Eğitim

Gerçek Sensin – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gerçek Sensin – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gerçek Sensin kimin eseri? Gerçek Sensin kitabının yazarı kimdir? Gerçek Sensin konusu ve anafikri nedir? Gerçek Sensin kitabı ne konu alıyor? Gerçek Sensin PDF indirme linki var mı? Gerçek Sensin kitabının yazarı Meral Kır kimdir? İşte Gerçek Sensin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Meral Kır

Yayın Evi: Olimpos Yayınları

İSBN: 9786057436795

Sayfa Sayısı: 472


Gerçek Sensin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kendi gerçeğinden kaçan genç bir karı.

Gerçeğin ardında genç bir adam.

Tozlu raflarda unutulmuş ve anılardan silinmiş eski bir aşk hikâyesi.

MİT Başkanı Sinan Öztürk, eline sırlarla dolu bir dosya geçtiğinde sevdiklerini ve geçmişini kurtarmak için bu sırları açığa çıkarmaktan başka yolunun olmadığının farkındaydı. Dosyayı teslim almış olduğu ilk gece uğramış olduğu hücum ve dosyanın çalınması, bu yolun engellerle dolu bulunduğunun ilk kanıtıydı. Basit bir yitik çocuk vakası benzer biçimde duran bu dosya; yalanlar, oyunlar ve konuşulmayanlarla dolu bir geçmişin de kapısını aralamıştı.

Eski asker, danışma üyesi Elif Itimat, tek bir amaç uğruna yaşıyordu. Mücadelesi, hayranı olduğu Sinan Öztürk’ü vasıta olarak kullanmayı gerektirse bile gözünü karartmıştı. Ne var ki aklı ile kalbi uyum içinde hareket etmiyordu. Ya aşka teslim olacaktı ya da aşkı amacına kurban edecekti.

Otuz yıl öncesine ilişkin masum bir aşk, tek bir yalanla büyüyerek her insanın geçmişini karanlıkla sarmıştı. Sırlar açığa çıkarken giderek daha da ağırlaşan geçmişin yükünü kaldırabilecekler miydi?

Aşk mı intikam mı?

Aşk için intikam ister misin yada intikamdan aşk için vazgeçer misin?


Gerçek Sensin Alıntıları – Sözleri

  • İşin sırrı ilkin kendinle konuşmaktı. Bundan dolayı sorun, başkalarından beklemek yerine ilkin kendine inanmaktı.
  • Nerede olduğumun önemi yok. Yanımda sen varsan, demek ki olmam ihtiyaç duyulan yerdeyim.
  • Tozlu raflarda unutulmuş ve anılardan silinmiş eski bir aşk hikayesi..
  • Yaşamak, yalnız nefes almak değildi. Aldığın nefesin tadını duyumsamak, yaşam akıp giderken yanından geçtiğin her şeyi görmek ve duymaktı . Ama hepsinden daha önemlisi hissetmekti.
  • “Bazı sırlar hem cam acıtırmış hem de bedene ağır gelirmiş.”
  • Başardığını sandığın an, kim bilir kaybetmeye başladığın ilk andır. Ya da olmadığını düşündüğün yer, aslına bakarsak olacak olanın başlangıçıdır.
  • Kendini bilmekle kendini beğenmişlik içinde ince bir fark var
  • İnsan sevildikçe sevmeyi, affedildikçe affetmeyi ve yaşadıkça yaşamı öğreniyor.
  • Zaman ayna gibidir, geçmişte kim bulunduğunu gösterir.
  • Elinden geleni yaptıysan en iyisini yapmışsındır anlamına gelir.
  • İnsan, sevildikçe sevmeyi, affedildikçe affetmeyi ve yaşadıkça yaşamı öğreniyor.
  • Aşk, aklın ve kalbin arasındaki en derin çaresizlikti. Bundan dolayı aşk; isimsiz, izinsiz, hesapsız bir kabulleniş fakat içinden geldiği benzer biçimde sevmekti.
  • Kendi hayatınızı kendi bildiğiniz benzer biçimde yaşayın
  • Sevgisizlik, bir insanoğlunun hayatındaki en büyük travmaydı. Kendini yetersiz görme, kendine inanç eksikliği ve kendini değersizleştirmenin alt başlığı, sevilmeye layık olmama hissiydi. Dilenebileceğin, zorla alabileceğin ya da onsuz kalmayı kabul edebileceğin bir şey değildi.
  • Tensel çekim çiftleri bir araya getirir, tensel uyumsa bir arada meblağ. Ama çiftleri duygular bir yaparmış.


Gerçek Sensin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Selam kitap dostlarım.size fazlaca sevmiş olarak okuduğum bir kitap ile geldim.
#okudumbitti
#okuhayaletveyaşa
#14şubat
#loveleniyoruz
@meralkir1
cadininnkazani
@benimktp_dunyam
1989 senesinde ADANA incirlik Hava üssunde yaşanmış olan bir aşk hikayesi.
#hedefsensin den tanıdığımız Savcı Göçer Özturk ve birazcık da olsa bahsedilen ağabeyi Sinan Ozturk bu kitabın esas oğlanı. (Gökçe Yıldız)

1989 senesinde Adana İncirlik Hava Üssün de yaşanmış olan bir aşk hikayesi 30 yıl sonrasında birçok insanoğlunun yaşamını alt üst eder.
#hedefsensin  kitabından tanıdığımız Savcı Güçer Öztürk’ün ve #sanaaşkgetirdim kitabından komiser Esmer Öztürk ün Mit Başkanı ağabeyleri Sinan Öztürk ü okuyoruz #gerçeksensin de.
Savunma Bakanı  Sinan ‘dan 20 yıl ilkin Kanada’ya evlatlık verilen bir kız çocuğunu resmi olmayan yollarla bulmasını ister. Ve ekibine istihbarattan eski asker Elif Itimat’i almasını koşul koşar.
Bu işi almak istemeyen Sinan’a kardeşi Güçer ‘in de bu vakayla ilgili tehlikede bulunduğunu söyleyerek ikna ederler. Bu araştırmada aslına bakarsak Sinan’dan saklanılan o denli fazlaca sır vardır ki bu yola birlikte çıkmış olduğu dostlarından kayıplar vermeden bu işin içinden çıkmak, geçmişin gizemini çözmek asla kolay olmayacaktır. Kitabın son sayfalarına kadar gizem hep devam etti. Yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak açık yüreklilikle söylüyorum ki aşkı ve polisiyeyi bu kadar güzel yazan başka bir Türk yazar yok. Önerilerime güvenen tüm dostlarım bu kitaplar okunmalı (İlkay Çağlıyan)

Sevgili Meral Kır öyleki bir kitap yazmış ki ne desem azca kalır. Asla bu şekilde bir öykü beklemiyordum. Içinde gizem,sır,katliam ve aşk olan bu kitap öyleki güzel işlenmiş ki her satırından fazlaca keyif aldım.
Mina ile Joseph ah siz yüreğimi yaktınız. Ikisinin aşkı o denli büyüktü ki sınavları da o denli zor oldu. Onların bir sahnesi vardı ki göz yaşlarımı durduramadım. Yemeni ve künye en güzel detay
Sinan sen en sevdiğim karakterler içinde yerini daha ilk sayfalarda aldın. Olaylara hakimiyetin,duruşun, karizman ve Elif’e takılmaların ile bizde yerin bambaşka Elif’in sevdiği Elif olayların bu noktaya geleceğini asla tahmin etmemişti. Kayıp olan bulunacak hepimiz yoluna devam edecek derken kendisinin bile bilmediği neler çıktı ortaya. Ama onun öyküsünü dinleyince helal sana ayakta durmuş ve nerelere gelmişsin dedim.
Pembe oje ve hırka asla unutmayacağım o denli güzeldi ki
Tüm duyguları yaşadığım, son anına kadar teorilerimin bitmediği, her sayfada kızlarla konuşmaktan, tahmin yürütmekten, gülmekten, ağlamaktan birazcık geç bitirdiğim bence bu senenin en iyi kitaplarından birini okudum.
Tabiki ben bu duyguları yaşarken Meral hanımı rahat bırakmışmıyımdır doğal olarak ki hayır. Sağolsun kendisi her soruma,yorumuma yanıt verdi. Kendisi ile daha ilkin fuarda söyleşi etme imkanı bulduğum ozaman ne kadar tatlı, sıcak biri bulunduğunu görmüştüm. Inşallah yeniden fuarlara kavuşur gene sohbetler ederiz.
Kısacası bu kitap ile ilgili emin olun ne desem azca. Ben diyorum ki lütfen Gerçek Sensin okuyun asla pişman olmazsınız.
Mit Başkanı Sinan Öztürk, eline sırlarla dolu bir dosya geçtiğinde sevdiklerini ve geçmişini kurtarmak için bu sırları açığa çıkarmaktan başka yolunun olmadığının farkındaydı. Dosyayı teslim almış olduğu ilk gece uğramış olduğu hücum ve dosyanın çalınması, bu yolunda engellerle dolu bulunduğunun ilk kanıtıydı.
Eski asker,danışma üyesi Elif Itimat, tek bir amaç uğruna yaşıyordu. Mücadelesi, hayranı olduğu Sinan Öztürk’ü vasıta olarak kullanmayı gerektirse bile gözünü kararmıştı. Ne var ki kalbi uyum içinde hareket etmiyordu. Ya aşka teslim olacaktı ya da aşkı amacına kurban edecekti. (Ayşe)


Gerçek Sensin PDF indirme linki var mı?


Meral Kır – Gerçek Sensin kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gerçek Sensin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Meral Kır Kimdir?

Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle “kirazlar hemen hemen çiçek açmamışken” Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Beş çocuklu bir ailenin ortanca evladı olarak dünyaya gelmiştir. Ufak yaşlarda ailesi ile beraber İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir adam çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına fanatik kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak suretiyle yolculuğuna adım atmıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları’dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016’da gene Aspendos Yayınları’ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır.

http://www.meralkir.com/


Meral Kır Kitapları – Eserleri

  • Aylardan Aşk
  • Yolum Aşka Düştü
  • Aşkı Seçtim
  • Hedef Sensin
  • Aşkın Kokusunu Aldım
  • Sana Aşk Getirdim
  • Gerçek Sensin


Meral Kır Alıntıları – Sözleri

  • Bizi biz icra eden geçmişimizdi. Yaşadıklarımızsa bizlere biçim veriyordu. (Sana Aşk Getirdim)
  • Zaman, zalim bir düşmandı… (Hedef Sensin)
  • Aşk isyan mıydı, yoksa Nâzım Hikmet’in dizelerinde betimlediği benzer biçimde, ‘Gelsene dedi bana, kalsana dedi bana, gülsene dedi bana, ölsene dedi bana. Geldim. Kaldım. Güldüm. Öldüm.’ diyen içtenliğin adı mıydı aşk? (Aylardan Aşk)
  • “Aşk kim bilir yalnız ön yargıları kırmaktı.” (Yolum Aşka Düştü)
  • … Onlarca insanoğlunun içinde yalnız olmak değil, biriyle tam olabilmekti aslolan sorun. (Hedef Sensin)
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Bundan dolayı seni acı değil, suçluluk bitiriyor. (Sana Aşk Getirdim)
  • Aşk yabana atılmayacak kadar kuvvetli bir duyguydu, insana yapmam söylediği şeyleri yaptırırdı. (Sana Aşk Getirdim)
  • Her insan kendine nazaran yaşardı. Kimi sevgiyle, kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle. (Hedef Sensin)
  • “Yani kendime acı aramıyorum, yanlış yapmaktan kaçıp gerçeği görmezden gelmiyorum ve sırf dalgalardan korktuğum için halimden memnunmuşum benzer biçimde yapmış olup kendimi durgun sulara bırakmıyorum.” (Aylardan Aşk)
  • …. sevmeyi öğreten âlim, nefreti öğreten ise zalim olur. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Aşk, aklın ve kalbin arasındaki en derin çaresizlikti. Bundan dolayı aşk; isimsiz, izinsiz, hesapsız bir kabulleniş fakat içinden geldiği benzer biçimde sevmekti. (Gerçek Sensin)
  • İnsanoğlu doğarken kalbinde her insana ve her şeye kafi gelecek kadar sevgiyle doğar ve onu büyüdükçe dağıtır. Almasını bilirsen vermesi kolaydır. (Aşkı Seçtim)
  • Bazı insanoğlu vardı ki, ömrün onlara söz anlatmakla geçse bile değişen hiçbir şey olmazdı. Sen yalnız yorduğun çenenle kalır ve büyük olasılıkla de suçlu gene sen olurdun. (Yolum Aşka Düştü)
  • “Biz Türkler de eski sevgiliden dost, eski dosttan düşman, eski düşmandan da arkadaş olmaz!” (Aşkı Seçtim)
  • Âdem babamız ve Havva anamızdan beri insanoğlu aşkı seçmiş, onun için savaşmış ve aşk için beklemiştir. Umut ise hep saklandığı kutuda kalmıştır. (Aşkı Seçtim)
  • Anılar ne kadar güzel olursa olsun illa ki insanoğlunun yüreğini sızlatıyor, öyleki yada bu şekilde ne olursa olsun bir iz bırakıyorlardı. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • “Aşk kimi zaman sevdiğin için gene sevdiğinden vazgeçebilmekti.” (Yolum Aşka Düştü)
  • Nerede olduğumun önemi yok. Yanımda sen varsan, demek ki olmam ihtiyaç duyulan yerdeyim. (Gerçek Sensin)
  • Bu keşke denilen şey, insanoğlunun en büyük cezası değildi de neydi? (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Yaşamak, yalnız nefes almak değildi. Aldığın nefesin tadını duyumsamak, yaşam akıp giderken yanından geçtiğin her şeyi görmek ve duymaktı . Ama hepsinden daha önemlisi hissetmekti. (Gerçek Sensin)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş