Eğitim

Gıybeti Bıraktıran Kitap – Cüneyt Gezer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gıybeti Bıraktıran Kitap – Cüneyt Gezer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gıybeti Bıraktıran Kitap kimin eseri? Gıybeti Bıraktıran Kitap kitabının yazarı kimdir? Gıybeti Bıraktıran Kitap konusu ve anafikri nedir? Gıybeti Bıraktıran Kitap kitabı ne konu alıyor? Gıybeti Bıraktıran Kitap PDF indirme linki var mı? Gıybeti Bıraktıran Kitap kitabının yazarı Cüneyt Gezer kimdir? İşte Gıybeti Bıraktıran Kitap kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Cüneyt Gezer

Yayın Evi: Okul Yayınları

İSBN: 9789756138526

Sayfa Sayısı: 255


Gıybeti Bıraktıran Kitap Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Ey inanç edenler; zandan fazlaca sakının; bundan dolayı zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli saklı taraflarını araştırmayın. Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, fazlaca esirgeyendir.” Hucurat 12

Hadis-i şerifte şu şekilde buyrulmuştur:

“Gıybet, insanoğlunun iyi amellerini ateşin kuru odunu yaktığı benzer biçimde yakar.”

Şeyh Ali El-Havvas (k.s.) der ki:

“Bir kimse sevaplarım fazlaca diye bağışlanacağını umarak gıybet yapmasın. Olabilir ki gıybetini yapmış olduğu hiç kimseye tüm sevaplarını verir fakat gıybeti meydana getirilen kimseyi gene de razı ve ikna edemez. “


Gıybeti Bıraktıran Kitap Alıntıları – Sözleri

  • “Hasetle burun burmaya kalkan, kendi burunsuz kalır.”
    Mevlana
  • “Müminin ırzı, şerefi malından daha kıymetlidir. ”
    (Hicaz ve Yemen Evliyaları)
  • Peygamberimiz (sav) bakın ne buyuruyor :”Kendi ayıbı insanların ayıbını araştırmak tan kendisini alıkoyan, elindeki fazla suyunu gerekseme sahiplerine dağıtan ve gereksiz sözden dilini tutan hiç kimseye müjdeler olsun.” (Taberânî)
  • “Ey oğulcuğum! Duanın kabul olmasını istersen insanların aleyhinde konuşmaktan dilini koru ve şüpheli şeylerden sakın.”
  • “Gıybet, cemiyet yaşamını yaşanılır olmaktan çıkaran, birçok içsel hastalığın da zeminini hazırlamaktadır”
  • Eller yahşi,ben yaman,/Eller buğday ben saman! İşte bu şekilde düşünebilmek ,büyüklüğün mikyasıdır.
  • Allah-u Teala, “Haset edince, haset edenin şerrinden Sana sığınırım.” (Felak/5)ayet-i kerimesinde, Kendisine sığınmamızı emretmiştir.
  • Allah’ın (CC) haram kıldığı bir şeyin zerresinden kaçınmak ,yer ve gök ehlinin ibadetinden hayırlıdır.
  • Gıybetin kulun hasenatına yapmış olduğu tahribat,ateşin kuru odunda yapmış olduğu tahribattan daha süratli ve şiddetlidir.
  • Eğer sen kardeşinde bir kusur görüyorsan ,o kusur ,sende bulunan kusurun aksinden ibarettir.Alem bir ayna gibidir . Bir ozan: oğlum,aynaya benzer dünya,Ne yaparsan o olur çehre- nüma
  • Gıybetten dilini kurtaramayan, Allah’ın (CC) lütfundan mahrumdur.
  • Tabiî’nin büyüklerinden Hasan-ı Basrî (rh), “Bir insan var ki, bin yıl cehennemde azap görür, çıkarılır. Keşke o şahıs ben olsam!” buyurmuştur. Şundan dolayı Hasan-ı Basrî (rh), imansız ölmekten korkmuş olduğu için bu şekilde demiştir. Şimdi asla kendimize güvenmeyelim; peygamberlerin akrabası bile imansız ölmekten kurtulamadı.
  • Bir mümin öncelik olarak haramdan mı kaçınmalı ,yoksa mübahtan mı? Haramdan kaçınmayan birisi iyi mi müttaki olabilir?
  • “Gıybet, rezil insanların otlağıdır.” Adiyy bin Hatem (ra)
  • Öyleki bir duruma gelmişiz ki ayetle hadisle oturuyoruz, gıybetle söz taşımayla kalkıyoruz


Gıybeti Bıraktıran Kitap İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Gıybeti Bırak: Gerçekten gıybeti bıraktırabilecek bir kitap, fakat okuyup bırakmamak şartıyla, her fırsatta yine yine okunması şartıyla. Günlerce tesirinde kalınan, ben ne yapmışım dedirten, gıybeti bıraktırmaya azmetmiş güzel bir kitaptı. Müellifine yakarış edersiniz, okuyun bence (Fatıma)

Dili tutmak fazlaca zor.Ne olacak halimiz diye dertlendiren bir kitap.Gıybet edenden aslandan kaçar benzer biçimde kaçmaya başlıyorsun,edilirse aa bak şurda kuş var dercesine mevzuyu değiştirmeye çalışıyorsun.Efor sarfettiren bir kitap. (Cano)

Merkeze gittigimde bilhassa girmekten zevk aldığım bir kitapçı var.Bu kitapçinin özelliği ne süre içine girsem hep içime sinen ve beni pozitif etkileyeceğini düşündüğum kitaplar alıp çıkıyorum aniden.Aramıyorum ,aniden karşima çıkıyor ve bana “beni al” diyen gözle bakıyorlar.Bu kitapta maddi açıdan sıkıştığım bir zaman karşıma çıktı hem de kitap almaya asla niyetim yokken.
Başlığı görünce sormuş oldum kendime ve bu nalet alışkanlıga haiz olduğum için derhal aliverdim.Ne kadar istesemde pek dini kitaplar okuyabilen birisi değilim .Giybetle ilgili şuana kadar İmam Gazali’nin dil belası kitabını okumuş ve fazlaca etkilenmistim.Bazı mevzularda duyarlılığım azca da olsa artmıştı.Bu kitaba da o hevesle basladim acikcasi beklentimin üzerindeydi .Yazar tam anlamıyla gıybeti anlatmis a’ dan z’ ye kadar. Gıybetin türlerini sebep olduğu afetleri ve gıybeti engelleme ondan kurtulma yollarını kapsamlı bir halde ele almış.Bu eseri yazarken sağlam kaynaklardan yararlanmiş ki bu da gıybetin ne kötü bir hastalık bulunduğunun idraki mevzusunda tesirli oldu.
Sahi ne kadar da gıybet ediyoruz .Saatlerce fütursuzca biri hakkında ileri geri konuşabiliyoruz fakat elimize onun günahını yüklenmekten başka bir şey geçmiyor.Düşünmüyoruz kim bilir konuştuğumuz şeyler hakkında doğru mu yapıyorum yanlış mı diye?
Gıybet tüm müslümanlarin düşmanı fakat nedense bu önemsemedigimiz düşman kaleyi fethetmis haberimiz yok.’islam güzel ahlaktır ” hadisi şerifindense kimi zaman niçin yalnız şekilci yaklaşıyoruz dinimize.Oysaki dinimiz bir tüm
Gözlemlediğim bir gerçek ,dinden imandan bahseden bazı insanoğlu onların gözünde dindar olmayan insanlara bakılırsa fazlaca daha fena durumdalar gıybet mevzusunda.Şu ana kadar başta kendim olmak suretiyle gıybet etmeyen bir insanla tanışmadim, ya siz?
Bu kitabı aldığım için kendimi talihli hissediyorum.Çevremde birileri ya da ben giybet hayata geçirmeye başlayınca bu kitap aklima geliyor ve kendimi durdurmaya calisiyorum.
Hiçbirimiz din mevzusunda muhteşem değiliz fakat niçin iyi olmak için çalışmayalim ki! Sadece kendimizı zapt etmekle olmaz bu iş gıybetin yapıldığı yerde mevzuyu değiştirmeye calismali uyarılarda bulunmalıyız.Toplumumuz gıybete fazla aliskin bu sadece insanlarin tepki göstermesiyle azalacak bir şey.Söz konusu nefis olunca işimiz zor fakat gerçeği savunmanın rahatlığı kalbi müsterih tutacaktır.
Son olarak okuyun ve okutun! (Sena Ç)


Gıybeti Bıraktıran Kitap PDF indirme linki var mı?


Cüneyt Gezer – Gıybeti Bıraktıran Kitap kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gıybeti Bıraktıran Kitap PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Cüneyt Gezer Kimdir?


Cüneyt Gezer Kitapları – Eserleri

  • Gıybeti Bıraktıran Kitap
  • Göz Zinasını Bıraktıran Kitap
  • Çarşaf-ı Şerif Risalesi
  • Neden Sakal Bırakmalıyım?
  • Yalanı Bıraktıran Kitap
  • Sakal Bıraktıran Kitap


Cüneyt Gezer Alıntıları – Sözleri

  • Allah’ın (CC) haram kıldığı bir şeyin zerresinden kaçınmak ,yer ve gök ehlinin ibadetinden hayırlıdır. (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Gıybetten dilini kurtaramayan, Allah’ın (CC) lütfundan mahrumdur. (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Peygamberimiz (sav) bakın ne buyuruyor :”Kendi ayıbı insanların ayıbını araştırmak tan kendisini alıkoyan, elindeki fazla suyunu gerekseme sahiplerine dağıtan ve gereksiz sözden dilini tutan hiç kimseye müjdeler olsun.” (Taberânî) (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Harama bakmaktan yüz çevirmeyi engellemiş olan sebeplerden biri de bu günahın cemiyet fertlerince iyice kanıksanmış olması. Haramdan yüz çeviren insanların yok denecek kadar azca olması ve bu yüzden de acayip duruma düşmemek için kitle psikolojisine uyma zorunluluğu hissetmesidir. (Göz Zinasını Bıraktıran Kitap)
  • Bir çarşaflı, bana, dünya dolusu insandan daha kıymetlidir. (Çarşaf-ı Şerif Risalesi)
  • Şu bilinmelidir ki dünya nimetleri sınırı olan olduğundan insanoğlu her istediklerini elde edemezler. Allah (CC) insanı cennete bakılırsa yaratmıştır. Onun içinde dünya isteklerimize yanıt vermiyor. Ohalde yapmamız ihtiyaç duyulan her keyfe kafi gelen helal daire ile iktifa etmektir. (Göz Zinasını Bıraktıran Kitap)
  • İyilik yok olmaz, günah unutulmaz. (Camiü’s-Sağir) (Göz Zinasını Bıraktıran Kitap)
  • Öyleki bir duruma gelmişiz ki ayetle hadisle oturuyoruz, gıybetle söz taşımayla kalkıyoruz (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Eğer sen kardeşinde bir kusur görüyorsan ,o kusur ,sende bulunan kusurun aksinden ibarettir.Alem bir ayna gibidir . Bir ozan: oğlum,aynaya benzer dünya,Ne yaparsan o olur çehre- nüma (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Bir süre gelecek, bu zamanda hanımefendilerin bazıları giyinik olmalarına karşın çıplaktırlar. (Göz Zinasını Bıraktıran Kitap)
  • “Müminin ırzı, şerefi malından daha kıymetlidir. ”
    (Hicaz ve Yemen Evliyaları) (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • “Gıybet, cemiyet yaşamını yaşanılır olmaktan çıkaran, birçok içsel hastalığın da zeminini hazırlamaktadır” (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Eller yahşi,ben yaman,/Eller buğday ben saman! İşte bu şekilde düşünebilmek ,büyüklüğün mikyasıdır. (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • “Gıybet, rezil insanların otlağıdır.” Adiyy bin Hatem (ra) (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Gıybetin kulun hasenatına yapmış olduğu tahribat,ateşin kuru odunda yapmış olduğu tahribattan daha süratli ve şiddetlidir. (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Şu üç şey fitneye düşürücüdür: Güzel saç, güzel ses, güzel yüz.
    (Ramûz El- Ehâdis.) (Çarşaf-ı Şerif Risalesi)
  • “Hasetle burun burmaya kalkan, kendi burunsuz kalır.”
    Mevlana (Gıybeti Bıraktıran Kitap)
  • Şunu bilelim ki, ilim bir nurdur ve temiz kalplere girer. (Göz Zinasını Bıraktıran Kitap)
  • Bak Kardeşim!Namaz kılacaksın, şaşıracaklar.Namaz kılın diyeceksin, gülecekler.Haramlardan kaçacaksın, dostun azalacak.Haram olan şeyleri hayata geçirmeye zorlayacaklar,yapmayacaksın, fazlaca değiştin diyecekler!Yapmayın günahtır diyeceksin.Dün sen de yaptın bugün hoca mı oldun diyecekler, alay edecekler. Sen Allah’a kul olmaya çalıştıkça seni çekiştirecekler. Sen aklını kullanacaksın, akılsız diyecekler fakat sen derdini bir tek Allah’a anlatacaksın.ONLAR BİR GÜN SUSACAKLAR.. (Çarşaf-ı Şerif Risalesi)
  • “Ey oğulcuğum! Duanın kabul olmasını istersen insanların aleyhinde konuşmaktan dilini koru ve şüpheli şeylerden sakın.” (Gıybeti Bıraktıran Kitap)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş