Eğitim

Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu – Rachel Joyce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu – Rachel Joyce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kimin eseri? Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kitabının yazarı kimdir? Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu konusu ve anafikri nedir? Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kitabı ne konu alıyor? Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu PDF indirme linki var mı? Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kitabının yazarı Rachel Joyce kimdir? İşte Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Rachel Joyce

Çevirmen: Emine Ayhan

Orijinal Adı: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053432661

Sayfa Sayısı: 368


Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazen kendinizi bulmak için bir milyon adım atmanız gerekir bazense hayatınızı kökten değiştirebilmek için tek bir kişiyle karşılaşmanız kafi olur.

Aslında Harold Fry yalnız posta kutusuna kadar gidecekti, fakat yürümeye devam etti. 87 gün ve 1000 kilometre süresince.

Karısı için.

Oğlu için.

Arkadaşı için.

Kendisi için.

Ve çoğumuz için.

“Yoldayım. Dayanman gerek. Seni kurtaracağım, göreceksin. Yürüyeceğim ve sen yaşayacaksın.”

“Harikulade! Ayağı her su topladığında, kaslarına giren her krampta nefesimi tuttum ve sayfaları çevirerek imkânsız yolculuğunda ona yardım ettiğimi hissettim.”

-Helen Simonson, yazar-

“Harold Fry karakteri ve bu roman o denli etkisi altına alan ki siz de yollara düşmek isteyeceksiniz.”

-hr-info Radio-

“İnsanı hayata bağlayacak kadar güzel. Keyifli ve keyifli.”

-Women & Home-

“İnsan ilişkileri ve kendini bulmakla ilgili bu hikâye okurlara gerçek bir armağan.”

-Oberhessischen Presse-

“Hüzün, ümit ve normal olarak sevgiyle dolu mükemmel bir kitap. Fazlaca etkisi altına alan.”

-Esther Freud-

“Harold’ın içsel yolculuğu kalbinize dokunacak ve uzun süre sizinle duracak.” –

Zuhause Wohnen-

“İnsan ilişkileri ve kendini bulmakla ilgili bu hikâye okurlara gerçek bir armağan.”

-Oberhessischen Presse-

“Hayat ve sevginin gücüne dair büyüleyici bir hikâye.”

-kulturtipp-

“Olağanüstü… Önerebileceğim daha iyi bir kitap düşünemiyorum. Ve acil etmeden, sindire sindire okuyun, tıpkı Harold’ın yapacağı şeklinde.”

-USA Today-

“Aynı anda hem ağlatan hem güldüren duygusal ve süprizlerle dolu bir kitap. ”

-Buchjournal-

(Tanıtım Bülteninden)


Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu Alıntıları – Sözleri

  • Sevgiyle yaşanmadıkça yaşam, yaşam değildir.
  • Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu? Bir yaşamı oluşturan tüm parçalar, gerçekte asla anlamları yokmuş şeklinde sonucunda bu şekilde saçılmaya mı yazgılıydı?
  • Ama anlarsınız ya işte, inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz.
  • “hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.”
  • Geçmiş daima geçmişti; yaşamının ilk yıllarında yaşamış olduğu şeyler insanoğlunun peşini bırakmıyordu. Boynuna kravat taksa bile.
  • kim bilir dünyanın gereksinim duyan şey budur. Biraz daha azca akıl, daha dazla inanç.
  • “Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu?”
  • “Hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.”
  • “Bir kere yakarış etmeyi denemiştim fakat artık fazlaca geçti. Korkarım, bu da bana yetti.”
  • İnsanların onları hayatta tutacak kimsesi olmayınca ölümleri genel anlamda daha acele olur.
  • “Ama anlarsınız ya işte inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. ”
    Bu sözü hayatımın merkezine aldığım gün attığım adımlar bir evvelkinden fazlaca daha değişik oldu. Kalbime dokunmuştu. Hissetmiştim… Evet, inanmak…
    İnanmak fazlaca kuvvetli bir duygu. Duymak isteyene fazlaca güzel bir şarkı şeklinde örneğin. Ya da yaşamının o anından itibaren yaşayacağın tüm günlerin bileti şeklinde adeta. Bu bileti devamlı yanında tutan daima kazanır. Ve daima yaşar. Hem de inanmayanlara nazaran fazlaca daha değişik bir perspektif ile bakmaya,yaşamaya adım atar.
    Her gün kendinize daha çok inandığınız günlerinizin olması dileğimle.


Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Biraz spoi ihtiva eder!
Eskiden tanıdığınız fazlaca sevdiğiniz fakat senelerdir görüşmediğiniz birisinden mektup gelse ve onun öleceğini öğrenseniz ne yapardınız? Onun için dağları deler geçerim dediğimizde hakikaten bunu yapabilirmiyiz yada bunun için cesaretimiz varmı? Sizi bilmiyorum fakat ben bunu yapabilecek hatta icra eden birisini tanıyorum. Adı Harold Fry. Yeri geldi parası bitti. Yeri geldi sokakta yattı. Yeri geldi yürüyecek gücü kalmadı. Ama o hiçbir vakit pes etmedi. Daima hedefine varmaya çalıştı. Her defasında ne için yürüdüğünü hatırlattı kendine. Benim de her defasında bir şey de pes edeceğim vakit Harold Fry geliyor aklıma. O Queenie ‘nin iyleşeceğine o denli inanıyordu ki tüm acıları umrunda değildi. Bir hedefi vardı ve bunu gerçekleştirmeye kararlıydı. Ben bu kitabından şunu çıkarttım. Kendine bir hedef koy ve onu gerçekleştireseye kadar pes etme. Yolda ve yolun sonunda seni bekleyenleri yola çıkmadan bilemezsin. Ben okudum ve asla pişman değilim. Sizin de pişman olmayacağınızı umuyorum. Şimdiden keyifli okumalar . (Raziye)

Dikkat! Spoiler ihtiva eder.
Evlilik yaşamı çalkantıda olan bir insanın emekliliğinden ilkin birlikte çalmış olduğu bir karı için çıkmış olduğu seyahat. Her ne kadar hanıma aşka düştüğü düşünülse de aslına bakarsak eşine hala aşık biri. Ve kitabın ilerleyen sayfalarında oğlunun başına gelenleri ve bunun evliliklerine etkilerini görüyoruz. Hayatı süresince pek fazla kimselerle muhabbet etmeyen birinin bu seyahat ile birçok insan ile tanışması, muhabbet etmesi, hikayelerini paylaşması ve finalde yolculuğunun ilk gününe nazaran daha toplumsal biri olması. Uğruna onca yol teptiği kişiden bir kelime bile duyamaması. Forrest Gump filmine benzer sahneleri olan bir kitap. Yazarın ilk kitabı olduğu, kısaca acemiliği ister istemez kendini belli ediyor. (Muhammet çetinkaya)

mükemmel bir içsel seyahat bu kitabı okurken bende harold karakteriyle içsel bir seyahat yaptım sadece kitabı okurken birazcık sabır lüzumlu başları birazcık yavaş aşama kaydediyor fakat sonu sürpriz dolu bir kitap.siz de benim şeklinde sıcak insan hikayelerinden etkileniyorsanız tavsiye ederim (Dila Manga)


Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu PDF indirme linki var mı?


Rachel Joyce – Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Rachel Joyce Kimdir?

Kitap yazmaya ek olarak, Rachel da 20’den fazla orijinal öğleden sonrasında oyun ve BBC2 için mühim uyarlamalar Classic Serisi, kadının saat ve bununla birlikte TV drama uyarlama BBC Radio 4 için yazdı. 2007’de o Tinniswood Ödülü-En iyi radyo oyun kazanmıştır.


Rachel Joyce Kitapları – Eserleri

  • Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu
  • Zamanın Durduğu Gün


Rachel Joyce Alıntıları – Sözleri

  • Sevgiyle yaşanmadıkça yaşam, yaşam değildir. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Ama anlarsınız ya işte inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. ”
    Bu sözü hayatımın merkezine aldığım gün attığım adımlar bir evvelkinden fazlaca daha değişik oldu. Kalbime dokunmuştu. Hissetmiştim… Evet, inanmak…
    İnanmak fazlaca kuvvetli bir duygu. Duymak isteyene fazlaca güzel bir şarkı şeklinde örneğin. Ya da yaşamının o anından itibaren yaşayacağın tüm günlerin bileti şeklinde adeta. Bu bileti devamlı yanında tutan daima kazanır. Ve daima yaşar. Hem de inanmayanlara nazaran fazlaca daha değişik bir perspektif ile bakmaya,yaşamaya adım atar.
    Her gün kendinize daha çok inandığınız günlerinizin olması dileğimle. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Zamanın doğru olduğundan iyi mi güvenli olabiliyoruz? Tek bir sema bulunduğunu nereden biliyoruz? Kelimelerin bu kadar öznel anlamları varken iyi mi oluyor da yazışma kurabiliyoruz? (Zamanın Durduğu Gün)
  • “hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Bir şeye bakıp bakış açını değiştirdiğinde başka bir şey olabileceğini bilmek kimi zaman şaşırtıcı geliyor. (Zamanın Durduğu Gün)
  • İnsanların onları hayatta tutacak kimsesi olmayınca ölümleri genel anlamda daha acele olur. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Ama anlarsınız ya işte, inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Gerçek doğru olabilirdi fakat kati değildi. Daha fazla yada daha azca doğru olabilirdi; kim bilir bir insan daha fazlasını istememeliydi. Belki de bir şeylerin ne kadar doğru bulunduğunu görmek için ilkin onlardan yoksun kalmak gerekiyordur. (Zamanın Durduğu Gün)
  • Geceleri ay hayata merhaba dedi, güneşin nefes bir kopyasıydı, gümüşi mavi tonlarında tepelere döküldü… (Zamanın Durduğu Gün)
  • Bazen yaptığımız hataları kabullenip onlarla yaşamak, onları düzeltmek için ihtiyaç duyulan çaba ve hayal enerjisini var etmekten daha kolay. (Zamanın Durduğu Gün)
  • Hafıza kaybı şikayetini doktorlara belirttiğinde, ona bunun depresyon bulunduğunu söylediler. Gerçek şuydu ki unutmayı daha kolay buluyordu. (Zamanın Durduğu Gün)
  • “Belki akıllı insanoğlu, akıllı olduklarını düşünenler değildir. Belki de akıllı insanoğlu hiçbir şey bilmediklerini kabul edenlerdir.” (Zamanın Durduğu Gün)
  • “Hepimizin bir mazisi var. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler var. Size iyi şanslar.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu?” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Hiç bir şey kaza değildir. Her şeyin bir sebebi vardır ve bu sebep içimizde, derinlerdedir.” (Zamanın Durduğu Gün)
  • Ancak bu şekilde bir ise girismek, çatlagi olmasina ragmen sapasaglam bir kupa taklidi halletmeye benzerdi. (Zamanın Durduğu Gün)
  • kim bilir dünyanın gereksinim duyan şey budur. Biraz daha azca akıl, daha dazla inanç. (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • Acaba insanların bir eşte yada arkadaşta aramış olduğu şey, kendilerinin tamamlanmamış olan kısmı mı? (Zamanın Durduğu Gün)
  • Bu şekilde mi oluyordu? Tam bir şey yapmak istediğinde hep fazlaca mu geç oluyordu? Bir yaşamı oluşturan tüm parçalar, gerçekte asla anlamları yokmuş şeklinde sonucunda bu şekilde saçılmaya mı yazgılıydı? (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)
  • “Bir kere yakarış etmeyi denemiştim fakat artık fazlaca geçti. Korkarım, bu da bana yetti.” (Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş