Eğitim

Gazihan Osman – Sıtkı Öztürk Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gazihan Osman – Sıtkı Öztürk Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gazihan Osman kimin eseri? Gazihan Osman kitabının yazarı kimdir? Gazihan Osman konusu ve anafikri nedir? Gazihan Osman kitabı ne konu alıyor? Gazihan Osman PDF indirme linki var mı? Gazihan Osman kitabının yazarı Sıtkı Öztürk kimdir? İşte Gazihan Osman kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sıtkı Öztürk

Yayın Evi: Anatolia Kitap

İSBN: 9786057741066

Sayfa Sayısı: 368


Gazihan Osman Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Vahşi bir salgın!… Ateş çemberinin tam ortasında birkaç yürekli adam… Uçlarda sıkışıp kalmış hayatlar… Ve kutlu bir rüya… 13. Yüzyılın son çeyreğinde, acımasız Moğol istilası altında, Doğu Roma sınırına dayanmış Kayı’nın, hayatta kalma mücadelesine şahit olmaya hazır mısınız? Kutlu bir günde doğan, kutlu bir çocuğun, altı asra damgasını vurmuş bir imparatorluğu iyi mi kurduğuna tanık olacaksınız. Daha ilkin okuduğunuz tüm kurum hikâyelerini unutun. Dostluk, aşk, ihanet ve azmin iç içe geçmiş olduğu bir coğrafyada, bir «boy»un tüm zamanları aşan yükselişine hazır olun!


Gazihan Osman Alıntıları – Sözleri

  • “Yapabileceğin en büyük hata, bir hata yapacağından sürekli korkmaktır; unutma!”
  • “Unutma Osmancık! “ dedi Aksungur.
    “Başarı, düşmemekte degil; her düştüğünde kalkabilmekte.”
  • “Bu Hasan!” dedi, Aksungur. “Atlara fısıldayan insanın oğlu… Tıpkı babası benzer biçimde… O da atlarla konuşuyor.”
  • “Acı insanı daha kuvvetli, korku daha yürekli ve hayal kırıklığı ise daha bilge yapmalı. Övünmek ders almayanlar içindi.”
  • “Unutma Osmancık!” dedi, Aksungur. “Başarı, düşmemekte değil; her düştüğünde yeniden ayağa kalabilmekte!”
  • “Yapabileceğin en büyük hata, bir hata yapacağından devamlı korkmaktır; unutma!”
  • Sarı saçlı, Mavi gözlü adam Bursa’ya varmazdan ilkin otomobilini bir an için durdurdu. Şoförün, yaverin ve kendisine eşlik edenlerin şaşkın bakışları içinde birkaç adım ilerleyip durdu. Uludağ’dan esen serin havayı içine çekti ve gülümsedi. Sonra bakışlarını ovaya çevirdi ve bir süre sessiz bir şekilde izledi.
    “Özgürlük!” dedi. “Türk’ün karakteri… Tıpkı Uludağ’ın zirvelerinde uçan bir aksungur, Bozkırın efendisi bir Bozkurt ve rüzgârla yarışan hür bir kısrak benzer biçimde…
  • Sofokles kılıcını kınından sıyırıp havaya kaldırdı ve sandukanın çevresinde bir fatih edasıyla dolaşmaya başladı. Şöyleki diyordu:
    “Kalk ey sarıklı Kara Osman! Kalk ve bak! Bak, tüm tarih iyi mi da devriliyor. Kalk da torunlarının hâlini gör! Kurduğun devleti yıktık! Seni sonsuza dek gömmeye geldim.”
    Bu sözlerin arkasından kendince son vuruşunu şu şekilde yapar:
    Bir ayağını sandukaya dayar, günlerdir beklediği fotoğrafçısına dönerek “Çek bakalım bir Bursa hatırası!” der..
  • Sıkıntıların, dertlerin olacak elbet. Rabbine sığın. ‘Ne büyük derdim var’ deme.. ‘Ne büyük Rabbim var’ de…
  • Uzun vakit ilkin, “Biz niçin şehirlerimizin etrafını surlarla çevirmiyoruz?” diye, sormuştu da babası şu şekilde yanıt vermişti: “Şehirlerin etrafını surlarla çevirmek, kendi kendini esir etmektir. Kendi esaretini inşa etmek Türkmen’i yok etmektir.


Gazihan Osman İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Oldum ihtimaller içinde tarih romanlarını hep sevmiş olarak okumuşumdur. Belki oldukca klişe gelecek fakat “geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez” cümlesi bile insanı teşvik etmeli diye düşünüyorum.
#GazihanOsman oldukca doğru bir kaynak zamanı okumak isteyenler için.
Bu bir kurum hikayesi.Ertuğrul Gazi’siyle, Osman’ıyla,Gündüz Alp’iyle,Aksungur’uyla, Dodurgalı’sıyla,Aymelek benzer biçimde mert hanımlarıyla  omuz omuza kuruluşunun hikayesi. 1920’de kaybetmenin eşiğinden dönülen, mavi gözlü bir insanın önderliğinde iyi mi yeniden kazandığımızın hikayesine de değinmeden geçmeyen şahane bir yapıt. Okuyun,okutun. (Emine Filiz)

GAZİHAN: Roman tarzında yazılmış akıcı bir yapıt. Okurken yaşıyormuscasına hissedeceğiniz bir yapıt olmus, buradan okumayı düşünen arkadaşlara derhal okumalarını tavsiye ederim. Selam olsun kitapkurtlarına. (:) (Osman uzun)

Tarih sevmeyen bile okumalı bence: Merhaba dostlar ben, 30 yaşıma kadar Tarih’ten nefret eden temeli sağlam olmayan bir insandım. Eskiler bilir kredili sistem diye bir eğitim sisteminin ilk mağdurlarından birisi olarak (lisede) ve öğretmen yetersizliğinden matematik öğretmeni (hatta öğretmen müdür yardımcısı) olunca tek bir dönemde Lise1_2_3 Tarih ve İnkılap Tarihi derslerini alıp asla ders işlemeden hemde 100 alarak bitti lise Tarih serüvenim. 30 yaşıma erişince kpss tecrübe etme sürecimde tanıştım Tarihle ve sonrası Tarih dergileri aboneliği araştırma yazıları derken Tarih hastası oldum çıktım. Şükür ediyorum
Bu kitabı okumayı o denli oldukca istedim ki yorumlarını okuduğum da oldukca beğendim ve okumak nasip oldu
Müthiş bir akıcılığı olan bir Tarih romanı okudum. Dili mütevazı ve sürükleyiciydi. Roman tarzında yazıldığı için akıp gitti kitap
Kitapta, Tarih bilgilerinin yanı sıra, aşkı, dostluğu, azmi ve başarıyı okudum.
Altı asra damgasını vuran, Osmanlı Devleti’nin temellerini atan, Osman Gazi’nin bebekliği, çocukluğu, Aksungur’dan almış olduğu eğitimi, eşiyle olan evliliği, savaşları ve Osman Devletinin kuruluşunu okuyoruz kitapta
Bilhassa Tarih kitapları okumayı sevenlere ne olursa olsun okuyun diyorum
Bir de kuruluşu bu kitabından okuyun farkı anlayacaksınız. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tarih sevmesenizde okuyun bence, inanırım bu kitabı seveceksiniz
Ben yazarın tüm kitaplarını okumayı düşünüyorum.
Bu güzel kaleme haiz olan yazarımız kutsalsavas ‘a çoook tesekkür ediyorum kaleminiz daim olsun. Bol bolca okurlarınız olsun inşallah yazar/i11164 (Persephone)


Gazihan Osman PDF indirme linki var mı?


Sıtkı Öztürk – Gazihan Osman kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Gazihan Osman PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sıtkı Öztürk Kimdir?

1975 senesinde Giresun iline bağlı Görele ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Çanakçılı olan yazar, ilk ve orta tahsilini Giresun’da, lise tahsilini ise Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1991 senesinde girmiş olduğu Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesin Tarih Öğretmenliği Bölümünden 1995 senesinde mezun olduktan sonrasında aynı yıl, ilk vazife yeri olan Nevkent Ürgüp Mustafa Paşa İlköğretim okuluna toplumsal bilgiler öğretmeni olarak atandı. 1996-1997 yılları arsında İzmir ili Menemen ilçesi Topçu Kışlasında askerlik görevini yapmış oldu. Ardından, sırasıyla, Görele Çatakkırı İlköğretim okulu, Görele Lisesi, Tirebolu Anadolu Lisesi ve Eynesil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yönetici ve öğretmen olarak çalıştı. Halen Görele Nihat Gürel Fen Lisesinde müdür yardımcısı olarak vazife yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır…

Yayınlanmış Eserleri:

Kutsal Savaş -Çocuk Haçlılar, Derviş ve Fedai- (Roman) 2015

I. Baskı Şubat-2015(Anatolia Kültür Yayınları-İstanbul)

II. Baskı Mart-2015(Anatolia Kültür Yayınları-İstanbul)

Aşk ve Taht-Bir Geline İki Güvey Olmaz- (Roman) Aralık 2015


Sıtkı Öztürk Kitapları – Eserleri

  • Gazihan Osman
  • Memlük
  • Son Yeniçeri – İsyan
  • Kutsal Savaş
  • Aşk Ve Taht
  • Attila
  • Bilge Kağan & Kül-Tigin
  • Oğuz Kağan & Mete Han


Sıtkı Öztürk Alıntıları – Sözleri

  • Ehaztü naran biyeydi ve zatüha fi kebedi.
    Men eşkeytü ya seyidi, ahraktü kalbi beyedi.
    ” Ateşi aldım ve onu kendi elimle göğsüme koydum.
    Kime yakınma edeyim efendim, kendi elimle yaktım kalbimi. ”
    La Edri (Memlük)
  • “Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi,
    Müşkül budur ki ölmeden evvel ölür şahıs. ” (Aşk Ve Taht)
  • Kitap insanı iğrenç insanlarla düşüp kalkmaktan, aptal ve anlayışsız insanlarla ilişki kurmaktan kurtarmış olur. (Memlük)
  • Güden çoban sürüyü döndürünce ters yöne, geçmez mi sürüdeki topal koyun en öne? (Kutsal Savaş)
  • “Acı insanı daha kuvvetli, korku daha yürekli ve hayal kırıklığı ise daha bilge yapmalı. Övünmek ders almayanlar içindi.” (Gazihan Osman)
  • Gözlerinde biriken damlaları sildi. Şimdi ağlama zamanı değildi lakin. (Aşk Ve Taht)
  • Zaten aşk sabretmenin, beklemenin, söylenemeyen sözlerin adı değil miydi? (Memlük)
  • “Unutma Osmancık! “ dedi Aksungur.
    “Başarı, düşmemekte degil; her düştüğünde kalkabilmekte.” (Gazihan Osman)
  • “Yapabileceğin en büyük hata, bir hata yapacağından devamlı korkmaktır; unutma!” (Gazihan Osman)
  • Sofokles kılıcını kınından sıyırıp havaya kaldırdı ve sandukanın çevresinde bir fatih edasıyla dolaşmaya başladı. Şöyleki diyordu:
    “Kalk ey sarıklı Kara Osman! Kalk ve bak! Bak, tüm tarih iyi mi da devriliyor. Kalk da torunlarının hâlini gör! Kurduğun devleti yıktık! Seni sonsuza dek gömmeye geldim.”
    Bu sözlerin arkasından kendince son vuruşunu şu şekilde yapar:
    Bir ayağını sandukaya dayar, günlerdir beklediği fotoğrafçısına dönerek “Çek bakalım bir Bursa hatırası!” der.. (Gazihan Osman)
  • “Cesaretiyle yaşamayanlar, esaretiyle ölürler.” (Son Yeniçeri – İsyan)
  • “Savaşı krallar başlarsa da ihmal etmeyin ki askerler bitirir.Bir çivi bir malı, bir nal bir atı, at bir askeri, bir asker de bir orduyu kurtarmış olur” (Memlük)
  • “Bu Hasan!” dedi, Aksungur. “Atlara fısıldayan insanın oğlu… Tıpkı babası benzer biçimde… O da atlarla konuşuyor.” (Gazihan Osman)
  • Aşka dokunur benzer biçimde dokundum kitabın tüm sahifelerine, okşadım ve kokladım tüm kitapları bir ihtimal nazenin parmakları değmiştir diye’ (Kutsal Savaş)
  • Sarı saçlı, Mavi gözlü adam Bursa’ya varmazdan ilkin otomobilini bir an için durdurdu. Şoförün, yaverin ve kendisine eşlik edenlerin şaşkın bakışları içinde birkaç adım ilerleyip durdu. Uludağ’dan esen serin havayı içine çekti ve gülümsedi. Sonra bakışlarını ovaya çevirdi ve bir süre sessiz bir şekilde izledi.
    “Özgürlük!” dedi. “Türk’ün karakteri… Tıpkı Uludağ’ın zirvelerinde uçan bir aksungur, Bozkırın efendisi bir Bozkurt ve rüzgârla yarışan hür bir kısrak benzer biçimde… (Gazihan Osman)
  • Çalışmak ibadettir. İşyerini, emek verme alanını yakarma yeri benzer biçimde koru, temiz ve kıymetli tut. Şundan dolayı işyerin “Hak” kapısıdır… (Kutsal Savaş)
  • Memlük: Kölelikten Sultanlığa
    “Çok kalabalıklar!” dedi Kalavun. Endişeliydi.
    “Sayının bazen hiçbir önemi yoktur!” dedi Baybars. “ Çokluğu ifade eden sıfır değil bir’dir. Bir’i sıfırların önünden çektin mi kalan sadece “hiç” tir.” (Memlük)
  • Tarih bitmiş olan değil başlamış olandır (Aşk Ve Taht)
  • Ya ilim öğren, ya cihat et! (Memlük)
  • “Unutma Osmancık!” dedi, Aksungur. “Başarı, düşmemekte değil; her düştüğünde yeniden ayağa kalabilmekte!” (Gazihan Osman)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş