Eğitim

Genç Elitler – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Genç Elitler – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Genç Elitler kimin eseri? Genç Elitler kitabının yazarı kimdir? Genç Elitler konusu ve anafikri nedir? Genç Elitler kitabı ne konu alıyor? Genç Elitler PDF indirme linki var mı? Genç Elitler kitabının yazarı Marie Lu kimdir? İşte Genç Elitler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Lu

Çevirmen: Özge Nur Küskün

Orijinal Adı: The Young Elites

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053439189

Sayfa Sayısı: 368


Genç Elitler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Onlar Hayatta Kalanlar, Liderler, Savaş.ılar, Onlar Genç Elitler.

Adelina Amouteru, ölümcül bir hastalıktan kurtulmuştur. On yıl ilkin ülkesini kasıp kavuran kanlı humma vücudunda garip izler bırakmıştır. Fakat hastalığı atlatanların bazılarında, başka şeyler de kalmış olduğu rivayet edilmektedir… Gizemli ve sıradışı kabiliyetlere kavuştuklarına inanılan bu insanların kimlikleri gizlidir sadece onlara Genç Elitler denmeye adım atmıştır.

Teren Santoro, Kral için iş koşturmacasındadır. Engizisyon Mihveri’nin lideri olarak görevi, tehlikeli olduğuna inanılmış olduğu Genç Elitler’i bulmak ve onlar ülkeyi yok etmeden onları yok etmektir fakat aslına bakarsak Teren hepsininkinden büyük bir sır saklamaktadır.

Enzo Valenciano, Hançer Cemiyeti üyesidir. Bu gizli saklı Genç Elit grubu, kendilerinden olanları Engizisyon Mihveri’nden ilkin bulmaya iş koşturmacasındadır fakat Adelina’yı bulduklarında onun şimdiye dek görmedikleri güçlere haiz bulunduğunu keşfedeceklerdir.

Birbirinden apayrı savaşlar sürdüren bu üçlünün yolları asla beklenmedik şekilde kesişecektir. Ancak hepsinin güvenli olduğu tek şey vardır: Karanlık bir intikam ve yok etme arzusuyla yanıp tutuşan Adelina’nın güçlerine bu dünyada yer yoktur.

“Bu kitabı eline alanlar büyülenmeye hazır olsun… Tabii bir de serinin devamına.”

Booklist

“Lu, karakterlerinin müthiş hatalar yapmasına izin vererek çıtayı gerçekten yükseltiyor… Tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz bir dünya.”

New York Times Book Review

“Lu ‘romantizmle olgunlaşma’ formülünden çark ederek sevgi temasının içinde yer alan pek çok hissi tek tek ele almış… Bu kitapta ne Adelina ne de okurlar için huzur var. İhanet, ölüm tehditleri ve reddedilmenin hissedilmediği tek bir güvenli bölge bile yok.”

Publishers Weekly

“Gerçekten sürükleyici fantastik eserlerin hayranları için kaçırılmaz bir fırsat.”

Kirkus Reviews

“On dördüncü yüzyılda ve korkunun güç anlamına geldiği bir dünyada geçen bu fantastik eserde Game of Thrones, X-Men’le karşılaşıyor. Bu epik fantazya her şeyin değişeceğinin rivayet edildiği ikinci kitabı dört gözle beklemenize sebep olacak.”

Shelf Awareness

“Heyecan yüklü ve dopdolu bu öyküde nabzınızı hızlandıracak dövüş sahneleri, kalbinizi durduracak kadar kıl payı kurtuluşlar ve yıkıma sürükleyen ihanetler var.”

The Bulletin of the Center for Children’s Books

“Lu, Genç Elitler ve Adelina’nın hikayesini örerken her sayfaya büyüsünü katmış. Hiçbir şey göründüğü gibi değil.”

VOYA

“Lu unutulmaz ve büyüleyici bir tarihi fantazyayı, tüm gençlerin tecrübe ettiği kendini kabul sorunuyla boğuşan, güçlü bir kadın kahramanla harmanlamış. Bu yeni seri hem eski takipçilerini etkileyecek hem de yepyeni hayranlar edinmesini sağlayacak.”

School Library Journal


Genç Elitler Alıntıları – Sözleri

  • “Kimse sizi kendiniz gibi istemezdi. Kendilerinin hoşuna giden kişi olmanızı isterlerdi.”
  • “Zihninin derinliklerinden gelen bir çığlığı nasıl susturursun?”
  • “Bir yerlerde saklı olsa da, herkesin içinde karanlık bir taraf vardır.”
  • “Âşık olmak sürekli korkmaktır. Sevdiğine bir şey olacak diye korkar, ölümüne bir dehşete kapılırsın. Olasılıkları düşünürsün. Her düşünceyle birlikte kalbin sıkışıyor mu? İşte, dostum, bu aşktır. Ve korku olmadan aşk da olamayacağı için, aşk hepimizi esir eder.”
  • “Kaldığın yer olduğun kişi değildir.”
  • “Sadece inandığın şeyleri görüyorsan, gördüğüne inanmanın anlamı yoktur.”
  • Ben hiç kimseye ilişkin değilim. Bu gece, bana öğrettiğin her şeyin üstesinden geleceğime dair söz veriyorum. Bu dünyanın bugüne dek görmediği bir güç haline geleceğim. Öyleki bir güç haline geleceğim ki tekrar kimse canımı yakmaya cesaret edemeyecek.
  • “Kimse sizi kendiniz benzer biçimde istemezdi. Kendilerinin hoşuna giden şahıs olmanızı isterdi.”
  • Babamın sözleri niçin hâlâ yüreğime bıçak benzer biçimde saplanıyordu? Şimdiye dek buna alışmış olmam gerekiyordu.
  • Ölüm meleği. Afsuni. Rüzgârgezen. Simyacı.
    Genç Elitler.
  • Kimse sizi kendiniz benzer biçimde istemezdi. Kendilerinin hoşuna giden şahıs olmanızı isterlerdi.
  • Aşık olmak devamlı korkmaktır. Sevdiğine bir şey olacak diye korkar, ölümüne bir dehşete kapılırsın. Olasılıkları düşünürsün. Her düşünceyle kalbin sıkışıyor mu? İşte, dostum, bu aşktır. Ve korku olmadan aşk da olmayacağı için, aşk hepimizi tutsak eder…
  • Sadece inandığın şeyleri görüyorsan,
    gördüğüne inanmanın bir anlamı yoktur.
  • “Ağlama, dedi, sesinde katı bir ifade vardı. Sen bundan oldukça daha güçlüsün.”


Genç Elitler İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Genç Elitler: Marie Lu kaleminden Warcross ve Wildcard serisini okumuştum bundan iki yıl ilkin, okuduğum vakit oldukça beğenmiştim, hem kalemini hem de hayal enerjisini..
Genç Elitler serisinin de beni yanıltmayacağını düşünüyordum ki aynen öyleki de oldu.
Yazarın yarattığı evrenlere bayılıyorum. Bu seride de, kanlı humma hastalığı sonucunda hayatta kalan çocuklarda fizyolojik olarak bazı izler beliriyor ve daha sonrasında da bu çocuklarda hastalığın yarattığı bazı güçler de ortaya çıkıyor. Her birinin ayrı bir gücü var. Bu ufaklıklara da verilen isim ‘Genç Elitler’.
Ana karakterimiz Adelina, hastalıktan tek gözünü kaybederek kurtulmuş, babasının baskısı altında kız kardeşiyle yaşayan bir genç kız. Bir vaka yaşanıyor (spoiler olmasın diye söylemiyorum) ve sonrasında Adelina’yı öteki Genç Elitler buluyor ve aslına bakarsak vakalar bu şekilde gelişiyor diyebilirim.
Kurguya hakikaten fanatik kaldım. Genç Elitler’in her birinin ayrı bir gücü var ve güçlerini gerçekleştirdikleri kısımlar anlatılırken hakikaten tüylerim diken diken oldu. Yazarın kalemi hakikaten oldukça güzel, anlattığı her şey aklımda canlandı.
Bölüm sonları o denli heyecanlı bitiyordu ki derhal öteki bölüme geçmek istiyordum. Zaten kitabı oldukça kısa bir sürede bitirdim.
Benim için şu anlık bu seri hakikaten güzel aşama kaydediyor ve kitabın sonu oldukça heyecanlı bitti.
İkinci kitabında neler olacağını oldukça merak ediyorum.
Ben serileri tavsiye konusunu hep son olarak kitabı okuduktan sonraki yorumuma bırakıyorum, bunu da öyleki yapacağım. (Şule Nur Yıldırım)

SPOILER, SPOILER, SPOILER!!!
İlk ilk olarak yazardan okuduğum ilk kitaptı ve dili aşşırı akıcıydı. İlk başlangıçta Adelina bizim başımızı yakıcak diye düşündüm fakat sonrasında sevmeye başladım… Adelina’nın yalanlarına gelelim. Sırf Teren’in yanına gitmek için yalan söylemesi ki bunu hiç kimseye de söylememesi beni çatlattı. Enzo benzer biçimde bir karakterin ölmesi aşırı saçmaydı. Enzo ile Adelina’yı shipliyordum fakat ilişkileri oldukça acele gelişti. Kitabın sonunda Adelina’nın Enzo’yu Teren sanması ve Adelina’nın oldukça ufak bir hatası yüzünden ENZO’NUN ÖLMESİ AŞIRI SAÇMAYDI. Yahu sen ne istedin bu karakterden Marie. Ben Enzo’yu daha oldukça okumak istiyordum, oldukça sevdim şundan dolayı… Raffaele Adelina’ya sırt çevirilmiş olduğu vakit sinir oldum. Normalde sevmiştim fakat ihanetten sonrasında soğudum. Kitabın tek bir kusuru var ise o da yazarın Enzo’yu boş boşuna öldürmesiydi. Bir de kitabın son kısmında ölüleri dirilten bir Elit olduğu belirtilmişti. Bence içimde büyük bir his var, Enzo diriltilecek. Her her neyse konusu olsun, dili olsun mükemmeldi. Herkesin sevebileceğini düşündüğüm bi kitap değil. Kitap sonunda istediğiniz olmuyorsa ve anti kahramanı sevmiyorsanız okumayın derim. Ama aksi takdirde kesinlikle okumanız ihtiyaç duyulan bir kitap. (selem)

“Kimse sizi kendiniz benzer biçimde istemezdi. Kendilerinin hoşuna giden şahıs olmanızı isterlerdi.”
Ahh Marie ahhh Marie… Yaktın bizi, dumur ettin beyinleri yaktın bıraktın yahuu… Gerçi Efsane serisinden sonrasında şaşırdım mı? Hayır heralde de… Ki o serinin benim için distopya dünyasındaki yeri oldukça ayrı oldukça başkayken bu seferki hikayenin altından iyi mi kalkıcam asla bilmiyorum.
Geç mi kaldım bu seri için derken evettt 2. kitap çıktı farkındayım hatta şimdiye kadar çoktan sindirmiş bile olmam gerekiyordu sadece ben bir türlü seriye başlayamamanın verdiği stresi yaşıyordum. Hani bazı kitaplar vardır, elinin altında durur fakat bir türlü başlayamazsın ya, bunda da aynı durumu düşünün. Ki buna benzer bir hali Sabah Yıldızı’nda da yaşamıştım. Sanırım kitabı fena gün desteği olarak saklıyordum. Öyleki de oldu 😉
Efsane serisine olan bağlılığımı yorumlarımı okuyan dostlar bilir. Oldukca fakat oldukça sevmiştim o seriyi… Öyleki bir bağ kurmuştumki; karakterlerin canı yandıkça benim de canım yanmıştı. Bendeki tesirleri Kızıl Yükseliş’i okuyana kadar sürmüştü hatta… Ki Kızıl İsyan benim için distopik dünyanın nirvanası gibidir. Genç Elitler için söyleyebileceğim ise evett Kızıl İsyan ile karşılaştırılamaz kabul fakat oldukça başarı göstermiş bir ilk kitap olmuş. Casusluk vakası sebebiyle kitabın belli yerlerini Efsane serisine benzetip, yazara naptın sen diye birazcık kızsam da vaka örgüsü son sayfalarda şekillenirken satırları iyi mi okuduğumu sayfaları iyi mi çevirdiğimi anlamadım bile…
Yazarımızın yarattığı dünya da oldukça garip aslına bakarsak… Hatta Efsane serisine nazaran daha fantastik bir evren diyebiliriz. Kanlı Humma adlı hastalık sonucunda hayatta kalan çocuklar hastalığı geçirdiklerini gösteren naturel bir işaret -yara izi, değişik renkte saçlar, irislerindeki renk değişimi vb.- taşıyor. Ve bu çocuklar malfetto adı verilerek sevilmeyen, lanetli, insanoğlu tarafınca korkulan hatta devlet tarafınca uğursuzluk emaresi olarak görülerek büyümüşler. Bir süre sonrasında fark ediliyorki Kanlı Humma onlara yalnız fizyolojik izler bırakmamış bununla birlikte malfettoların bazılarına bazı güçler bahşetmiş. Ve bu insanlara da “Genç Elitler” adı verilmiş. Kimlikleri gizli saklı, malfettoları yok etmeyi amaçlayan Engizisyon ile savaşım etmeye çalışan bir grup genç…
Adelina ise bu hastalığı tek gözünü ve naturel saç rengini kaybederek atlatmış iz taşıyan bir malfetto… Ne kadar bu dünyadan uzak büyümüş olsa da onun küçücük dünyası hastalıktan sonrasında babası tarafınca işgal edilmiş. Psikilojik ve fizyolojik sertlik onun korkulu dünyası haline gelmiş. Bir yanda hastalıktan hiçbir iz taşıyamadan muhteşem bir halde kurtulmuş kız kardeşi varken babasının tüm öfkesi ve hiddeti Adelina üstünde toplanıyor. Ve sonunda bardağın taşmasıyla Adelina evden kaçıyor. Onun tek derdi bu çok kötü yaşamdan kendini kurtarmakken vakalar birbirini kovalıyor ve kendini Genç Elitler’in sığınağında buluyor. Adelina yalnız bir malfetto değil bununla birlikte “güç”e haiz bir Genç Elit… Ve bu Genç Elitler’in lideri de malfetto olması sebebiyle doğuştan gelen hakkı elinden alınmış olan Prens Enzo… Enzo’nun elinden alevler çıkması haricinde hayalimizdeki beyaz atlı prenslerden hiçbir farkı yok. Hatta aklı başlangıcında ve net tavırlarıyla kitaptaki en sevdiğim karakterlerden biri bulunduğunu söyleyebilirim. O, malfettoları fena adamlardan korumuş olan bir Ölüm Meleği…
Buraya kadar her şey beklenen şekilde ve olağan giderken benim için, son sayfalarda yazar tüm tahminlerimi çökertti diyebilirim. Öyleki bir halde kitabın sayfasını kapatıyorsunuzki Adelina fena olmasında napsın diyorsunuz artık… Gerçekten bu kıza dünyayı kötülüğe boğması için herşeyi verdiler resmen… Sonra da vay efendim niye böylesin diye kimse sorgulamasın! Yaşadıklarından sonrasında içinde iyilik galip gelmiş olsaydı bir kere karakter inandırıcılıktan yoksun olurdu bence… İçindeki ruhsal çalkantılarla ben onu özümsedim ve kabullendim. Çocukluğu süresince babası tarafınca devamlı eziyet edilmişken, kız kardeşi bile kendini koruyabilmek için onu kalkan olarak kullanmışken, tam bir yere aitim diye hissettiği Elitler tarafınca yerle bir edilirken, beni kesinlikle anlamış olur söylediği insan bile sonunda onu yüzüstü bırakmışken Adelina’nın kendine ilişkin hissedebileceği tek şey olan “İntikam”ı istemesine bu kadar şaşılmamalı bence…
Evett o bir anti karakter benim için, hatta yazar bile bu öykü için bir fena karakterin yolculuğu demiş Teşekkür bölümünde… Ahhh Adelina, İntikam sonuna kadar hakkındır. Hepsinin canlarına oku!!! Mutlaka tavsiye ederim. Herkese iyi okumalar 🙂 (Deniz Atakan Çamlıca)


Genç Elitler PDF indirme linki var mı?


Marie Lu – Genç Elitler kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Genç Elitler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Lu Kimdir?

Marie Lu (doğum adı Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları “Efsane” serisi ile tanınır.

Lu, Çin’de Wuxi’de 1984 senesinde hayata merhaba dedi ve hemen sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu esnasında beş yaşlarındayken ABD’ye taşındı. Cenup Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Lu


Marie Lu Kitapları – Eserleri

  • Efsane
  • Deha
  • Şampiyon
  • Genç Elitler
  • Gül Cemiyeti
  • Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
  • Gece Yıldızı
  • Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
  • Batman: Gecegezen
  • Asi
  • Batman: Gecegezen
  • Life Before Legend
  • Skyhunter
  • Sırt Krallığı
  • Life After Legend
  • Steelstriker
  • Warcross


Marie Lu Alıntıları – Sözleri

  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • Nesnelerin ruhu olduğuna inanırlar. Birinin içine ne kadar sevgi katarsan o denli güzelleşeceğine. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi. (Asi)
  • “Nasıl hissediyorsun?”
    Day inanmıyormş benzer biçimde başını salladı. “Hiçbirşey hissetmiyorum. Tamamen hafifçe ve acısız.” Yüzüne haylaz bir sırıtış yayıldı. “İşte şimdi hakikaten bir binaya iyi mi tırmanabildiğimi göreceksin, canım. Artık beni durduracak sakat bir diz bile yok. Harika bir doğum günü hediyesi, değil mi?” (Deha)
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın. (Gece Yıldızı)
  • Ama kendi tecrübelerime nazaran en oldukça pişman olduğum şeyler, yapamadığım şeyler olmuştur daima. (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Ya gerçeklerden kaçıp saklanırdınız ya da onlarla başa çıkardınız. (Batman: Gecegezen)
  • ..Üstündeki giyisileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi. Her şeyiyle güzeldi. Karanlık dünyadaki umuttu. Işığımdı.. (Deha)
  • Hayaletler sürüler halinde dolaşırlar. (Skyhunter)
  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Sen istemediğin sürece yalnız değilsin.” (Efsane)
  • “Seni sonsuza dek özleyeceğime söz veriyorum.” (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.” (Gece Yıldızı)
  • Birini kaybettikten sonrasında insanoğlu senin çarçabuk hayatına devam edebilmeni bekliyor değil mi? Tuttuğun yas onları yorar. Bu yüzden sen de bu mevzuda konuşmayı bırakırsın şundan dolayı kimseyi sıkmak istemezsin. Ve sonrasında bigün, hepimiz hayatına devam etmişken sen olduğun yerde iyi mi kalakalmışsın merak ederek sükunet içinde aynı yepyeni acıyı taşırken kendini mezarın başlangıcında yapayalnız dikilirken bulursun. (Batman: Gecegezen)
  • “Ah, iyilik yapmak için daima iyi bir nedenin var, değil mi?” (Gül Cemiyeti)
  • Belki de artık birbirimizden uzakta, arkadaşlığımız hakkında net bir halde düşünecek zamanı bulunca benden nefret etmeye başlamıştı. (Şampiyon)
  • “Day, üstündeki giysileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi.
    Her şeyiyle güzeldi.
    Karanlık dünyadaki umuttu.
    Işığımdı…” (Deha)
  • Yas tutmak zayıflık ve kargaşa getirir. Yapılacak tek şey, geleceğe bakmaktır.’ (Deha)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş