye nın yurdu değildi Anadolu ya yapmış olduğu seferlerle Anadolu’yu Devlet-i Aliye nın topraklarına eklemiştir yazar eserinde bu seferlere tek tek yer vermiştir.
Yazar ek olarak Fatih Sultan Mehmet ın Aile hayatına, Oğlu Cem Sultan Başta olmak suretiyle tüm eş ve çocuklarına, Mutfak kültürüne, Tasavvuf yolunda gidişi ve bakışı, Millet ile alakalı düşüncesini aktaran Anektod lar, Fatih kanunnamesi, Kardeş kattan oluşan meselesi, Hoşgörü Siyasi ve Askeri Ahlakı, Fatih’in Adalet anlayışı, Türk Hoşgörüsü, Fetihleri ve kısa yaşamını bir kitaba sığdırıp akıcı bir okuma tadı vermiştir. (celal çelik)


Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları PDF indirme linki var mı?


Hüseyin Tekinoğlu – Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hüseyin Tekinoğlu Kimdir?

19.10.1958 Nevkent Avanos, Paşalı köyü doğumlu olan Hüseyin Tekin, ilkokulu Gazipaşa’da, ortaokulu Aydınlıkevler’de ve lise öğrenimi ise Kayseri Lisesi’nde tamamladı. Ticaret hayatına erken yaşta atılan Hüseyin Tekin, 1976-1978 yılları aralığında Esentepe Büyük Ideal Derneği’nin şube başkanlığını üstlendi.

1991-1993 yılları aralığında ise MHP Kayseri İl Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Hüseyin Tekin, 1993-1995 yılları aralığında MHP Kayseri Melikgazi İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 1994-1999 yılları aralığında, Kayseri Melikgazi Belediyesi Meclis üyeliği meydana getiren Hüseyin Tekin, 1995-2009 yılları aralığında Kayseri Ticaret Odası Meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevinde bulunmuş oldu.

Hüseyin Tekin, ek olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND ve RODER Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği’nin yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuş oldu.

MHP İl Başkanı Mete Eke tarafınca oluşturulan yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstüne alan Hüseyin Tekin, Hat Uluslararası Nakliyat Şirketi, Tek Speed Uluslararası Nakliyat A.Ş. ve Tekin Petrol A.Ş’de yönetim kurulu murahhas azası olarak vazife yapıyor.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.


Hüseyin Tekinoğlu Kitapları – Eserleri

  • Fetih 1453
  • Ulu Hakan Abdülhamit Han ve Liderlik Sırları
  • Türkler
  • Ermeni Meselesi 1915
  • Selçuklu Tarihi
  • Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları
  • Hun Türkleri
  • Çanakkale
  • Göktürkler
  • Osmanlı’nın Genç Dehası Fatih
  • Diriliş
  • Uygurlar
  • İlk Müslüman Türk Devleti Karahanlılar
  • Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nden Seçmeler
  • Cengiz Han Yönetim ve Liderlik Sırları
  • Fatih Sultan Mehmed Han’ın Yönetim ve Liderlik Sırları
  • Osmanlı’nın İki Silahşörü
  • Muhteşem Süleyman Yönetim ve Liderlik Sırları
  • Kızıl Oğuz
  • Muhteşem Süleyman Liderlik Sırları
  • Muhteşem Süleyman ve Hürrem
  • Türkülerden Seçmeler
  • Tekerlemeler


Hüseyin Tekinoğlu Alıntıları – Sözleri

  • Keşiş Bu kez Fatih için remil atı.
    -İstanbul Türklerin elinden savaşla çıkmayacak. Lakin o şekilde bir vakit gelecek ki, ellerindeki emlak ve toprak azalacak, bu suretle İstanbul, Türk malı olmaktan çıkacak.
    Bu falın bildirdiği sonuçtan ileri derecede müteessir olan fatih, ellerini kaldırarak:
    – İstanbul’da edinmiş olduğu bölgeleri yabancılara satanlar, Allah’ın gazabına uğrasınlar! diye ah etme etti. (Fetih 1453)
  • “Biz elçi / peygamber göndermeden kimseye azap edecek değiliz.”(İsra, 17/15
    Allah’a andolsun, senden önceki ümmetlere peygamberler yolladık. (Türkler)
  • Uldız! kendisiyle sulh müzakeresi için gönderilen Trakya genel valisine “Güneşin batmış olduğu yere kadar her yeri zaptedebilirim.” diyerek meydan okumuştu. (Türkler)
  • Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşundaki büyük sır;
    Türk gücü ve İslam imanının bir araya gelmesinden doğan büyük bir kuvvette ve bu kuvvetin,
    derin bir politika,ülkücülük ve
    Teşkilatla birleşmesidir. (Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları)
  • Devletin ileri gelenleri, şu şekilde dediler:
    “Bu olmaz! Hunların gelenekleri cesaret ve güçlülüğü, kök ve temel olarak bir üstünlük ve bir onur meselesi olarak kabul ederler! Başkasına bağlanıp ona hizmet etmek ise, aşağılıktır! (Hun Türkleri)
  • Abdülhamid’e nazaran; Avrupa’nın sadece bilimsel ve tekniği alınabilir, kültürü de öğrenebilir fakat o şekilde bir kültürün içinde yaşanmazdı.Bu sebeple Batı fikirleri,medeniyetin zahiridir.Bunlar zihinleri ve kalpleri zehirlemektedir.Avrupa’dan gelen fikirler bizim için felakettir.Kurtuluş bu fikirlere sarılmakta değildir. (Ulu Hakan Abdülhamit Han ve Liderlik Sırları)
  • Eğitim esnasında seçilen ve gösterilen hedeflere bakılacak olursa, Mete, her şeyden ilkin birliğini hissi davranışlardan kurtarıp, bir inancın ve idealin zaferi için canlarını asla düşünmeden verebilecek duruma getirmek istemiştir. Mete’nin anlayışına nazaran, bir dava uğruna en kıymetli varlıklar bile feda edilebilmelidir. (Hun Türkleri)
  • Dil, Tanrının insanoğluna en kıymetli armağınıdır; dil erdemi iyi kullanılmalıdır; bilginin tercümanı dildir; şahıs ölür, sözü kalır. (İlk Müslüman Türk Devleti Karahanlılar)
  • FATİH matematik, hendese(geometri), tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve tarih ilimlerinde iyi şekilde yetişti. Hatta yönetim edeceği memleketlerden kim gelirse gelsin, ona kendi diliyle hitap etmek için Arapça, Farsça, Latince, Yunanca ve Sırpça öğrendi. (Fetih 1453)
  • Sonuç olarak; Birinci Dünya Savaşı yıllarında yaşanmış olan bu acıyı, Rahmetli Ziya Gökalp’in 17 Mayıs 1919 günü çıkarıldığı mahkemedeki savunmasıyla özetlemek istiyoruz: “Milletime karacılık etmeyiniz. Türkiye ‘de bir Ermeni kırımı değil, bir Türk-Ermeni vuruşması vardır. Bizi arkadan vurdular… Biz de onları vurduk.” (Ermeni Meselesi 1915)
  • Liderlik daima kişinin içinde adım atar.
    İnsanlar onun karakterindeki derinliğin farkına varırlar. (Fatih Sultan Mehmet Han ve Liderlik Sırları)
  • Gerçekten de, Türk hükümdarının üstünde hatunların birinci derecede tesirleri vardı. Bilhassa yönetim üstünde onlarda söz sahibi idiler. (Göktürkler)
  • “Mustafa Kemal bu zaferle Viyana’dan bu yana devam eden iki yüz senelik bir geri çekilmeyi durdurmuş, Mondros ve Sevr’in hükümleri geçersiz hale getirilmiştir. Böylece Batı’nın “Hasta adam” olarak tanımladığı bir imparatorluk enkazından, yeni ve modern ufuklara yönelecek bir devletin yolu açılmıştır.” (Diriliş)
  • “Ben Mustafa Kemal, verdiğim sözü yaparım. Cumhuriyet müessesesinin bir müstebit (ceberrüt, baskıcı) eline geçeceğini mezarımda dahi duysam millete karşı haykırmak isterim.. Cumhuriyetin milletin kalbinde kök saldığını görmek yegâne emelimdir.” (Diriliş)
  • “Oğul! Adam yoksul olur, besmelesiz yiyecek yeme. Sırrın var ise sakın hanımına söyleme. Cünüp iken yiyecek yeme. Elbisenin söküğünü üstünde dikme. İyi adını fena takma. Kötüye yoldaş olma, zararını çekersin. Sen yürü ileri, gözüm! Kalma geri. Alay bozma. Tarlaya basma. Arkadaşının payına sarkma. Bir şey koymadığın yere el uzatma. İki şahıs söyleşirken dinleme. Ekmek ile tuz hakkını gözet. Namahreme bakıp ihanet etme. Davetsiz bir yere varma. Varırsan namuslu yere, güvenilir yere var. Mahremini gizle. Her mecliste işittiğin sözleri ezberle. Evden eve söz götürme.
    Başkasını kötülemekten, ara bozuculuktan, arkadan çekiştirmekten, kötülükten uzak ol. İyi terbiye sahibi ol. Herkesle güzel konuş, inatçı ve fena dilli olma. Senden büyüklerin önünden gitme. İhtiyarlara riayet et. Yanında bulunduğun Vezir yada ayana varıp dünya için bir şey talebinde bulunma. Eline geçen malı israf etme. Kanaat sahibi ol… Gezip dolaştığın yerlerde gördüklerini yazarak Seyahatname adıyla bir yaratı meydana getirir. ”
    (Evliya Çelebi’nin babasının tembihleri.) (Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nden Seçmeler)
  • Türk milletinin tanımı için “Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde Türk dili ile konuşan, Türk kültürü ile yetişen, Türk mefkûresini benimseyen her fert, hangi dinden olursa olsun Türk’tür.” denmiştir. (Diriliş)
  • “İnsan bir kalıptan bir kalıba girmeyi kendisini hazırlamamışsa, yeni kalıbın “mucid”ine karşı “kin” beslemesi, değişime direnmesi tabiîdir. Bu direnç nefreti de bununla beraber getirmektedir.” (Diriliş)
  • “Allah’ın takdiri olunca, alışılagelmiş nice imkansızlıklar kolaylaşır.Tüm evren onun aksine çalışsa da yarar vermez.Bunun aksine rahat ve elde edilmesi kolay bir işi de, eğer Allah dilemez ise, cümle evren onu halletmeye yönelse, gene de başaramaz.Bu konudaki ümidim ne mal ne mülk bolluğuna, Ne ordu ve kahramanların çokluğuna, ne de cenk alet ve vasıtalarının fazlalığınadır.Aksine,yalnız Hakk’ın lütuf ve yardımınadır.Esas gayem de İslam’ın yüce prensiplerini ortaya koymaktır.Eğer o kalenin benim tarafımdan fetih edilmesi takdir buyrulmuş ise, kale burçları taş ve topraktan değil, saf demirden de olsa, hiddet ve kahır ateşiyle onu eritip mum benzer biçimde yumuşatırım.” (Fetih 1453)
  • “Türk, Oğuz beyleri, milleti, işitin: Üstte gök basmasa, altta yer delinmese Türk milleti, ilini töreni kim bozabilecekti?” (Göktürkler)
  • TÜRKLER asil bir millettir. Türkler tarihleri süresince hiçbir dönemde hiçbir millete eziyet yapmamıştır. (Ermeni Meselesi 1915)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş