Eğitim

Geleceğin Fiziği – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Geleceğin Fiziği – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Geleceğin Fiziği kimin eseri? Geleceğin Fiziği kitabının yazarı kimdir? Geleceğin Fiziği konusu ve anafikri nedir? Geleceğin Fiziği kitabı ne konu alıyor? Geleceğin Fiziği PDF indirme linki var mı? Geleceğin Fiziği kitabının yazarı Michio Kaku kimdir? İşte Geleceğin Fiziği kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Michio Kaku

Çevirmen: Yasemin Saraç Oymak

Çevirmen: Hüseyin Oymak

Yayın Evi: Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

İSBN: 9786055164676

Sayfa Sayısı: 454


Geleceğin Fiziği Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

New York Times’ın en oldukça satanlar listesindeki Olanaksızın Fiziği (Physics of the Future) kitabında, önümüzdeki yüzyılın baş döndürücü, kışkırtıcı ve neşelendirici bir görünümünü, geleceği laboratuarlarında şimdiden buluş eden, dünyanın en iyi üç yüzden fazla bilim insanıyla yapmış olduğu görüşmelere dayanarak bizlere konu alıyor. Sonuç, tıpta, bilgisayarlarda, suni zekayada, nanoteknolojide, enerji üretiminde ve uzay yolculuğunda devam edegelen devrimsel gelişmelerin, en otoriter ve bilimsel olarak hatasız bir tasviri.

Michio Kaku, başından sonuna kadar, sert ve soğuk bilimsel prensipleri aydınlığa kavuşturuyor, belli başlı teknolojilerin büyüyebilme oranlarını, ne kadar ileriye gidebileceklerini ve onların nihai limitlerini ve risklerini sorguluyor. 2100’e giden yıllara coşku uyandıran bir bakış fırlatmak için oldukça büyük oranda bilgiyi bir araya getiren Geleceğin Fiziği, önümüzdeki yüz senenin olağanüstü bilimsel devrimlerinin içine doğru heycanlı, harikulade bir seyahat sunuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

 


Geleceğin Fiziği Alıntıları – Sözleri

  • Mitolojilerin tanrıları benzer biçimde, cisimleri zihinleri­mizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşünceleri­mizi sessiz bir şekilde okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sa­dece fikir ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, doğrusu genellik­le yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene haiz olacağız.
    Biyoteknolojinin gücüyle muhteşem vücutlar yarata­bilecek ve yaşam süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze­ yinde daha ilkin asla yürümemiş yaşam formları yaratabileceğiz.
    Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe­ ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli otomobillere değil, neredeyse asla yakıt kul­lanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık otomobillere bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımız­daki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız.
    Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine rağmen, tüm bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko­ nuşurken bile. Bize bu gücü veren çağdaş bilimdir, tanrısal ya da büyülü sözler değil.
  • …büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır .
    Senaryonun birinde, evrenimiz devamlı genişleyen bir çeşit de­vasa balondur. Biz bu devasa balonun üstünde yaşarız (sinek kağıdı üstüne yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üstünden ay­rılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, öteki balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu ev­renler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çar­pışabilir ya da daha ufak baloncuklara bölünüp, sonrasında genişleyebilirler.
  • Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebi­liyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007′ de, ilk nefes borusu 2009′ da üretildi.
  • Geleceğin imparatorlukları zihnin imparatorlukları olacak.
    -WINSTON CHURCHILL.
  • Siz dini bir metin okuyorsunuz diye Dünya yerinde kalmayacak. Bilim ve teknolojideki son gelişmelere egemen olmayabilirsiniz, fakat rakipleriniz olacak.
  • Japonya’nın robot teknolojisi mevzusunda önder olması birkaç nedenden dolayı sürpriz değildir. İlk olarak, “şinto inancı”nda cansız varlıkların içlerinde ruh olduğuna inanılır…
  • Beyin, oldukça büyük bir sayıda otoyolun oluşturduğu bir ağ olarak düşünülürse sinir kavşakları, geçiş ücretlerinin toplandığı gişelere karşılık gelir.
    Eğer ücret oldukça yüksekse otomobiller kapıdan geçemezler: Bir ileti beyin içinde durdurulur. Ancak ücret düşükse otomobiller geçebil­ir ve ileti beyin içinde iletilir.
  • Geleceği anlamanın yolu, tabiat ananın temel yasalarını kavramaktan ve sonrasında onları, uygarlığımızı uzak geleceğe taşıyacak buluşlara, makinelere ve yöntemlere uygulamaktan geçer.
  • “Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış.”
    (William Gibson)


Geleceğin Fiziği İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bilim kurgu değil, bilimin ta kendisini en yalın şekliyle özetleyen mükemmel bir kitap… Gezegende tüm bu gelişmeler yaşanırken bakalım ülkemiz bu gelişmelerin neresinde yer alacak? (zahide Arık)

Geleceğin Fiziği: Adı Geleceğin Fiziği fakat bu bir fizik kitabı değil. Kitapta önümüzdeki yüzyılda bilimde yaşanacak değişimler, gelişmeler ve bunların hayatlarımızı iyi mi etkileyeceğine ilişkin tahminler yapılıyor. Bunlar oldukça iyi araştırılmış ve bizzat alanlarında uzman bilim adamlarından alınan bilgilerden yola çıkılarak yapılmış tahminler.
Kitabın çoğunda bilimsel bir ifade var fakat ağır ve detaylı değil, birazcık kendinizi verirseniz oldukça anlaşılır.
Sadece geleceğe yönelik değil şu anda yaşadığımız dünya hakkında da en azından “şu an insanlık olarak neredeyiz?”, “insanlığın en büyük sorunları neler? “, “neleri başarmak istiyoruz?” benzer biçimde hepimizi ilgilendiren sorular üstüne de bilgilendirici olduğundan her insanın okuması ihtiyaç duyulan bir kitap bulunduğunu düşünüyorum.
Gelecekle ilgili oldukça garip şeyler anlatılıyor, şimdiye kadar bir ihtimal asla olasılık vermediğiniz yada asla duymadığınız ölümsüzlük, sonsuz enerji, en zor hastalıkların tedavileri, uzaya asansörle çıkabilmek, benzin yakmadan otomobil yolculuğu, genlerimizi değişiklik yapmak benzer biçimde konseptler 100 yıl sonrasında günlük yaşamın bir parçası olabilir. Keyifli ve ilgi çekici bir kitap. (Valetudo)


Geleceğin Fiziği PDF indirme linki var mı?


Michio Kaku – Geleceğin Fiziği kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Geleceğin Fiziği PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michio Kaku Kimdir?

Michio Kaku, City College of New York’ta kuramsal fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına haiz kuramsal fizikçidir. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara erişmesi için iş koşturmacasındadır. Fizik ve benzeri mevzular üstüne birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Oldukça satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Beynin Geleceği (2014) adlı üç tane eseri bulunmaktadır.

Kaku BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel adlı kanallarda birçok program sunmuştur.


Michio Kaku Kitapları – Eserleri

  • Geleceğin Fiziği
  • Olanaksızın Fiziği
  • Einstein’ın Evreni
  • Zihnin Geleceği
  • Einstein’dan Ötesi
  • İnsanlığın Geleceği
  • Paralel Dünyalar
  • Hiperuzay
  • Visions


Michio Kaku Alıntıları – Sözleri

  • …büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır .
    Senaryonun birinde, evrenimiz devamlı genişleyen bir çeşit de­vasa balondur. Biz bu devasa balonun üstünde yaşarız (sinek kağıdı üstüne yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üstünden ay­rılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, öteki balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu ev­renler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çar­pışabilir ya da daha ufak baloncuklara bölünüp, sonrasında genişleyebilirler. (Geleceğin Fiziği)
  • Bizler başkalarıyla bağ oluşturmayı seven toplumsal hayvanlarız. (Zihnin Geleceği)
  • Kübistlere bakılırsa pozitivizm, hayal gücümüzü bastırarak bizleri laboratuvarda ölçülebilen şeylerle sınırlandıran bir deli gömleğiydi. (Hiperuzay)
  • Stephen Hawking şuna dikkat çeker:
    “Eğer Büyük Patlama’dan bir saniye sonraki genişleme oranı yüz bin milyonda bir bile daha küçük olsaydı Evren mevcut boyutuna ulaşmadan ilkin içine çökerdi…
    Aynı oranla daha süratli olsaydı bu sefer de evren dağılır giderdi.
    Bir bilim adamı olarak bu işte tanrının parmağına gereksinim duyuyorum” (Paralel Dünyalar)
  • Bedenlerimizdeki ağır elementler, Güneş’imiz yaratılmadan ilkin meydana gelen bir süpernova patlamasında sentezlenmişti. (Hiperuzay)
  • Milyarlarca yıl ilkin Mars, Dünya’dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA’nın kaynağının Mars bulunduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya bakılırsa, devasa bir meteor çarpması uzaya çok önemli miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da sonrasında Dünya’ya inerek ona Marslı DNA’sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız ihtiyaç duyulan, aynaya bakmaktır. (İnsanlığın Geleceği)
  • Bir zincir en zayıf halkasından daha güçlü değildir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Babası başöğretmene Albert’in hangi mesleğe yönelmesi icap ettiğini sordurulmuş olduğu süre, şu cevabı almıştı: “Hiç fark etmez; hiçbir şeyde başarıya ulaşmış olması mümkün değil.” (Einstein’ın Evreni)
  • Kimi bilim adamları geçmişi Roma’ya dayanan bir sözü tekrarlar: “Populus vult decipi, ergo decipiatur [İnsanlar kandırılmak isterler, öyleyse bırakın kansınlar].” (Hiperuzay)
  • Aslında kuantum kuramı hatalı olsaydı bedenimizdeki atomlar çöker ve o anda parçalarımıza ayrılırdık. Maxwell denklemlerine bakılırsa bir atomda dönen elektronlar, bir mikrosaniye içinde enerjilerini yitirmeli ve çekirdeğe saplanmalıdır. Bu ani çöküşü önleyen şey, kuantum kuramıdır. (Hiperuzay)
  • Bir gazeteci, Isaac Newton’dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein’ dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonrasında yanıtladı, “Eğer A başarıysa, formülün A = X + Y + Z bulunduğunu söyleyebilirim, burada X emek harcama, Y oyundur.”
    “Ya Z nedir?”, diye sordu gazeteci.
    “Çeneni kapalı tutmak.” (Einstein’ın Evreni)
  • Mitolojilerin tanrıları benzer biçimde, cisimleri zihinleri­mizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşünceleri­mizi sessiz bir şekilde okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sa­dece fikir ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, doğrusu genellik­le yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene haiz olacağız.
    Biyoteknolojinin gücüyle muhteşem vücutlar yarata­bilecek ve yaşam süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze­ yinde daha ilkin asla yürümemiş yaşam formları yaratabileceğiz.
    Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe­ ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli otomobillere değil, neredeyse asla yakıt kul­lanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık otomobillere bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımız­daki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız.
    Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine rağmen, tüm bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko­ nuşurken bile. Bize bu gücü veren çağdaş bilimdir, tanrısal ya da büyülü sözler değil. (Geleceğin Fiziği)
  • Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Evren sandığımızdan daha şaşırtıcı ve hayret verici olmak bir yana, sanabileceğimizden de daha acayiptir. (Paralel Dünyalar)
  • “Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış.”
    (William Gibson) (Geleceğin Fiziği)
  • Her hayal bir hayalperestle adım atar. (İnsanlığın Geleceği)
  • Eğer beyinlerimiz anlaşılabilecek kadar kolay olsaydı, onları anlayacak kadar parlak zeka olmazdık.. (Zihnin Geleceği)
  • Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebi­liyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007′ de, ilk nefes borusu 2009′ da üretildi. (Geleceğin Fiziği)
  • “Kuantum kuramı, gelmiş geçmiş en başarıya ulaşmış fizik kuramlarından birisidir. ” (Einstein’ın Evreni)
  • Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars’a dikerken Bezos Ay’a gitmek benzer biçimde daha acele gerçekleşebilir bir gösterime haiz. (İnsanlığın Geleceği)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş