Eğitim

Gitme – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gitme – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gitme kimin eseri? Gitme kitabının yazarı kimdir? Gitme konusu ve anafikri nedir? Gitme kitabı ne konu alıyor? Gitme PDF indirme linki var mı? Gitme kitabının yazarı Selvi Atıcı kimdir? İşte Gitme kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Selvi Atıcı

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 9786059809566

Sayfa Sayısı: 496


Gitme Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Nefret ve aşk arasındaki mesafe ne kadardır?

Kilometrelerce mi?

Belki bir adım kadar yakındırlar birbirlerine?

Belki de aralarında zerre kadar dahi uzaklık yoktur. Üstelik birbirlerine dönüşmeleri öyleki süratli gerçekleşir ki, hiçbir kalp iyi mi sevdiğinden aniden nefret ettiğini, sonrasında onu tekrardan iyi mi sevdiğini anlayamaz.

Sırılsıklam âşık olan bir karı…

Tek gecelik ilişkilerin adamı olan bir adam…

Ve geçirilen tek geceden sonrasında birbirinden nefret eden

ya da bir ihtimal tamamen âşık olan iki insan…

Gerçekte hissettikleri şeyin ne işe yaradığını keşfetmeleri ise asla kolay değil…

Gitme, aşkın ve nefretin sınırlarında dolanmanıza niçin olacak.


Gitme Alıntıları – Sözleri

  • ‘’Fil şeklinde yediğim düşünülürse rejim kesinlikle bana gore değil.’’
  • Bakma öyleki kurbanlık koyun şeklinde. İçimdeki şefkat duygusunu uyandırıyorsun.
  • ‘’İnan bana, şu hayatta bilmediğim bir şey var ise o da hanımefendileri hakkaten istedikleri bir şeyden iyi mi vazgeçirebileceğimi bilmemek…’’
  • “Sana ne zaman aşık olduğumu bilmek isterdim ama sanırım öyle hızlı çarptın ki beni, fark edemedim..”
  • “İnan bana, şu hayatta bilmediğim bir şey var ise o da hanımefendileri hakkaten istedikleri bir şeyden iyi mi vazgeçirebilceğimi bilmemek.”
  • “Kontrolsüz güç,güç değildir.”
  • Bazen yaşamış olduğu yaşamın kendisinin değil de başkasının yaşamı olduğundan kuşku ediyordu.Sanki o durmuş,kendisini uzaktan izliyor fakat aslen başkasının rüyasını yaşıyormuş şeklinde gelitordu ona.Bu kadar mutlu olabilmesi olanaksız gibiydi fakat MUTLUYDU işte…
  • “HAYAT…”
  • “Öyleki güzelsin ki ben de akıl bırakmadın.’’ Garip bir gülüş çıktı dudaklarından.’’ Hem ben sana gözlerimle değil, kalbimle bakıyorum. Ve bu kalbin içinde güzel olan tek şey sensin!’’
  • Neden karın süzülüşü insanların içini çocuksu bir mutlulukla dolduruyordu hep merak etmişti.Sadece bakmak bile insana acayip ve değişik bir rahatlık veriyor,içinde gülümseme isteğini uyandırdı.
  • Onun karısı hayatta hiçbir şey için üzülmeyecek ve mutsuz olmayacaktı. Eğer dünyayı isterse, Tunç bir halde onu da ayaklarının altına sermeye çalışacağını biliyordu. Yeter ki onun şapşal, sempatik ve feci seksi karısı ondan bir şey istesin.. Sadece istesin..
  • Bakma öyleki kurbanlık koyun şeklinde. İçimdeki şefkat duygusunun uyandırıyorsun.
  • “Ben aşık olmamak için elimden gelen her şeyi yapmama karşın sana oldukca kötü tutuldum. Sanırım genlerimizden kaynaklanıyor. Sevdiğimiz süre ayarı bir türlü tutturamıyoruz ve altına kadar düşüyoruz.”
  • ” Kimseyi sevmeye niyetim yoktu . Şu sebeple bırakıp gitme ihtimalleri vardı ve ben , aynı acıları yeniden yaşamak istemiyordum . Bundan ödüm kopuyordu . “
  • Hayat’ın kaşları şaşkınlıkla havaya kalktı.”Benimle mı geleceksin?” “Ne sandın yavrum? Seni o iki kollu ahtopotla yalnız bırakacağımı mı?”


Gitme İncelemesi – Kişisel Yorumlar

@selviatici nın #gitme kitabı serinin üçüncü kitabı.Tunç Mirza ve Hayat’ın aşk hikayesi ilk sayfalardan sizi sarıp sarmalayacak resmen.
Tunç Mirza, minik yaşta babasını trafik kazası geçirmesi ve ölümden dönmesi sonucunda hayata küser ve kendisini sevdiklerinden, ailesinden uzak meblağ. Şu sebeple içinde onları yitirme korkusu oluşur.
Onlardan ne kadar uzak durursa bu acıyı yaşamayacağını düşünür. Seneler sonrasında Tunç Mirza yakışıklı, parlak zeka, çalışkan, başarı göstermiş bir iş adamı olur ve babasının tüm işlerini devralır. Tek gecelik ilişkiler yaşayan hovarda Tunç Mirza, aşka ve sevgiye inanmayan bir adamdır.
Bir akşam asla beklemediği aniden Hayat ile tanışır ve kendisine platonik bir halde aşık olan Hayat ile beraber olur. Sabah ise asla beklenmedik bir halde Hayat’ın ailesi Tunc’un evini basar ve vakalar bu aşamada geri dönüşü olmayan bir yola girer. Tunç babasının (Deryal) in zoru ile Hayat ile evlenir.
Annesi Burcu ve ablası Melek her ne kadar istemeseler de artık yazgı ağlarını örmüştür. Ona oyun oynandığını düşünen Tunç Hayattan nefret etmektedir ve Ona yaşamı zehir etmeye adar ve türlü işkenceler yapar taki hayata ilişkin günlük ve fotoğraflar eline geçene kadar. İşte aslolan vakalar bundan sonrasında adım atar Tunç’un pişmanlıkları, Hayat’ı ve sevdiklerini yeniden geri kazanma çabası ve tutkulu aşkı..
@selviatici nin kalemini hakkaten oldukca seviyorum kitabı elinize aldığınızda sayfaların iyi mi akıp gittiğini fark etmiyorsunuz sizde o an karakterle birlikte yaşıyor onlarla beraber nefes alıp yiyip içiyorsunuz.
Serinin dördüncü kitabı (KALBİM SENDE KALMIŞ) kitabını okumak için de can atıyorum sizlerde bu türü seviyorsanız içtenlikle tavsiye ediyorum. yazar/Selvi-Atici kitap/gitme–54658 (oku yor)

selvi hanimin kitaplarinda sevdigim bir yönü var gizem polisiye ve doyasiya yaşanmış olan aşk kayip kent serisinden bir kitabi daha bitirdim seri okumayi sevenler buyrun selvi hanimin dünyasina …okumanizi şiddetle tavsiye ederim yazar/Selvi-Atici kitap/gitme–54658 esmanin_kitaplari (esma)

Kitaba başladığım süre herhangi bir beklentiye girmedim. Genelde beklentim olmayan kitapları o kadar da sevmiş olarak okurum. Gitme, bunun örneklerinden biri. Sayfalar ilerledikçe bazı noktalarda duygularımı denetim altında tutmak oldukça zordu.
Mirza…
O denli sinirlendim ve üzüldüm ki aslen ve kendini affettiremezsin diye de korktum ki fakat sen yaptığın tüm hatalara karşın dağıttığın her parçayı evvelkinden de daha güzel olacak şekilde topladın.
Çokça sevmiş olarak ve kolaylıkla okuduğum bir roman oldu. Okumak isteyen olursa eğer naçizane tavsiye ederim. (Müjde ORUÇÇİFTÇİ)


Gitme PDF indirme linki var mı?


Selvi Atıcı – Gitme kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Gitme PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Selvi Atıcı Kimdir?

Evli, iki kız anası otuz yaşlarında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı şeklinde günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları şaşırtıcı ve hayret verici şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa oldukca ehemmiyet veririm. İnsanlar için oldukca fazla kredim vardır, fakat bittiğinde de kati bir bitişi olur. Yazmak haricinde gene ortaya bir şeyler çıkaracak küçük şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü… Bunun şeklinde şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap diyince benim için birazcık zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslen. İçinde kesinlikle alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır elbet, fakat genel olarak oldukca kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun haricinde Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin şeklinde yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da oldukca var aslen Film ve dizi kültürüm oldukca yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım


Selvi Atıcı Kitapları – Eserleri

  • Kimliksiz
  • Gitme
  • Pinokyo’nun Rüyası
  • Sen
  • Yarasa
  • Kalbim Sende Kalmış
  • Biz
  • Ben İyi Bir Kızdım
  • Vahşi
  • Uygar


Selvi Atıcı Alıntıları – Sözleri

  • Demir Bey’in bir eli pantolonunun cebine doğru usulca yol alırken, öteki elinin parmakları dalgınca burnunun ucunu kaşıdı. “Bağışlayın, fakat sözlerinizden hiçbir anlam çıkaramadım.” Dudakları titredi ve gözlerinde deli bir parıltı oldu.
    Süheyla başını yana eğdi. “Sözlerimin anlamını kavrayacağınız şeklinde boş bir umuda asla kapılmamıştım.”
    Demir Bey, genç hanımı şaşırtarak güldü. “Sanırım benimle ciddi ciddi alay ediyorsunuz.” (Sen)
  • “Anlamlarını kavramadan dinlediğinde bir şarkı, aslen hiçbir şeymiş.” (Kimliksiz)
  • Üç tarafı denizle çevrili olmasına karşın çipurayı çiftlikte yetiştirmeyi başaran Türkiye… Dünyanın en güzel meralarına sahipken, ineği de taaa Uruguay ‘dan getirmeyi başardı. Karkas etten sonrasında, canlı hayvan ithalatı başlamıştı. Türkiye’nin nüfusu 72 milyon, inek sayısı 10 milyondu. Uruguay’ın nüfusu alt tarafı 3 milyon, inek sayısı 13 milyondu… Şu sebeple üç cocuk değil, 3 inek yapmaktı maharet! (Biz)
  • “Tatlım, asla bu aşama dobra oluşunun yanlış bir davranış bulunduğunu düşünmedin mi?”
    “Hayır.”
    “Annen oldukca naif, kibar ve düşünceli bir kadın-”
    “Belki de ben dobra, yakışıklı ve oldukça çekici olan babama benzemişimdir.” (Sen)
  • Val, beyaz dişlerini ortaya sererek sırıttığında Ros, kendini hatırlatmak zorunda hissetti. “Gördüğüm kadarıyla… İkiniz oldukça iyi anlaşıyorsunuz!” (Vahşi)
  • Val hafifçe gülümsedi. “Biliyor musun, Ale? Seni seviyorum!”
    Ros gürültüyle öksürürken Ale çenesini kaldırıp Ros’a kibirle baktı. “Sonuçta ikinci tercihi bendim!”
    Val kahkaha attı. “Hayır, Ale! Son tercihim bile olmazdın.”
    Ale, Val’a öfkeyle baktı. “Tanrım! Şurada gururumu kurtarmaya çalışıyorum. Biraz yardımcı olabilirdin.” (Uygar)
  • İnsan,her şeyden kaçıyordu fakat kendinden kaçabilmesi mümkün değildi. (Biz)
  • “Seni nerede görüyorum biliyor musun, Val? Tüm her şeyin ve her insanın tepesinde! Herkes sana geliyor! Herkes! Savaşçı, hanım, çocuk… Bizse insanlarımızı savaşarak ve zorla elde etmiştik! Arkanda, çağdaş topluluklar şeklinde bir krallık yaratıyorsun. Belki sen bilincinde değilsin, fakat bigün olacaksın. O süre da bu söylediklerim aklına gelsin. Al onları! Al, eğit ve senin olsunlar! Çevreni ve yırtıcı krallığını bir demir şeklinde kuşatsınlar!” (Vahşi)
  • Son zamanlarda hanımefendiler mevzusunda şansları pek bir yüksekti. Ve bu hanım, koca bir orduyu senelerce eğitmiş, savaşlar kazanmış, kimi diyarlarda adı efsaneleşmiş olan Zek’i resmen azarlıyordu. (Vahşi)
  • İnsanlar hep birbirinden uzaktı. Şüpheli ve kayıtsızlardı. Yanlarından bir evladı zorla götürmüş olan biri olduğunda ‘Aman babasıdır!’ deyip geçebiliyorlardı. Sonra da o çocuk haberlerde tecavüze uğramış, arkasından da öldürülmüş olarak görülüyordu. (Yarasa)
  • …..Öyleki oldukca seviyordu ki, o anda kendi benliğinden tamamen vazgeçti.Ruhundan,amaçlarından, intikamından… Kendi kanından vazgeçti. (Uygar)
  • “Bu arabaya üç kişi nasıl sığacağız?”
    “Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz, Çiğdem Hanım? İki kişiyiz.
    “Gayet iyi biliyorum.” Kadın parmaklarını havaya kaldırıp saymaya başladı. “Sen,ben ve egon…Ki egondan bahsediyoruz! Oldukça yer kaplayacaktır!” Adama sempatik bir gülücük attı.
    “Ben taksiyle geleyim mi?” (Biz)
  • “Seni sevmekten iyi mi vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez…” (Kimliksiz)
  • “Kalabalıktan nefret ederim!”
    “Yarın aktivitemizi birlikte belirleriz!”
    “Yarına hasta olmayı planlıyorum!” Çiğdem, hafifçe gülmeye başladı.
    Adam da gülümsüyordu. “O zaman ben de çorba yaparım!”
    “İstediğini her zaman alıyorsun, değil mi?”
    “Her zaman…” (Biz)
  • Her insan,yapmış olduğu seçimlerin sonuçlarına tek başına katlanmalıdır. (Biz)
  • O ,bir çağdaş değil, artık bir vahşiydi! (Uygar)
  • “Sana ne zaman aşık olduğumu bilmek isterdim ama sanırım öyle hızlı çarptın ki beni, fark edemedim..” (Gitme)
  • Durup birazcık nefes almak için bir saniyesi bile yoktu. O saniyenin adı olsa olsa Ölüm olurdu. (Pinokyo’nun Rüyası)
  • Ve Ali, gözlerinde yüzen yoğun duyguları tek tek okuduğunda kurşun yemiş şeklinde irkildi. “İçime işlemişsin, hücrelerime, iliklerime…” Yutkundu. “Gitmek bir işe yaramadı. Bedenimi senden kaçırırken, unuttuğum bir şey varmış; seninle dolan kalbim, sende kalmış!” (Kalbim Sende Kalmış)
  • “Neden hep ben bir şeyler veriyorum. Hem de her seferinde bir zorlamayla.
    Neden kimse bana bir şey vermiyor? Ben kimseyi ilgilendirmiyorken niçin ben birilerini umursamak zorundayım? Neden ben bir hiçim?’’ (Ben İyi Bir Kızdım)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş