Eğitim

Güz Davulları: Kısım 1 – Diana Gabaldon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güz Davulları: Kısım 1 – Diana Gabaldon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güz Davulları: Kısım 1 kimin eseri? Güz Davulları: Kısım 1 kitabının yazarı kimdir? Güz Davulları: Kısım 1 konusu ve anafikri nedir? Güz Davulları: Kısım 1 kitabı ne konu alıyor? Güz Davulları: Kısım 1 PDF indirme linki var mı? Güz Davulları: Kısım 1 kitabının yazarı Diana Gabaldon kimdir? İşte Güz Davulları: Kısım 1 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Diana Gabaldon

Çevirmen: Yasemin Büte

Orijinal Adı: Drums of Autumn

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944824705

Sayfa Sayısı: 638


Güz Davulları: Kısım 1 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her şey antik bir taş halkada başladı. Orada, belli zamanlarda oluşturulan bir kapı vardı ve yolcularını geçmişe – ya da ölüme – taşıyordu.

 Claire Randall bu muhteşem geçitten geçmeyi başardı, hem de iki kez. İlk yolculuğunu 18. yüzyıl İskoçya’sına yapmış oldu ve Jamie Fraser ile tanıştı fakat efsanevi aşkları Claire’in onun çocuğunu taşıyarak günümüze dönmesiyle sonuçlandı. İkinci yolculuğunu ilk seferinden yirmi yıl sonrasında yapmış oldu ve iki âşık Amerika’daki İngiliz kolonilerinde birbirine kavuştu. Ancak Claire bir şeyi geride, 20. yüzyılda bırakmıştı: Kızları Brianna. Yabancı serisinin dördüncü kitabı olan Güz Davulları’nda ise Brianna korkulu bir sırrı keşfediyor. Geleceğini riske atıp annesini ve asla tanışmadığı babasını bulmak için zamanı değiştirmeyi… ve onların yaşamını kurtarmayı deniyor.

 (Tanıtım Bülteninden)


Güz Davulları: Kısım 1 Alıntıları – Sözleri

  • “Ölmüştüm Sassenach’ım, fakat gene de her an seni sevdim.”
  • “Ve bedenim öldüğünde, ruhum hala senin olacak.”
  • Senin yüzün benim kalbimdir, Sassenach,”
  • Hiçbir şey yok olmaz, Sassenach, yalnız değişmiş olur.”
  • Sen nereye gidersen ben de oraya gideceğim, sen nerede durursan ben de duracağım. Senin insanların benim insanlarım ve senin Tanrı’n benim Tanrı’m olacak. Sen nerede ölürsen ben de orada ölecek ve gömüleceğim. İster İskoç tepeleri olsun ister Cenup ormanları. Ne yapman gerekiyorsa yap, ben orada olacağım..
  • Tehlikeli bir gerçeği saklamak, yalan söylemekle aynı şey miydi?
  • “Senin yüzün benim kalbimdir, Sassenach,” dedi yumuşakça, “aşkın da ruhumdur. Fakat haklısın, sen benim vicdanım olamazsın.”
  • ‘İnsanlar tarladaki otlara benzer,bugün çiçek açar; ertesi gün solar ve fırına atılır.’
  • “Hiçbir şey yok olmaz,Sassenach,yalnız değişmiş olur.”
    “Bu termodinamiğin ilk yasasıdır ,”dedim burnumu silerken.
    “Hayır,”dedi.”Bu inançtır.”
  • Hayaletler daima geleceği saklayarak içimizden geçip giderler. Aynaya bakarız ve geçmişi gösteren öteki yüzlerin gölgelerini görürüz; boş bir kapı eşiğinde sapasağlam duran anıların şekillerini farkederiz. Kanla ve seçimlerimizle, kendi hayaletlerimizi kendimiz yaratırız; aslen kendimize biz musallat oluruz.
  • Bilgisinin sınırını bilen, bilge bir adamdır, Ian.
  • Küçümsenmiş bir kadındaki hiddet cehennemde bile yoktur fakat erkekler de bundan hoşlanmaz.
  • “Beni buraya kadar getirdiğin için fazlaca naziksin,” dedi Roger. “Bu kadar uzak bulunduğunu asla fark etmemiştim ya da asla sormamıştım.”
    Brianna ona kısa, sevinç dolu bir bakış attı. “Uzak değil.”
    “Yüz elli kilometre! ”
    “Babam daima bir Amerikalı ile bir İngiliz arasındaki farkın bu bulunduğunu söylerdi. Bir İngiliz yüz kilometrelik yolun fazlaca uzun bulunduğunu düşünürken, bir Amerikalı yüz senenin fazlaca uzun bir süre bulunduğunu düşünür. “
  • “evlat kilt etek giydiğinde, bil ki sen artık bir erkeksin!”


Güz Davulları: Kısım 1 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yabanci,Kehribardaki Yusufcuk,Yolcu kimi 3 mohtesem kitabdan sonrasında bu kitab sonuk qalib.Kitabda olan seyahetler,xestelikler,ölümler vs kimi insani yorur.Bezen fikirlesdim ki,yazar niye bu hadiseleri yazib.Yeni bu qeder mi vacib idi.Oxuyarken ozume coxlu bele suallar verdim.
Kitab ilk olaraq Jamie’nin dostunun asilmasiyla baslayir.Asilma zamani diger mehkum qacir.Tebii ki,de qacan sexse Jamie ve Claire komek edir.Daha sonrasında Jamie xalasinin yaninda River Run’a gedir.Lakin,orda yasaya bilmirler.Jamie ozune aid bir yerde yasamaq isteyir.Ozlerine “Fraser sirti” deyilen bir yer duzeldirler.Burdaki onlarin heyat yasamini oxumaqdan cox boyuk zovq aldim.Claire ve Jamie’nin basina o qeder hadise gelib ki,artiq onlarin da mütevazi bir heyatini oldugunu oxumaq meni sevindirdi.Hadiseler yene de onlari tapir:).Claire’nin itmesi,Jamienin belinin tutulduguna gore soyuqda qalmasi,kizilderilerle onlan hadiseler.Bir sozle kitab meni cox yordu.Ikinci kitabin bele olmayacagini fikirleserek baslamaq isteyirem (Gunay Imanova)

Şu anda kitabı okumaya devam ediyorum. Ortalama olarak yarısına kadar geldim. Bahsedeceklerim kitabı okuyacak kesim için spoiler içerebilir bundan dolayı kitabı okumayı düşünenler buradan itibaren yazacaklarım için uyarayım. Şu ana kadar okuduklarımdan değerlendirebildiğim kadarı ile bu kitap öteki kitaplara nazaran daha sönük kalmış. Kitabın yarısına kadar olan kısmında halen daha karakterler oradan oraya geziyorlar ve artık yaşananlar birbirini yeniden etmeye başladı. Devamlı birileriyle çatışmaya giriyorlar, birbirlerini bu fena karakterlere karşı koruyorlar, yeni problemler baş gösteriyor ve bu tarz şeyleri çözmeye çalışıyorlar. Üçüncü kitabın sonunda yanlarından ayrılmasını beklediğimiz Ian karakteri bu kitapta da mevcut. Bu kitapta yeni iki karakter de mevcut. Bir tanesi Jamie’nin idam edilmekten kurtardığı Bonnet karakteri ve bir diğeri ise Jamie’nin teyzesi Jocasta karakteri. Şu ana kadar karakterler Jocasta’nın yaşamış olduğu Cross Creek bölgesine gidip oradaki yaşama adapte olma çabasındalar. Kitap tanıtımında yer edinen Brianna’nın ailesinin yaşamını kurtarma çabaları hemen hemen gerçekleşmedi. Anladığım kadarı ile kısa sürede da gerçekleşmeyecek. Dediğim benzer biçimde öteki kitaplara nazaran daha da sönük kalan bir kitap olmakla beraber artık birbirini yeniden etmeye süregelen vakalar da hastalık verici diye düşünüyorum. Okumayı düşünenlere ise iyi okumalar arzuluyorum (Meczup)

Ah Sassenach ;
2. cilt olan Güz davullarının 1. Cilt kitabından minak bahsedeyim ; 1. Cilt kitabın sonu olmadığından 2. Cilt bitince yorumumu yapmayı düşünüyorum bu kitap önceki okuduğum 4 kitaba kıyasla daha bi zayıftı . Pes etmek yok !!! Claire ve Jamie ikilisini okumayı sevdiğim için ve aşklarına fanatik olduğum , aynı süre da Clairenin savaşçı ruhunu taktir ettiğim için, seriyi bitirme niyetindeyim .Bu kitapta Jamie’nin teyzesi işe tanışıyoruz . Teyzenin yaşamış olduğu bölgeye adapte olmaya çalışan Claire ve Jamie ve İan ın başına neler geliyor . Macera devam ediyor … (Hatice Akgün Kızılgül)


Güz Davulları: Kısım 1 PDF indirme linki var mı?


Diana Gabaldon – Güz Davulları: Kısım 1 kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Güz Davulları: Kısım 1 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Diana Gabaldon Kimdir?

Zooloji bölümünden mezundur. Yüksek lisansını deniz bilimi, doktorasını ekoloji üstüne yapmıştır. Eğitiminden değişik olarak edebiyat alanına yönelmiştir. İlk kitabı Yabancı ile New York Times gaztesinin fazlaca satanlar listesine girmiştir.  Yabancı Starz yapım tarafınca dizi haline getirilmiştir.


Diana Gabaldon Kitapları – Eserleri

  • Yabancı
  • Kehribardaki Yusufçuk
  • Yolcu
  • Güz Davulları: Kısım 1
  • Güz Davulları: Kısım 2
  • Ateşin Çağrısı: Kısım 1
  • Ateşin Çağrısı: Kısım 2
  • Kar ve Kül – Kısım 1
  • Kar ve Kül – Kısım 2
  • Geçmişin Yankısı: Kısım 1
  • Geçmişin Yankısı: Kısım 2
  • Kalbimin Kanıyla Yazdım Kısım 1
  • Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2
  • The Scottish Prisoner
  • Lord John and the Hand of Devils
  • Lord John and the Brotherhood of the Blade:
  • Lord John and the Private Matter


Diana Gabaldon Alıntıları – Sözleri

  • Bir adam istediği kadar gülümsedin,gene de fena olabilir. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • İnsanın fizyolojik gücünün tükendiği anda bile bedeli ne olursa olsun savaşı bitene kadar dayandığı ve kendini kuvvetli hissettiği anlamış olur vardı. Bu güce bayanlar doğum yaparken erkekler de cenk alanında ulaşıyorlardı. (Yabancı)
  • “Dünyanın sonu gelse de sevgi ve müzik var olmaya devam edecek.” (Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2)
  • “Savaşta kaybetmek utanılacak şey değildir, mo caraidh,” dedi yavaşça. “Büyük savaşçıların erdemi bunun üstesinden gelmeyi başarmalarında saklıdır.” (Kehribardaki Yusufçuk)
  • “Aramızda yeterince hayalet var Sassenach. Eğer geçmişin kötülükleri bizi yıldıramıyorsa gelecek korkusu da zayıflatmamalı. Bazı şeyleri arkamızda bırakıp devam etmeliyiz. Değil mi?” (Kar ve Kül – Kısım 2)
  • “Daha ilkin asla bu tarz bir olay görmemiştim Sassenach. Bana mikroplardan bahsetmiştin fakat onları asla bu şekilde hayal etmemiştim! Dişleri bulunduğunu sanıyordum fakat yokmuş. Bu kadar güzel kuyruklarının olacağını ve bu şekilde kalabalık bir halde yüzeceklerini tahmin edemezdim!”
    “Bazı mikroorganizmalar böyledir,” dedim merceğe bakmak için mikroskoba yaklaşırken. “Bu minik şeyler mikrop değil, sperm.”
    “Ne?”
    Boş gözlerle bana baktı.
    “Sperm,” dedim sabırla. “Erkek üreme hücreleri. Bebeklerin iyi mi bulunduğunu biliyorsun, değil mi?”
    Nefesi kesiliyor sandım. Ağzını açtı, yüzü kıpkırmızı oldu.
    “Tohum mu doğrusu?” dedi hırıltılı bir sesle. “Döl mü?”
    “Yani… evet.” Kaynayan çayı temiz bir gözlem tüpüne döküp kendine gelmesi için Jamie’ye verdim. Çayı istemede ve sanki her an mercekten bir şeyin fırlayıp ayaklarımızın altında dolanmaya başlayacağından korkuyormuş benzer biçimde gözlerini mikroskoptan bir saniye ayırmadı.
    “Sperm,” dedi kendi kendine. “Sperm.” Başını sert bir halde sallayıp bana doğru döndü. Aklına korkulu bir düşünce gelmişti.
    “Kimin onlar?” diye sordu. Sesinde karanlık bir kuşku vardı.
    “Eee… senin doğal olarak.” Biraz utanmıştım, boğazımı temizledim. “Başka kimin olacak ki?”
    Eli refleks olarak bacaklarının arasına gitti. Kendini korumaya çalışıyor gibiydi.
    “Nasıl aldın onları?”
    “Sence iyi mi almışımdır?” dedim soğuk bir sesle. “Bu sabahleyin onlarla uyandım.”
    Elini bıraktı. Kendini minik düşmüş hissetmişti, yanakları kızardı. Çay tüpünü alıp sıcaklığına aldırmadan tem yudumda içip tamamladı.
    “Anladım,” diyip öksürdü. (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • Düşünmemeye çalış.Elindekileri kabul et ve haiz olmadıklarını düşünme. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • ‘Hodie mihi cras tibi – sic transit gloria mundi.
    Benim günüm bugün- seninki yarın. Ve böylece dünya şanı da gelip geçecek.’ (Kar ve Kül – Kısım 1)
  • “O gün doğrusu ayrılmamız ihtiyaç duyulan gün ulaştığında.” Dedi usulca, dönerek bana baktı, “eğer son sözlerim ‘seni seviyorum’ eğer olmazsa, bil ki bunun sebebi zamanımın kalmamış olmasıdır.” (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • “Tavsiye mi istiyorsun? Tavsiye verilmek için fazla yaşlı, tavsiyeye uymak içinse fazla gençsin.” (Kalbimin Kanıyla Yazdım – Kısım 2)
  • Şanslıydık. Yağmur dönmüş, bulutlar çekilince ortaya çıkan gümüş renkli ay, aksak fakat ışıklı bir halde Black Dağı’nın yamaçlarından yükseliyordu; gizli saklı bir aile düğünü için uygun bir ışıklandırmaydı bu. (Ateşin Çağrısı: Kısım 1)
  • “Hiçbir şey yok olmaz,Sassenach,yalnız değişmiş olur.”
    “Bu termodinamiğin ilk yasasıdır ,”dedim burnumu silerken.
    “Hayır,”dedi.”Bu inançtır.” (Güz Davulları: Kısım 1)
  • “Ah, Claire, beni seni sevmeye mecbur bırakarak kalbimi öyle kırıyorsun ki.” (Kehribardaki Yusufçuk)
  • Zaman, insanların Tanrı hakkında söylediklerinin bir çoğuna uyar.
    Ilk olarak, öncesiz ve sonsuz bir varlıktır. Gücü her şeye yeter, ne de olsa hiçbir şey zamana dayanamaz, değil mi? Ne dağlar, ne ordular…
    Elbette, süre bunun haricinde her şeyi iyileştirir de. Herhangi bir şeye yeterince süre verdiğinizde hallolur: tüm acılar yok olur, tüm zorluklar silinir, tüm kayıplar telafi edilir.
    Küller küllere, toprak toprağa karışır. Unutma: topraksın, topraktan yaratıldın ve gene toprağa döneceksin.
    Eğer Zaman birazcık olsun Tanrı’ya benzeyen bir şeyse, o halde Hafıza’nın da Şeytan olması icap ettiğini düşünüyorum. (Kar ve Kül – Kısım 1)
  • “Eğer kendini bir çelişkinin ortasında bulursan, hakikatin kenarında durduğundan güvenilir olabilirsin.” (Geçmişin Yankısı: Kısım 1)
  • Kiliseleri ya da Claire’i düşünüyor olmak ona başka bir kiliseyi hatırlatmıştı – evlendikleri kiliseyi, bunu hatırladığında kendi kendine gülümsedi. Pek rahat bir bekleyiş değildi. İçeri girdiğinde kalbinin göğsünde gümbür gümbür attığını hala hissedebiliyor, terinin iğrenç kokusunu -azgın bir keçi benzer biçimde koktuğunu Claire’in fark etmemesini ummuştu- ve doğru muntazam nefes alamayışını hatırlıyordu. Buz benzer biçimde soğuk, minik parmaklarını ve destek almak için onu yakalayan elini elinin içinde hissedişi…
    Tapınak. Birbirleri için hep öyleki olmuşlardı ve hala öyleydiler. Kanın benim kanım. Minik kesik iyileşmişti, soğukkanlı bir halde söylediği bu cümleye gülümseyerek başparmağını ovdu. (Geçmişin Yankısı: Kısım 2)
  • “Eskisi kadar yürekli değilim artık anlıyor musun?” dedi fazlaca yumuşak bir sesle. “Sensiz yaşayabilecek kadar yürekli değilim.” (Kar ve Kül – Kısım 2)
  • “O gün, yani ayrılmamız gereken gün geldiğinde,” dedi usulca, dönerek bana baktı, “eğer son sözlerim ‘seni seviyorum’ olmazsa, bil ki bunun nedeni zamanımın kalmamış olmasıdır.” (Ateşin Çağrısı: Kısım 2)
  • “Tüm insanoğlu aynı yazar tarafınca yazılmıştır,” dedi Jamie yavaşça, “ve tek cilttir. Biri öldüğü vakit, kitaptan bir bölüm yırtılıp atılmaz, daha güzel bir dile çevrilir ve tüm bölümler bu şekilde çevrilmelidir.” (Geçmişin Yankısı: Kısım 1)
  • Sana acıma gösterebilirim,hem de cennetten düşen bir çiy damlasının saflığında ve nazikliğinde… (Yabancı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş